ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 042
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Училището тази година няма нищо общо с нормалното, затова и сравнение с общите цели са безсмислени.
При липса на нормално обучение и още по-нормално изпитване, всеки носи негативи. И така ще си е, докато нещата не се нормализират.
Конкретно кой къде по места преписва не мога да обсъждам, също няма смисъл. Рядко родител ще си го напише/каже за детето си. Не е до научаване, а до възможност. Щом могат - правят го. Всеки жив организъм се стреми към облекчаване на проблемите си и търсене и намиране на по-лекия път. Това се очаква още повече пък от разумни същества, каквито са хората. Лично аз, и не само, не вярвам на никой, който би твърдял,  че детето му няма да си направи справка, щом може. И не ме притеснява присъственото изпитване, което тече усилено в момента. Не и мен. Нито сина ми. Притеснянат се най-силно преписващите, което си е нормално.
Щом има начин, а с ДО той е безпроблемен - прави се. Всички са наясно. Затова, логично, учителите бързат да изпитат присъствено, доколкото могат. Въобще не мога да ги виня, напротив.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:34 от Judy

# 661
Ми и аз по принцип го казвам. В момента нямам оплаквания по тази линия. Напротив, по тази линия съм доволна. Само философия се оказа не добър преподавател, но съм сигурна, че важи и за ПО, и за ДО. Останалите съм без забележка.
Дразнят ме преписвачите, но такива има и при ПО, и на матури и изпити даже. Стар проблем.
Винаги ме радва, когато училището успее да вдъхнови. Споделяли сме си такива моменти тук. Има ги все още.
Да, особена година. Така е.

# 662
:Моят по време на ДО не е писал всички домашни, но пък на първата присъствена контролна работа по френски върху целия материал, преподаван по време на ДО, се представи добре. Нямаше и една ненаучена дума, писането на текст с определен брой думи също беше отлично.  След това сгафи на нова граматика.
Малко ми е смешно как всички деца тук са били идеални, а сега ще се види как другите са се скатавали:sweat_smile
При нас няма драматична разлика в оценките, така или иначе не е отличник по време на ДО.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 08:41 от Amanda.D

# 663
  • София
Здравейте, при нас успехът му падна по време на ДО. А за двете седмици откакто е ПО, въпреки, че имат понякога по 2-3 теста на ден, определено успехът му се повиши....

# 664
Нормално си минаха тези две седмици при нас. Контролно по математика имаха в понеделник, но  при всички случаи, ПО или ДО, щяха да го направят, защото привършиха раздела с квадратните уравнения. Вчера са започнали окръжности.
По английски имаха изпитване на думи. Такова онлайн не са правили, защото няма смисъл. И още едно контролно по английски на граматика. Такива пак не правят онлайн. Изпитвали са ги и по физическо - волейбол. Май това е всичко.
Моето диване продължава да стои по къс ръкав на отворените прозорци в училище. Топло му било. Имало още двама-трима като него. Според мен се фукат с мускулите, които са напомпали през последните месеци.

# 665
Ми и аз по принцип го казвам. В момента нямам оплаквания по тази линия. Напротив, по тази линия съм доволна. Само философия се оказа не добър преподавател, но съм сигурна, че важи и за ПО, и за ДО. Останалите съм без забележка.
Дразнят ме преписвачите, но такива има и при ПО, и на матури и изпити даже. Стар проблем.
Винаги ме радва, когато училището успее да вдъхнови. Споделяли сме си такива моменти тук. Има ги все още.
Да, особена година. Така е.

Е аз по тази тема никъде не пиша "конкретно". Защо - ясно е.
Принципът е също ясен - когато може лесното, никой не избира трудното.
По време на ПО е доста по-трудно скатаването, особено при устно изпитване, както писа и преди мен съфорумка, това се знае от учителите и те затова компенсират сега. Прави са хората. Така е по-добре.
По математика също и при нас учителката пусна две контролни, второто - на задачи от моделиране с квадратни уравнения, които предаде предходния час. Няма време за преговор. Дори не знаеха, че ще имат контролно. И това не ми пречи - нас никой не ни е предупреждавал навремето. Но е по-добре това, отколкото пак някой друг да решава по писмени работи, а децата да получават оценките. За всички е еднакво при това положение.
Наблегнаха при нас на изпитването доста, пооставиха вземането на нов материал по езика, но явно по горната причина са решили така - по време на ДО да се взема основно материал, по време на ПО предимно се изпитва по вече ясните на всички причини. За мен са си прави учителите.

