Отговори
# 150
tigasa1, дано да са само мисли на Демир. Много бързо се развиха отношенията му с Юмит - ние знаем за плана ѝ, но Демир директно скочи в леглото ѝ, подарък ѝ направи, тръгна да я развежда насам-натам, за да ги видят клюкарите.
Странно, че Севда не говори с него, а с Юмит. Мисля, че Демир много би се притеснил, а на Юмит не ѝ пука.
Ваня, вярно е, че Зюлейха не иска да признае, вероятно се чуди как ще изглежда в неговите очи - жест, разговор, признание... след толкова години. А ако той наистина поиска развод, ще се получи така, сякаш да го откаже от намерението му. Той дали ще ѝ повярва. Освен ако успее да го изпревари преди да си е отворил устата.
Все по - кратки фрагмани - този е 26 сек. Rolling Eyes

# 151
Благодаря за фрагмана. Дали Демир наистина започва да се влюбва в Юмит, или е план за да предизвика Зюлейха не знам. Интересно ми е при евентуален развод на Демир и Зюлейха, кой ще напусне конака. Зюлейха, която Демир постави на мястото на майка си, даде й акциите на майка си, направи я новата господарка, или той, който се е родил и израснал в този дом. Също и въпроса с децата, преди Йълмаз да умре, Демир поиска Лейля да остане с него, за да има смисъл да се събужда сутрин. Сега, когато вече Юмит я има в живота му, как ще решат Лейля с кого да остане, не знам. Зюлейха, поне според мен няма да иска дъщеря й да живее с доведената си майка, Демир трудно ще се раздели с децата си. Много е объркано, но съм сигурен, че до развод няма да се стигне, поне не в близките няколко епизода. Но, ако има 4 сезон е възможно.

# 152
Селин/Сание се е заразила с коронавирус и в момента била в реанимация.
Дали няма да имаме ваканция?

Да иска Демир развод, това отговаря на намеренията на отмъстителите. Но те дали продължават да искат това? Или този развод сега ще е само в интерес на Юмит? Когато се върнат в Чукурова, обстановката може да е променена: не знаем какво прави и мисли Фикрет, но се вижда, че не стои мирен; Севда обсъжда нещо със Зюлейха; Мюжгян е отчаяна...Фекели изглежда не е казал на Демир какво чу от Фикрет.   

Развод след смъртта на Йълмаз е нещо различно от развода, който трябваше да стане преди. Приживе на Йълмаз трябваше да се извършат последователни процедури, след които Аднан щеше да бъде признат за биологичен и син по закон на Йълмаз. Затова Демир даде Аднан на Зюлейха и тя тръгна с детето при Йълмаз. Сега обаче Демир е единствен баща и на двете деца. Зюлейха може да поиска да бъде установено биологичното бащинство на Йълмаз, когато започнат да се използват тестовете за произход, но и след това, тъй като е роден в брака, Аднан остава по закон дете на Демир. За всяко решение по отношение на Аднан сега ще е нужно съгласието на Демир, той е пълноправен баща. Сега Зюлейха е много по-здраво свързана с Демир по отношение на децата и по-специално на Аднан.

# 153
Не са карантинирани, Назан тази седмица беше в Истанбул, Мурат в ресторанта си, Селин Генч на плаж в Мерсин и се чудих не снимат ли.

https://www.instagram.com/p/CLsAHhVJpa8/

И да прекъснат снимките за седмица, излъчването не би трябвало да спре, защото имат поне една серия в резерв заради онзи мач. Дано няма други заразени! Hands Pray И дано излекуват Селин, да няма усложнения. Може да не се върне скоро на сета.
Демир тук е изненадан от Юмит, даже спира - сцената на улицата.

Еп. 85, рус. суб.

https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456244018%2Ffa527 … l_wall_-135783830

Тук все още се зарежда

https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-85-seriya.html

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 23:34 от LU4IQ

# 154
Дано са здрави и не прекъснат снимките.
Лучия, и аз забелязах, че Юмит нещо изненада на улицата Демир.
Демир иска развод преди всичко, за да не бъде обвинен в изневяра, което може да му навреди на отношенията с децата. В 85 еп. той беше направо същисан от Юмит, която демонстративно напусна тайното пространство на конака, даден и от Демир, и се появи с подарък във фирмата и в цял ръст в дома му. Той имаше предвид тайна любов, но тя не иска така. И това заплашва неговото положение на баща. Тук за сравнение със Севда, която едва Демир извади на бял свят и представи пред обществото.
Юмит е опасна.
Демир и е определил една роля, но тя иска да играе друга. Тя иска мястото на Зюлейха.

Злоба я тресе, Демир разбира това и я залъгва.
Струва ми се, че той има някакви проблясъци, че нещо не е наред и иска да разбере повече за нея.
Аз така разбирам нещата.
Да се разведе със Зюлейха не означава нищо, може да са само празни приказки.
А дори и да се разведе, това не означава, че ще се ожени за Юмит.
https://twitter.com/i/status/1365021908807397376

# 155
Нали за прелюбодейство линчуват. С Хатип и Шермин нали така беше.

# 156
Честита Баба Марта! Green Heart 🤍 Heart

tigasa1, Наджие "хвана" Шермин и Хатип на местопрестъплението Wink, Севда не успя. Joy
Ваня, усещам твоя оптимизъм по отношение на Демир, но сценаристите са непредсказуеми. Когато той реши да се разведе със Зюлейха, каза, че не се отказва от любовта. На Юмит каза, че е щастлив с нея. Преди появата ѝ в Чукурова се надявах на истинска любов между тях, въпреки че не мога да си представя как ще умре любовта му към Зюлейха. Сценаристите решиха друго - Юмит да го мами. Не вярвам в любов преди която е поставен план за дискредитиране на Демир. За този план още никой не знае, даже и Севда. И никой не подозира за връзката на Юмит с Фикрет. Дано по някакъв начин Зюлейха свърже двете писма - каквото и да пише във второто, не може да не се сети, че са от един и същ човек. И да се активизира. Очаквам в еп. 87 появата на Лютфийе. Дано Хюля и Серпил/Хамине да не са имали контакт със Селин. Hands Pray

Портретът на стената и мъжът от сцената със Сафие са един и същ човек - бащата на Гаффур.

Единственият жив свидетел е Фекели. Севда или току - що се е появила в живота на Аднан или скоро ще се появи.
Изгледала съм половиния епизод, не разбрах защо Мюжган отиде да чете досието на Бехидже в болницата, а не в колата си. Grin
Интересно ми е как Фекели ще се справи с със сгрешения чип на Фикрет - не само Мюжган, а и Демир не носят отговорност за родителите си, не само тя, но и Демир е невинен за постъпката на баща си.

# 157
Здравейте Flowers Cherry Blossom
Честита Баба Марта! Весели и засмени; здрави и щастливи!
Благодаря за фрагмана! Flowers Hibiscus
Дано всички да са здрави, Селин бързо да се възстановява!
Дааа, Юмит е опасна и агресивна. Не я е грижа за съдбата на децата на Демир. Мисля, че Юмит е дошла с цел отмъщението на Фикрет, но и със своята идея да потърси или види Севда. Сега, обаче, Юмит се влюби в Демир и става по-опасна. Тя гони и своя друга цел - нова такава, когато вижда Демир, и тази цел е различна от поставените предварително. Това, че ситуацията не е съгласувана с Фикрет може да е от полза за Демир и Демир-Зюлейха и Фикрет да започне да пречи на Юмит, разбирайки, че тя се отдалечава от неговия план. Да видим, обаче, кога ще се усети Фикрет?! Мисля и че Демир започва да си дава сметка, но е привлечен от Юмит и то много силно, спор няма.
Лек и успешен ден!

# 158
Честита Баба Марта!
Дали Гафур няма да знае нещо за Фикрет? На шофьора на Хюнкяр Гафур беше казал, че баща му, а след него и той, си лягат последни в имението, сигурно така се научава нещо повече. Дали Гафур като дете не е  чувал нещо от баща си? Човек получава информация не само от това, което пряко вижда, но и от чужди разговори, спомени. Гафур знаеше много тайни на Хюнкяр, сигурно и баща му е имал такава роля.

Лучия, моят оптимизъм е само в едно: в предсмъртния час на Демир – по думи на Демир, Зюлейха ще признае любовта му. Това е, в което вярвам, но не знам как ще се стигне до него. Дали може да се нарече оптимизъм?
Ако спра да вярвам в това, ще спра да гледам и сериала, защото няма да ми е интересно; това за мен ще означава, че не съм разбрала нищо дотук.

Днес си мисля нещо друго. Може би Зюлейха не се подигра с любовта между Демир и Юмит, а тя тласка Демир към това той да обикне друга жена, в случая той си е избрал Юмит. За да обясня защо мисля така, трябва да се върна към основната схема.
Основното противостоене в сериала е между Зюлейха и Демир и то започва с техния брак. Той и каза, че тя сега не го обича, но някога ще се влюби в него. Тя мълчи. Нейната теза, споделена пред Йълмаз, без Йълмаз да знае намеренията и, е за вярност докрай:  дори и султан няма да успее да влезе в нейното сърце. Тя вижда брака с Демир като средство, но тя се готви да премине през него недосегната от чувствата на Демир. Когато сподели решението си за брак пред Хюнкяр, Демир каза, че иска всичко от Зюлейха: душата, чувствата, тялото, любовта и, не за днес и за утре, а завинаги. В нощта след погребението на Хюнкяр Зюлейха каза на Демир, че нищо от тези изброени тогава пред нас и под портрета на Аднан (също нещо важно) неща, не принадлежи на Демир, те принадлежат на друг и цяла Чукурова вече знае, че този друг е Йълмаз. Тогава Демир за последно и каза, че усеща в Зюлейха някаква малка взаимност на своите чувства към нея и че ще продължи да я чака, дори и никога да не могат да бъдат заедно. Зюлейха му отговори, че няма никаква взаимност и да не я чака. Това е последното, което сме чули. Последваха опитът за бягство, разводът, смъртта на Йълмаз и „събуждането“ за нов живот след три месеца.
Интересно е следното: Йълмаз повери Зюлейха и Аднан на Демир. Но на гроба на Йълмаз и пред децата със специално обръщение към Аднан Зюлейха каза: „Чакай ме!“ – на Йълмаз в отвъдното, а „нашият син остава на мен“. Значи, Зюлейха остана в брака с Демир и под един покрив с него, но тя не предвижда живот с него като съпрузи. Сега Йълмаз го няма, но Зюлейха остава със същия Демир, с когото сключи брака при онези условия, когато той имаше само тялото и, а сега вече дори и това нейно не му принадлежи. На мен това ми говори, че и след смъртта на Йълмаз, Зюлейха остава вярна на Йълмаз, а детето, което тя в навечерието на сватбата нарече „най-ценното, на което ще посветя живота си и ако е момче, ще те нарека Йълмаз“, без това да противоречи на предсмъртното желание на Йълмаз, Зюлейха ще следва тези две линии сама. Тя вижда Демир там някъде край тях, но не участващ в личния и живот. Зюлейха вероятно ще допусне да има в живота си друг мъж, може дори и да го обича, но тя отрича това да бъде Демир. Защото с Демир тя сключи брака заради Йълмаз при онези условия, на които иска да остане вярна, защото те са условия, продиктувани от любовта и към Йълмаз. Дори и когато Йълмаз вече го няма, тя не иска да бъде с Демир.
На Демир всичко това му е ясно, той знае, че нейните чувства към него са недостатъчни – ние виждаме също, затова той знае, че може за някои неща да се опре на тези минимални чувства, но не трябва да разчита на тях, за да получи любовта на Зюлейха. Той не може да разчита на това да събуди ревност в нея. Предполагам, че сега Демир залага на по-далечни неща. Вече няма как да доказва любовта си към Зюлейха, но може да доказва любовта си към нейното дете. Задачата на Демир е да остави Зюлейха и детето от Йълмаз на своята земя с името Аднан Яман. Какви още ходове ще прави, какви средства ще използва Демир, докато срещу него стоят врагове и със свои планове Зюлейха, това още предстои да видим.

Зюлейха в момента е в едно особено положение. Официално тя е жена на Демир, но едновременно е и като негова сестра  – Хюнкяр е майка и на двамата, а понеже е и новата Хюнкяр, Зюлейха заема и позицията на майка на Демир. Зюлейха се пробва, но разбира, че чувствата и към Демир са недостатъчни, а може би ги прикрива. Той започна да отсъства, да лъже и за мен е вероятно Зюлейха сама да поиска той да има нова връзка. Ако Демир се ожени за друга жена, Зюлейха знае, че той ще се придържа към даденото обещание на Йълмаз, тя и Аднан ще бъдат осигурени и защитени. А и не само заради обещанието към Йълмаз, тя познава добре Демир. Може би Зюлейха смята – тя мисли изцяло в полето на кръвното, че ако Демир има свое дете, той ще пусне Аднан, а може би и докато е още малка - и Лейля. Това Зюлейха не можеше да получи при развода, но ново семейство за Демир би дало повече шанс тя да получи и двете деца, в смисъл да живеят с нея. Сега Зюлейха е свързана и с Фекели, отстраняването на Бехидже беше не само удар върху Мюжгян, но така беше предотвратено и това  Керем Али да отиде в Истанбул – такова беше намерение на Бехидже, изказано пред Зюлейха. Зюлейха си прави някакви сметки с Фекели, там се пази паметта за Йълмаз, там Аднан е с името Йълмаз, там е другият син на Йълмаз... 
Сега и Севда, и Фекели я насочват и насърчават към Демир, но идеята на Зюлейха е по прав път да достигне до срещата с Йълмаз, без Демир. Обстановката се променя много динамично, Зюлейха няма представа коя е Юмит, нито за това, че опасност има не само за Демир, но и за нея и нейния син. Но на този етап ми се струва, че Зюлейха може би умишлено тласка Демир към Юмит. Зюлейха никога няма да признае, че любовта на Демир към нея е по-голяма от нейната към Йълмаз. Това е техният сватбен облог. Освен в един случай:  ако от любовта на Демир не зависи живота на най-ценното за Зюлейха след Йълмаз, а именно детето от Йълмаз. За себе си съм убедена, че това ще бъде развръзката.
Фекели разбра, че Фикрет е син на Аднан. Интересно какво е разбрала от писмото Севда. Двамата работиха за това Зюлейха да се свърже с Демир. Сега обаче може да има промяна в намеренията на всеки от тях, а да видим и дали ще споделят кой какво е научил. Ако поканата към Юмит, която беше направена от Зюлейха,  е била с намерение на Зюлейха да свързва Юмит и Демир, а Севда се опита да ги раздели, трябва да видим какво Демир евентуално е разбрал от Юмит. Остава неясно какво мисли Фикрет за връзката и с Демир; ние нямаме информация дали  Фикрет вече е разбрал, че двамата са станали двойка  и как той оценява това. Фикрет искаше да опетнява репутацията на Демир, но чуваме Демир да говори за развод. От това, което Фикрет каза пред нас следваше досега да има свидетели за неморалното поведение на Демир, защото в процес на развод обвинения  в изневяра вече нямат смисъл. А дали идеята за развод не е подсказана по някакъв начин? Юмит каза на Демир, че с него чувства сигурност, което издава, че тя може би с Фикрет се чувства в несигурност. Дали Юмит не е решила да играе сама и  да предаде Фикрет като сподели плановете им за отмъщение пред Демир и така да иска да го спечели? А Демир да се свърже с нея, за да предава Юмит информация за намеренията на Фикрет? Още не е ясно дали Фикрет знае, че тя е дъщеря на Севда, може би Юмит разчита и на това; какво разбра Севда от писмото...Във всеки случай вече не става дума само за любов, сега има повече фактори и повече теми се свързват в едно действие.

# 159
Снимки от еп. 86
Севда се е хванала за главата след като е прочела писмото. Вероятно темата отново е извънбрачния син на Аднан. Първото писмо беше адресирано до Демир, прочете го Зюлейха, второто е адресирано до нея - прочете го Севда. Да очакваме ли трето - адресирано до Севда. И кой ще го прочете Grin

Останалите снимки в линка са неинформативни

https://www.instagram.com/p/CL4YWjdqOn9/

# 160
Лучия, и двете писма са адресирани до Демир. За второто Фикрет използва колата на Зюлейха, защото той видя, че първото писмо е стигнало до Демир, пред него го четоха двамата със Зюлейха, но нямаше реакция. Като оставя второто в нейната кола вероятно Фикрет очаква Зюлейха да се изплаши, да се почувства наблюдавана и да настоява пред Демир за реакция. А и така дава знак, че има още свидетелства, няма намерение да спира и е навсякъде. Съдържанието на това писмо сигурно е отново свързано с историята на Фикрет, защото, докато го поставяше в плика, той плаче. От реакцията на Севда може да се мисли, че тя знае за тази история. Дано говори със Зюлейха и да съберат информацията от двете писма. Зюлейха и Демир се разбраха да не казват на Севда, но случаят реши друго и неочаквано точно Севда намери второто писмо.  
Фикрет очакваше и за паметника да има реакция, но той беше просто възстановен и толкова. Това изнервя.  Фикрет влиза в заключени пространства, оставя такива важни съобщения и - нищо. Фекели го хвана с млякото, ако и Юмит го ядоса и обърква плановете му, Фикрет сигурно ще стане много лош.
С писмата действа Фикрет, а ние още не знаем дали той знае, че Севда е майка на Юмит. Затова може би няма да има писмо, оставено на място, свързано с нея.  

На една от снимките за еп. 86 е Четин. Той или Гюлтен трябва да кажат в един момент на Зюлейха за връзката на Фикрет с Мюжгян. Зюлейха ще си спомни как самата тя каза пред Фикрет, че Аднан има баща, но Керем Али няма. И може да съжалява за това подсещане.

Не мога да преценя колко време е минало от идването на Юмит в Чукурова, чудя се дали може вече да знае, че е бременна?

# 161
Добро утро Simple Smile
Цитат
Не вярвам в любов преди която е поставен план за дискредитиране на Демир. За този план още никой не знае, даже и Севда. И никой не подозира за връзката на Юмит с Фикрет.

За връзката Юмит - Фикрет знаят Мюжгян и Фекели. Нали Мюжгян приревнува Фикрет, та той трябваше една вечер да "обяснява", от кога се познават. Значи при едно заявяване от страна на Демир, че иска развод от Зюлейха, Фекели трябва да направи връзката им с плана. Стига, разбира се, Зюлейха да сподели или по някакъв начин новината да стигне до него (а то в Чукурова клюката бързо се разпространява). Като се има предвид, колко е чувствителен към завещанието на Йълмаз, Фекели не би трябвало да стои безучастен, след като знае и за Фикрет почти всичко важно вече.
Що се отнася до Демир, не мисля, че ще му е лесно да поиска развод, въпреки решителността, която демонстрира пред Юмит. Съдя по поведението му пред Зюлейха при случките с копчетата и вечерята в конака. Той си е видимо гузен и притеснен в нейно присъствие. А и е искрен в признанието, че се гордее с нея. Предполагам, че е наясно и с това, че при развод няма моралното право да задържа Лейля при себе си вече. Абе ... ще се гърчи известно време между двете жени. А нататък събитията ще бъдат пришпорени от Фикрет и Юмит. И двамата изглеждат твърде припрени в действията си.

# 162
Добро утро!
Ваня, за писмата писах преди да съм догледала серията. До когото и да беше адресиран плика, Фикрет не е допускал, че всеки може да го прочете.
Катя, от Яман никой не подозира за връзката между Фикрет и Юмит. Не зная дали Фекели би направил подобно заключение, ако се чуе за развод. Дано го споходи прозрението след горчивия опит с Бехидже.

