🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Избраха най-досадната.Това ,че е веган не ми пречи,но в комбинация с други нейни качества става страшно.И с този мазен глас-трудно ще се издържа.

# 286
Няма да се издържи. И какво е това лигаво държане за ръце. 30 г. жена ще ми се лигави, бляк.

# 287
Аз едно не разбирам, лишават се от полезни мазнини и бухат всякакви мазньочи и калорийни бомби набедени за уж полезни, диетични и здравословни и се тупат в гърдите, че видиш ли ний мИсо нье идьем. Чудо голямо. Тия не са никакви вегани, а хора с отклонения... в храненето. Бих ги разбрала, ако е по някакви здравословни причини или физическа непоносимост, дори и по психическа такава, но моля, не ми пробутвайте идеологиите си като здравословни за цялото човечество. От време оно човека е убивал и ял месо, за да оцелее, а не е извличал кокосово масло.

# 288
Ох, как не ги дишам такива пренавити позитивни лицемери. Как можаха да я пуснат тази веганска овца. Инфлуенсъри, смях!
Ми то винаги пускат по една две пристиснати, да става шоу Laughing
Джаста не с отклонение в хрането, а в главата! Човекът яде месо, защото по своята биологична природа е хищник, нямаме търбух като преживните да ядем само треви....

# 289
Веганката, която допуснаха, с какви продукти си приготви веган десерта, че точно тогава ми звънна телефона?

# 290
Мими, да, човека е Хищник! Поддържам това. Тия тревопасни щуротии за мен са дори опасни за здравето. Да, зеленчука е важен, но месото също. Пълноценна храна, пълноценна, а не измислена, щот нали някой нещо си. Само си представям как прародителя човешки нарамва пръта и отива да убива кокосови орехи. Joy Щото е здравословно, нале?! Joy

# 291
Квото иска да яде, но да не ми размахва пръсти. Овца.
Ами другата? Готвела здравословно и тренирала, ама за младо момиче бая снага извади, а мускул не мернах. Странно, но цицорестата най-приемлива ми се стори. Макар че тЕлото в брашното беше оувър. Но по-добре от сухото пренавитото. Че и не млъква!

# 292
  • София
Директен

ЕПИЗОД 4  (2021/03/01)

Master Chef S07E04

# 293
Мари Мар, ти си безценна, съкровище, бижу. Аз съм ти го казвала и преди, но всеки път е добре да си напомняме какъв форумен диамант си имаме. Благодаря ти сърдечно за положения труд, желание и усилие. Kissing Heart

# 294
Мари Мар е безценна, участниците от чужбина смятам оценяват това.
Джаста прародителят е ял месо, защото държи сито най дълго, носи енергия, топлина....не е било като сега три пъти на ден храна от магазина. Ял е и кореноплоди, плодове. Истината е в балансираното хранене, всякакви крайни отклонения от това говорят за други липси!

# 295
  • София
Благодаря ви аз, момичета, за милите думи!

# 296
  • Sunshine state
Никога не участвам във форумните номинации, ама Мари Мар бих я посочила като най-полезна съфорумка. 👌🏻❤
Тази веганката ще ми бърка и на мен в здравето - то доброта, то позитивизъм, та чак нагарча. 😆

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 02:48 от Pupitka

# 297
От думите на Роу, че и другите двама колеги чакат да опитат веганските десерти стана ясно, че и тримата шефове опитват от всички ястия, а излъчват дегустацията само на двама, винаги. И задължително единия, който показват, е Роу.
Веганката, която спечели, много пренавита, на първата задача с месо ще рони сълзи.
Започва да ме дразни, че масово украсяват чиниите с теменужки.

# 298
И тримата дегустират винаги, няма как да оценят даден участник иначе. Просто няма нужда да показват коментарите на всички всеки път.

# 299
Човекът не е хищник, а омнивор. Иначе нямаше как да оцелеем като вид. Любимо ми е когато веганите започнат да питат къде са ми хищническите лапи и зъби, с които да убия диво прасе, забравяйки, че хомо сапиенс има едно предимство - интелект, който ни е помогнал да станем доминиращ вид на планетата.

Лично аз съм съгласна относно нехуманното отглеждане на животни и добив на мляко. Но това трябва да е предмет на законови регулации и лично аз ги приветствам.

Но веганите са изключително лицемерни, говорейки за добива на месо, а забравят добива на нещата, които ядат и които водят до обезлесяване на огромни територии, за да се отглеждат растителни култури. Също така забравят за въглеродния отпечатък, който се получава при доставка на продукти от другия край на света, забравят за трудния добив на ядки и особено кашуто, при което хората и децата, работещи в тези фабрики остават без пръсти и т.н. Преди повече се палех на такива нафукани спасителки на земята, сега вече ги подминавам, че ми вдигат кръвното Grinning

Не е случайно, че много от Мишлен ресторантите всъщност си отглеждат сами храната в собствени градини. Локалните и сезонните продукти са решение при много проблеми с глобализацията, която засяга и хранителната индустрия.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 08:50 от Like_Smoke

Общи условия

Активация на акаунт