Отговори
# 15
Ваня, Демир и Зюлейха изобщо не се сетиха за изчезналия документ от дома им. Дразни ме тази недосетливост, която сценаристите им вменяват.
Мисля, че Фекели ще опита сам да се справи с проблема на Фикрет, за да не даде повод за война /както премълча пред Демир, че Фикрет е откраднал декларацията, подписана от Йълмаз/. Демир се промени, но ако свърже писмото с паметника, не мога да предвидя реакцията му.
Отказаха се да говорят със Севда, но Зюлейха би могла да сподели с Фекели. Ако знае историята, ще ѝ каже ли истината. Има вероятност той да я знае, но иска да чуе от Фикрет какво той знае. Разбере ли от Зюлейха за писмото, ще е сигурен, че Фикрет го е оставил.
Демир е много пасивен - нищо не направи да открие убиеца на майка си, сега не опита да разбере кой е влизал в холдинга и откъде, щом има охрана пред главния вход.

# 16
Добър вечер Simple Smile
Изгледах епизода с буквички най-после.
И ... мисля, че това вперване на очи във Фикрет от Демир при четенето на писмото, не беше блуждаещ  поглед. Неосъзнато е, но е знак. Що се отнася до гледането на още едно дете, този път на Демир и Юмит от семейство Яман, нещо не си го представям. Най-малкото, защото Юмит е от жените, които не се дават лесно.
Не знам доколко разбрах фрага, но като че ли връзката на Демир, е стигнала до Зюлейха. Rolling Eyes Едно поне със сигурност става ясно - че убиецът на Хюнкяр е разкрит.
Накрая, аз не си я представям Зюлейха, тичаща след жените на Демир като Хюнкяр или отдала се на конака и децата си. Тцъ. А и този път май т. нар. общественост на Чукурова ще застане зад нея и няма да й се налага да дели децата си.
Интересно, какво прави Фикрет при колата на Зюлейха. Дано само не предизвика някоя авария...

# 17
Катя, ако няма друго писмо, може да остави в колата някоя снимка от албума - от детските си години. След холдинга - колата, а след колата - в конака, в кабинета на Демир.
Аз сега гледам серията - Демир казва на Зюлейха, че може Аднан да е имал и други забежки, но никога не би си оставил детето. Да му мисли Зюлейха Grin Странното е, че не допуснаха възможността това дете да се е родило преди Аднан да срещне Севда. Но като знаем, че сценаристите са зле с аритметиката, не можем да сме сигурни в подобна възможност.

# 18
Здравейте! Animal Bee
Не си спомням Фекели да е разбрал, че Фикрет е взел декларацията от кабинета на Демир. Има ли такъв момент? Когато разбра, че такава декларация има, Йълмаз му каза, че Демир е трябвало добре да я пази. Фекели няма представа, че Фикрет е навлязъл в дома, във фирмата на Яман. Извън тези реални за живота места покушението само върху паметника има по-друг смисъл. Едно е да разбиеш паметник, друго е да влезеш там, където човек се чувства сигурен. Освен това, Фикрет е навсякъде с Фекели: сред други хора, там са Яман, той не предизвиква съмнение на социалните места.
Никой няма цялата информация и никой не е започнал да наблюдава Фикрет така, както Фекели. Но информацията е разпределена така, че всеки има по малко. Какво знае Фекели за миналото – не знаем, но недостатъчно внимателно се осмисля и настоящето. Фалшивият паспорт, задълженията в Германия, героичната история с „чуждите“ има много неща, които те карат да мислиш за този човек малко повече. И Бехидже, и Фикрет носят някакъв свой свят, който Фекели като главна фигура там, не познава. Той не знае какви хора живеят под покрива му. Фекели няма да зададе пряко основния въпрос на Фикрет, притиска го и Фикрет усеща това. Сега ще му отвлича вниманието с Мюжгян. Може покрай историята с Бехидже нещо да го издаде. Мюжгян ще е разстроена и Фикрет ще трябва да играе някаква роля.
Фикрет обикаля около колата на Зюлейха. В същото време притиска Юмит. Неговата цел е Демир, а двете жени са средство към Демир. Дали не планира нещо срещу Демир, когато със Зюлейха нещо да се случи и така да отвлече вниманието му, Юмит да има някаква задача в болницата с нея, а Фикрет през това време да действа? А може и комбинацията да е такава, че да е достатъчно колата на Зюлейха да не може да тръгне. Той е "пуснал" Юмит с Демир, но Зюлейха е слабото място на Демир. Фикрет говори, че те са пред развод, но много добре знае какво Зюлейха е за Демир. Ако се случи нещо със Зюлейха, това е удар върху Демир.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 10:20 от vanja@

