🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Тази задача умишлено беше такава според мен, нещо малко известно, което времево е по силите на малцина и които знаят какво и как да го направят.
Не ми харесва и да се сравняват печива със сурови бонбони - ядки, масло и още нещо объркано и оформено - нито като време за приготвяне, нито като техника  е съпоставимо.

За мен си беше сценарий - Роу да се накара на веганката и след това тя да блесне.

# 466
  • София
Тази година няма златни престилки, нали?

# 467
То ако е лесно, всички ще отидем там да приберем по едни 100 000 лв Wink

Ала-Бала правилно е очертала последователността на работата - бъркаш, печеш, докато са във фурната, правиш кремчета и котфитюрчета (не видях сами ли ги правеха или ползваха готови), докато изстиват  - сандвичите, после пълниш с крема и готово.
В нета прочетох, че сконовете Wink се поднасяли топлички дори! Така че и много време за изстиване не им трябва.

# 468
  • София
Абе възможно е, но да не си под стрес и да ти викат газзз.
Иначе месиш за 5-10 минути, пекат се за още 10-15,може да се сложат заедно с мъфините във фурната.
През това време си мажеш сандвичите.
Печивата се охлаждат за още 10 минути и мажеш с каквото трябва.
Но под стрес, някои не знаят рецептата и т.н., да го измислиш на момента, пък да си и оригинален...трудно.
Аз, понеже под стрес никога не съм готвила и се поставих на тяхно място и прецених, че няма да мога да успея. Особено ако някой ми дава зор.

# 469
Аз също не бих успяла със задачата, сложна и отнемаща време е...!

# 470
сложна беше задачата и реално никой не се справи. сконите спокойно се сервират цели с купички със сметана едната, другата със сладко. но явно не знаеха и стана кофти. учудена съм, защото това не е нещо ново и непознато.
трябваше да помислят малко и да планират по-добре. вкл. и запарването на чая.

# 471
  • Майничка
А имаше ли някой, който да запари чай или всички топнаха торбичките?

# 472
А дадоха ли им рецепта за сконите? Че май всеки бъркаше каквото му дойде.

# 473
  • София
А дадоха ли им рецепта за сконите? Че май всеки бъркаше каквото му дойде.

Мисля, че им дават да прочетат предварително, защото много казаха, че чуват и правят за пръв път.А щом е за пръв път, от къде ще знаят какво да слагат.И аз до преди няколко години не знаех какво е това.

# 474
А те въобще разрязваха ли ги? Стори ми се, че ги лепиха цели две по две със сметаната и сладкото. Те затова и им бяха такива огромни и неядими, да го кажем Wink кули. Как ще вземеш туй нещо в ръка да го хапнеш! А прибори май не се ползват по време на следобедния чай. Жонглират с чашката, чинийката, лъжичката и различните пастички и сандвичи в ръчичка. Те затова сигурно са такива спретнати и малки по размер.

Втората група с еленското как ви се сториха? Имаше една чиния от избраните трима уж най-добри направо с цялата елхова китка в чинията... Никак не ми се стори удачно. Този, който беше загрял в тигана клонките за аромат, да, ама другият с коледната украса!?

# 475
За 1 час трябваше 3 неща да направят, не само сконите.
От беглите ми познания по английски етикет не може да се отхапва  не  е възпитано, остава или да си отчупиш да боравиш с прибори или нещото да е като хапка.

# 476
  • Майничка
Точно това се сетих и аз. Миналата година начукаха канчето на Добата (май), че сложил неядивна украса в чинията. Ама знам ли, може да някой да гризка иглички.

# 477
За 1 час трябваше 3 неща да направят, не само сконите.
От беглите ми познания по английски етикет не може да се отхапва  не  е възпитано, остава или да си отчупиш да боравиш с прибори или нещото да е като хапка.

и аз долкото знам не може да се гризе, а се чупи сконът.
хаха, и аз се зачудих на тия иглички в чинията.

# 478
Да, чинията с коледната украса беше странна и ми беше чудно, че толкова я похвали Михалчев на вид.

И аз щях да ви питам дали им дават рецепта за тез скони и защо този факт остава извън кадър. Все пак не е едно и също да импровизираш, да имаш точно рецепта или просто насоки.

# 479
А те въобще разрязваха ли ги? Стори ми се, че ги лепиха цели две по две със сметаната и сладкото. Те затова и им бяха такива огромни и неядими, да го кажем Wink кули. Как ще вземеш туй нещо в ръка да го хапнеш! А прибори май не се ползват по време на следобедния чай. Жонглират с чашката, чинийката, лъжичката и различните пастички и сандвичи в ръчичка. Те затова сигурно са такива спретнати и малки по размер.

Втората група с еленското как ви се сториха? Имаше една чиния от избраните трима уж най-добри направо с цялата елхова китка в чинията... Никак не ми се стори удачно. Този, който беше загрял в тигана клонките за аромат, да, ама другият с коледната украса!?
Този с коледната украса беше Елиас. Ужасно отблъскваща ми се видя чинията с борови клонки в храната, но пък шеф Токев беше на друго мнение, хахах, направо очарован остана.

Общи условия

Активация на акаунт