ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 226
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз просто имах предвид, че сложната математика в комбинация и с информатика вече става too much. Особено в контекста на модата СМГ и това, че деца, които въобще нямат някакви таланти в тази сфера, биха могли да бъдат погрешно упътени, включително и от родителите си, към това училище.
В нашия клас външните ученици (т.е. тези, които не са били в СМГ до 7 клас) идват все от математически училища - ПЧМГ, 125-то, СС (школа по съст. мат.с П. Тодорова), няма никой, който е "по модата".  "Модата" може да е в 4-ти клас, в 7-ми нещата са се избистрили. Но е факт, че никой от класа не се яви на оли по информатика. Може би защото, изучават Java тази година, а оли е на С++.

Дъщеря ми отива на втори кръг по НЕ. Анкета за тестването имаме, трябва да се попълва през профила на ученика. Ако цената за ходене на училище присъствено е редовното тестване, бих се замислила.

Просто майка, леко да минава!

# 136
Благодаря за новата тема!
На дъщеря ми програмата втория срок е по -кофти. На 10.02. имат контролна по математика, на 12.02. по химия, малко се е шашнала за химията, ама дано се представи добре.
От известно време все ме моли да си прави гел лак, досега и разрешавах само лятото, когато беше ваканция, но сега чудя, постоянно сме в спор за това, майките които имат момичета как са с тази "мода"?

# 137
Моника е с гил лак в момента. Френски маникюр с акцент момиченца от една анимация( в момента не се сещам за името). Стои красиво и не е нещо крещящо.

# 138
  • София
Гел лак си  е правила само Ваня през лятото, когато не е на училище.
Докато е вкъщи, сега по време на ДО или уикендите може да е с обикновен лак, но в учебно време мъжът ми засега позволява само ако е безцветен. Имаше период в който постоянно питаше дали не може, в момента е в етап в който няма голямо желание. Николета и Елена нямат изобщо интерес към лака, най-вече Ники. Има страхотни нокти сопред мен, широки и с дълга нокътна плочка и ще и стои много добре лак, но тя си ги реже винаги до дъно и не желае изобщо да се лакира.
Във връзка с коледните подаръци, единствено Николета си го използва. Уикенда ходи и двата дни на плуване с лонгборда до басейна, оставя го при охраната. Сега се опитва да ме убеди да ходи и до СМГ с него. Ваня почти не ползва шевната машина след първоначалният интерес, а Елена дори не знае че съм прибрала моментната камера, тъй като не я търси.

# 139
  • София
И моята постоянно ме врънка за гел лак. Каза, че сега като са се върнали в училище, само тя била без лак. Засега сме разрешавали само за море, Коледа, рожден ден. Аз може и да склоня в един момент, но баща ѝ не дава така да ходи на училище.

Зед, честит кучо! И ние сме на ръба за взимане на ново куче. Проблем ни е на кой да го оставяме като пътуваме и засега това ни спира.

За антигенните тестове имам усещането, че целта не е да потвърдят присъственото ходене, а по-скоро да оправдаят ДО. Ако децата са безсимптомни носители и при тест излезе, че са болни, то това няма ли да карантинира цели класове?

# 140
При нас мърморенето от мъжката част е по отношение на лекото облекло.
Сутринта тръгна с липса на блузка с дълъг ръкав и кожено тънко яке.
Баща й я кара до училище, но не пропусна да отбележи, че е леко облечена за сезона. Да съм й говорила.
Да бе, върви обяснявай на тийнка, на която вечно й е топло , да се облича.

# 141
Добро утро дами!😄
Гел лак не давам. И двете сме с много хубави нокти на ръцете-твърди и с бадемов овал. Явно нещо има в нокътната плочка, защото при мен естествен лак издържа 2 седмици. На цялото миене и бърсане чак в края на втората седмица започва слабо да се люпи по върха на ноктите. Наборката е същата. Вчера ходи на маникюр, прибра се в комбинация от черно и червено. И ги е оставила бая дълги по моите разбирания.Обаче съм я предупредила-ако счупи нокът реже всички на дължината на счупения.
Имах една учителка по БЕЛ навремето. Ако ни видеше с олющен лак или с изпочупени нокти ни гонеше от час. Все ни казваше, ча като искаме маникюр трябва да се грижим за него. От тогава ми е останало това и без да искам съм го предала на наборката.
Нещо се пазари за очна линия ама аз се опъвам. Не ми се ще да започва от сега с гримовете...

# 142
Красавица е тази Гора.
Zed, много радости да ви носи. Вярно, че си е ангажимент и грижи, но като те погледнат с тези очи... и всички неприятности забравяш. Оскар все иска да се докосва до някого, да е наблизо. Той спи до леглото ни. Стане ли някой през нощта, става и той, следва го по петите, легне ли, ляга и той отново. Котакът е по-независим. Умилква се, когато си реши.
Нямаме никаква анкета.
Днес предстои контролно по математика, контролно по информатика, доизпитване по английски. Контролно по английски върху граматиката също ще има тези дни.
Това с въртенето на очите, явно е запазена марка на тийновете. Моят се поклаща. Ти му обясняваш нещо, а той върти очи и се поклаща отегчено. Малкият още не е прихванал този тертип.