# 19
Привет!
Ваня, вярно е - Фекели го нямаше, когато Мюжган намери декларацията и Фикрет призна, че е ровил в кабинета на Демир. После Йълмаз го прикри, без да знае колко ценна ще се окаже по - късно тази информация.
По време на обяда в кръчмата Фекели разказа на Фикрет, че в затвора се научил да чете мислите на хората по очите им, станал енциклопедия..., но не знаем дали ни каза всичко, което е прочел досега в очите на Фикрет. Разграничи Демир от Аднан, призна, че Муса не е бил читав човек, изтормозил е и баща си, но не успя да изкопчи нищо от Фикрет. Очаквано Муса е имал дългове към Аднан. Впрочем сега Фикрет промени възрастта на която е бил, когато Муса ги изгонил, от 3.5 - 4 г. на 4 - 5 г.

# 20
Лучия, беше видимо, че Фикрет се развълнува докато  Фекели разказваше за баща му: Муса е бил добър човек, но неблагополучен, хазарт, алкохол..., тормозел е баща им. А Фикрет каза: „Чичо, той е направил „куче“ баща ми на вратата си.“ Муса е бил длъжник на Аднан. По това време Фекели е бил в Мерсин.
Това описание по някакъв начин ми прилича на това, което виждаме във Фикрет. Той също е много пъти добър човек, но в друга част, вкл. методите на действие за неговото отмъщение, се разкрива един човек, който е жесток, лъже при това на всякакви нива, готов е да убива, за него няма ценности – не само разбития паметник, но да използваш момичето си за каквато и да е цел като съзнателно го даваш на друг, да разбиеш нечие семейство с каквато и да е цел, особено, когато там е детето и любимата на твоя „брат“ Йълмаз, да се обявиш за герой на Чукурова, без да си такъв...няма смисъл да се изрежда, Фикрет съчетава в себе си тези  крайности.
Все повече мисля, че историята на Фикрет е друга, не тази, която той разказва. Не съм убедена в такава версия, но ще споделя какво ми се върти в главата. Дали Муса не е платил някои от дълговете си със Сафие? Каква е била тя в Истанбул, не знаем, но Муса сигурно и там е правил това, за което брат му разказва, а то се прави в съответните заведения и там има свободни жени. Аднан споменава в писмото, че не е единственият, който е имал връзка с нея. Не казвам, че Сафие е такава, но Муса е такъв и това предполага поне такова допускане. Не е ли възможно да се е оженил за нея, защото тя е била принудена от нещо. После вече в Чукурова може да я е продавал на Аднан, за да си плати дълговете, а след това да я е карал да го изнудва, че детето е от него. Аднан е отричал и Муса като не е получил пари, накрая да ги е изгонил. Сафие може да е ходила и преди това на вратата на конака, но Фикрет да е бил малък и да не помни това. Когато Фикрет говори с майка си, той каза, че знае, че е син на Аднан, но не чухме разказ от нея, който да потвърди или отхвърли това. Тя каза неща, които могат да влязат в различен контекст. Писмото е кореспонденция между Сафие и Аднан, но стои зад снимката на Муса. Снимка на  Муса с Фикрет. Може Муса да я е карал да пише на Аднан. Сякаш ни подсказват, че Муса стои зад тази история. Струва ми се, че Фикрет знае истинската история, че той манипулира веществените доказателства за нея: писмото – дали е единствено, дали е цялото, това, което разказва и това, което премълчава. Той използва отмъщението на Фекели и Йълмаз, което има съвсем други мотиви и съдържание, крие се зад него и когато се очаква да изложи свои аргументи, той почти няма такива. Ако допуснем, че Фикрет е обичал Муса, Фикрет пак трябва поне с една дума да каже, че той също е виновен да се окажат двамата с майка си на улицата в онази нощ. Фикрет нито го обвинява, нито говори за него нещо добро, сякаш не съществува. На мен това ми подсказва, че мотивите на Фикрет са за завладяване на Яман, а те се крият зад една скалъпена история за  пострадали дете и жена. Неубедително ми е това, което разказва. Начинът, по който Фикрет принуждава Юмит да бъде с Демир пред очите ми прави тази история възможно повторение на предишната с майка му и Аднан. В изнудването на Яман Муса не е успял, сега се опитва Фикрет.

# 21
Ваня, напълно е възможно с Юмит Фикрет да повтаря баща си. За Муса каза само, че го водил в заведение с хубава храна, премълча след оценката на Фекели за брата, а отговорите му за връзката между Аднан и тежката на съдба на Сафие не прозвучаха убедително за Фекели. Бях сигурна и преди последната серия, че или Фикрет не знае цялата история, или за своите меркантилни цели я представя по друг начин. Фекели така и не разбрал защо Муса ги изгонил, а Фикрет мълчи за спомените си, образували му нелечима рана.
И връзката му с Юмит продължава да тъне в мрак - какво е разказал на нея, как са стигнали до този план. Тя го изпълнява доброволно - не сме забелязали да страда от евентуална принуда да си легне с Демир. Може покрай сцената от вчерашната снимка да научим повече за началото на отношенията им.

# 22
Лучия, много ми се иска и на мен да побързат с разказването на историята, но те не бързат.

Дават ни един особен поглед към Зюлейха и Демир:

https://twitter.com/i/status/1359094697822613504

Текстовете се нуждаят от добър превод, мога да дам само този с гт:
"Едностранната любов също се уморява.
Хората искат да бъдат обичани."

Когато беше историята с футболния отбор, Сехер веднъж подслуша на вратата думите на Зюлейха към Демир:
разбрала е, че да бъдеш обичан, е дори по-важно от това да обичаш.
Сега и двамата са уморени.
И двамата обичат едностранно:
Демир през цялото време;
Зюлейха: в дългото отсъствие на Йълмаз, след това през преградите на браковете, до днешния ден, когато двамата са в различни светове, през цялото време фактически с малки изключения на откраднатите срещи е изживявала любовта си сама; била е и обичана, но двамата с Йълмаз не можеха да споделят любовта си.

# 23
Привет Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено! Flowers Cherry Blossom
Лучия, аз също се дразня от недосетливостта, която СЦ вменяват и на други герои от сериала - за целта на сценария и за бъдеща интрига. Но, друг изход нямаме - ще търпим. Unamused
Вашите коментари отразяват и моите впечатления.
По повод на Сафие, аз мисля, че ако е имало ситуация - "продаване", заради дълг, то е започнало след брака. Сафие не ми изглеждаше на жена, която би водела такъв живот. Просто, усещането ми е такова. Преди да почине тя не отрече за бащинството на Аднан, но реагира негативно на желанието за отмъщение. Преди да издъхне каза: "Недей". Дали защото отмъщението ще повлече и самия Фикрет или защото Фикрет не знае много неща, които тя вече няма време да му разкаже.
Новата героиня ще внесе "светлина" по някои въпроси, а може и да помогне в свързването на информация при един или повече от участниците в събитията. Мисля, че новият образ ще "влезе" след излизане от историята на Бехидже. Сега това предстои и да видим как тази новина ще се отрази на Фикрет и сие.
Ваня, сега прочетох последния ти пост - Hands Plus1...точно така е. Йълмаз и Зюлейха имаха много малко време накрая за любовта им. Не можаха да изживеят мечтата, която накрая се сбъдна. Но, всичко случило им се ги измори, обичаха от далече...и когато щастието беше на ръка разстояние...Йълмаз загина и те не успяха да споделят любовта си. Това още повече вкарва умора, наред с мъката в душата на Зюлейха. А,  човек има нужда от щастие и несъзнателного търси. И Демир и Зюлейха имат огромна нужда от това, както и за бъдещетона децата.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 15:38 от dana78

# 24
И на мен ми мина през ума мисълта майката на Фикрет да не е била изтъргувана, обаче ... е твърде дискредитираща и двамата мъже, та затова я отпратих в края на възможните случки. А и ще е убийствено за Демир да разбере това. Той е създал един идеализиран образ на баща си, който ще се разпада в бъдеще, но чак такова наказание ... не съм му предвидила. Wink

# 25
Демир си е тръгнал.
Зюлейха е наясно.
Събира мнения за решение, което ще вземе скоро.
От нейното присъствие или отсъствие до Демир зависят много неща, зависи и самият Демир.

Две сили си противодействат с отношение към Зюлейха:
Севда, Фекели мислят за нея и за нейното щастие. Съветват я да остане с Демир.
И двамата все още се водят само от чисто човешките отношения.
Фикрет и Юмит работят за разделянето на Зюлейха и Демир. Тяхното виждане е основано на омразата и отмъщението. Основният удар е срещу Демир: баща женкар, зарязвал децата си на пътя; женкар е и синът; двамата са мъже без чест; Демир дели децата си на свои и чужди; паметта за Яман трябва да бъде изтрита.
За Зюлейха грижата е отделна: писмото за извънбрачния отхвърлен син можеше да бъде намерено както от Демир, така и от Зюлейха – все ще стигне и до двамата.
Но едно друго нещо, което Фикрет купи от адвоката – да му имах адвоката на Демир! трябва да стигне специално до Зюлейха. Мисля, че затова виждаме Фикрет през нощта до колата на Зюлейха. Най-вероятно е оставил там  завещанието. То трябва да стигне до нея. А и сега е моментът, за да бъде ударът от всички посоки, това увеличава силата му. Това завещание  не само ще покаже на Зюлейха, че Демир е лош баща, защото дели децата си и на своето е дал повече, а на чуждото – малко. Но тук има и още нещо, Зюлейха ще разбере, че и нейната любима майка, чието име стои на холдинга, от който Зюлейха получи официално от Демир  половината акции, също е делила децата. Позорът е не само за Аднан Яман, но и за Хюнкяр Яман.
Така за няколко дни Зюлейха ще разбере какъв дявол е Демир: има любовница, баща без чест, майка, която е лъгала и нея, и внуците си с любовта си, правил и е дарение публично, докато скрито е ощетявал „нейното“ дете.
Как ще поема Зюлейха удар след удар, как ще осмисли всичко, което ще и се струпа на главата, кое ще надделее при взимането на решение: едно, няколко или всички от нещата отвън или ще слуша сърцето си?
https://twitter.com/i/status/1358188863634747396
Зюлейха има предостатъчно основения да се разведе и да си тръгне. Ще бъде осигурена и тя, и сина и. Може да продължи стария си живот или да започне нов далече от ада. Сега Зюлейха е наред да покаже себе си. От това, какво ще реши, зависи не само нейният живот, но и живота на Демир. В началото Зюлейха имаше нужда от Демир, сега  Демир има нужда от нея.

# 26
Цитат
Зюлейха има предостатъчно основения да се разведе и да си тръгне. Ще бъде осигурена и тя, и сина и.
Аааа и Лейля си е нейно дете. Не я виждам да я остави в конака на грижите на Севда. И ще има всички основания да си я вземе тоя път, макар че тя имаше намерение да се бори за дъщеря си и при развода с Демир.
Направи ми впечатление една фраза от фрагмана на Юмит: "Ако ти си Демир Яман, аз съм Юмит Кахраман". Много войнствена беше. Интересно какви са обстоятелствата, породили тая войнственост.

# 27
Здравейте Flowers Blossom
Благодаря за коментарите! Flowers Cherry Blossom
В очакване на още снимки и озет. Blush
Катя, според мен, тази войнственост на Юмит е породена от някаква реакция на Демир. Може би, той ще започне да я отхвърля, защото ще осъзнае някои неща, а и ще почувства промяна в държанието на Зюлейха. Но, може и да е друго, ще разберем утре. Blush
Ваня, да, аз също си мисля, че Фикрет обикаля около колата на Зюлейха, за да сложи нещо в нея. Тя шофира тази кола и тя ще види завещанието, докато ако го изпрати по пощата, не се знае, кой може да полюбопитства и да отвори писмото.
Замислих се за Аднан Яман старши. Каквато и да е ситуацията със Сафие, ако това писмо е писано от него и ако наистина той е инструктирал онзи мъж (вероятно бащата на Гафур) да прогони Сафие с детето и да я заплашва, то Аднан Яман ще прибави още един грях, извършен приживе. Известно е, че той е ходил по жени. Трикът на мъже с подобно поведение е винаги един и същ - "имахме нещо, но откъде да знам, че детето е мое; кой знае с кого още си имала отношения". Дори и жената да е била в единствена извънбрачна връзка поради различни причини, то мъжът винаги е можел да предяви обвинение и съмнение, защото е нямало генетични тестове, а и жените са били унижавани по тези въпроси и са чувствали срам. Мисля си, че Фикрет приема именно това - че и писмото и заповедта, изказана пред вратата са дело на Аднан Яман. Тогава Яман има своята вина. Но, дори и това да е истина, то остават въпроси за доизясняване на цялата минала история - как Сафие и Аднан са започнали връзката си; каква роля има Муса, а ако няма..., то тогава как разбира истината? Муса има огромна вина, защото изхвърля жена си и детето, което е отглеждал до момента. Как изобщо му е дало сърце да стори това, се питаме...но знаем, че Муса е пиел и е бил алкохолик, освен комарджия. Не, че това го оправдава, но тези зависимости влияят на емоциите на хората и на адекватната им преценка. Мисля, че за това Фикрет не е гневен в такава степен на Муса, защото знае, че е бил под влияние на пороци, които променят хората в негативен аспект. Но, Аднан Яман не е бил нищо подобно и е  можел да мисли трезво. Ходенето по жени си е бил негов съзнателен избор, а после е отказал да поеме отговорност след бременност с мотива, че не знае, че детето е негово и жената няма как да докаже нищо. Фикрет познава майка си, тя се е грижела за него, отгледала го е и той приема действията на Аднан като обида и унижение, като повод за страданието и срама на майка си. Това го разбирам, но някак си не върви за това да плаща синът на Аднан - Демир, който е бил още и той съвсем малък. Но, Фикрет има психологическа травма и това определя и неговата цел. Мисля, че Фикрет има няколко лица, сякаш в него живеят няколко души - Фикрет, който се представи в конака: добър и разбиращ, раним; Фикрет, когото видяхме с онзи мъж от Анкара: жесток и някак си циничен; Фикрет, който виждаме с Бахтияр: искрен и шеговит; Фикрет, когото видяхме с Юмит: целеустремен, ехиден, хитър и някак студен...човек, който действа към целта, без оглед на чувствата на другите. Това ми подсказва, че Фикрет има психологическо бреме, което му влияе много сериозно, подобно това на Мюжгян. Точно и за това, при тях се получава такова привличане още от самото начало. Мисля си, че ако има нападение в един или друг момент над Демир, то това ще дойде от Фикрет, в момент, когато е нестабилен психически или му бъде повлияно. Подобно на ситуацията с Мюжгян, която се насочи физически срещу Зюлейха.
Хубав ден на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 28
Привет!
Снимки и озет - еп. 83

Бехидже уж хитра, но манията ѝ за величие и алчността ѝ са по - силни от разума и сама ще се издаде за убийството. Изнудила е Гафур да ѝ слугува и Демир затова е побеснял.

Цитат
ИЗ ЗЕМЛИ ВЫШЛИ ДЕНЬГИ, БЕХИДЖЕ ОБЕЗУМЕЛА!🙈🤪

Когда деньги, которые были обнаружены на стройке детского лагеря в честь Хюнкяр Яман, начали лететь из ковша, все застыли от шока😱💸 Пока Гаффур, чьи мечты стали явью, пытается наполнить свои карманы деньгами, для проверки земель на стройку приходит Бехидже и бросается собирать деньги!🙈

БЕХИДЖЕ УВЕРЕНА В ТОМ, ЧТО ЭТО ДЕНЬГИ ЙЫЛМАЗА, НО НИКТО ЕЙ НЕ ВЕРИТ!😐

Когда схватка за деньги усиливается, Бехидже уходит🙄👣 Конечно же, Бехидже просто так не оставит эти деньги💪🏻 Она переведет дыхание в особняке👌🏻 Только вот дела пойдут совсем наперекор Бехидже😳😠 С каждый сделанным ею шагом, кольцо вокруг нее сужается и их отношения с Мюжгян портятся!😱⚡

ЧТО БУДЕТ ДЕЛАТЬ УМИТ, В ТО ВРЕМЯ, КАК ЗУЛЕЙХА И ДЕМИР БУДУТ ПЫТАТЬСЯ ЗАЩИТИТЬ РЕПУТАЦИЮ СЕМЬИ?🤔

У Демира и Умит после проведенной вместе ночи летают бабочки в животе!😻💕Но, с одной стороны - найденные на стройке деньги, с другой стороны - оставленное письмо стоят сейчас на повестке дня у Зулейхи и Демирa🤪 Демир будет впечатлён попытками Зулейхи защитить репутацию их фамилии, но его мысли заняты Умит😎💬

МЕЖДУ ГАФФУРОМ И ДЕМИРОМ СНОВА ВСТАНЕТ БЕХИДЖЕ!⚡

Пока что никто не знает о том, что Гюльтен и Четин переехали из маленького особняка.🤫🏠 А Бехидже уже переехала👌🏻 Но, конечно же, спокойно жить - затея отнюдь не для нее!😈🙈 Когда она выместит свои амбиции на слугах, разразится скандал!💥 Она попытается с помощью угроз заставить Гаффура работать и это станет причиной большой ссоры между Гаффуром и Демиром🤬💬 Демир еще раз перечеркнет Гаффура!✋🏻

ФИКРЕТ ОСТАЕТСЯ МЕЖДУ МЮЖГЯН И УМИТ!👤

Фикрет в очередной раз вынужден столкнуться с Фекели🤦🏻‍♂ Фекели не поверил в то, что Фикрет разбил могилу Аднана Йамана, чтобы отомстить за Йылмаза😯👀 Но Фикрет снова ему ничего не скажет😐Он занят игрой, в которую они играют с Умит, но мысленно он с Мюжгян💬 Хоть они и пытаются держаться подальше друг от друга, Фекели заметит эту ситуацию🤔

НАЙДЕТСЯ ЛИ УБИЙЦА ХЮНКЯР ЯМАН?😱

Полицейский друг Зулейхи, приехавший из Стамбула, начинает глубже расследовать дело и находит новые зацепки👮🏻‍♂ Никто не осознает, но кольцо вокруг Бехидже замыкается!🔥😳 К тому же, скоро появится один свидетель!

Фрагман 2 за еп. 83

https://www.instagram.com/p/CLHVpreKosJ/

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 16:33 от LU4IQ

# 29
https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-83-seriya.html
Дааа, парите на Йълмаз заминават в държавата. А мотаенето на Фикрет около колата на Зюлейха явно е да й остави писмо за изневярата на Демир.

Общи условия

Активация на акаунт