ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 221
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Clevermary, честита да ви е девойката! Да върви напред с усмивка и с лекота да се справя с всичко! Радостна съм, че са съученички...може да не уцелихме учители, но децата определено се харесаха!
Жалко, че изпуснах снимката, сигурна съм че са много свежи и готини хлапета!
Аз пак съм в потрес от нашите ИТ...защо се приема по дифолт, че всеки в къщи е с Уиндоус? Обсъждали за Ноутпад и нашата попитала как се казва за Линукс...Ами търсиш си го....не че ние не и казахме, но бива ли така...
Просто майка и от мен пожелания за бързо и леко изкарване!
Напоследък прескачам някои страници, като задълбаете в Ковид, но и времето е кът покрай новата ни любимка. От две седмици имаме малък куч- бебе- Гора:
Скрит текст:
Надявам се скоро да се напаснем, че сега е лек хаос още, в петък и събота наборката беше дежурна за нощните ставания, днес поспа да навакса.... виждам че много и се радват, но им е трудно с чистенето и грижите, някак вече нямат толкова лично време като преди.

# 121
  • София
Аууу, че страхотна госпожица куче! 😍
Разкошнотия!
Наши приятели не издържаха и си взеха куче в края на миналия март; ами след месец и малко всичко с режима започна чудесно да се подрежда.
Много да ви радва прекрасната животина!

# 122
Zed, боц в сърцето ми направи с тази снимка!❤ Каква душичка мила е това кученце!🥰

# 123
  • София
Много е сладка тази  Гора.Каква порода е? На мен не ми стиска за куче.А щерката и мъжа ми  са във фаза на искане- отново.И постоянно гледат разни  кучета, коментират, показват си снимки...Падам си по котки аз повече, но и за котка нямам кураж.Завиждам  на всички  с истински домашни любимци.Показвайте ги.Ние ще им се радваме Simple Smile

# 124
  • Между гори и планини
Кокошки броят ли се 😂 имам 11 кокошки и  петела Сюлейман ( нали има харем). Вчера едната мома се научи на прелита през оградата на дворчето им и ходи да яде от храната на кучо 🤣 И четири котки. Кокошки са само за яйца, не са за месо, много са ми милички.

# 125
  • София
Благодаря ви! Девойката, от която я взехме много спешно и търсеше стопани, каза ни че е кръстоска на голдън и лабрадор, но дори и да не е, е голям бонбон...Да си призная колкото и да исках, два дни след като я взехме, си поплаках, просто не си давах сметка, че най- много грижи ще са върху ММ, той става и нощем...аз спя с другото бебе и тя ме усеща ако стана и ме вика....Но пък той толкова ги обича кученцата, че е готов на всякакви жертви ...да издържим още месец и започваме с извеждането...
Просто сега е момента, аз по майчинство, той е хоум офис, децата къде ПО, къде ДО, но така животинката не остава сама за дълго....в старото нормално от 8-19 няма никой в къщи....та така се решихме.
Извинявайте за офтопика....

# 126
Браво
След почти година хоум офис май котката най после свикна с присъствието ми в дома ми.

# 127
  • sofia
И нашата програма е балансирана и много ми допада. Моят тинейджър е добродушко, веселяк и много не обича да се зори. Само за училище си повишаваме тон от време на време.
   Много искам животинка в къщи, но от любимеца на мъжа ми, който гледаха техните и не можеше да стои сам, трябваше да се наема човек, съм много наплашена. Ако го оставиш у дома без придружител, лаеше непрекъснато и съседите се сърдеха.

# 128
  • София
Много е сладка тази Гора! Да ви е жива и здрава,  тежи, но се свиква и няма да съжалявате.
Просто майка , леко и бързо да минава.
Наборът го тресе пубертета,  не се караме, защото почти не общува с нас, но като, че ли по-малко се зъби и върти очи от преди. В петък си дойде много щастлив и развълнуван, всичко било интересно и в училище и след това, че останали, яли КФС и си приказвали. Обикновено  като го питам как беше, отговаря- "Нищо интересно " . Имали контролни, утре пак, а и ще им кажат резултатите от оли по НЕ.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 23:12 от liani

# 129
  • София
Прекрасно е кученцето! ❤ Много ги обичам и аз. Малкият, както казваше, че не иска нищо след зайчето, все по-често споменава за куче. Признавам, че се замислям. Ако изобщо се стигне дотам, по-скоро няма да е бебенце, а ще вземем от приют.

# 130
  • Пловдив
Страхотен кучо! Да е жива и здрава, пу, пу. Голям ангажимент е, обаче, ние като взехме нашето, децата се радваха 3 дни и от тогава е ангажимент на мъжа ми. Поради това и си я гледаме на двора. То иначе не можеш да мръднеш. Така казваме на съседката, храни я и това е, и 2 седмици се е налагало да я оставяме. С куче вкъщи няма как. Да е жива и здрава, мъжа ми категорично повече не иска друго куче. Макар и сега да се възползва и да се движи много заради кучето, друго е да знаеш, че може и да не излезеш. Но, голяма радост си е иначе. Нашето е голдън и наистина са със златни сърца. Heart
Имах анкети и в двете училища - категорично не. Безмислено е просто. Слушах министъра по радиото вчера. Готвят ежеседмично тестване евентуално, в Австрия било 2 пъти на седмица. Това, още повече не. Ако е задължително, спирам децата от училище. Да си печелят парички на чужд гръб.
Пубера си е пубер от 1 клас, няма разлика. Не ме занася за МЦ, но ми казва, че съм в кртитическата, като му се карам,нали съм дърта. Не че ми пука. Но, освен мен, друг не слуша и туй то.
Уикенда бяхме из Родопите малко, , не ми се прикачат другите снимки, пуу, но нищо, де, изкарахме добре, рвзходихме се, синковеца 3 дни сам не беше направил беля, доволна съм.
Лек ден!

# 131
Любче, красота !
В Германия и в Австрия децата се връщат на училище, но само при условие, че ще си правят сами бързи тестове два пъти седмично. Детето получава тест в училище и само си го прави. Не мога да си представя това да се случи в България Simple Smile
Гора е прекрасна. ZedTeeEm, да е жива и здрава и много да ви радва.
Детето се е сдобило с рани на рамената - чудеше се тая сутрин от какво, тъй като раниците вече не били тежки. И после му дойде прозрение. ..Много са шашави тези деца - придържали някакво дърво с шипове, за да може да се редуват да правят упражнения на него. После тренирали,  разнасяйки по улиците някого от компанията . Даже и снимков материал има. Захилени и доволни от иновацията в тренировъчната програма.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 06:49 от Amanda.D

# 132
  • Бургас
Разговор по мобилния от последната минута: "Абе, мами, тук сега питат искаме ли да ни направят тест за КОВИД, какво да кажа?" "Ако искаш си направи, ако не искаш: недей". Тя: "ама какво да кажа?". Аз: "вземи това решение сама!".
Толкова по темата. Следобед ще разбера какво се е случило в крайна сметка. Simple Smile
ZedTeeEm, честито ви бебе! Голяма радост са, но и голям ангажимент.

# 133
  • Между гори и планини
Ние не сме имали анкета, не се е споменавало дори за тестване.
Любими са ми Голдън ретривър, лабрадор и ирландски сетер. Като живеехме във Варна и детето искаше куче, все обещавах - като имаме къща с двор. И като дойдохме, Стиви намери нашия кучо в двора на училището , баща му го одобри и го взехме. Нашият е дворно куче, само първата зима, че беше малък спа в детската до леглото няколко пъти. Много умен и добър, нищо че е улична порода. Разбира се и с четирите ни котки . По миналата година, мъжът ми пак ме предума да го приберем на топло, но кучо го е страх, не иска. На синджир е, защото намира начин да избяга и съседите се сърдят, а и за неговата безопасност. Но всеки ден детето го разхожда, ако не успее, му чисти и той го храни.

# 134
  • София
Добро утро.
Тази събота и неделя се наложи да преподавам математика като преди това аз се ограмотявах и разучавах квадратните уравнения. Учителката е предала в четвъртък целият раздел (без формулите на Виет) и е направила за 15 м. контролно на корените. Този четвъртък контролно на квадр. уравнения. Домашното, което е дала е главозамайващо – над 50 задачи. Досега Митко никога не е имал такова домашно. Не знам кога и дали ще реши всичко. Нищичко не е разбрал в час, а аз съм ядосана, защото не мога да разбера какво е това препускане и как си мисли, че нещата ще се разберат. Две сутрини обяснявам и пиша, а насреща наблюдавам отегчена физиономия и реплики как това не е честно.  Да, не е, но в четвъртък контролно, а се е издънил на това на корените, така че две слаби оценки ще дойдат вече много. Вместо някъде да излезна като хората в това хубаво време аз чета учебника по математика. Твърди, че учителката хич не обяснява добре, а като преподаде на куп пет-шест урока вече ситуацията с математиката става трагична.
Просто майка, леко да минава!
Нямаме анкета за тестове, но не намирам смисъл. Ако ще ги тестват всяка седмица и от това ще зависи дали ще са ПО ок, но ей така за спорта без мен.

Общи условия

Активация на акаунт