Отговори
# 570
Катя, благодаря за превода! Flowers Bouquet

Ето и със суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_191320

Гаффур ли припада накрая?

Дана, Зюлейха е в кабинета на Юмит и там вижда снимката.

# 571
И тримата са поразени.
Зюлейха се прави на обичаща, но ударът е страшен.
Севда припадна.
Демир си знае какво му е.
Най-скъпото, кончетата, запали този жаден за пари човек.
А отвратителната Юмит жално плаче.
Трябваше ли да спи с Демир, за да каже на Севда, че е нейна дъщеря?
Дори не мога да им съчувствам.
Не вярвам нито в любовта, нито в болката на тези двамата.
Пътят за лечение на детска травма е съвсем друг.

# 572
Ваня, слава богу, извел е конете. Мурат С. не би допуснал такава жестокост.
По - светъл кадър от този няма.

Аз още от началото не им вярвам - и на двамата бандити.

# 573
Здравейте! Animal Bee

“Толкова те обичам...”
 “И аз.”

https://twitter.com/i/status/1380254791327158280

Цялата песен:
https://twitter.com/i/status/1380254114169319428

Стихотворението от АТАОЛ  БЕХРАМООЛУ,
което чухме с гласа на Вахиде:
„Я кое-что узнала из того, что пережила..
Живёте ли вы? Проживаете ли вы что-то со всей её интенсивностью?
Ваш любимый человек должен быть утомлён от ваших поцелуев..
Вы должны быть переполненными от запаха цветка..
Можно часами смотреть в небо..
Можно часами смотреть на море, птиц, на ребёнка..
Жить - значит смешать себя со всем этим.
Сростись так, чтоб не разрывалось..
Если обнимаешь друга - обнимать его очень крепко..
Вступать в бой со всей страстью, всей силой и мышцами.
И когда вы ложитесь на тёплый песок,
Вы должны отдыхать и лежать, словно песчинка, лист или камень.
Нужно как можно больше слушать всю красивую музыку,
Будто всё наполнено звуками и мелодиями..
Человеческий организм окунается в жизнь..
Это как нырять со скалы в изумрудное море.
Вас должны привлекать далёкие страны,
Люди, которых вы не знаете..
Вы должны гореть желанием читать все книги, знать все жизни..
Вы никогда ни с чем не должны сравнивать это счастье - просто выпить стакан воды..
Но сколько бы ни было радости, вы всегда должны быть полны стремлением к жизни.
И вы так же должны проживать печали, честно, пропуская через всего себя.
Потому что переживания, как и радость, делают человека мудрее.
Ваша кровь должна смешаться с огромным круговоротом жизни.
В ваших жилах должна циркулировать вечная, свежая кровь жизни.
Я кое-что узнала из того, что пережила..
Живёте ли вы? Если вы живёте - вы будете жить по-крупному,
Сливаясь с реками, небом, всей Вселенной.
Потому как то, что мы проживаем - это дар, воплощённый в жизнь.
Сама жизнь - это дар, представленный человеку.“
Превод:
https://vk.com/birzamanlarcukur?w=wall-82230597_218218

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 10:07 от vanja@

# 574
Привет!
Ваня, благодаря за песента! Изтрила си снощната снимка - за мен беше подходяща като финал Joy. Фикрет съобщи на Юмит плановете си за Мюжган, а за нея, Юмит, нищо не каза. Уж след отмъщението щяха двамата да си тръгнат от Чукурова.

Въпреки че в двете групи отново сме на първо място, рейтингът и в трите много се е понижил.

