ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 057
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • о`майна лунна нощ е
Девойката ходи със сандали, но набора няма сила на света, която да го накара да сложи лека лятна обувка. ВръХтъ на успеха с проветрението са мрежести маратонки от Декатлон. Иначе си сурка целогодишно Nike SB и не ще друго. А те са черни, с черна подметка, ... Зимата как да е. На сух студ, че дори и в дъждовно време стават. Но като напече това слънце лятото и асфалтът стане 60 градуса, ми призлява. Но на него - не.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 12:00 от `ТуиГ

# 421
  • Sofia
От пет години не чистя прозорци. Зорът не са стъклата, а дограмата за мен. Цял ден ги чистим. Намерих един човек случайно, идва, за час и половина изчиства 5те стъклопакета и готово. Хич не си губя времето, мога да го използвам за нещо по-добро 😀

# 422
  • Между гори и планини
Моя ходи със сандали и гуменки лятото. С джапанки е само на басейна.

# 423
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вкъщи чистачката чисти прозорците, викала съм и фирма.

В училище ги заляха с тестове, по 2 на ден, половината в стил "вадете един лист..", та има доста неприятно изненадани деца, най-вече тези, които се скатаваха здраво по време на ДО. Вчера Ема има две 6-ци от устно изпитване по мат и философия. Вечерта ходих да я взимам с колата от у-ще, че на обед излязла на +15 градуса, а вечерта вятърът и снегът се усещаха като - 15.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 12:13 от gadamer

# 424
В днешния "арктически студ" /при нас е едно ярко арктическо слънце и арктическа температура от десетина градуса в плюс - ужасно е просто, като в Оймякон, току-що щъкнах да си купя обяд по пуловер и оцелях/ моят, ако не е на училище, би отишъл да хвърли кофата или до магазина, например, по джапанки и тениска. Може да ходи с джапанки целогодишно, навред. И бос - също. Вуйчо му ходи така и по балкана даже - та имаме си и  челен пример. Стига да не гази в сняг, не за друго, ами 'щот е мокър. За училище днес е с гуменките, разбира се. Не за другото, а защото там с джапанки не пускат... Много му е мъчно в жегите от 20 градуса нагоре, че трябва да налува гуменки...
В началните класове съм го виждала лично да щъка зимата по двора в снега съблечен по тениска в обедната почивка. Излишно е да споменавам, че и по този въпрос не споря отдавна. Още когато големият син се разхождаше така. Кауза пердута. Откак един техен братовчед преди години се навря по потник и гащи в снега нарочно, се отказах да изисквам зимно облекло по моите представи за такова.
Зимни боти и ботуши и с бой младежът няма да обуе. Брат му - също - в Нидерландия и сняг няма, та въобще не му се налага. Има осмокласникът ми за зимни едни високи кожени маратонки с подплата. Купих ги есента. Единствените, за които каза, че евентуално, ако се наложи,при определени условия, някой ден и т.н. би бил обул... И до сега не ги е носил ни веднъж. Чакат дълбок сняг....
Въобще с годините покрай много неща се научих да преминавам само. Разбрах, че наистина няма смисъл. Ако се разболеят, със сигурност няма да е от пропуснатите закуски, нито от маратонките през зимата.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:04 от Judy

# 425
Днес е доволен от направеното по математика. Явно задачите за окръжност се разбират по- добре с четене от учебника:) С формулите на Виет не става. Твърди, че е решавал...
И по френски е доволен. И при нас по две контроли на ден:)

# 426
  • Пловдив
Ставам в 5 часа, правя закуска за всички всеки ден, рядко, даже никога не е здравословна, децата не обичат яйца например. Мит с кренвирши, баници, тутманик, сиренки, макарони със сирене, кроасани, мекици, палачинки. Понякога филийки, но сина не обича и на него не му правя, в тези случаи яде мляко със зърнена закуска. В моето семейство не се закусваше и майка не е правила закуски, особено през седмицата, но мъжа ми не може без закуска, та правя. Всъщност, ядат двамата със сина, момичета не закусват, чак в училище в голямото междучасие каквото съм пратила. Ако някой не иска, не яде, разбира се, не ми е проблем. Все още не обръща внимание на дрехите, ще видим колко време ще е така още. Правиха 2 контролни по френски тази седмица, 1 по мат и 1 по бел. Изобщо положението е ужас, ама каквото. Не мога да го тормозя повече от това. Когато човек сам не иска да се осъзнае, говориш, говориш, има си предел. По мат ще ходи на урок уикенда. Не мога да си представя иначе, дете в ЕГ да ходи допълнително по езика, който му е основен. Макар че, честно казано, добре би му дошло. Много се плаша за догодина, сега едва се справя с всичко, как тогава ще учат толкова много неща. Направо.... Ужас, ужас.
Аманда, браво на детето!
Аз вчера се разсърдих на моите дечурлига и не знам дали да не ги оставям вече да се оправят сами със закуски, обичания, дрехи. В края на краищата човек си е най-важен, аааааа.

# 427
  • о`майна лунна нощ е
Любимо ми е попитат какво има за ядене тази вечер, а в същото време да са оставили половин тенджера с кремсупа от леща да се вкисне, защото няколко дни удобно забравят за нея през деня. Обикновено отговорът на такъв въпрос е - какво си направите.

# 428
Ние го бяхме оставили четири дни да се оправя сам. Справил се е. Не е останал гладен. За вечеря е ходил при майка и татко, но закуска и обяд си е правил сам. Ако има месо , яйца, зеленчуци и мляко в хладилника, значи за него има ядене. И хубав хляб. Това му е достатъчно. Не си пада по манджи и супи. Прави си някакво месо на тиган и яде цели домати, мачка  авокадо, леко задушава с масло броколи или някакъв замразен микс от зеленчуци. За закуска бърка овесени ядки с кисело мляко. Паста също е варил. Буркани с боб и нахут също вършат работа.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:51 от Amanda.D

# 429
Моят човек си прави на микровълновата бъркани яйца с шунка и кашкавал. Той обича основно месо и кашкавал. Хляб не яде много. Обича да си прави на скарата разни мръвки и каймяни истории. Пече си пици в голямата фурна. Ако има пари - гладен няма да остане въобще. Плодове яде само кисели и леко зелени. Не си купува нищо за ядене, когато е на училище от поне две години насам. Просто не ще. Яде си у нас. Без друго огладнява чак към 14.00 часа, затова си е предпочел да изчака, да си се върне вкъщи и да се нахрани на спокойствие. Въобще той е от хората, които обичат спокойствието във всичките му форми...
Големият обича да си готви. Хоби му е. В Холандия още от началото си готвеше, и то неща, които аз не бих се разправяла да готвя - патладжани разни с какво ли не из тях, пилешки пай и т.н. Още като ученик обичаше кулинарни предавания. Той обаче си закусва - много яйца, предимно. Покрай фитнеса си направи още в 8-ми клас негов си режим и си го спазва, ама сам си подсигурява готвенето по 'нам колко си пъти на ден. Ние у нас, с баща им, само подсигуряваме продуктите.

# 430
  • Между гори и планини
Моя каза, че ще си търси жена която да готви като мен 😂 Тоест - той да не си дава зор. Ако има кисело мляко, прясно, шунка, луканка, хляб, краставици и маслини, не му трябва да готви. Може да си кара и на тях. До сега не е проявил желание да готви сам, само помагал или под мой надзор. Но ми е правил закуска в леглото 🥰
Говорих с класния ръководител, положението в Елена е пожар, целият град е пламнал. Още от уж отменения Еленски бут, хотелите и ресторантите към тях си работят, всички почивни дни града е пълен с туристи. В три хотела , три семейства са дали положителни проби, но преди това са обиколили навсякъде. Смятат да затворят отново училището и че въобще не е било момент децата да тръгват. Ще му пратя снимка на извинителната бележка.

# 431
...
Говорих с класния ръководител, положението в Елена е пожар, целият град е пламнал. Още от уж отменения Еленски бут, хотелите и ресторантите към тях си работят, всички почивни дни града е пълен с туристи. В три хотела , три семейства са дали положителни проби, но преди това са обиколили навсякъде. Смятат да затворят отново училището и че въобще не е било момент децата да тръгват. Ще му пратя снимка на извинителната бележка.

Че за кога и за какво да го затварят тогава училището? Smiley
То каквото е имало да стане - станало е. Тъй като чета - при вас изглежда от хотелите е тръгнало. Ако въобще реално някой изобщо може да каже.
На вас кога ще ви съобщят резултата от пробата? Правят ли за 24 часа? Има ли сега момчето температура?

# 432
  • о`майна лунна нощ е
Май са правили бърз антиген, нали Дафина Черешова? И е излезнал отрицателен.
Четох статии за Елена и само във вас ми беше акълът.
Скоро ще се събраме с роднини и колкото и да е нелепо, се разбрахме на вратата да си направим по един аптечен антиген. Ако някой излезе съмнителен, просто няма да влезе на събирането и се прибира, за да не предаде на останалите каквото и да било.

# 433
  • София
Аз доколкото разбрах на Стивън са му направили бърз антигенен тест, който е бил отрицателен.

# 434
В хотелите е ужас. Цяло чудо ще бъде, ако не сме се заразили. А си мислех, че през седмицата ще е спокойно.
Ресторантите са претъпкани, никакво правило за процент заетост не се спазва. В нашия хотел сигурно 90 процента от стаите бяха заети. Никой не носи маски. Не видях и да се проветрява в ресторанта. Хранехме се като на състезание и изчезвахме в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт