ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 336
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
За моят син също е кошмар закуската сутрин. Не искам да го пусна без закуска, а той не закусва. Придъвква нещо, колкото да отбие номера.

# 376
  • София
Аз цял живот съм с шантаво работно време.Ето- в момента съм на бач  до полунощ.Сутрешните ми смени  са  със ставане към 4 .30.Но  странното е че тогава ми  е най-активния момент от денонощието.Дори ми е кеф.4-5 часа сън
 са ми предостатъчно.Дори  ме боли главата ако  спя повече от това.Ставам без аларма за шок и ужас на всички .Но след прекарания  ковид съм като парцал- буквално.Нямам  наспиване.ДОбре че съм късни смени.Но се плаша от момента, в който ще се наложи  да стана рано.Просто не виждам как  ще се случи...
Щерката закусва мюсли  основно.Понякога някаква филия с нещо си съчинява.Вече рядко се хабя в приготвяне на закуски, защото откачам ако съм станала да приготвя специално, а тя влети и безцеремонно  си сипе мюсли...

# 377
  • София
О, недейте да ги карате насила. Имам кошмарни спомени от първите си дни в първи клас. Уж да закусвам, хапка номер едно и почвам да дъвча, да дъвча, тя се превръща в гадост и аз я изплювам. Добреее, нашите се отказаха. Взеха да ми дават сандвичи за училище. Връщах ги недокоснати и доволно сплескани на дъното на чантата.
И така почти 40 години оттогава вече не закусвам. И дъщеря ми не карам да го прави. Всеки човек има различен организъм в крайна сметка.

# 378
Отворих теста за пилоти на случайна задача (12-та) и явно нещо са го посбъркали или аз нещо пропускам и го затворих.
Заинтригува ме. Погледнах я.
Скрит текст:
12. Къде ИМА грешка в изписването на думите ?
а) наум
б) двучасов
в) квитанций
г) обесвам
Наум може да  се пише и слято, и разделно. Предполагам, че това е породило съмнения.

# 379
О, извинявай, не уточних, математиката погледнах. Другото съм нула и не се и пробвам Simple Smile

# 380
Но места като Европа парк, Дисни, Портавентура, Мирабиландия, Гардаланд някак ми вдъхват сигурност и надежда че се инспектират често.
И аз така си мислех, но ето това се разигра буквално пред очите ни. Ние бяхме на опашката и чакахме нашия ред.
Даже майка ми вечерта звъня да ни провери, защото гледала по нашите новини.

# 381
  • Между гори и планини
Аз нещо с телефона не можах да отворя теста.

# 382
  • София
Доня, отворих го тъкмо и ако това е теста, утре ще подкарвам самолета и ще ви возя към Италия. 😂 Лесен е, поне за мен.

# 383
  • София
Дикси, ужас.
Не мисля, че някой някъде поддържа каквото и да е 100 процента.
Писала съм за една поредица по Дискавъри, която гледах преди години, там след преглед на серия разследвания на самолетни катастрофи заключиха, че дори и най-добрите авиокомпании пестят средства от профилактика. Пък и няма как която и да е машина или човек винаги да работи без грешка. За щастие такива инциденти се случват страшно рядко.

# 384
  • Някъде в Европа...
Не се вглъбявайте толкова в теста. Тестът се дава на всички кандидати и е еднакъв, а във ВВВУ далеч не са само пилотските специалности и определено това е, може би, най-лесната част от всички изисквания за прием..Спънката е авио-лекарската и ФП-то...
По същия начин е и в НВУ - един тест, а кандидатстваш за различни военни специалности, за където стигне балът (разбира се, ако искаш)
Тестът като цяло ти определя поредното място в класирането. Различни точки към бала в НВУ дава и психото, докато Авиационния беше към нас, се отнасяше и за него...Сега не знам как е, но няма начин да не минават психо и те...

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 23:20 от AIR

# 385
  • у дома
О, извинявай, не уточних, математиката погледнах. Другото съм нула и не се и пробвам Simple Smile
За 12та от мат сигурно трябва да ги върнем съставителите да държат НВО в 7 кл и тогава да съставят тестове за висше...

# 386
Дикси, вашите ми изглеждат по-зимни от нашите:smile:
Аз харесвам кецове. Намирам ги за по-красива обувка от маратонките, но не и за зимна:smile:
Сани, питах го преди малко за входното по музика - каза, че повечето въпроси били за обща култура, но е трябвало и да чертаят нещо. Нямал никаква идея как да го направи.
Грийн, ти повече следиш математиката... Имаш ли представа каква е трудността на задачите, които им дава? Вчера му показах тестовете от книгата за учителя на Анубис, които беше качила Светлето във Фейсбук. Той каза, че тези тестове са много по-лесни от контролните, които им дава учителката. Даже питал негов приятел от немската, който е 9 клас, за една от задачите и момчето казало, че никога не е решавало такова нещо. А имал 95 точки на НВО и досега оценка, която е  по-малка от петица, по математика не е изкарвал. Възможно ли е да им дава много трудни задачи? Или послъгва...

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 07:49 от Amanda.D

# 387
Преди 24 години имаше психо за авиацията. С отделни изпити по математика,  по български и физическа подготовка.
За лекарската комисия - вестибуларен апарат ( много изпадаха там), барокамера (друга цедка), ЕЕГ, очен, УНГ, гинеколог за жените. На УНГ се прави снимка за носните прегради и синусите. Имах съученик, който си направи операция на носнат преграда, а накрая му откриха шум в сърцето и отпадна от пилотите.

# 388
За всички видове авиация изискванията са едни и същи. То за РВД изискванията са високи- психо, език, здравословно,състояние. Поне може да си нисък или висок, кг нямат значение, стига да сте в добро здраве.
За моряците също изискванията са големи

Закуска преди 9ч у нас е мираж, затова взима сандвич, солен кекс и др.

# 389
  • sofia
Младежът хартиса от училище вчера и днес. В сряда се прибра и се оплака, че му тече носа на чешма и вечерта закова Т на 37. Вчера само бършеше нос, нямаше Т, но го болеше глава. Днес ще го водя до личната, че вчера било ден за консултации и не приемали болни!?
В нас никой не яде веднага след ставане, поне 2 часа минават, докато някой реши, че е гладен.

Общи условия

Активация на акаунт