Тотал:
1. Однажды в Чукурова - 9.79%⬇  /-1.61%/

4. Однажды на Кипре - 6.35%⬆
6. Чудесный доктор - 5.69%⬇
7.  Девушка за стеклом - 5.23%🆕

АВ:
1. Девушка за стеклом - 7.43%🆕
2. Однажды на Кипре - 7.40%⬇

3. Однажды в Чукурова - 6.04%⬇   /-1.75%/

5. Чудесный доктор - 5.82%⬇

АВС1:
1.  Однажды в Чукурова - 8.06%⬇  /-2.68%/

2. Однажды на Кипре - 7.55%⬆
3. Девушка за стеклом - 6.95%
6. Чудесный доктор - 5.53%⬇

Цитат
6-й Международный студенческий кинофестиваль «Золотая пахлава», организованный Университетом Хасана Калёнку (HKÜ), собрал студентов, киноманов, режиссеров и актеров в провинции Газиантеп на юго-востоке Турции 6-8 апреля. В рамках фестиваля именитые члены жюри оценивают лучшие короткометражные документальные фильмы, снятые студентами. Короткометражные фильмы продолжительностью менее 30 минут соревновались в категориях игрового и документального кино в рамках фестиваля.
В состав жюри фестиваля входят телепродюсер Тимур Савджи, турецкий актер Перихан Саваш, турецкий актер Керем Алишик, редактор, ведущий Гюлай Афшар, турецкий актер Мурат Юналмыш, турецкий актер Фадик Севин Атасой и киноредактор Андреас Треске.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:24 от LU4IQ

# 575
Оууу, с почти 2 единици във всички групи понижение си е сериозна работа. Thinking

# 576
Лучия, умишлено сложих онзи кадър снощи.
Когато курва говори за любов, припомних коя е.
Днес от него няма нужда, помним го.
Конкретно обаче ме предизвика кадърът от фрагмана, когато въпросната гледа Зюлейха и Демир.
Нека гледа.
Аз също гледам. С друг интерес. Искам да видя докъде ще стигне любовта им и дали ще издържи.
Отново умишлено днес сложих пък това, което мен ме вълнува, което на мен ми харесва.
В петък винаги първо поглеждам рейтинга, но независимо дали е нагоре или надолу, никога не го коментирам.
Следя го само за сведение.
Сериалът се развива много интересно и това е, което мен ме кара  да чакам следващия епизод.
Видеото към песента показва къде има любов и къде – няма и не може да има.
Фикрет каза на Юмит, че както са започнали, така ще завършат – заедно.
Не позволява любов на нея и сам се отказва от любовта.
Но пиян мечтае за Мюжгян.
Снощи имаше интересни моменти с Лютвие.
Тя напълно игнорира Зюлейха от възможността да се е върнала и да е взела нейната чанта и с нея писмото. Зюлейха беше последно с Лютвие в стаята, после излязоха заедно, но все пак това писмо е в интерес на Зюлейха и Демир, а от разказите на Шермин и Фюсюн, Лютвие вече знае много за Зюлейха. Тъкмо това, че Лютвие не спомена това обстоятелство от болничната стая, но не за да обвини, а просто в хода на размисъл какво може да се е случило с нейната чанта, ме кара да подозирам, че Лютвие предполага, че чантата е взела Зюлейха. Не е необходимо да знае какво има вътре, винаги нещо ще има. Нима Фикрет знаеше какво ще намери в кабинета на Демир. Честта на сестра и, за която Лютвие говори пред Демир, също не ми вдъхва доверие, че тя наистина е толкова заинтересована от тази чест. Ако беше така, това писмо никога не трябваше да излиза на бял свят, това означава – и пред Фикрет. Нали е дала клетва на сестра си и уж е била единствената, на която тя се е доверявала. Нали знае, че Фикрет е обсебен от отмъщение. Отделно, че сега е подходящото време за поява на писмо с такова съдържание. Според мен, Лютвие след като чу информацията за Мюжгян, видя Фикрет да влиза вечерта в стаята и и как Мюжгян изхвърли играчката на братчето в кофата, вече е решила как да постъпи с нея: ще търси начин да я отстрани. Към Зюлейха се държи любезно, вероятно водена от характера, който двете дами и описаха за Зюлейха, но не я изпуска от внимание. Обучението по стрелба с пистолет ме води директно към една възможна нейна цел: Демир. От страната на Фекели са всички убийци на хора от Яман. Фекели изобщо не знае какво става под покрива на конака му. За съжаление, Демир също не знае какво става под неговия, по-широко погледнато.
Някой в Германия също съдейства на отмъщението: изпратил е по указание телеграмата. А Лютвие дали наистина мисли, че Фикрет е в Германия? Едва ли.
Просто невероятно е – все пак не е посред нощ – децата са будни, Фикрет да изведе конете, да запали конюшнята и конака и никой да не го види? Но нали е в Германия, сигурно ще изпрати поздравителна картичка на Демир.

Демир защитава баща си, Лютвие – сестра си.
Някога ще разберем кой какво е правил.
“Ölmüş bir kadının hatırasını lekelediniz…”
„Опетнихте спомена за мъртва жена ...“
А за мъртъв мъж?
https://twitter.com/i/status/1380226749024321539

По това време племенникът – „брат“ от „Германия“:
стари заплахи и нови акции с дясната ръка в отмъщението.
Сега ще видим дали Фикрет ще разбере, че тя е станала дъщеря в конака на Яман.

# 577
Цитат
Когато курва говори за любов, припомних коя е.
Според мен и това не е лошо да го махнеш. Все пак жена да говори така за друга жена ... А тези жени не стават такива без мъже като Демир, Фикрет, Аднан Яман и други...

# 578
Привет! Hug Изгледах сериала и с озвучка набързо. На мен от тук нататък най ми е интересно каква е историята на Севда с изоставеното дете. Не вярвам, че просто заради Аднан доброволно е напуснала и мъж и дете. Напомня ми на случая между Демир и Зюлейха, когато той за пореден път и отне детето и искаше да го изведе в Германия. Може и със Севда да се се е случило така, а може и детето да не е било от съпруга и, а от Аднан. Може и да не съм права, но това би било по оригинално от сценария -Юмит да забременее, което за мен е клише.

# 579
Катя, защо да не "говорим така за друга жена", ако тя наистина е курва? Начинът по който вкара Демир в леглото си, достатъчно ясно говори за нея като жена. Влюбила се в Демир още като го видяла на пътя, но веднага след това се целува с Фикрет - снимката от снощи.
Ако няма жени като нея, няма да има и мъже като тези, които изреждаш.

# 580
Здравейте Flowers Hibiscus
За мен, падането на рейтинга е логично...всеки има различно виждане за развитието на действието. Аз даже не съм гледала с превод предишния епизод. Интересът ми е поддържан от: историята на Сафийе - Лютфийе - Фикрет и Севда - Юмит, и какво ще стане с Фекели. Но, все си чакам сериите в четвъртък с желание. Blush
Аз също не бих нарекла Юмит с този епитет. Не мисля, че тя е такава. Това, че се влюбила в Демир, а се целунала с Фикрет не я прави курва (с извинение). Ясно е, че Фикрет я "държи" с нещо и тя се страхува от него.
Зюлейха също беше влюбена в един, но премълча за него и легна с друг и то бременна. Вече е принципен въпрос, какви са причините и много жени биха критикували Зюлейха и биха постъпили иначе. Мюжгян изказа преди едно друго становище и мнение, защо Зюлейха се е омъжила за Демир, обичайки друг.
За мен, курвите имат други характеристики. Но, пак - въпрос на виждане.
Нека не забравяме, че Демир даде конака на Юмит и така показа интерес. Можеше да поправи тръбата и да си тръгне. Но той реши са остане. Това, че Юмит "се предложи" не оневинява Демир. Той можеше да откаже. И като цяло да откаже "предлаганото му". Никой не го е принуждавал да ляга с Юмит и да й купува подаръци, да я кани на пътешествие и да й обещава да се разведе с жена си. Нещата не са едностранни.
Flowers Four Leaf Clover

# 581
Не съм гледала превода с озвучаване.
Дана, не съм защитавала Демир. Той си има нормално оправдание - фиктивен брак, отделна спалня от повече от година и най - важното - не е дал нишан на Юмит, че иска нещо от нея. Може ли конакът да вкара Юмит в леглото му. Той не го е подарил. Става дума за съвсем друго - за нейното поведение като жена. Ти наистина ли вярваш, че връзката ѝ с Фикрет се ограничава само с целувката при пристигането? И че друго между тях не е имало преди това. Няма значение дали той я държи или не. Искаше от нея да флиртува с Демир, за да му снася информация. А тя още първата вечер - "ела, вълчо, изяж ме". Интересно ми е колко мъже при такава директна покана биха избягали.
Подозирам, че с цел някаква облага, Юмит сама се е приближила опасно близо до Фикрет, а той е усетил /за разлика от Демир/, че ще го използва и я изиграл. Нещо като "който копае трап другиму, сам пада в него". Дано не се окажа права.

