Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 635
  • 886
  •   1
Отговори
# 270
Миоки, май си права, наистина е така, не е добра идея предварително да го правя. Жалко, че се и презапасих с още две туби Акнелиз 0.1%. Не че са много пари на вятъра, но все пак..

# 271
Миоки, май си права, наистина е така, не е добра идея предварително да го правя. Жалко, че се и презапасих с още две туби Акнелиз 0.1%. Не че са много пари на вятъра, но все пак..
Аз мажа шия и деколте с него.И на мен ми е силен, въпреки, че година и повече
бях на 0,5%
Друг вариант е да го обявите тук и ако някой иска да го продадете.

# 272
Ами ако някоя мацка прояви желание ще и пратя. Въпроса е сега, че нямам Акнелиз 0.05 %, а никак не ми се иска да го спирам.

# 273
Ами разреждай го с друг крем и мажи. Не е идеално, но ако нямаш по-ниска концентрация и не искаш да спираш - това е начина, няма друг. Може да разредиш малко и честотата на мазане.

# 274
Мерси, Миоки, като начало това ще направя. Благодаря за съвета Simple Smile

# 275
  • пустинята Гоби
Аз редувам 0,1% Акнелийз с 0,05% Аирол. Супер силен е този Акнелийз, а съм с доста нечувствителна кожа. Вече 3 месец го ползвам, ей няма свикване.

# 276
Вижте какво прочетох за третиноина Sad
Може да причини fat loss.
https://www.realself.com/question/atlanta-la-retin-a-cause-fat-loss-please-answer
https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/a5jwsl/antia … e_and_cheek_more/
Аз исках да го ползвам за кожата под очите.
При някой случвало ли му се е това? Или кожата да стане по-тънка?

# 277
Прочете ли отговорът на мед. лице отдолу? Няма такива проучвания или доказателства за подобен ефект. Аз също не наблюдавам нещо подобно - ползвам трет от 4 години.

Кожата не изтънява - изтънява най-горният рогов слой, но в дълбочина, епидермиса се удебелява - това са заключения от научните проучвания и експерименти.

# 278
Може да има друга причина,а тя да го свързва с третиноина.Да споделя много бързо минах на 0,05,буквално след месец на 0,025.Порите свити и чисти,гладка кожа.Под окото забелязвам едно петънце и сякаш се уголемява.Ползвам и витамин с сутрин 15%.Възможно ли е да е от третиноина?

# 279
Да, но медицинските лица често не знаят всичко.
Има и други такива въпроси в този сайт, където и други хора са писали, че им се е случило същото.
Има в интернет някакви проучвания, че третиноина намалява някакъв вид fat tissuе и целулит.
В редит също прочетох, че някои дерматолози изписвали трениноина за смаляване на носа, и някои хора забелязали също, че от него им се е смалил.

А наистина ли винаги изтънява роговия слой, това не е ли вредно?

# 280
  • пустинята Гоби
Ако това е вярно, лично аз ще съм доволна. Имам бузи, но не от добро хранене (слаба съм), пък и носът ми не е от най-малките. За момента обаче нищо подобно не се наблюдава Confused .

# 281
Може да се развиват всякакви теории, но не е доказано с клинично изследване, а трет се употребява от над 30 години от много хора.
Чак пък за смаляване на носа да го изписват - това вече са фантасмагории или този който го казва, не е разбрал точно за какво става дума и става на принципа на разваления телефон. Нос се намалява само със скалпел.

Да, изтънява роговия слой заради интензивното обновяване на кожата. Няма време да се натрупа по-дебел слой мъртви кожни клетки на повърхността. Да, има и негативи, защото този слой си има и предпазваща функция, за това се препоръчва ползването на слънцезащита и по-интензивна хидратация. 

Подкожни мазнини се губят с възрастта, а както знаем, този препарат се ползва ппредимно от по-възрастни жени, така че дали е заради трет или не, е кажи-речи невъзможно да се докаже.
Все пак, ако тези които твърдят, че трет "изяжда" мазнините, е добре да предложат на какъв биологичен принцип се случва този процес, иначе само си ляляме. 

galiatoma, какво е това петно? Възможно е трет да допринася, но надали е първопричината. Пигментни петна могат да се появят и без и с трет, така че, ако мислиш че се уголемява, третирай мястото по-отговорно със слънцезащита и/или евентуално локално избелване.

# 282
Момичета, от къде закупувате Бепантен Сенсидерм. Изключително кремче, но идва доста скъпо в БГ. 20 гр./13 лв., а бързо свършва. Някой може ли да предложи по-бюджетна алтернатива с това качество?

Може ли и малко инфо за тези, които са нарушили кожната си бариера колко време им отне да я възстановят и как точно са процедирали?

И само да коментирам поста относно връзката третиноин-смаляване на носа или загуба на подкожна мазнина - разбрахте ли нещо от приложения снимков материал? Аз - НЕ! А относно носа се развеселих, това е несериозно.

# 283
  • пустинята Гоби
Аз ползвам и Бепанатен крем за суха кожа, не виждам особена разлика със Сенсидерм. Първо е 30 грама и второ цената е малко по-добра. Пробвай, ако искаш, сега в Ремедиум е 8 лв. - https://remedium.bg/bepanten-krem-za-suha-i-razdraznena-kozha-5- … ama-bayer-67138/p

Макар, че Сенсидерм го намирам на цена 9-10 лв. Ти онлайн ли го поръчваш, че струва 13?

# 284
Аз ползвам и Бепанатен крем за суха кожа, не виждам особена разлика със Сенсидерм. Първо е 30 грама и второ цената е малко по-добра. Пробвай, ако искаш, сега в Ремедиум е 8 лв. - https://remedium.bg/bepanten-krem-za-suha-i-razdraznena-kozha-5- … ama-bayer-67138/p

Макар, че Сенсидерм го намирам на цена 9-10 лв. Ти онлайн ли го поръчваш, че струва 13?

От физическа аптека го купих. Но понеже съм  атопична кожа мисля, че точно Сенсидерм е подходящ за мен. Благодаря все пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт