ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 29 984
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • у дома...
Бърз въпрос - фургоните пред големите болници за КОВИД работят ли в неделя?

# 16
  • Sofia
Доня, и моята девойка е с обрив под брадичката и на бузите. Първият ден беше се побъркала с маската, дадох й хубава, с която се диша нормално, но й била голяма и опирала на шията - веднага зачервено. Вчера отиде с 5-6 еднократни - хайде обрив.

# 17
  • Между гори и планини
Ние използваме тия маски с филтрите. Давах по три маски, но явно трябва повече. Първия ден, нали имаше 3 свободни часа и стоял на двора - обрив няма. Ох...

# 18
Доня, Моника по същия начин се обзаведе с обрив от еднократните маски.
Уших й памучна, двустайно и засега няма проблем.

Ние бяхме на пазар в Paradise .
Преди малко се прибрахме в Плевен. Останахме без крака. Всички места за сядане са опасани с ленти , не можеш да се храниш и пиеш  в мола, пробните не работят. Купихме все пак нещо, но сили не ни останаха. Не става така без почивка.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 21:29 от Biserka_a

# 19
Чудех си се аз днес, защо не пишете, а то нова тема имало Simple Smile Признавам си, че не съм дочела предишната. Ще се върна да си дочета, но първо да се запиша тук.

И при нас дойде анкетата. Гласувах с НЕ. Не виждам изобщо смисъл от това упражнение. Всеки ден ли ще ги тестват? Инъче не би имало смисъл... По-добре с тестове за антитела, според мен. Поне статистика някаква да се извади на преминали през вируса.

Като написах статистика, се сетих и за друга тема по която не се включих - статистиката в Школо. Много ми харесва! По какво друго да се ориентирам дали детето се справя добре? Да го изпитвам ли за да знам какви знания има? И оценките не ми носят точна информация, защото зависи от трудността на теста, контролното... Все още се запознавам с опциите на Школо, но съм много доволна за сега Simple Smile

# 20
  • sofia
Джуди, объркала съм учебника по немски - не е Директ, а Екзакт Joy
Иначе им остава още един урок и половина и ще подхващат следващия.
Ползват памучни маски моите. Колко пазят не знам.
И двата дни, след като се прибра от училище спа следобед. Днес се разходи с приятел.
Ще видим другата седмица как ще е с режима.

# 21
Аз трябва да пазарувам някои неща за набора. Основно тениски и ще стане без мерене. От две седмици сигурно се каня да седна пред компютъра, да го привикам и да избира по картинки. И не мога да се наканя 🤣 Като си спомня последния път какво беше - това не, онова не, тази блуза имала не знам какви си надписи, не я искал, другата била облечена на грозен манекен, не я искал...

# 22
  • София
Бисе,рокада по места сме направили с теб.Аз цял ден обикалям в Плевен.Кайлъка се пръска  от народ.Чак неприятно....В шок съм.Иначе е прекрасно и пролетно и много зареждащо.Имах нужда

# 23
Sssani, как ти подейства плевенският въздух?🙂
В Кайлъка бяхме миналата седмица и беше претъпкано.
Утре ще се разходим извън града, но ще мислим посоката в движение.

# 24
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние ходим често по хотели и не сме се разболяли. Особено предпочитаме СПА хотелите. В сауна не знам кой вирус ще оцелее и ще се предаде. Другата седмица отиваме пак. Ние по принцип рядко боледуваме, зимата може да се случи някой грип да изкарам, децата и мъжът ми - не. Тази зима покрай ковид мерките ми се струва, че сезонните грипове никакви ги няма. Междудругото вчера
ме "чипираха", мъжът ми ме бъзика, че съм бълнувала през нощта нещо за уиндоуса.

# 25
Закърняват, защото не стоим достатъчно време на открито. Слънцето и разходките на чист въздух са много важни.
И аз изкарах няколко хреми покрай дребното. Спи до мен, когато е болен. Лошото е, че в четвъртък и в  петък бяха само половината клас на училище.

# 26
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имах антитела, мъжът ми - не. И двамата се ваксинирахме. Аз нямам документ, с който да докажа, че съм била болна и предпочетох да се ваксинирам. Надявам се да върви по-бързо имунизирането и да има скоро и за другите групи. В момента продължава ваксиниране на медицински персонал, учители и възрастни хора. Капацитет за ваксиниране имаме голям, стига да има достатъчно ваксини.

# 27
Имам опит от ДГ където по инициатива на хипохондрични майки беше организирано масово вземане на секрет за стафилококи, защото еди кой си бил контактувал с болен от скарлатина някъде си. В резултат на което детето ми на което абсолютно нищо му нямаше беше набедено за заразоносител и отказвано да бъде допускано в ДГ ако не пие антибиотик. Междувременно започнаха да се тестват и майките и бащите и всички на които им бе намерено нещо в гърлото си купиха по един антибиотик профилактично.
Поли, през какъв кошмар си минала...🤦 👻
Лошото е, че сега подобно поведение започна да става норма. Дано има път назад към предишната реалност.
В сауна не знам кой вирус ще оцелее и ще се предаде.
Никой.
И ние не сме от болнавите, но разбирам и хората, които често боледуват и се пазят.
Неприятно става, когато едните се опитват да се наложат на другите. В която и да било посока.

# 28
  • София
Red, да не те плаша, но не се доверявай 100% на отрицателния PCR тест.

Достатъчно случаи има на хора с доказан Ковид (с рентген и скенер на бял дроб с изменения тип "матово стъкло" и пневмонии), които дават отрицателен PCR тест.

Май кръвният ELISA тест за IgG антитела си е най-достоверен.

# 29
  • у дома
Red, да не те плаша, но не се доверявай 100% на отрицателния PCR тест.

Достатъчно случаи има на хора с доказан Ковид (с рентген и скенер на бял дроб с изменения тип "матово стъкло" и пневмонии), които дават отрицателен PCR тест.

Май кръвният ELISA тест за IgG антитела си е най-достоверен.

За съжаление потвърждавам-мъж ми беше с 2 отр ПСР теста и един бърз отр-диагнозата му беше ковид пневмония-два месеца болнични и бавно възстановяване-много съжалявам,че се доверихме на тестовете и не взехме мерки навреме...Антитела също си има предостатъчно,въпреки отрицателните тестове.
Red,дано при вас всичко е наред! ❤

Общи условия

Активация на акаунт