Чудя се сега, как може да сравняваш ситуацията със Зюлейха - кога тя се е предложила на Демир по начина по който го направи Юмит?

Ето заради този поглед и думите ѝ след като затвори телефона, не вярвам, че е влюбена в Демир.

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_154400

Тимур Савджъ на гости на екипа

# 582
Лучия, хич не ми се навлиза в семантичното поле на тая дума, но хайде да кажа все пак, че е жаргон, който унижава жените въобще (Наполеон: "Всички жени са к..ви, с изключение на майка ми. Но да не забравяме, че и тя е жена"), а този форум все пак е на мамите. Мене ме е срам да чета такива неща тук, дори когато става дума за героиня от филм. Smirk

# 583
Лучия, да, Демир има своето оправдание - напълно съм съгласна. Но, той уважава Зюлейха, обича я, имат брак и след края на връзката с Юмит, той трябваше да й признае. Или да се разведе със Зюлейха и да започне връзка с Юмит.
Демир, впоследствие, даде нишани на Юмит. Можеше само да си спи с нея, но то бяха подаръци, покани за пътувания и твърдения, че пред никой не трябвало да се отчита и т.н. Това са нишани.
Юмит може да е имала връзка с Фикрет, но той не й е казвал да си ляга с Демир, а да му "завърти главата"...дискредитиране на Демир можеше да стане и без креватни изпълнения. Това, че Юмит легна с Демир си беше нейна инициатива. Така е решила. Но това не беше част от отмъщението, защото го скри от Фикрет.
За Зюлейха: не съм сравнявала Зюлейха с Юмит. Просто имах предвид, че за мен не е курвенско, ако една жена се целува с един, а да е влюбена в друг. Причини може да има хиляди. Поведението на Зюлейха в началото на сериала съм коментирала много и няма да задълбавам.  Зюлейха се кълнеше в любов на Йълмаз, но приемаше ухажването на Демир и то преди да разбере, че е бременна. Преди да разбере, че е бременна, нито каза на Йълмаз, че Демир я ухажва, нито каза на Демир, че сърцето й е заето, не му каза тактично, че не й е приятно. Беше жена пред Бог на един, но приемаше ухажването на друг и така даваше нишани. Кого точно искаше да спаси на онзи етап?! Йълмаз? На когото не каза, че снимката му е по вестниците и чакаше да го арестуват?! Защо скри бременността си от Йълмаз? А, впоследствие го излъга, че разбрала, когато го арестували. Може да има много коментари и за нейното поведение, което беше в стил "да тъчеш на два стана". Само това казвам, без да сравнявам.
Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:24 от dana78

# 584
Започна се интересен спор, та не знам дали да се изкажа и аз или да замълча. Ще сложа цитата " Обичам курвите, но не и курвенските номера", не знам от кого е, но е подходящо в случая. Аз не се наемам да лепя етикет, коя е такава от наличните, но ... не упреквам Юмит за това, че започна връзка с Демир, дали се е влюбила , дали е сметкаджийка или отмъстителка няма значение. Беше ми ОК до момента в който Демир я отсвири. След като се е забъркала с женен мъж, трябва да е подготвена за всякакъв изход и да си понесе последствията, а в случая да се оттегли.  От тук нататък вече започват курвенските номера, които никак не мога да оправдая. То обаждания, то вечерни гости, то гривни, че и за капак снимки. И как пияна си мечтае, че щом Зюлейха ги види веднага ще се разведе, а тя с Демир  и в бедняжка колиба би била щастлива! Joy Ама не мога да разбера сценаристите защо представят Зюлейха толкова лековерна. След всичките отсъствия на Демир, след намеците на Севда, след гузното държане на Демир трябваше поне да и светне лампичката. Върна и гривната с букет цветя! Joy Следващия път обаче може да остане и без коса. Joy

Общи условия

Активация на акаунт