За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 401
  • 548
  •   1
Отговори
# 330
Нека считащите се за професионалисти-колоездачи да не се засягат толкова и да не си мерят професионализма с абсолютен лаик, че е смешно.
Говорим за хобита, не за професионалисти.
И смешното е лаик да обяснява как седят нещата.
Оставям те лаишки да обясняваш, как от първо лице си видяла какво е то колоездене.

# 331
Нещо безплатно можете ли да предложите: разходка в полето например...

Не и за там ти трябват, обувки/ботуши. Joy

# 332

Не и за там ти трябват, обувки/ботуши. Joy
Може и с маратонки и гуменки...само да ти се ходи.

# 333
Нека считащите се за професионалисти-колоездачи да не се засягат толкова и да не си мерят професионализма с абсолютен лаик, че е смешно.
Говорим за хобита, не за професионалисти.
И смешното е лаик да обяснява как седят нещата.
Оставям те лаишки да обясняваш, как от първо лице си видяла какво е то колоездене.
От първо лице говоря за разходи по въпроса, ама ти още не си разбрал темата май.

# 334
Може, разходка в стаята Simple Smile

# 335
  • София

Една каска Арай е около и над 1300 лв.
Тукано и Момо не пасват на формата на главата ми, те са по-евтини.
Уау, това и на мен ми се струва много много скъпо като за каска. Ние сме с Shoei, последно моята купувахме и излезе около 350Е, повече абсурд да дам.
Тук са много скъпи където сме гледали по магазините, но Луис, ФЦМото, има варианти.
Иначе това си е перо, да. Особено на ММ екипите един за път, с ботуши и всичко, отделно по-леки неща за до работа (с другия мотор Rolling Eyes), пак яке, ботуши, дреболии наколенки, колани, шалове, ръкавици, добре че е рядко.
Сега сме щели да си купуваме мотор че продадохме единия, да видим какво ще замине в тази посока.

# 336
И аз карам колело и ми е безплатно. Като дойдохме в Германия си купих колелото Мифа, което хич не беше скъпо и си го карам по живо по здраво. Каска нямам. Нямам и специален екип. Карам за кеф. Нямам нужда да се доказвам колко пари давам за хобито си. Друго хоби ми е рисуването. И там минавам тънко. Обичам да пътувам, това струва пари, но ги харча с удоволствие.

# 337
То не става дума само за хвалене за парите. Ако караш колело за удоволствие в града в паркове, примерно, да, не ти трябва много.
Но ако ходиш за по цял ден или с дни на походи в планини, през села, дълъг път, над 100 км и тн, тогава ти трябва хубава екипировка и подходящо колело, не можеш да рискуваш да останеш в гората през нощта, защото си спукал гума или нещо друго. Това пак не е професионално. Просто хоби, но на друго ниво.
Братовчед ми не е професионалист, състезател и тн. Но има няколко - 1 колело за града, по-евтино, друго по-скъпо за планина и тн. И с кеф с всяка заплата си харчи някаква сума я за ремонти, я за ново оборудване. Дрехи, якета, супер тънки, а пазят от студ и вятър и тн.

# 338

Joy Най-доброто решение, безплатно и безопасно. Smirk

# 339
Най-много отиват за любовницата, даже жената додава, че от една заплата само не стигат.

# 340
Скрит текст:

Joy Най-доброто решение, безплатно и безопасно. Smirk
И полезно даже Simple Smile

# 341
  • Пловдив
Тази година се научих да карам ски, но още не съм харчила съществени суми там.
О, почакай.Ските са адски скъп спорт.
Само лифт картата за един ден на Боровец и Пампорово е 62 лв. в момента, Банско 70 лв.
Изобщо няма да говоря за екипировка, тук може 2 и 200. Може втора ръка, може нисък клас ново. Но от лифт картата няма мърдане.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 18:39 от Янтра

# 342
Всъщност картата в Боровец беше 64 за възрастен и 86 комбинирана възрастен с дете...

# 343
Има и по-малки ски писти извън големите курорти и нощно каране има. Та не е задължително да е много скъпо. Край Търново примерно ски база Грамадлива с около 100 лв. на човек може да се организира страхотен уикенд.

# 344
  • Пловдив
Всъщност картата в Боровец беше 64 за възрастен и 86 комбинирана възрастен с дете...
В момента е 62 лв - показвам сайта, https://www.borovets-bg.com/page/info/pisti-i-liftove/prices/ski-karti
Семейните карти ползват намаление 20%, ние ползваме семейна двама възрастни и две деца плюс отделно младежка за големия ми син -  на 7.02 съм платила 216,20 лв за цял ден - мога да снимам касова бележка.

А семейна карта възрастен с дете е 85,60 лв.

Има и по-малки ски писти извън големите курорти и нощно каране има. Та не е задължително да е много скъпо. Край Търново примерно ски база Грамадлива с около 100 лв. на човек може да се организира страхотен уикенд.
Аз съм от Габрово, познавам пистата. Израснала съм на Узана. Сериозно ли можеш най-най-бегло да сравниш условията - дължина и вид на пистите, обработка, някакви такива? И сега караме ски на Узана - Завоя, евентуално Горското, но изобщо не е същото.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 20:48 от Янтра

Общи условия

Активация на акаунт