ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 335
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Последното контролно не съм го виждала, но не бих казала, че задачите, които беше дала на предишните контролни са много трудни. Обикновено има една малко по-завъртяна задача. Ако решат всичко без тази задача биха имали 5.50. Проблемът е с това, че не им стига времето, защото не решават достатъчно задачи за упражнение сами...

# 391
  • софия
Ох, аз ставам в 5.30 да му правя закуска. Пия едно бързо кафе и в 5.45 започвам. Той става в 6ч , минава през тоалетната и сяда за закуска. За 15 минути му приготвям нещо от изброените. После се мие, облича и в 7ч слага якето, маратонките и излиза да чака автобуса. В 7.10 автобуса идва и го взима. Аз пия още едно кафе. Към обяд не издържам и удрям една дрямка от 30 минути.
Горе-долу и моят график сутрин е такъв. Обичам и съм свикнала да ставам рано без часовник. Тихо е, спокойно е, пия си кафе, правя закуска, оправям се за работа.
Закуската е, каквото направя - филия, баница, кроасан, високомаслено кисело мляко с плодове и мед, овесени ядки с мед и стафиди. Корнфлейкс (подобни) не купувам. Когато сме на хотел понякога посяга към тях, но предпочита някое от изброените неща. Свикнала е да закусва, не тръгва без да е хапнала нещо. Дори и когато е притеснена.
Скрит текст:
Сутринта

На екстремности и височини не ме търсете. Майка е на 7мия етаж. Като застана на балкона и ми се подкосяват краката. Не мога да си представя как съм простирала на външните въжета, когато живеех там. Мрън не мога да преценя, но по-скоро няма проблем. Вози се с баща си на по-екстремни забавления в Дисни, а беше и по-малка, не е споменавала височини да я притесняват. Половинът е екстремист. Мислех да му подарявам изживяване за рд - полет с делтаплан, парашутните скокове са му слабост. С делтаплан не е летял, но взе да ме хваща шубе да не стане нещо.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 08:15 от zvаnchе

# 392
Грийн, благодаря. Ясно. Той не решава. Подготвя се за контролно по математика с четене на уроците. Питах го това да не е история, за да се подготвя така..
А тя връща ли присъствените контролни, че досега нищо не ми е показвал? Класното го видях в платформата.

# 393
  • София
Входното и това върху комбинаторика ги беше върнала, а после излязоха в ДО. Май само това за вектори не си го е видял.
Учителката преди всяко контролно дава списък със задачи за решаване от сборника. Почти винаги дава след това сходни задачи с тези за подготовка.

# 394
  • о`майна лунна нощ е
Този Квитанций го помислих за някой от боговете в счетоводството 😂 Голям смях ми вкара рано рано.
Добро утро момичета! Още не съм прочела сводката със заболелите за днес и ще я оставя за по-късно да не си развалям настроението. Сега ще се радвам на квитанций.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 08:29 от `ТуиГ

# 395
А този списък качва ли го в платформата или им го дава по време на час? Ужас, доста информация крие или направо я преиначава:smile:.

# 396
  • София
Наскоро правих телефонно интервю с бивш пилот на Wizzair. След корона кризата миналата пролет остава без работа. Питах го дали ако му предложат да се върне да лети, би го направил, защото от това би зависело решението ни дали продължим напред в подбора с него. Каза, че ако в близките два месеца не го викнат да лети, ще си изгуби разрешителното, а за да не го изгуби трябва да плати солидна сума за летене на симулатор. Имаме и роднина пилот със сходен проблем - той засега си плаща симулатор, за да не си изгуби разрешителното, но докога ще има средства без работа...
Аманда, задачите ги дава накрая на часовете преди контролно. В платформата беше качила веднъж задачи и тестове от khanacademy за комбинаторика.

# 397
  • София
Винаги ми е било чудно как се съчетава подобна професия с личния живот.
За закуската - ние всички си похапваме сутрин. Обичайно сандвичи, принцеси, а уикендите палачинки и мекици. Когато няма нищо приготвено, младежът кара на корнфлейкс с прясно мляко, защото го намързява да си прави каквото и да е друго.
Иначе откакто са присъствено, вместо 7 пъти яде само по 2. Последните дни все ми казва, че за първи път е ял към 4 следобяд, а е втора смяна.

# 398
  • Между гори и планини
Добро утро! 🙂
Имам съмнение, че младежа е с хетпангина. От няколко дни го боли гърлото, беше леко зачервено с типичния обрив, снощи обаче от едната страна е страшно червено . Хем сменя маски на все час, как се е заразил? Казах му да отиде при лекарката в училище, ако я няма след като го взема, ще отидем при личната. Продължава да си взема изопринозин.
Ние осем години живяхме на 11 етаж. Като знам как съм чистила прозорци... А иначе и на стол ме е страх да се кача.
Моя се обади че отива на лекар.
П.п лятото ставам и в 4ч за да поливам зеленчуци. На село рано се става.

# 399
Вчера учителката по математика е направила показно на учениците по повод якото преписване по време на ДО по контролни. Извикала на дъската такива, за които е наясно, че не знаят, защото нито участват, нито по време на ПО са били особено "в час", но от ДО имат високи оценки /и на първолаците е ясно защо и как/. Естествено в тази форма на изпитване Laughing не са сътворили чудеса. Да съм по-точна - не са сътворили нищо. А задачите не са никак трудни. От учебника са си.
По немски - същата история. На контролно на думи от взетите до сега /първа част учебник/ трима нямат двойки. Трима! Не е писала оценки жената, за показно е било. Моят не е с двойка, но има две липсващи изцяло думи и две сгрешени, както и сбъркан определителен член от двайсетина. И си учи. И оценките са си изцяло негови. Но пак не е дори за 4 по тези критерии. От онзи ден по този повод започна преговор по уроците от първия учебник на думи. Вечер идва вече с учебника да го изпитвам по уроци. Един урок - на ден. Плюс преразказ на два текста, дадени допълнително от учител. За един урок са си стотина думи. Не съм броила, защото не ми е важно, но на око грубо го смятам така. Въобще не съм го карала. Но като си видя резултата сам си е решил да го прави. На граматиката иначе бива. Но на думи по време на ДО не изпитват така учителките, писмено. Защото няма смисъл. Ясно е отново.
Другата седмица сме на родителска среща - присъствена, слава Богу! За "отчитане на резултатите от първия срок". Предполагам ще има масови оплаквания, които, също предполагам, ще са си повече от резонни.
Въобще нямам илюзии, че тези резултати са само за този клас и това училище. Който иска - може да си вярва. Аз, персонално - не. Имам познати родители с деца от различни училища и градове. Доста от тях, също слава Богу, откровени хора. Някъде ученикът става от сън, "разписва" се за присъстващ и отива да си доспи. След това, естествено - "вече не го търсИ". Няма отсъствия, няма чудеса. Преписване по контролни на големи групи и това е.
Много, много се надявам цирковете с ДО да се преустановят занапред изцяло или поне изпитванията и оформянето на оценките да изискват лично присъствие, защото от тях така просто няма смисъл. Защото учениците масово са реално много назад. И нямат реална представа за собствените си знания. И незнания. Това е такава бомба със закъснител, че няма повече накъде.
...
Моят син не закусва, защото не иска. Никога не съм и мислила да насилвам някого да яде, когато не е гладен. Аз не закусвам от 20-годишна и съм си съвсем наред. Обаче със сигурност не бих била, ако някой ме натискаше да правя това, което организмът ми не желае. Най-гадните ми спомени са от такова насилие в ДГ. Няма логична причина да го причинявам и аз на друг.
...
Доня, вие още не знаете какво му е на детето.
Ако искате - изследвайте се двамата. Идете при личната поне да го погледне. Няма да навреди.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 09:37 от Judy

# 400
  • Между гори и планини
Моя се обади. Лекарката в училище веднага го освободила, не знаела какво е, да ходел при личната. Мъжът ми тръгна да го прибира, младежа тръгна към клиниката, която е до училището, там пък личната можела само до 10ч да го прегледа... Аз съм 100% сигурна че е хетпангина, защото редовно ми я правеше като малък.
Знаех си, че от зачервено гърло ще има истерия в училище. А той дори не кашля.

# 401
  • София
Доня, не се ли казва херпангина?
Ние си взехме робот за прозорците. Хич нямам намерение да вися с над 50% от тялото отвън на 6 етаж за едните прозорци.

# 402
Доня, по-добре е да има истерия, а не да се неглижират оплакванията на децата. Ти също би била по-сигурна, ако деца със симптоми си остават вкъщи. Кофти е, че това се случва в тези само две седмици ПО, но е хубаво всички да си спазваме мерките.
Кашлицата невинаги е симптом на нещо по-сериозно. Сестра ми изкара Ковид без нито веднъж да е прокашляла.
Да му минава бързо на детето!

# 403
Zazu, моля те, покажи този робот за прозорци! Голямото дете живее на 14 етаж и изтръпвам с тези прозорци.

Доня, бързо възстановяване на младежа !

Зимни обувки има. И си ги харесва. Но, не било студено, още Simple Smile Седят в антрето, заминал с маратонки. Ама, взел шапка, да пази важните неща Simple Smile

# 404
  • София
Зазу, а тези роботи как се справят с рамките на прозорците, които са най-гадни за чистене?
Иначе у нас почти всичко е отваряемо, а там, където не е, има тераса отпред. Та нямаме такъв проблем с висене почти навън за чистене. Според мене трябва да се забранят такива прозорци, по соца въобще не съществуваше такова нещо като неотваряемо крило.

Общи условия

Активация на акаунт