🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 643
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Да, аз например много обичам солети с полепнали по тях кристалчета морска сол потопени в шоколад. Комбинацията е много добра, защото, както писах солта подчертава сладостта и се получава една хармония от сладост и солена жилка.

# 361
  • Mediterraneo
Изтриха ме, ама да кажа, че участничката от Испания с кулинарния блог, споделен преди дни, е съфорумка. Не било по правилата да се споделят профили от форума във форума, изпълнявам.

# 362
Ммммдам шоколадовите солетки и аз също много ги обичам. Но май не съм ги виждала в БГ като се замисля.

# 363
Наваксах с всички серии. Наистина имаше несправедливи моменти и набутаха някакви смотан и неприятни за сметка на други способни.

# 364
Така бяха подбрани групите, че в някой избираха от добрите - най-добрия. А в други, по-малко слабия. Това даде усещане за несправедливост, иначе самия начин за подбор беше доста по-атрактивен за гледане. Знам, обаче кой не Харесвам - нахалното рускинче. Гледала съм й няколко видеа, толкова е нахална и невъзпитана. Ама си трябват хора да отпадат в началото, иначе ако всички са добри, ще е трудно.

# 365
  • Sunshine state
Не съм гледала нищо от рускинята, но на мен в нито един момент не ми се стори нахална. 🤷🏼♀

# 366
Не съм гледала нищо от рускинята, но на мен в нито един момент не ми се стори нахална. 🤷🏼♀

Е образ е...иска да я харесат, играе го на добро невинно девойче.

# 367
  • Варна
Изтриха ме, ама да кажа, че участничката от Испания с кулинарния блог, споделен преди дни, е съфорумка. Не било по правилата да се споделят профили от форума във форума, изпълнявам.

Коя?

# 368
  • София
Не забравяйте, че гледаме реалити шоу по сценарий и им трябва различни типажи участници, включително и такива, които умишлено да създават скандали, да дразнят зрителите и да се правят на интересни.

Аз не знам какъв човек трябва да бъдеш за да се продадеш буквално за жълти стотинки и да ходиш да се излагаш пред зрителската аудитория.

# 369
  • София

Коя?

Жената, която живее в Испания и транжира месо. Имаха бизнес с мъжа й, ферма мисля. Направи нещо с телешко бонфиле. Отбора беше от още един мъж, който живееше в Испания и едно момче от Германия.

# 370

Е образ е...иска да я харесат, играе го на добро невинно девойче.

Прави се яко, според мен. Бих се учудила, ако не е нахална, ама едва ли.
Хареса ми жената с десертите и Гърция, трябваше да продължи. Пръдльото с пастата пък хич не беше за престилка.
А и колко много скучаещи жени по майчинство Joy Много се забавлявам, когато неработещи жени обясняват как това или онова не може, как за всичко има време и как детето им така добре е възпитано, че нивгаш няма да погледне захар и джънк.

# 371
За последното не си права. Въпрос на убеждение е да ограничиш захарта и джънка на детето си. И малко усилие. Не зависи от това дали работиш или не.
А какво ще яде като порасне, това вече никой не може да знае. Надеждата е, че при вече създадени правилни хранителни навици, няма да се втурне изоглаво към боклуците.

# 372
За въпрос на убеждение, да така  е, но когато работиш нямаш много време постоянно  да мислиш за храната и всяка вечер да имаш домашно приготвена храна. Храната, която изисква малко време за приготвяне не е задължително да е джънк.
Всяка работеща майка е поставена пред избора вечерните часове да са в кухнята или в други занимания с детето.
А и какво се разбира под джънк в днешно време, нещата много се развиха, масово явление е хората да подбират храната си.
Познавам хора, за които, ако не е домашно приготвена храна е боклук, но и не всяка домашно приготвена храна става.
В готварско шоу са, така че го приемам за нормално да са толкова фокусирани в храната, обаче дали могат наистина да качат ниво над всяка средностатистически домакиня е по-интересния въпрос. Ще видим дали ще си останат само приказки или са скочили на по-висока ниво. Тези заявки да не са само общи модни приказки.

# 373
Надеждата е, че при вече създадени правилни хранителни навици, няма да се втурне изоглаво към боклуците.
Да, но е само надежда, не винаги става така. У нас не се яде нищо пакетирано /дори хляба е от пекарна или правен вкъщи/, колбаси, не се купуват сладки, бисквити, газирано, торти, рядко шоколад и сладолед. Готвим всеки ден домашно ядене, виаги обилно зеленчуци /защото плодове не обичаме/...и когато дъщеря ми стана 5-6 клас започна навън да си  купуваше точно обратното на всичко, за което сме говорили вкъщи с години...! Та възпитанието има значение, но си зависи и човека какъв е!

# 374
Аз затова казвам, че насочваш и показваш кое е редно и полезно, а как и с какво ще се храни детето като порасне, вече си зависи от него.
И все пак си мисля, че ако има изградени правилни навици, дори и да има период на увлечение по "всичко", то той ще е временен.
Какво разбирам под джънк и неправилно хранене ли - ами отиди в темата за кутиите храна за ученици и ще видиш - на закуска сандвич, на обяд макарони, на следобедна закуска - вафла, бисквита и шоколад!? Няма и едно плодче или морковче, да не говорим за нещо нормално сготвено... Това дали е само от нямане на време! Или от приоритет - занимание с детето пред готвенето... По наблюдения, приоритет е по-скоро ровенето в телефона и зяпането на тв пред готвенето и детето.
А и да се оправдава човек с липса на време, при сегашните възможности и всякакви кухненски уреди, кукъри, бързоварки и други чудесии е просто несериозно.
Но не затова е темата Simple Smile

Как мислите, показаните умения по време на кастинга истински умения ли са или просто еднократна дълго и упорито репетирана рецепта? Аз изпуснах първите 2 епизода, но от тези, които видях, повечето не можаха да ме убедят, че наистина знаят или разбират от готвене. Предполагам, че и тази година ще сме свидетели на непрекъснати обяснения как те това не знаят, не са готвили, не са виждали, пипали и помирисвали Wink

Общи условия

Активация на акаунт