За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 427
  • 548
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз, ако ходех редовно на работа, щях да си взема чистачка и особено за пране/подреждане на дрехи. Но не ходя. Работя от вкъщи и пера, суша и подреждам - уф.
Също така, когато ходех на работа, хвърчаха пари за частна занималня и повече уроци за децата.
И транспорт, и обяд...

# 256
Мия пода само веднъж в седмицата с парочистачка...чудя се как ли сме оцелели до сега...

# 257
И аз така,само роботчето пущам да мете всеки ден.

# 258
Имам си дядо Зайко на 8 години, заради който държа да е много чист пода да не загриже случайно някоя чудесия, като например детето онзи ден обели опаковките на някои пастели.
Като цяло малкия е "творец" и винаги има какво да се изчисти след него.

# 259
И аз не се престаравам, прахосмукачка и парочистачка един път седмично.

# 260
За ремонти и строежи. След това храната, занимания за детето и т.н.

Аз обожавам къщата ми да е като шоу руум и под конец и я поддържаме в такъв вид.
 Всеки ден отделям поне 1.5 часа, а уикенда и повече време. Такъв перфекционизъм имам и към работата си, държание, възпитание и маниери.

Към парите се отнасяме по-скоро като към хедонисти, като мм е по-материалстично настроен от мен. Както той най-често казва, че не трябва да се гледа как да се пести от нещо, а как да се изкарва повече и да не се налага да се избира Simple Smile

# 261
Искам да сме здрави и сравнително осигурени. Не ме гони никакъв перфекционизъм. Или може би имам лек такъв по темата за човешките отношения. Трябва да са чисти и ясни.

# 262
На мен ми действа успокояващо да ми е чисто и подредено. Бъркотията ме стресира и като че ли привлича още повече бъркотия, преди да се усетиш и затрупани сезон 2.

# 263
Мразя да чистя и затова си плащам за помощ в това.
И в най-скъпия ресторант ми писва да ям, не мразя да си готвя и го правя, няма по-вкусна манджа от моята или на мама.

# 264
  • Пловдив
Всеки ден отделям поне 1.5 часа, а уикенда и повече време. Такъв перфекционизъм имам и към работата си, държание, възпитание и маниери.
Майкоу.... леле....

Аз неведнъж съм споменавала, че съм видна мърла. Ако отделя 2 часа на седмица за чистене и подреждане значи съм надхвърлила обичайното.

Точно преди Ковид чистачката ни замина за чужбина и не мога да намеря друга, или пък да се доверя на друга, предполагам и заради Ковида и се оправяме сами. Иначе и толкова не отделях за чистене. Толкова си бяхме свикнали едни с други с жената, че ни разопаковаше багажа като види чантите струпани. И знаеше кое къде стои, и че мръсните дрехи са в черния чувал винаги, изобщо много се бяхме напаснали, голяма ми е мъка сега. От около година много страдам.

# 265
  • София
Мен в един ден от седмицата ме избива трудовият ентусиазъм да спретна всичко. Обаче трябва да съм сама. А после цял следобед да почивам. 🤪

# 266
Янтра, дано да намерите скоро някоя друга чистачка.

Всеки ден е у нас, защото работя от вкъщи.
 Ако сме си тримата, може и на 2 дни да се чисти.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 20:50 от Анонимен

# 267
  • София
Не знам дали сте чували максимата, че чистият и подреден дом е признак за пропилян живот Wink

# 268
Аз неведнъж съм споменавала, че съм видна мърла. Ако отделя 2 часа на седмица за чистене и подреждане значи съм надхвърлила обичайното.
И правилно. По-добре 2 часа на ден за четене ан книга, вместо 2 часа на ден за чистене. Това разбира се, не важи за илюзията, че четенето на книга означава да разпънеш книга до солите за вана и да я снимаш. Ама, теб не те мисля. Знам, че от такива илюзии не страдаш.

# 269
Не знам дали сте чували максимата, че чистият и подреден дом е признак за пропилян живот Wink
Хаха, може.
Но не виждам корелацията.

Значи не подреденият и мръсен дом е признак за пълноценно изживян живот ли?! Wink

Общи условия

Активация на акаунт