# 143
И аз намалявам, ако един се счупи. Тука има, тука-  нема, не ми допада визуално.

Това с въртенето на очите ми е много любимо. Научих се и аз да ги въртя, та чак миглите ми се заплитат. Харесва ми реакцията на отсрещната страна😀

# 144
Какво е това въртене на очите? Да не би онова дето казва "писна ми" или "досадна си вече". Ако е то, владеем го до съвършенство. Blush

При нас има затопляне и сговор от няколко седмици. До скоро бяхме стигнали до невъзможност да разговаряме чак.

Просто майка, да минава бързо и леко!

# 145
Хаха, същото, да😀
Те ще се окажат майстори на спорта в тази дисциплина.

# 146
  • Между гори и планини
Моя не върти очи, но като му се караш нещо е напълно самоизолира. Думите не стигат до него - стена. Едно време , на същата възраст аз прилагах абсолютно същото на майка ми. Ни приемах, ни предавах. Тогава се радвах на ефекта "избесняла майка", обаче сега ми се връща. Принципно с баща си рядко споделя, с мен го прави. Мъжът ми има ужасен маниер на задаване на въпроси, като на военен съд и после се дразни, че не му се отговаря. И се сърди като му го кажа. Аз крякам често, опасно е ако не крякам. Иначе съм като пиратка - бум, тряс и минава. Ще си пия мента, глог и валериан , не трябва да изпускам добрите ни отношения да се развалят заради няколко години хормонален дисбаланс.

# 147
  • София
Това с въртенето на очи и аз го владея, така че номера не минава. Моята тийнка е много умерена и в по-голяма част от времето спокойна. Аз съм доста либерална и вероятно това е причината тя да не иска нито лак, нито грим, даже съм и казвала, че ако иска татус ще я заведа. Гледа ме странно и ме пита дали не полудявам. За разлика от нея имам чувството, че второкласника е с роден пубертет. С него винаги внимавам сякаш ходя по тънък лед. Какво ще стане като наистина влезе в тийн годините не искам и да мисля.

# 148
  • Велико Търново
Благодаря за новата тема!
Просто майка, бързо да ти минава! Kissing Face
От днес наборката е на училище, чакам я да се върне с нетърпение сякаш е първи учебен ден Wink Не знам дали ви споменах преди, но тя иска да се премести в езиковата паралелка, което вероятно /ако се освободи място/ ще стане следващата учебна година. Езиците бяха и нейното желание от време оно, но не можах да се противопоставя на баща й, който виждаше в нея един бъдещ програмист Wink Да, ама не! Та така де, ще трябва да държи приравнителен изпит по втория чужд език в края на срока и се зае да дири учебници и помагала отсега да го почва. В тази връзка, относно характер и пубертет, моето си е вироглаво от малко - каквото си науми, това прави, ако ще и да намилаш до втръсване. Най-много се засяга при несправедливо обвинение или ако усети предателство от човек, когото смята за приятел /снощи ми рева по повод на нейна приятелка, която всичко споделяла извън техния кръг, и то неща, за които  София не смята за нужно изрично да каже, че е между тях. Тя си мълчи като партизанин ако й споделят нещо, дори и на мен не казва; да, ама другото дете всичко разправя, най-вече с цел "къде съм аз - къде е тя"...Малка е още, ще се научи пред кого и колко да споделя...Част от неизбежните уроци на живота.
При нас никакви анкети не съм виждала да пускат, при положение, че ще са на училище до другата сряда, не виждам и смисъл.

# 149
Много странна програма има моят осмокласник - утре имат не само нулев, а и (-1.) час 🤯
И при нас е така днес. Нали сме в съседни класове. Модул физическо. Днес добре, но другата седмица ще са отрицателни температурите. Моята излезе 10.20 и ще се прибере в 21.00. часовете са до 19.25.
Отношенията ни с наборката са добри. Понякога оф-ка и пуф-ка, но става мойто. Мързи я. Иначе доста време прекарваме заедно. Готвим, четем или гледаме сериал. Гел лак има през ваканцията. Сега имаше за рождения ден през декември, но преди да тръгне на училище го махна. Доста дълги нокти имаше и й пречеха за пианото, но не й се махаха.
Кучета имаме три. Голдън ретривър си гледаме вътре, московска стражевая и улична превъзходна на двора. Голдито си е мое и си го обгрижвам аз. Понякога го извеждат, когато ме няма.
Просто_майка, леко да минава! Как си днес?

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 11:24 от Betty L.

Общи условия

Активация на акаунт