Киста на яйчника – 3

• 64 419
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
@edelvais0404 какво стана при теб? Пи ли топогин ? На мен днес ми го изписа след кръвоизлив и неспиращ цикъл 11ден. Пих една таблетка, но не прочетох, че трябва да съм в покой. Сякаш текна още по силно.
Не, в крайна сметка не го пих. Дадох си още един ден и о чудо на следващия ден изненадващо просто спря. Но за съжаление последващия преглед показа, че не е фоликуряна киста. Минев каза киста на ендометриума. До колкото разбрах се води ендометриозна киста. За радост е 2 см и за сега нищо не предприемаме.

# 496
И моята е такава, а в началото беше друга. Обаче вече втори път получавам такъв неспиращ цикъл и той ми каза, че не може да се отдели яйцеклетка, затова се получава така. А това от своя страна е защото кистата продуцира хормони. Малка, но прави големи бели. Бях решила вече да насрочвам дата за операция категорично , но той ми каза, че дори да я оперирам не е гаранция , че ще ми спрат хормоналните проблеми и да изчакам още един два цикъла.

# 497
В интерес на истината след прегледа спрях регулона и ми дойде мц. Вече е 13-14 ден, отдавна реално спря, но продължавам да имам зацапване. Преди няколко дни пак бях при него и споделих и тъкмо тръгна да ми отговаря и започнахме и друга тема и останах без отговор. Но пък септември си правих изследване на хормони и щитовидна, само естрадиола беше извънрендно висок. Доколокото разцрах от др Петров заради кистата, като тогава мислихме,че е фоликулна, а Минев каза, че са перфектни... в случая сега целим бременност и се фокусираме върху това, каза,че тази киста е много малка и не влияе...

И моята е такава, а в началото беше друга. Обаче вече втори път получавам такъв неспиращ цикъл и той ми каза, че не може да се отдели яйцеклетка, затова се получава така. А това от своя страна е защото кистата продуцира хормони. Малка, но прави големи бели. Бях решила вече да насрочвам дата за операция категорично , но той ми каза, че дори да я оперирам не е гаранция , че ще ми спрат хормоналните проблеми и да изчакам още един два цикъла.

# 498
А Регулона свърши ли някаква работа въобще? Кистата намаля ли ? То при този висок естроген и още от регулона нормално да кървиш. Бих пила малко прогестерон /аз вече започнах/ , защото като гледам от този топожин няма полза, не ми спира , даже обратното стана като чешма пак.

# 499
  • София
А Регулона свърши ли някаква работа въобще? Кистата намаля ли ? То при този висок естроген и още от регулона нормално да кървиш. Бих пила малко прогестерон /аз вече започнах/ , защото като гледам от този топожин няма полза, не ми спира , даже обратното стана като чешма пак.
кърви от прогестерона, а не от регулона

# 500
От прогестерон не се кърви, напротив, изписва се за спиране на кървенето , за задържане на плода.

# 501
Не, тя кистата си беше към 2см и сега още си е толкова. Той каза цитирам " за съжаление тази киста няма да се махне сама и противозачатъчни няма да помогнат". Естрадиола пак не съм го изследвала, надявам се да е намалял ама сиг не е влезнал в норми още. Но пък не знам не го отбеляза като голям проблем...ще започна дуфастон след около седмица, но както казах при нас фокуса е вече върху друго, уж кистата не пречи...
Топожина май ще засили за дните прием кървенето, уж за да се изтече каквото има и да спре, поне аз така го разбрах. Той какво каза да очакваш след топожина и какхда действаш? Ако искаш пиши на лично, че напълнихме темата с нашите неща.

# 502
При силно кървене на мен Топогин изобщо не ми помага. Дицинон по-добре ми влияе, но няма магически пръчици, трябват 2-3 дни докато намали кървенето.

# 503
При силно кървене на мен Топогин изобщо не ми помага. Дицинон по-добре ми влияе, но няма магически пръчици, трябват 2-3 дни докато намали кървенето.
Не само не помага, той го усили още повече. Благодаря ти. Не знам защо ми изписаха такъв препарат въобще , направи ми по-големи поразии.

# 504
Здравейте моля за съвет и мнение!
Имах закъснение на цикъла от около месец и половина.Посетих гинеколог който ми откри киста на ляв яйчник с размери 4.50см-на 4.26.Изписа ми дуфастон за 10дни 2по1.Направихме и цитонамазка и ми каза да пуснем и туморен маркер СА-125!
Изпих дуфастона имах нормална менструация без болки или силни кръвотечения !Цитонамазката е нормална 2-ра група.СА-125 изследването е 18.00 при референтни стойности 35.00!Когато отидох отново на преглед лекаря установи че кистата е 5.22 на 3.47и каза трябва да се оперира .Попитах го неможе ли да повторим лечението с дуфастон или други методи каза не няма да има смисъл 😞😞Немога да кажа какъв вид е кистата.??Да потърся ли и второ мнение от друг гинеколог ??Имала съм и друг път кисти и винаги съм ги махала с дуфастон !Препоръчаха ми да започвам да пия билки турта невен бял равнец ?Моля за съвет ако някой е бил в моята ситуация ?Благодаря

# 505
Още едно, че и две мнения.

# 506
  • 1st floor
В аналогична на твоята ситуация бях. Прочети мненията ми малко назад в темата. В никакъв случай не искам да давам акъл,  защото не съм медицинско лице, но понеже питаш...

# 507
Здравейте моля за съвет и мнение!
Имах закъснение на цикъла от около месец и половина.Посетих гинеколог който ми откри киста на ляв яйчник с размери 4.50см-на 4.26.Изписа ми дуфастон за 10дни 2по1.Направихме и цитонамазка и ми каза да пуснем и туморен маркер СА-125!
Изпих дуфастона имах нормална менструация без болки или силни кръвотечения !Цитонамазката е нормална 2-ра група.СА-125 изследването е 18.00 при референтни стойности 35.00!Когато отидох отново на преглед лекаря установи че кистата е 5.22 на 3.47и каза трябва да се оперира .Попитах го неможе ли да повторим лечението с дуфастон или други методи каза не няма да има смисъл 😞😞Немога да кажа какъв вид е кистата.??Да потърся ли и второ мнение от друг гинеколог ??Имала съм и друг път кисти и винаги съм ги махала с дуфастон !Препоръчаха ми да започвам да пия билки турта невен бял равнец ?Моля за съвет ако някой е бил в моята ситуация ?Благодаря
Потърси задължително второ мнение!
Аз махнах две кисти с подобни размери с Примолут нор по схема за 3 месеца и билка номер 20 на Здравница за кисти.
Успех!

# 508
За да не пускам нова тема, ще попитам тук. Днес от няколко часа получавам стрялкаща болка в десния яйчник. Болката е за секунда, много силна, чак подскачам и се се стряскам. После все едно нищо не е било. Понякога се случва 2-3 пъти за минута. Понякога през 10-15-20 минути. Така или иначе утре ще си запиша час за гинеколог. Но все пак да попитам на някого случвало ли му се е точно такава кратка пронизваща болка? На какво може да се дължи? Киста? Истината е, че от няколко години не съм ходила на гинеколог, но е време да го направя.
П.П. Не знам дали това има значение, но да кажа, че съм на 48 години, все още имам цикъл, но в последните години - не особено редовен.
Сега продължението. Обадих се на гинеколог, за да запиша час. Обясних болката. Според него проблемът е хирургичен. Изказа съмнения за апендицит. Още повече се ошашках. Отидох на хирург. След преглед ( с опипване на корема) заключи, че болката е неврологична и ме прати на невролог. Поодъхнах си, рекох - отървах ножа Simple Smile Обихолих четирима невролози, но се оказа че никой не работи в петък след 22.09. Поне успях да запазя час за следващия вторник. Между другото след 26 часа стрялкаща болка през различни интервали, болката изчезна. Да видим какво ще се изкаже неврологът във вторник.

Здравей! Интересно ми е какво се случи в крайна сметка с вас, тъй като имам същите болки, или поне така предполагам по описанието? Ей така от нищото изведнъж като прерязване за 2 секунди и ми минава !

# 509
За да не пускам нова тема, ще попитам тук. Днес от няколко часа получавам стрялкаща болка в десния яйчник. Болката е за секунда, много силна, чак подскачам и се се стряскам. После все едно нищо не е било. Понякога се случва 2-3 пъти за минута. Понякога през 10-15-20 минути. Така или иначе утре ще си запиша час за гинеколог. Но все пак да попитам на някого случвало ли му се е точно такава кратка пронизваща болка? На какво може да се дължи? Киста? Истината е, че от няколко години не съм ходила на гинеколог, но е време да го направя.
П.П. Не знам дали това има значение, но да кажа, че съм на 48 години, все още имам цикъл, но в последните години - не особено редовен.
Сега продължението. Обадих се на гинеколог, за да запиша час. Обясних болката. Според него проблемът е хирургичен. Изказа съмнения за апендицит. Още повече се ошашках. Отидох на хирург. След преглед ( с опипване на корема) заключи, че болката е неврологична и ме прати на невролог. Поодъхнах си, рекох - отървах ножа Simple Smile Обихолих четирима невролози, но се оказа че никой не работи в петък след 22.09. Поне успях да запазя час за следващия вторник. Между другото след 26 часа стрялкаща болка през различни интервали, болката изчезна. Да видим какво ще се изкаже неврологът във вторник.

Здравей! Интересно ми е какво се случи в крайна сметка с вас, тъй като имам същите болки, или поне така предполагам по описанието? Ей така от нищото изведнъж като прерязване за 2 секунди и ми минава !
Неврологът, който посетих, заключи, че болката е неврологична. Изписа ми лекарства, но не ми повлияха. Болката беше, както съм писала по-горе, стрялкаща,за секунда или даже по-кратка от секунда, сякаш ток минава в една точка в ингвиналната област. Неприятното беше най-вече това, че ме стряскаше и без да искам замахвах рязко с единия крак и инстиктивно се хващах с ръцете за болезненото място. И това придружено с изохкване Simple Smile Не знам дали го описах добре. Добре, че тогава не работих и не ми се налагаше много да излизам пред хора, защото ми беше страшно неудобно да охкам и да подскачам като опарена. Бях пратена на рентген и скенер, за да се изключи здравословен проблем. Там не откриха причината за болката. След това ме изпратиха и на гастрентеролог, който на ехографа не откри нищо съществено, за което да се хване. Препоръча колоноскопия, за да търси проблем, аз отказах.
След близо 2 месеца лечение с лекарства (умишлено не пиша кои) , болката приключи, но за себе си съм убедена, че не ми помогнаха. Само ми разбиха стомаха. След 8 месеца болката отново се завърна, но този път продължи само няколко дни. Невроложката каза, че мога пак да очаквам да се появи. Та живея на тръни и с надежда това да не ми се случи пак...

Общи условия

Активация на акаунт