Киста на яйчника – 3

• 64 428
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Аз също го разчитам като сега започваш 7 дни по 1 таблетка - спираш идва ти и от 16 до 25 ден на цикъла отново го пиеш. Прочети листовката. Нещо ми се върти в главата, че и аз съм го пила от 16 до 25 ден, но аз какво ли не съм пила вече.

Ако не си сигурна и не си запомнила какво ти е казал по-добре му се обади и питай да не го мислиш.
Благодаря за отговора, вече разбрах,  че точно такава е схемата, както и вие сте я разбрали. При вас имаше ли ефект от Примолут нор?

# 331
Аз също го разчитам като сега започваш 7 дни по 1 таблетка - спираш идва ти и от 16 до 25 ден на цикъла отново го пиеш. Прочети листовката. Нещо ми се върти в главата, че и аз съм го пила от 16 до 25 ден, но аз какво ли не съм пила вече.

Ако не си сигурна и не си запомнила какво ти е казал по-добре му се обади и питай да не го мислиш.
Благодаря за отговора, вече разбрах,  че точно такава е схемата, както и вие сте я разбрали. При вас имаше ли ефект от Примолут нор?

При мен не.
Но то е индивидуално. Много зависи какви са и кистите и тн.

# 332
  • София
Два пъти съм пила Примолут нор и нямах ефект. Просто изписват нещо, за да кажат, че са изписали и след 3 месеца хайде да махнем кистата.

# 333
Здравейте отново да попитам някой от вас имал ли е леки болки ниско в корема и кръста( като менструални), че на мен ми се появиха след преглед при натискането с коремен ехограф  и се чудя дали е от това или пък от наближаващият цикъл, въпреки че сега съм 7 дни на Примолут нор и няма да дойде.
Да попитам и във всички случаи ли ако не се премахнат с лечение кистите се оперират?
Пробвал ли е някой повече от едно лечение?
Благодаря ви предварително!
Прикачам и изследванията, аз мисля, че са в норма. Прявих и пълна кръвна картина, която също е в норма

# 334
Не е задължително да се оперират, ако не пречат може и само да се наблюдават.

Аз винаги имам болки след преглед, но от вагинален ехограф. С коремен рядко ме гледат.

# 335
  • София
Ако кистите след 3 месеца са там, обикновено тогава взимат решение да оперират. Кога избират да ги наблюдават, това си е преценка на лекуващия. Имам 3 такива операции, та казвам от опит. Болките са ти напълно нормални, все пак имаш 2 кисти, едната е 5 см, така че от това също има болки. Изследванията са напълно нормални. Вероятно това са кисти на жълто тяло.

# 336
Благодаря Ви на всички за подкрепата и съветите.
За болката ми стана странно, че се появи след прегледа. Преди това не съм имала никакви симптоми и нарушения в месечния цикъл.
Вие приемахте ли нещо за болка и какво?

# 337
  • 1st floor
Ако кистите след 3 месеца са там, обикновено тогава взимат решение да оперират. Кога избират да ги наблюдават, това си е преценка на лекуващия. Имам 3 такива операции, та казвам от опит. Болките са ти напълно нормални, все пак имаш 2 кисти, едната е 5 см, така че от това също има болки. Изследванията са напълно нормални. Вероятно това са кисти на жълто тяло.
След три операции на кисти има ли нещо, което може да се прави/пие превантивно, за да не се образуват нови? Днес най-накрая съм на преглед, стиснете ми палец. Не вярвам кистата да е изчезнала, но все пак...Worried

# 338
Здравейте,  да се похваля, че болките ми преминаха, но 2 дни след прегледа си ме болеше. Продължавам лечението с Примолут нор и Билкова смес  номер 20 от Здравница, дано да има ефект, когато след 3 месеца отида на преглед.  Да си призная, че много ме притесняват тези кисти и постоянно ги мисля, особено като си представя, че мога да стигна до операция.
Зад гърба си имам 2 гинекологични операци( от миома и конизация) и затова ме хваща още повече страх.
Пожелавам успех та всички в борбата с кистите!

# 339
  • София
Здравейте,  да се похваля, че болките ми преминаха, но 2 дни след прегледа си ме болеше. Продължавам лечението с Примолут нор и Билкова смес  номер 20 от Здравница, дано да има ефект, когато след 3 месеца отида на преглед.  Да си призная, че много ме притесняват тези кисти и постоянно ги мисля, особено като си представя, че мога да стигна до операция.
Зад гърба си имам 2 гинекологични операци( от миома и конизация) и затова ме хваща още повече страх.
Пожелавам успех та всички в борбата с кистите!

Успех и дано не Ви се налага повече! За примолут не знам, но билковата смес сигурно ще Ви помогне. Освен това 3 месеца са много малко време, за да изчезне кистата. Не бързайте с операция, а опитайте и билки, и хомеопатия.

# 340
Чай ли си правите с тази смес? Приятелка ми беше дала някаква билкова смес да си правя чай. Но колкото и да обичам чай, изхабих пакета и повече не продължих.

Сега съм си взела някаква тинктура "За гинекологична подкрепа" се води. Ще видим. Продължавам си и зафрилата.

# 341
Според вас колко дълго трябва да продължи лечението, за да има ефект?
Сега, като се замисля даже ще ми се паднат 4 месеца, като 1 месец курса с Примолут нор е 7 дни заради приближаващата дата на цикъла,  а следващите 3 месеца по 10 дни от 16 ден на цикъла до 25. Дано ако не са изчезнали поне да са се намалили .
Иначе билковата смес се прави на чай и се пие 3 пъти на ден.

# 342
  • 1st floor
Връщам се от прегледа. Кистата не е изчезнала, но е намаляла . Гледам амбулаторния лист от 17,03 - десен яйчник 41/38мм, днес - размери 20,54мм. За операция и дума не продума. В края на февруари ми дойде доста оскъден цикъл (след три месеца Дуфастон по схема), а от 18-ти март до сега съм с кафеникаво зацапване и никакъв цикъл вече 44 дни (ако броим онзи от края на февруари). Изписа ми пак Дуфастон пет дни по 3таблетки за предизвикване на цикъла и от ден първи на менструацията Регулон, за да го регулира. На 43 години съм и ме попита дали майка ми е навлязла рано в менопаузата (нямам идея и не мисля да я питам, защото е хипохондричка и ще ме задуши с въпросите си). Каза, че TSH ми е много ниско - 0,86 и следобед съм на ендокринолог. Аз си мислех, че е нормално, щом е в референите граници на лабораторията (0.27-4.20).
От 17,03 до сега не съм пила нищо друго освен чая за кисти от аптеката на Поп Богомил:
https://myherbs.bg/product/kisti-na-yaychnicite-bilkova-smes-200-gr  - жената там каза да се пие поне три месеца. С гинеколожката не съм го коментирала. Но си мисля, че може би от него е намаляла кистата, защото я наблюдаваше три месеца и се беше поувеличила малко.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 11:59 от НеПоКоРнА

# 343
Каза, че TSH ми е много ниско - 0,86 и следобед съм на ендокринолог.
Перфектно е това TSH. На здравите хоро им е около 1.
Виж, ако е 3-4 (нищо че е в референтните стойности), тогава е проблем.

След три операции на кисти има ли нещо, което може да се прави/пие превантивно, за да не се образуват нови?
Цялостно трябва да се води здравословен живот, а това включва много аспекти. Трудно е да се обобщи в едно изречение.

# 344
Връщам се от прегледа. Кистата не е изчезнала, но е намаляла . Гледам амбулаторния лист от 17,03 - десен яйчник 41/38мм, днес - размери 20,54мм. За операция и дума не продума. В края на февруари ми дойде доста оскъден цикъл (след три месеца Дуфастон по схема), а от 18-ти март до сега съм с кафеникаво зацапване и никакъв цикъл вече 44 дни (ако броим онзи от края на февруари). Изписа ми пак Дуфастон пет дни по 3таблетки за предизвикване на цикъла и от ден първи на менструацията Регулон, за да го регулира. На 43 години съм и ме попита дали майка ми е навлязла рано в менопаузата (нямам идея и не мисля да я питам, защото е хипохондричка и ще ме задуши с въпросите си). Каза, че TSH ми е много ниско - 0,86 и следобед съм на ендокринолог. Аз си мислех, че е нормално, щом е в референите граници на лабораторията (0.27-4.20).
От 17,03 до сега не съм пила нищо друго освен чая за кисти от аптеката на Поп Богомил:
https://myherbs.bg/product/kisti-na-yaychnicite-bilkova-smes-200-gr  - жената там каза да се пие поне три месеца. С гинеколожката не съм го коментирала. Но си мисля, че може би от него е намаляла кистата, защото я наблюдаваше три месеца и се беше поувеличила малко.
Какво съдържа чая, който сте пили?

Общи условия

Активация на акаунт