"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 891
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Струва ми се, че към Махур Неджати има по-специални чувства. В началото за него важни бяха снимките и дали на снимките е бил и той. По-нататък разигра така нещата, че Махур да се откаже от обвиненията срещу Саваш. Даже си мисля, че той е избрал последното видео на майка си да е до Махур. Тя е някак най-невинна и най-чиста в семейството.
Към брат си е по-безпощаден - с това отнемане на фирмата... Но така или иначе са деца от една майка и се усеща разликата в отношението му към Азиз и Махур, Илфан. А за Фирузан имаше една особена реплика към Азиз: "Ако беше глупава, щеше да се ожени за мен, а не за теб" (нещо от този род беше).
А дали Азиз знае, че Неджати не е негов син? Склонна съм да мисля, че знае. И не само заради картината на Неджати в горящата кола и колебанията да го освободи. Изповедта му, че е мразел не него, а случката със стрелбата по Йомер за мен си има обяснение - той е син на жената, която е обичал; Неджати убива собствения си баща заради него; завещанието на Седеф било да държи семейството си цяло... И още нещо - Азиз повери Махур на Мараш, не на братята й. Оставям настрана факта, че фирмата е поверена на Илфан, защото там вероятно има и други мотиви.

# 526
Трудно ми е с Неджати след този обрат.
Още не мога да реша докъде ще стигне.
Другата серия ще е показателна и ще могат да се правят по-категорични изводи.
От една страна, Неджати е интелигентен. Човек би си казал, че това изключва някакво примитивно раздаване на правосъдие.
Тоест да не можеш да отсееш зърното от плявата, да вкараш всички под ножа.
Но нали знаете, че има и зли гении.
Смъртта не е най-голямото наказание за Азиз.
Всички знаем, че Махур е неговото слабо място и ако Неджати наистина иска да го види смазан от мъка, трябва да посегне на нея.
Мисля, че Неджати е по-сложна натура от Саваш.
Много чувства се борят в душата му и колкото и да се заканва сега, за него не изключвам възможността омразата да претърпи метаморфоза.
Докато Саваш е по-първосигнален.

....................

За мен причините за омразата на Азиз към Неджати бяха точно тези, които той сподели.
Напомнял му  е за престъплението, за бремето, което с един случаен, но фатален изстрел, е стоварил върху плещите му.
Сега, когато знаем, че Неджати не му е истински син, се добавя още една причина.
Освен за убийството, му е напомнял и за това, че Йомер си е останал голямата любов на Седеф.
А за честолюбив мъж като него това предполагам е било по-болезнен спомен от този за извършеното престъпление. Нещо повече, той оправдава това престъпление с чувствата, които е изпитвал към Седеф.
"Любовта е оправдание за всички грехове", каза Фирузан и Азиз не възрази.
Мисля, че Азиз знае истината за Неджати.
Засега това ми говори интуицията.

......................

Хареса ми, че Махур просто си тръгна, когато Мараш й каза, че не могат да бъдат заедно.
Тъжно й беше, но не му се моли, не го увещава, не му прави сцени.
Много харесвам жени, които не правят сцени. Hands Plus1

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:47 от varna_2

# 527
  • София
Аз добавям и още една линия, която не трябва да забравяме - стрелбата в парка, при която пострада и Зелиш. Дали Неджати няма пряка или косвена връзка и с това нападение? И ако да, това преобръща много неща - означава, че би бил съвсем наясно кой е Джелял и какво иска от тяхното семейство...

Иначе, откъм любовната линия... Единственият забавен аспект в следващия епизод потенциално може да е ревнивият Марашлъ. Видяхме го в безобидна фотосесия как реагира, представям си сега, като са "разделени" с Махур. Grinning

Другата любовна нишка е Неджати-Бехийе, само че и там изникват множество въпроси, особено като започна постепенното разкриване на Неджати.

# 528
И аз да кажа 2- 3 думички. Simple Smile

Наш Мараш ми е най- смешният влюбен.
Няма такова дърво. Simple Smile
И накрая какво излезе...
Съвестта му ли се обади, както очакваше агентката?
Или се уплаши, че се влюбва?
Или това е част от играта му, знам ли?
Но Махур , както каза и Варна, си тръгна много достойно.
Сега да видим нашият човек как ще се гърчи.

Всъщност прословутото видео на майката  под диктовката на Неджати ли е записано, или аз си внушавам това?
Защото още не виждам логиката да е адресирано към Махур.
Интересно ми е тази майка какво отношение е имала към Недж., няма вид да е бил много обичан син.
Имам чувството, че е прехвърлила разочарованието си от Омер върху сина му.

Азиз колко лесно е намерил оправдание за постъпката си и дори няма никакви угрезения на съвестта.
Но пък голямата любов не му е попречила бързо да си намери млада жена.

# 529
Цитат
Съвестта му ли се обади, както очакваше агентката?
Или се уплаши, че се влюбва?

И двете плюс ултиматумът от страна на Азиз.

Азиз: Преди много години допуснах грешка, Марашлъ.
           И една жена беше цял живот нещастна.
           Ти не го прави.
            Обещай ми, Марашлъ.
            Дай ми думата си.
            Махур ще се върне вкъщи.
            Ще я защитаваш, ще бъдеш до нея, ще забравим всичко.
            Но няма да я докосваш.
            Няма да я обичаш.
            Няма да допуснеш да се влюби в теб.
            Иначе...

Мараш: Иначе какво?

Азиз: Иначе аз лично ще я изпратя в Америка.
           Вместо да гледам как стои до теб и разбиваш сърцето й, аз сам ще го разбия.
           Обещай ми.

Мараш: Обещавам.

.....................

Натискът от страна на Азиз беше добре дошъл за Мараш, защото се оказа, че не може да остане глух за гласа на съвестта си.
Хилял му каза, че чувствата на Махур нямат значение, че не бива да има никакви скрупули, но колкото и да се правеше на железен пред агентите, си пролича, че му е много трудно да я лъже.
Азиз обеща, че всичко останало ще си остане същото.
Идеално за Марашлъ, защото така ще има достъп до дома на Тюрел.
Има обаче една малка подробност.
Когато й каза, че въпреки раздялата, той ще си остане неин бодигард,  Махур каза: "Не желая".
Не знам дали ще отстъпи.
Вероятно да, защото трябва да имат общи сцени и отношенията им някак си да продължат.

# 530
  • София
Ах, ааааах, какъв фрагман иде:

# 531
ЕПИЗОД 10
ФГАГМАН 2

https://www.youtube.com/watch?v=ilWhqXPxzKQ

Неджати: Страхувате се да се докоснете, но когато се докоснат диханията ви, наоколо засиява божествена
                   светлина.

Махур: Мислеш, че не виждам как ме гледаш ли?
              Има ли нещо, което не си ми казал или не можеш да ми кажеш?

Мараш:  Бих искал да е различно.

Саваш: Обадете се на Марашлъ и му кажете: "Донеси стоката и си вземи приятеля."

Мараш: Няма да изоставя нито Невзад, нито друг свой приятел.

Хилял: Имаш ли някакъв план?

Махур:  Аз ще умра. Ще умра заради теб.

...................

Последната сцена със сигурност е сън, но предполагам, че Мараш ще го приеме като доста стряскащо предзнаменование.

На хубавите думи на Неджати за любовта между Махур и Мараш не знам дали да вярвам.

# 532
Много хубав фрагман.

В Ютуб се подготвят отдалеко обаче, знаейки кой е сценаристът.
Коментар: Не трябва да се доверяваме много на Ехтем Й., защото няма друг като него, когато реши да си убива главните герои.
И отговор на друг зрител: Гледаме сериала, знаейки, че ще убие някой от главните!

# 533
  • София
9-та серия с превод и линковете за нея:
Благодаря на всички момичета за него Heart

➡️ https://ok.ru/video/2404517677780
➡️ https://youtu.be/M5r3BemEs-Y
➡️ https://disk.yandex.ru/i/-4KXy0OXjpZt3A
➡️ https://www.vbox7.com/play:afcfe28a4e

# 534
Пуснаха едно фото и отидоха да си полегнат.
Нито резюме, нито снимки от новия епизод.

# 535
  • София

Затова пък сложих буквите на двата фрагмана Simple Smile
Благодаря ти за преводите!

Фр/1 ➡️ https://youtu.be/cfap__B98W0
Фр/2 ➡️ https://youtu.be/aB1FnFL2Vk4

# 536
  • Яко в Матрицата...
Да, няма нищо. Седя и рефрешвам през пет мин Joy Ама не знам докога, че и работа имам...

# 537

Joy
Може да е стратегия някаква. Искат да сме максимално изненадани в понеделник. Ако пуснат резюме ще стане ясно дали Махур наистина е ранена. Според мен си е сън на Марашлъ, най-вече заради това, което тя казва, но да видим де.
Благодаря ви за преводите! Flowers Bouquet

# 538
Етхем е маниак, всичко може да се очаква от него. 😀
Ама се надявам поне Мараш да ни остави. 😀

# 539
Здравейте момичета!
Снощи изгледах епизода. Благодаря на целия екип за превода Heart
Цяла седмица умишлено не ви чета, за да си запазя изненадата относно "невидимият" Grinning, накрая се оказа, че е човек, който повече или по- малко бе заподозрян от нас. По някакъв странен начин много се зарадвах, че скритото лице е точно на Неджати, а не на самия Йомер или на нов персонаж. Мисля, че това ще донесе повече интрига и вълнение за напред.
Дали отмъщението, което подготвя Неджо няма да го изправи пред вътрешни противоречия в бъдеще или ще остане непоклатим в целите си?

Все се чудех, защо Неджати не споделя истината за ноща на убийството, когато вижда, че всички обвиняват несправедливо Азиз. И без това изглежда като човек, който няма какво да губи и за него не е проблем да е черната овца в семейството. Сега разбирам, че може би презрението на децата на Азиз към него е малка част от Ада, който му подготвя. А, и Саваш, ако разбере ще се обърне срещу него най- вероятно и ще изгуби най- ценния си съюзник, а и брат.

Защо спаси Мараш от сигурна смърт?
Ако Неджати е в основата на атентата, в който пострада Зелиш се предполага, че той знае отлично, какви са скритите цели на Мараш и причината за близостта му със семейството. Махур е влюбена, това и слепият ще го види, но когато разбере, че Мараш използва чувствата и, за да се добере до истината, това ще разбие сърцето и, както и сърцето на Азиз, на когото тя е слабост. В съчетание с набеден в търговия с наркотици, Илхан, както и съсипан бизнес, това ще е краят на семейство Тюрел, които Азиз е обещал пред Седеф да запази единни.

Направи ми впечатление, че срещата на тайните братя беше на гроба на Йомер. Надявам се да съм разчела написаното на надгробния паметник правилно.
Дали е празен този гроб?
Не съм запозната, прави ли се гроб на покойник, чието тяло не е намерено....
Ако там наистина е погребан Йомер, изниква въпросът кой го е погребал там?
Садък каза на Неджати, че Азиз се е заел с тялото сам. Прехвърли топката или има доза истина в това?
Дали, Азиз не го е заблудил, че е заровил тялото в градината, а всъщност да му е направил гроб? Или някой е изровил останките след време и ги е преместил?
Дали Неджати не е направил това, когато е разбрал, че Йомер всъщност му е баща?
Как е разбрал?
Много въпроси пред нас Grinning
Дали Седеф му е споделила, дали Неджати афектиран от отчуждеността на баща си не си е направил тест и не е разбрал, че няма нищо общо с него. И тогава цялата грозна истина, че не е част от това семейство, и че е убил собствения си баща  се е стоварила върху него и го и превърнала в такъв, какъвто е...?
Предполагам, че Седеф е била бременна с него, когато Азиз е тикнал Йомер в затвора. Почти съм сигурна, че Азиз знае, че Неджати не е негов син, но манията му по Седеф е преглътнала и това, както и нейното безразличие.
Предполагам, че след ноща на убийството, Азиз никога не би си позволил да каже истината на доведения си син.

Не ми се искаше Махур да се хвърля веднага на врата на Мараш от любов,но точно това се случи. Все пак го направи по доста плах и елегантен начин Simple Smile
Любовта и не е натрапчива, това ми хареса.
И аз, подобно на Варна много се подразних от всички, най- вече от приятелката и, които предвещаха нещастие за влюбените. За момент даже си помислих, че приятелката и е толкова разпалена, защото самата тя харесва Мараш...
А, то как да не го харесаш Grinning
Човекът се променя бавно, вече дори е леко суетен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт