Отговори
# 105
Как хубаво е снимано падането на Бехидже!
Юмит е в конака на Яман, това се видя на една от снимките.
Дали сама се е поканила?
Като каква ли присъства? Но с червената блузка и с тоя мрънкащ глас...
Да видим с какво ще изненада накрая.
Преди да влезе: поглед – мерак към конака.
Когато Зюлейха доведе Севда, тогава и двете погледнаха по същия начин.
Ще видим каква визия ще има всяка от трите за нещастния конак.
Демир казва на Зюлейха, че тя е Зюлейха Яман,
знае Демир какво да и каже.
Млякото е бизнес на Зюлейха и Фикрет ще си получи каквото трябва;
а следващия път със сигурност ще мисли повече.

# 106
Фрагманът със суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_180544

Мазна Гана е тази Юмит - чувствала се в безопасност Rage Да се е самопоканила - трябва да е измислила повод, все пак имат телефони. Ако Севда е подразбрала нещо, може и тя да я е поканила, за да ги наблюдава двамата с Демир и сцената от първия фрагман в която ѝ казва да прекрати отношенията с него да е после. Тъкмо и Зюлейха най - после да забележи. Макар че тя се досеща, но е пас.
А Демир адски ме дразни, когато повтаря на Зюлейха - "ти като мама..." Не се ли усеща, че той стана като тати Rolling Eyes

# 107
Привет,
Благодаря за всичко споделено! Flowers Four Leaf Clover
Явно на вечерята в конака Севда ще забележи отношенията между двамата и ще реши да се намеси. Дали Юмит знае за Севда и ако е така, защо до момента не е проявила някакъв интерес към нея във вид на въпроси към Демир, уж от чисто любопитвство и т.н. Или пък тя знае за Севда, но нарочно за сега не предприема действия, следвайки някаква нейна си програма.
Мисля си, че Зюлейха може би е на гроба на Хюнкяр във връзка с намиране на убийцата й. И оттам за Бехидже: направо човек да се стресне от тази безумна нейна усмивка при хвърляне в пропастта. Щеше ми се да поседи в затвора, да " й се наместят чакрите ", ама....Rolling Eyes. Странно, че точно Бехидже се паникьоса. Доказателства за нея, като убийца реално няма, голяма късметлийка е тя. Онзи таксиметров шофьор можеше да е ценен свидетел, ако не беше алчен. Той сам обезцени показанията си в желанието си да получи наградата и така наред с истината беше казана и лъжа, която дескредитира цялата информация от него. Същото и с прислужницата на съседите. Каза за това, че е видяла Бехидже чак, когато тръгна слуха за действията на Демир и нападението му над Бехидже, та всеки добър адвокат можеше да оспори думите на тази жена и да създаде разумно съмнение, защо не е казала по-рано за това, което е видяла. Ножът, дори и да е намерен - няма отпечатъци, няма свидетели на това, кой го е хвърлил. Как ще се докаже, че точно Бехидже го е използвала, за да убие Хюнкяр. А, онези досиета - явно не е повдигнато реално обвинение и Бехидже не е била арестувана. Може да е било и гражданско разследване от роднините на починалите мъже или пък делото да е било преустановено поради липса на доказателства. Та, първо не е доказано, че тя е убила мъжете си, а и да е тя, това не доказва, че е убила Хюнкяр. Всички доказателства са косвени и Бехидже би могла да се измъкне, но явно се е паникьосала. Е, не съжалявам! Само онази усмивка ме ядосва...сякаш се присмива, сякаш казва, че все още държи контрола над живота си и ще е така, както тя реши.
Няма да й се сбъднат плановете на Юмит, но ще "мъти водата" още известно време. Интересно ще е да видим, как ще се развият нещата с Фекели - Фикрет - Демир. И къде там ще е Мюжгян и дали изобщо ще разбере, какво става?
Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 22:13 от dana78

# 108
Когато тати е купил конак за Севда, е искал да си вземе обратно фамилията от Хюнкяр.
Докато Демир е дал конак на Юмит, но повтаря на Зюлейха, че тя носи неговата фамилия.
Зюлейха, според мен, отдавна е идентифицирала тази, при която Демир ходи нощем. Тя разбра, че той е дал "един от нашите конаци", докторката го търси по телефона, видя ги при награждаването...Зюлейха си мълчи, но тя мисли,  ще разберем какво.
Юмит иска нещо, което Демир никога не и е обещавал, нито е загатвал. Той е определил точно какви са отношенията между тях: секс, лъжи и...телевизор, отвреме навреме Анталия. Но тя е много напориста и Демир ще има неприятности с нея.
Още не знаем, знае ли Фикрет, че Севда и е майка. Това гостуване в Яман, изобщо връзката с Демир, която много напредна, това по програмата на отмъщението ли е или е самодейност на Юмит? Струва ми се, че след като спа с Демир и не каза на Фикрет, сега тя се опитва да направи пробива по-нататък. Ще видим докъде ще стигне и какво ще каже Фикрет като разбере.

# 109
Дана, не мисля, че съседката на Севда не е читав свидетел. Ако можеше да каже и часа в който я видя. Вече го писах, но пак - Севда ѝ каза, че ключалката е сменена и никаква реакция. Тя със сигурност знае кой живее в конака.
Таксиметровият шофьор измисли всичко - аз така го разбрах. Покрай разпита на комисаря и чутото от Рашит е навързал версията си. Всички знаеха къде е намерен трупът на Хюнкар. И даже само да е возил Бехидже до мястото, щеше да се обади по - рано за милиона. А той нищо не е знаел до момента, когато комисарят разпитва шофьорите.
За ножа - изненадах се като видях Фекели да разглежда намерените в реката - той кога се включи в издирването на убиеца? А после Зюлейха в клуба каза - ножът е намерен Rolling Eyes и Бехидже веднага - "невъзможно" Wink - издаде се и всички разбраха, че е признание.
Аз не видях ножа на Бехидже сред намерените. Беше с красива дръжка. Но може да се е повредила от дългия престой във водата. Отпечатъци и кръв по него няма, но всички тези ножове са все оръдия на престъпления.

"Щеше ми се да поседи в затвора, да " й се наместят чакрите ", ама...." - да, Ваня като писа, че не иска никой да умира, пропуснах да го кажа. Много щях да се радвам да я гледам две - три серии в килията с метлата - да прислужва на останалите Joy В главите на сценаристите само пропасти - Йълмаз с колата, а Бехидже като птичка Grin - сама ще литне. Паникьоса се, защото явно е тровила съпрузите си и това, което разказа на Фекели за развода си е лъжа. Ако решат да ексхумират погребаните, може да открият следи от отровата. Защото те реално не са изследвани, а брат ѝ е подписвал смъртните им актове. Оказва се, че е знаел какви ги върши.

# 110
Лучия, според мен, думите на съседката могат да бъдат компрометирани при кръстосан разпит. Когато се разбра за убийството на Хюнкяр, Севда беше обвинена, а после оправдана. Всички в Адана бяха чули и разбрали и за убийството и за обвиненията и т.н. Тази жена можеше още тогава да каже, какво е видяла. Севда беше в ареста часове наред. След това, онази жена е имала много време да се сети, какво е видяла и да сподели това с полицията много преди да се обяви наградата от един милион. Дори и след това можеше да даде тази информация, но тя мълчеше. И, какво става: Рашид разказва, какво се е случило в конака с Бехидже и Демир, а онази жена изведнъж се сеща, че е видяла именно Бехидже да излиза от вратата на конака на Севда. Къде е била до сега тази жена и защо не е казала нищо такова до този момент, при условие, че е била странна случка и й е направила впечатление?! А сега казва това за Бехидже точно след случката с Демир. Макар и истина това изглежда много подозрително и сякаш удобно. Лесно може да бъде оборено и думите й да бъдат поставени под съмнение. Ако тя беше отишла много по-рано в полицията или преди името на Бехидже да бъде вече замесено и споменавано по чаршията, то тогава показанията й биха тежали. Но, сега биха се считали за възможна измислица, с цел внимание или нещо подобно.
За таксиметровия шофьор - аз си мисля, че той каза истината до момента, в който спомена точното място, оръжие и изстрели. Демир го питаше за подробности и онзи се опита да се прави на интересен и да грабне парите, като убедително посочи Бехидже. Иначе, с информацията, че само я е отвел близо до мястото, нямаше да може да получи всичките пари. Този шофьор няма как да е разбрал от Рашид нищо, защото всичко се случи именно след това и точно поради споменаването на името на Бехидже от шофьора. Рашид разказа за случката с душенето, която беше вече след казаното от шофьора. Т.е. шофьорът няма как да е чул за Бехидже нито от Рашид, нито от полицая. Комисарят е професионалист. При разпит на потенциални свидетели, той няма как да издаде, в кого се съмнява или кой счита за виновен, защото това е правило в момент на разследване. Той  надали е споменавал името на Бехидже, а само е разпитвал шофьорите за това, кого са качвали към мястото на руините и/или в близост до мястото. Защото може да се предположи, че убиецът ще вземе мерки да не го свързат с това място след намирането на тялото на жертвата. Според мен, Бехидже е взела мерки и е слязла някъде близо до мястото, но не точно на руините. Оттук - възможно е шофьорът да си е спомнил, че Бехидже е слязла близо до руините и това е. Оттам, той решава да каже за повече достоверност в тезата си, че я е закарал точно на мястото и тя е слязла там. После си е доизмислил останалото, когато Демир го притисна за повече подробности. Иначе, странно би било, ако всичко е измислица, то този човек да посочи точно Бехидже, при условие, че до онзи момент нейното име не се е споменавало, нито някой е коментирал нещо във връзка с нея. А, ако наистина шофьорът е завел Бехидже точно до руините, то след убийството той би се сетил и би свидетелствал, че в същия ден е завел Бехидже на онова място. Точно за това си мисля, че той се е сетил за Бехидже след разпита на комисаря и реално е возил Бехидже но само в близост до онези развалини.
За ножа: как са ги намерили тези ножове, не знам....течението на водата е силно, а реката широка. Струва ми се фантасмагория, но както и да е. Дори и да се определи ножа, няма как да се докаже, че Бехидже го е държала. А, нейните думи могат да се тълкуват като: "Невъзможно е този намерен нож да е свързан с мен, защото съм невинна" и т.н. Т.е. винаги думите, различни от ясно признание могат да имат различно тълкуване.
За мъжете на Бехидже: от случая със Зюлейха видяхме, че Бехидже е наясно с това, кое лекарство може да предизвика сърдечен арест. Най-вероятно това лекарство се разгражда след смъртта, още повече след години. Различни отрови и тежки метали остават следи в костите, но не мисля, че лекарство би оставило следи толкова време след смъртта. Бехидже си е направила сметката. Ако е можело да бъде доказано е щяло. Заведено е било дело, явно...но тя не е осъдена и нещата са били прекратени. За мен, Бехидже и брат й имат някакви психически проблеми и обремененост. От богат лекарски род, явно са изградили усещане за огромна себезначимост, важност и за това, че всичко им е позволено.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 01:18 от dana78

# 111
Добро утро Simple Smile
По въпроса с Бехидже според мен въобще не трябваха вече материални доказателства. Тя психически беше достатъчно  разклатена - без пари, от всички отритната, с поредица от изстъпления... Подозренията бяха само капката, която преля чашата.
И Зюлейха беше наясно, че все още нямат годни за обвинение доказателства, затова и предприе тази ... как да кажа, психологическа атака в клуба. Може и с Фекели да се е консултирала за ножа. ( Ножът на убийството си беше уникален и откриването на собственика е възможно. Това май изкара Бехидже съвсем от релси.)
Приятен ден. Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:55 от Katya_I

# 112
Здравейте Nature Sunny
Катя, възможно е ножът да бъде идентифициран на кого е и оттам да се стигне до Бехидже. Може тя да го е взела от кухнята в конака, но явно не е...иначе Фекели можеше и да го познае. Може да го е купила. И продавачът да я разпознае. Ще видим довечера. Да, Бехидже е психически разклатена, когато няма пари. На нея нищо друго не й трябва. Много противна личност, жестока и алчна.
Интересно, защо Фикрет влиза и саботира фабриката за мляко. Явно не знае, че това е инициатива на Зюлейха. Дали Демир ще го види?! Имаше кадър, в който Демир се оглежда и сякаш вижда някого, но може и да греша. Чудно ми е, защо Фекели и Демир биха възобновили вражеското си отношение заради тази история (по озета)?! Може би Фекели ще нападне с думи и обвинения Аднан старши и Демир няма да бъде доволен и ще възникне спор и влошаване на отношенията. Но, това значи, че вече Фикрет ще "излезе" на светло, ако има коментиране на ситуацията между Фекели и Демир Thinking. И ако е така, подмолните и скрити действия на Фикрет и тайните удари няма да бъдат възможни вече.

# 113
„Я очень счастлив рядом с тобой.“
Сигурно, но по друго време.
Тук Демир нещо е разбрал.
Или е разбрал за идването на Севда, а може и за забраната двамата да се срещат,
или е след гостуването на Юмит в конака на Яман - тук също може нещо да е казано или нещо да е видял,
но и в двата случая вече трябва да е направил връзка със снимката, на която са той и Севда, която снимка се появи вечерта, когато Демир остана с Юмит. Севда присъства и на двете места, Демир е с дрехите, а Юмит с прическата от тази вечер.
(Интересно е, че тази снимка я нямаше, когато преди това в конака беше Фикрет, а след него дойде Демир.)
Юмит може би нарочно го насочва към това да разбере, че тя има връзка със Севда, защото вероятно мисли, че това ще и даде предимство пред Зюлейха по такава логика: щом след смъртта на майка си е довел Севда в дома си, това говори, че Демир иска да бъде със Севда, а оттук – ще иска и Юмит до себе си. Тя не знае защо Севда е в конака на Яман. И много други неща Юмит не знае; не знае какво е ценното в Зюлейха, което Юмит няма и няма как да има.
Дори и Юмит да не е казала, Демир може би вече се е досетил, че тя има връзка със Севда;
не е трудно да свърже това с писмото за извънбрачен син на баща си
и така да започне да се разкрива по цялостно историята, която стои зад отделните неща.
Ще стане още по-щастлив. Grinning

# 114
Привет!
Дана, за Рашит - не зная за какво съм докато съм го писала.
Бехидже е набутана в ъгъла от всичко казано в клуба, затова е потърсила простора не политането в пропастта. Grin

Един от блогърите, който разнася клюки в ИГ, но още не е разбрал за участието на Хюля, днес е писал, че сезонът на Чукурова ще приключи на 6 май и ще има четвърти. "Нови силни имена ще бъдат включени в новия сезон или към края на този сезон.
Зюлейха ще живее в любов с един от новодошлите мощни герои." /ГТ/

Скрит текст:
Bir Zamanlar Çukurova Bu Sezon’da Bitmeme Kararı Aldı!
Gelen Yüksek Reytingler’den Dolayı Dizi 6.Mayıs’ta Sezon Finali Yapacak.
Dizi Senaryo Gereği Bu Sezon Bitmesi Bekleniyordu.
Bu Sezonun Sonlarına Doğru Yada Yeni Sezon’da Yeni Güçlü İsimler Kadroya Dahil Olacak.
Züleyha Yeni Gelen Güçlü Karakterler’den Birisiyle Aşk Yaşayacak.

# 115
Цитат
Един от блогърите, който разнася клюки в ИГ, но още не е разбрал за участието на Хюля, днес е писал, че сезонът на Чукурова ще приключи на 6 май и ще има четвърти. "Нови силни имена ще бъдат включени в новия сезон или към края на този сезон.
От "Имало едно време..." в "Докато свят светува" Joy

# 116
Цитат
От "Имало едно време..." в "Докато свят светува" Joy

И с все същият висок рейтинг Smile

Хаштаг тази вечер İlahi Adalet - Божествена справедливост

От Мурат

# 117
Аз исках с Демир да заживеят щастливо. Това на блогъра 100 процентово ли е? Едва ли толкова далечен СЦ.

# 118
Здравейте на всички. Редовно ви чета, но нямам време да пиша. То се предполагаше, че при този висок рейтинг ще има 4 сезон. Аз си харесвам сериала, ще се радвам да го гледам още един сезон, но това, да вкарват нова любов за Зюлейха ми се струва малко глупаво. Каквито и интриги да сътвори Юмит, ми се искаше Зюлейха накрая да остане с Демир, но явно сценаристите мислят по друг начин.
Приятно гледане на епизода, аз чакам превода на 84 епизод на български, но ще погледна малко довечера новия епизод, за да видя най-накрая края на Бехидже.

# 119
От новините Севда е вдигнала кръвно.

https://twitter.com/i/status/1364976846727753733

Общи условия

Активация на акаунт