Отговори
# 135
Много добър епизод, нещата започнаха да се разкриват. Фикрет и Юмит, колкото и да са подмолни, поне за сега не са убийци. Смешно ми беше изпълнението на Фикрет- да източи млякото от мандрата. Joy Ама Фекели го хвана навреме и дано му набие в канчето, че не е на правилния път. Виж Юмит действа по опасно, ама Севда нали е с опит веднага схвана  играта. Със сигурност са майка и дъщеря, много си приличат. Интересно кога това ще се разкрие и дали Юмит знае?

# 136
Много хубав епизод!
Ето такава Хюнкяр ми харесва, Зюлейха веднага схвана историята с копчетата и даде страхотен отговор.
Поканата за вечеря беше от умна жена, която им гледаше сеира, Зюлейха е наясно с тяхната любовна история. Тя им се надсмя над "любовта". Накрая се направи на заспала, за да не обсъжда нещо със Севда. Много беше хубаво! Демир в небрано лозе, но той какво си мисли. Той иска тайна любов, обаче девойката излиза все наяве, тя иска друго.
За Севда не беше трудно да разбере кой живее в нейния конак, но Юмит не каза на Демир, че Севда е говорила с нея и какво е казала. 
Когато тръгна с колата на Зюлейха, точно това си помислих, че Севда ще намери писмото, да видим за какво става дума в него.
Фикрет се вдъхнови в бръснарницата от похвалите към Аднан и Демир и веднага мина към действие за отмъщение. Фекели го е проследил и с разкритието накрая, че Аднан е баща на Фикрет, като цяло в този епизод имаше голямо развитие в историята.

# 137
Дана, забравих за Фикрет. Нали за всичко лъже, а Мюжган не знае, та явно се надява.

Фикрет е 100 пъти по - изкуствен и неубедителен от Юмит. Ще разлива мляко, защото преди 30 години един, вече мъртвец, не го искал за син.

Севда нали видя, че пред дома на Юмит няма кола на Демир, защо се развика. Да беше поизчакала зад ъгъла. За писмото и за тирадата на Фикрет ще разберем следващата седмица.

Да, Ваня, в този епизод мръднаха поне с пет епизода напред. Joy

# 138
Може би наистина Зюлейха знае за любовната история и играе. Но с нищо не се издаде дори и пред зрителите, сякаш. Но скоро ще разберем.
Фикрет отмъщава за майка си и в памет на майка си -  това е някаква фикс идея негова. Няма логика, но болката по загубата й се е фокусирала в тази идея за отмъщение. Не знаем и причината за смъртта на Сафие - може да е резултат от годините работа в заводите и химикалите, които са използвали там. Фикрет може да обвинява за смъртта на майка си самият живот, който Аднан ги е принудил да водят, след като ги гони. Лично за мен, Фикрет тръгва на това отмъщение, заради болката от загубата на най-скъпия си човек.
Не знам какво да мисля по повод на чувствата му към Мюжгян.
Сега да видим Севда на ход. Дали тя няма да извика Лютфийе?!
Пожелавам лека нощ! Nature Moon

# 139
Хилал отдавна играе с една и съща физиономия и усмивка - с Демир, Севда, прислугата. Даже в клуба пред Бехидже. Свикнала съм, но Ханде говори изкуствено, като пред публика. И в монолозите е същата, превзема се.
Дана, знаеш, че отмъщенията не ги разбирам. И майка му е в гроба - такава безсмислица е неговото... но ще търпя. Joy
Отношенията между Демир и Фекели останаха същите. Защо излъгаха в озета Wink

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 23:44 от LU4IQ

# 140
Добро утро! Simple Smile
Ето я с превод сцената, която според мен е най-силната и определяща за бъдещето.
https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456244017%2Fcc409 … l_wall_-135783830
Мисля, че дори да знаеше, че Юмит е дъщеря й, Севда би реагирала по същия начин. Именно защото "може да напише книга" от своя живот. Интересно, дали след шока, Юмит все пак ще сподели с Демир за Севда. Би трябвало, ако иска да накаже майка си и да противопостави Демир на Севда.

# 141
В 85 еп. Фикрет игра с двете страни на своята плочка-домино.
Любовта към Мюжгян  (тя може да е обърната на другата страна и Фикрет да използва тази любов в полза на отмъщението, но засега това не знаем и приемам, че става дума за любов) определяше неговите действия в почти целия еп. Мюжгян се срамува от това, че носи вече опетнена от нейните леля и баща фамилия; знае, че ще  говорят зад гърба и и не иска да се връща в Чукурова; новините за сем. Хекимоолу са във вестниците както в Чукурова, така и в Истанбул: „Аз няма къде да отида.“ Фикрет е през цялото време с Мюжгян, подкрепя я, успокоява я, дава и посока на мислене: „Но ти за нищо не си виновна.“ и „Понякога нашето семейство е нашето изпитание.“ Фикрет носи ковчега и участва в погребението на Бехидже, която е убила съзнателно няколко човека, а в гроба до нея лежи бащата на Мюжгян, съучастник в нейните престъпления. (Между другото, странно е, че позволяват самоубиец да бъде погребан на гробището.) Мюжгян не иска да се връща в Чукурова, където ще говорят зад гърба и като племенница и дъщеря на убийци. Фикрет и обещава нищо такова да не се случи, защото „ние сме твоето семейство“. Той не иска тя да остава в Истанбул, „Няма да издържа твоето отсъствие.“ Фекели казва почти същото: „Всичко това ще се забрави с времето“; „Ти не си сама.“ И обобщава: „Никой не може да носи отговорност за това, което друг е правил.“ Фекели, разбира се, говори по принцип.
В същото време обаче с другата страна на своята плочка-домино Фикрет играе за отмъщението. То е насочено към Аднан за неговите дела в миналото, както и към Демир – за делата му в настоящето, подготвени и провокирани от самия Фикрет и негов съучастник. Целта е да бъде показано отсъствието на мъжка чест и достойнство, с което да бъде уязвена гордостта на Демир и той да бъде унищожен, а заедно с това и фамилията Яман. Докато това стане, вместо смирено участие в погребението на една серийна убийца - Фикрет разруши паметника на своя биологичен баща. Така в намерението, преминало в действие, принципите, защитавани от Фикрет пред Мюжгян, вече се тълкуват по друг начин: тук предварително е отсъдено, че синът отговаря за действията на баща си, за своите – дори и когато има нарочна намеса, а от срам той трябва да напусне Чукурова. А навлизането в живота на едно семейство се приема за нормално средство към такава цел. При това още не знаем, не знае вероятно истината или цялата истина не само за миналото, но и за настоящите събития и самият Фикрет. Фикрет започна да нервничи, още докато слушаше бръснаря с похвали за баща и син Яман, а веднага след това пусна да изтече млякото.
Така двете страни на неговата плочка-домино, с която Фикрет участва в живота на Чукурова, почиват на едни и същи принципи, разбирани различно според нуждите.

Мюжгян не вижда място, където може да се скрие от срама за своите най-близки роднини.
Фикрет я успокоява.

# 142
Мюжгян е много чувствителна и психически нестабилна. Според мен се дължи на това, че не е израснала със семейството си, липсва й родителски отношение. Беше се привързала много към леля си, заради която стигна дори до "опит за убийство". Аз си мисля, че ако Бехидже я нямаше в живота на Мюжгян, щяхме да видим една различна Мюжгян през сезон 2 и част от сезон 3. Тя я "отрови". Тя й беше единственият близък човек(поне тя така смяташе), сега когато разбра истината за леля си е разбирата,чувства се самотна. Смъртта й, още повече я срина психически. Фикрет, си мисля, че е влюбен, но отмъщението за него е по-важно от любовта. Когато Мюжгян разбере истината за Фикрет, ще се чувства отново предадена. Фикрет знае, какво е преживяла с Йълмаз, тя плачеше на рамото му, но сега той я наранява. Ако Мюжгян реши да даде шанс на Фикрет, не я чака нищо хубаво.

# 143
# 144
Привет!
Фрагман 1 за еп. 86
"Когато се върнем, ще кажа на Зюлейха, че искам да се разведа." Sob Sob

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_148020

"“Biri bana pis bir oyun oynuyor…
Sonu kanla bitecek bir oyun..
Някой ми изиграва мръсен номер ...
Игра, която ще завърши с кръв..."

tigasa1, благодаря! В руския линк ще има превод.

# 145
Сега, ако продължи като "живота Хюнкяр" , няма да даде развод. Но нали беше писано, 4-ти сезон ще се влюбва в нов герой.

# 146
Потънаха ми гемиите. Sad Не зная какво замислят, но Демир направи от Зюлейха "госпожата на Чукурова", той я сложи на мястото на Хюнкар. Освен това каза, че се свиква - когато говориха за Севда в кабинета му.

В линка вече има превод.

# 147
Цитат
"Когато се върнем, ще кажа на Зюлейха, че искам да се разведа."
Ако тези думи не са мисли, представи, сън...т.е. нереалност.

# 148
Благодаря за фрагмана!
Влакът продължава пътя си...
След смъртта на Йълмаз донякъде се повтаря ситуацията от началото, когато в брака на Зюлейха и Демир всеки влезе със свой план. Сега се отличават: план на Демир, план на Зюлейха, план на Юмит, на Фикрет, Севда също следва свой план, но ние не знаем какво тя разбра от писмото в колата.
Всичко, което прави Демир, е за Зюлейха – в далечна перспектива. Той е с Юмит, но чака Зюлейха. Но не просто я чака, Демир и даде всичко, което има, Зюлейха стана царица, но отказва да му бъде жена, предизвиква я. Демир и казва много ясно, че не иска такава Хюнкяр. Искането на развод е голям риск, но Демир рискува за Зюлейха от самото начало.
Зюлейха вървеше по един план след смъртта на Йълмаз, от фрагмана се вижда важна промяна. Предишния път, когато след снимката с децата и Хюнкяр Зюлейха за първи път извади семейната снимка, тогава премина с пръст по Демир -  обсъждаше в себе си какво да прави с Демир. Сега пръста и е върху Аднан: новата ситуация заплашва детето и, мястото му, бъдещето му. Всичко, което Зюлейха получи, става проблемно и безсмислено, ако Демир не е с нея; детето и остава без такъв баща като Демир. А така не иска да признае, че и самият Демир и липсва! Така ще бъде до финала, основното противостоене е между Зюлейха и Демир, а то ще бъде решено с „последния дъх“ на Демир.

В началото Хюнкяр се надсмя над думите на Шермин, че Демир сигурно се е влюбил в Зюлейха,
надсмя се над любовта.
Надявам се, че Севда ще бъде различна и за нея водеща ще е любовта.
Сега тя ще бъде главната действаща.

# 149
Ааа, Демир яко е хлътнал вече. Щом е намерил нов смисъл в живота си, работата е сериозна. Преди при решението за развод смисълът да живее беше Лейля.

Общи условия

Активация на акаунт