ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
В тази анкета записано ли е, че ако се правят ежеседмични тестове има възможност децата да са само ПО?

# 76
  • София
Не, Мария. При нас е под формата проучване на нагласите и се иска само отговор да или не.

# 77
Ако е самоцел тестването ми е странно. Ако ще ги тестват, за да са само в ПО - съм за. Но да си седи вкъщи и да ходи да ѝ бъркат в носа регулярно, защото примерно някой иска да усвои средства за осигуряване на тестове за ученици - не съм никак ок.

# 78
Добър ви ден! Тук времето няма нищо общо с вчерашното Sad
Мария, това с ДО и ходене за тестове изобщо не бива да си го помислят..
Още нямаме анкета, не че ми е притрябвала, пък и нещата няма да минат само с анкета, а ще трябват и декларации

# 79
  • София
Мария, това няма как да стане. Могат да тестват учениците само ако са налични в училище. Никой нито ще се вдигне специално, за да ходи да го тестват, нито има как да го задължат, ако е ДО. Винаги може да каже, че в момента се намира например в Силистра, която е доволно далеч от София. 😊

# 80
Просто_майка, леко да го караш.
И при нас пуснаха анкетата за тестването. С всичките условности, които обсъдихме с ММ, ние сме съгласни на тестване ако така ще ги върнат ПО за по-дълго време.
                Тази надежда просто я забрави! Няма да останат повече присъствено,а по-сигурно ще останат в къщи.Кога тестовете са давали реална оценка на ситуацията.Манипулират си ги както си искат и както им е удобно.И мен ме убеждават,че групите са маломерни,но работя цяла седмица с 25-29.При това плъзна вече слухът,че ще ни затварят по някое време и родителите са в паника.Ако затворят малките за големите няма как да останат присъствено.Дано не се случи,че само Ран не е присъствено и чака с надежда 4.03 - дано не се размине. Другите трима вдигнаха гребените и колко учат вече не се интересувам,но виждам,че настроението е на мах!
                 Пропуснах за скарлатината и теста - да се тестват беше задължително след втори случай в групата и това беше през далечния социализъм. Yum Сега няма такова нещо и само ,ако родител реши може да тества детето си ,като заплати,защото и ЛЛ не дава направление за тест за скарлатина.
                 Като прочетох за олимпиадите и се сетих,че днес Ран е на ОЛ по философия - регионално ниво.Вчера щях да припадна ,като разбрах,защото до сега интерес към ОЛ няма.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 12:12 от Didia

# 81
При нас са гласували много малко хора, повечето са против.
Не се уточнява на какъв период ще ги правят и т.н Аз си мисля, че има смисъл, дори и целта да е само да се види какво е разпространението на вируса.
Просто майка, да минава леко:heart:

# 82
Ама те могат да ми кажат, че ако има Х% отрицателни и ще ги пуснат ПО. И да си ходят и да се пробват да докарат тия Х% и все да не ги достигат и все да си живеем с надеждата за ПО, която да не се случва. А фирма Y ще си печели от обществена поръчка за доставка на тестове. Вече от схеми и схемички ми е дошло до гуша. Нека дадат каква е пълната идея с това тестване преди да питат за нагласа. Защото така е напълно недоизказано и нееднозначно.

# 83
  • София
И ти си права, ама надеждата умира последна.

# 84
  • София
Вече и ние имаме анкета.
Иначе впечатлението ми от новите деца в СМГ в немската паралелка е, че са доста ученолюбиви,свикнали да работят на бързи обороти и не отстъпват по подготовка на децата, учили в СМГ 5-7 клас. Още повече, че JAVA почват да учат всички от нулата, защото 5-7 клас програмират на C++. Но за математиката - не се усеща да са с нещо по-назад.
Просто_майка, да го изкарате леко!

# 85
  • у дома...
Благодаря, момичета. За сега съм само с температура, без вкус и обоняние. И се изморявам много. Току що се прибираме от МВР болницата. Използвах, че ММ е пенсионер от системата, та освен теста, минах и на преглед.

# 86
  • София
Стискам палци да минава леко и бързо! Hug

# 87
  • София
Ситуации като днешната винаги имат повече от една страна. Когато започнахме да тестваме с ежеседмични пул тестове служителите, имаше доста недоволни, но им обясних, че по закон работодателят е задължен да осигури безопасни и здравословни условия на труд. Това важи и за учителите. Те спокойно могат да откажат да ходят на работа ако смятат, че не са им гарантирани такива условия при обявена извънредна епидемична обстановка.
В момента пак има недоволни от служителите, но повечето открито казват, че така се чувстват спокойни. Ако искат да се видят с възрастни роднини, изчакват седмичния тест и го правят спокойни. От хората, които идентифицирахме с положителни тестове имаше такива без абсолютни никакви симптоми.

# 88
  • София
Никой не казва какво да очакваме в следствие на тестовете реално.Просто в проучване на нагласите.Нилой но не обещава.Абсурдно е.Ми да хванат и да разяснят.И без друго се чудят за какво да лалат по телевизията.
Просто майка,и аз като се разболях съвпадна с дългоочакваната ваканция на наборната.Дано го караш леко.Почивай,наливай се с течности.Тегаво е,но ще мине

# 89
  • София
Просто майка, леко да минава! Имам познати, които се разминаха само с това. Аз имах температура, но не съм губила обоняние. Вчера са пусках пак антителата, за 1м не са спаднали, което ме обнадеждава. Но колко ще ме пазят, не знам.
Наистина не виждам смисъл в тези антигенни тестове. Може ли всеки ден да се правят? Едва ли. По-скоро за наличие на антитела да се изследват.

Общи условия

Активация на акаунт