# 163
Разговорът между Демир и Фекели от фрагмана вероятно е на следващия ден след случката с млякото. Не знаем какво му е казал Фекели. Но едва ли Демир не е разбрал вече, че около него стават събития, които не са изолирани и имат някакъв общ център и връзка помежду си. Дали и Юмит вижда като част от всичко това - не знаем, аз предполагам. Но Демир се уплаши. Едновременното гостуване на Юмит и всичко от този ден, както и източеното мляко би трябвало да го откажат от пътуването, поне за кратко време да го отложи, но той не само тръгва, но и взима такова важно решение по време на това пътуване.
Без още да знаем какво Фекели му е казал, си мисля, че този развод може да изглежда, че има връзка с „любовта“ с Юмит, но всъщност да има друга причина. Всеки развод е свързан с решения за децата от брака и подялба на имущество и ценности. Може Демир да използва развода, уж с намерения към Юмит, но всъщност, за да прехвърли официално на Зюлейха и децата всичко, което реши, за да остане в следващите действия сам и със свой по-малък дял, който да дели с брат си. Иначе с евентуалния си брат трябва да делят цялото богатство. Това, разбира се, е много краен риск, но въпросът е не само за притежаваното. Така Демир би държал настрана Зюлейха и децата от евентуални други действия и опасности, пред Фекели той казва, че става дума за кървави действия, каквито  може да има и срещу  тях.

Как Фикрет би се отнесъл към действията на Юмит до момента, за които тя не му докладва, вкл. и за този развод? Фикрет предвиждаше да има развод, но в друга последователност. Преди да се разведе Демир трябваше да бъде разобличен чрез връзката си с Юмит като изневеряващ съпруг, същия безчестен мъж като Аднан Яман. А сега Фикрет би се сетил за истинската причина за развод, още повече след като той се разкри пред Фекели като син на Аднан. Ако Фикрет нареди на Юмит да откаже Демир от развод, Демир ще получи знак първо, за нейната съпричастност към темата от писмото, а може да разбере и кой стои зад това, ако предприеме някакво следене или направи нещо друго.

За връзката на Юмит и Фикрет знаят няколко души и знаят различни неща. Че са имали връзка преди  Чукурова знаят Фекели и Мюжгян: като за служебна и приятелска връзка.  Знае и Бахтияр: като за приключила любовна връзка, той питаше дори дали ще се женят, а сега Фикрет му промива мозъка като отрича да са имали сериозна връзка и замества тази „стара“ информация с новата любов към Мюжгян; свидетел за такава любов  ще бъде и Четин, който присъства на едно такова обяснение за тази любов. А вече в Чукурова знае брокерът на имоти: той даде кабинета на Фикрет и потърси жилище за Юмит по молба на Фикрет: Фикрет и Юмит дори бяха заедно, когато Фикрет му даде поръчка за жилище на Юмит. За кабинета Фикрет го накара да пази тайна, но за жилище на Юмит брокерът сам отиде при Демир, не му беше казано нищо. Демир може да получи от този брокер много важна информация, но дали ще има повод. Съседката на Севда сигурно вижда една различна от тази на Демир кола, която понякога стои пред конака, тя също може да свидетелства за връзка, без да знае каква е тя. Единствено ние като зрители сме видели целувката, която говори за любовна връзка между тях.

# 164
Съседката на Севда пропусна момента да ѝ разкаже, за следващия ще чакаме колкото и за Бехидже - сети се след половин година, когато случайно видя Севда.
В разговора със Зюлейха за първото писмо Демир обеща мерки за охрана на имението. След като изгуби тонове мляко, кое по - напред ще охранява - холдинга, фабриката или конака. Освен това ѝ каза, че очаква шантаж. Получи саботаж. Какво е разбрал, че го виждаме при Фекели - не знаем, но според мен не е във връзка с Фикрет. Ще го уведоми за саботажа от незнайния враг.
Ако Зюлейха интуитивно е усетила женско присъствие в нощния риболов на Демир, би трябвало да помисли кога той изведнъж стана запален рибар и да го свърже с появата на единствената пришълка в Чукурова - Юмит. Демир сам ѝ каза, че е дал конака на Севда на главната лекарка. Имало е среща между двамата, за да го даде. Но ѝ каза, когато Сабиха в присъствието на Зюлейха му съобщи, че Юмит го е търсила по телефона, не преди това. От страна на Зюлейха няма никакви нишани за любопитство коя е жената.
Писмото в колата може да вкара Севда в болницата - ако в него отново става дума за извънбрачния син на Аднан. Тя тъкмо свали кръвното и пак го вдигна - с откритието за връзката на Демир с Юмит, а сега и писмото...
Песента от еп. 85

Общи условия

Активация на акаунт