:Моят по време на ДО не е писал всички домашни, но пък на първата присъствена контролна работа по френски върху целия материал, преподаван по време на ДО, се представи добре. Нямаше и една ненаучена дума, писането на текст с определен брой думи също беше отлично.  След това сгафи на нова граматика.
Малко ми е смешно как всички деца тук са били идеални, а сега ще се види как другите са се скатавали:sweat_smile
При нас няма драматична разлика в оценките, така или иначе не е отличник по време на ДО.
Не знам за идеални деца. Ни тук, ни по други места. Smile Не го и обсъждам. Особено с родителите им.
Знам, че ако човек е подготвен, не го притесняват изпити. Пак - принципно, а иначе който как ще за себе си да си го приема.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:39 от Judy

# 666
  • София
Vanilla, добре дошла! Понеже съм от ноемврийките (както много добре знаеш) като те прочетох веднага се зачудих коя си, но като сподели за двете кучета на мига разбрах коя си:) Много се радвам, че реши да се присъединиш, знам че четеш от доста време. Тук наистина е много готино и уютно, подобно на нашата прекрасна темичка преди години.
Днес последен ден ПО. От утре отново мъка.

# 667
  • sofia
Говорите тук за контролни и вчера разпитах младежа. Правили са контролни и изпитвания почти по всички предмети и тетрадки са проверявали учителите. Оценки още няма.

# 668
  • София
Моят вчера е имал 2 контролни по математика и философия. По второто решава някакви тестове, които му бяха пратили явно от други паралелки, но се оказало, че на него се паднал от друга група, та е карал на собствени сили. Ще видим докъде ще му стигнат. По немски и преди ДО си правеха по 2-3 седмично.
Ние ги зарязахме вкъщи с песа и сме на СПА във Велинград да празнуваме годишнината си, но съм в шок от навалицата. Разчитах, че през седмицата по никое време ще е празно, но уви. Хотелът е пълен, добре, че има капацитет и не е супер невъзможно да се насладиш на СПА то, но би било къде по-добре да беше с наполовината хора.

# 669
  • София
При наборката нямаше атака от контролни по време на тези две седмици, само по философия, но там не се учудвам. Днес е последния присъствен учебен ден! Тъжно! Докога ли?

# 670
Благодаря на всички за приема Heart
Гадамер, Мони Heart
liani, честита годишнина!
Моят син също ходи много гол на училище, само по униформената тениска къс ръкав. Постоянно му правя забележка да не сваля супер тънкото пуловерче, но явно без никакъв успех. В петък като се прибра от училище каза, че го боли гърло и през уикенда вече беше започнал да кашля, та се размина с училището последните три дни ПО /не е Ковид, пуснахме тест/. Поне класната по немски включва лаптопа за него и "присъства" в часовете ѝ.  По другите предмети трява сам да наваксва, преди малко като се събудих го заварих в стаята му да гледа урок по български в Уча се Simple Smile
Аз също се надявах на повече преподаване през тези две седмици, но и при него имаше доста контролни, доста често по две на ден, а може и по три да е имало, но не съм съвсем сигурна.

# 671
  • Sofia
Моето диване продължава да стои по къс ръкав на отворените прозорци в училище. Топло му било. Имало още двама-трима като него. Според мен се фукат с мускулите, които са напомпали през последните месеци.
Много образно си го представих:grinning:
Девойките пък умирали от студ в стаите, хем моята тренира, но като си на едно място и при тези температури през последните дни в София, няма как да им е топло.

# 672
  • у дома...
Vanilla, добре дошла. Ноемврийските ставаме доста тук.
Ани и ММ току що излязоха да се разходят малко. Ей, живна на секундата това дете. Изпитванията при моята ще са по време на ДО, най-вероятно устно, че е изпуснала всички присъствени тестове. Утре сутринта вече ще си бъде в час със класа.

# 673
  • София
Просто майка как си? Как протича боледуването?
Доня, как е Стиви днес?
Митко за две седмици и три блока математика направи три контролни, т.е. всеки час за по 10-15 мин. Госпожата е казала, че следващото изпитване ще е когато пак са присъствено.

# 674
  • София
Не знам какви обективни оценки пишат, след като дават конгролно върху преподаден предния ден материал.
При това по математика, не по рисуване.

Поне е на взет материал. Нищо погрешно няма. И при нас има такива контролни - по НЕ и по математика точно.
Правят го, за да имат децата по-обективни оценки, каквито масово писаните на проведени неприсъствени контролни далеч не са.

дефинирай какво значи "взет материал". "даден" може да е, но "взет" в никакъв случай не е.

Материалът, който обхваща решаване на пълно квадратно уравнение, е преподаден за първи път от 12:30 до 13:30. След това учениците са имали часове по други предмети до 19:00 часа. Прибрали са се към 20:00 часа у дома.
На другата сутрин от 08:30 до 10:30 имаха час за подготовка за олимпиада по френски. Математичката си премести часовете вместо от 14:20, с начало в 12:30 и на децата им остана време само да тръгнат за училище. Отидоха с ненаписани домашни по френски, а за упражняване и усвояване на материала по математика изобщо не е имало време! Провела им е контролно с 1 задача, за 5 минутки, върху предадения вчера материал.

"Взет" ли е материалът в такъв случай и кой точно го е взел? Обективна ли е оценката от изпитване, проведено при тези обстоятелства? Аз не виждам принципна разлика между такова изпитване и това да ги беше изпитала върху следващия, още непредаден урок. Нищо "обективно" няма в такова оценяване. Нито пък има качество в такова "преподаване".

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 11:35 от jam

Общи условия

Активация на акаунт