НОЕМВРИЙСКИ мами - диви! Бебовците - приказно красиви!!!

• 15 574
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Дени4ка, Честита годишнина и от мен !  bouquet Да се обичате много и да бъдете едно хубаво семейство !

# 196
   ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА,ДЕНИЧКА!Здраве,любов и дълъг семеен живот!
 Момичета,като гледам колко октомврийки станаха септемврийки,май и нашето време дойде.При кой ли ще отиде втория щъркел?Аз днес за първи път имах контракции,от тези неболезнените.

# 197
Привет Дени,
Честита годишнина !   bouquet Помня че и като ние бяхме още прясно женени беше доста по-вълнуващо, макар че мъжът ми никога не си е падал по романтичните излияния Rolling Eyes.
Днес ходих на ЖК и на ултразвук и казаха че бебчо е добре - 2.5 и според термина  и ми насрочиха среща след три седмици.  Тук  в НЗ всичко се върши от акушерки и само ако си нещо извън нормата имаш честа да се срещнеш с доктор и то след месец предварително записване. Раждането също притича само с акушерка, а има и един доктор на смяна , които търчи между родилните зали ако го повикат иначе си стои в стайчката и си пие кафето. За обезболяване ти дават кислород и предварително те питат дали искаш да изкъпят бебето след като се роди или не. Ако искаш нещо по-специлано става с предварително уговорка в детайли и с попълването на сума ти форми. Акушерката също не върши кои знае какво - мери ти тоновете на всеки половин час и те пита дали те боли.
Аз също накупих малко неща - шишета, биберони и стерилизатор на Авенти, количка, креватче и малко чаршафи, две -три играчки, но все още не съм взела козметика.
Поздрави на всички ноемврийски мами - работещи или не.Много сте жизнерадостни и оптимистично настроени. Завиждам Ви, защото тук няма 45 преди  и ще трябва да работя до 01.11.

М.

# 198
Дени,честита годишнина и от мен!!!! Желая ви всички години занапред да са така прекрасни и пълни с щастливи моменти, както първата!!!!   bouquet

Аз чак сега виждам албума със сватбените снимки на ноемврийките и хоп- и аз се изтипосах там- който не ме е видял- да гледа- моля заповядайте  Mr. Green Laughing На първото фото сме неофициални в гражданското... после ме има и по рокля! "Ръкавичките" са кошмарни. ама тогава ме кефеха  Embarassed Laughing
http://snimka.bg/album.php?album_id=63774&photo=80

Лек ден и успешна седмица на всички!!!!

П.С. Нещо съм се зомбирала напоследък- не спя ни нощем ни денем, а нито имам киселини, нито ми е нещо кофти... Май съм емоционално превъзбудена- и аз като Точка мисля, че не съм готова с приготовленията и всичко ми се струва мнооого бавно... снощи до 12 сглобявахме креватчето...  newsm78

# 199
Дрюбрюто  Laughing!

Бъдещи майчета, нали сме ноемврийки?! Гледайте да "стискате" до следващия месец.

mery, това с попълването на формите е супер - де да имаше и тук такова нещо. Знам, че в повечето напреднали страни чрез тези формуляри можеш предварително доста предпочитания и желания свързани с раждането и обгрижване на бебето да заявиш, което според мен си е голям + . Тук, родилката е доста по-пасивна в този смисъл... newsm78

Майчета, да ви споделя за козметиката инфо:

Вчера минах през Санита и разглеждах цените Simple Smile на бебешката козметика, защото там май са малко по-високички отколкото в други аптеки, но да кажа какво ми каза една от фармацевтките: Препоръча за новородено козметиката на Мустела, Клоран, Чико и..Себамед...и то не за друго, а защото каза, че в България съхранението на останалта козметика  (като Нивеа и др.) е под всякаква критика - т.е. не е според изискванията.

В един от магазините за бебешори във Варна пък, докато ни представяха една немска козметика Саносан, ни обясниха, че последната тенденция в беб. козметика е да се избягва съставката парафин, която се добива от преработката на нефт, и съответно е доста по-вероятно да причини алергична реакция.

Та,,,ако има нещо вярно,,,да го имате предвид  Grinning

В събота, на лекцията за пренатално възпитание бяхме аз, Мина, Вени и Чапелита. Беше отново интересно - говорихме за Невро-лингвистичното програмиране  - структуриран подход към човешкото мислене и поведение, който в случая може да се прилага в личностното развитие на децата ни. Правихме няколко теста и практикувахме практики за премахване на негативни програми...абе,,,всичко, което да ни помогне да сме едни щастливи и добри майки Simple Smile

Тези от вас, които имат домашни любимци - правихте ли си изследване за токсоплазмоза? Аз през 1 триместър се отказах да го правя, защото от както се помня имаме котки в нас, и предполагам съм я изкарала и имам антитела,,,но тази седмица ме обхване една паника, че е много безотговорно от моя страна и трябва да се изследвам, да не би детенцето ми да е зле  Cry. Вие какво ще ме посъветвате?

Избрахте ли име за детето? Аз направо се побърках - онзи ден сънувах,че съм родила момче и понеже за мъж име не съм решила окончателно,,направо се побърквааааааааааам!

Ох,,айде, че много писах Simple Smile)до скоро!

# 200
Майчета, да ви споделя за козметиката инфо:

Вчера минах през Санита и разглеждах цените Simple Smile на бебешката козметика, защото там май са малко по-високички отколкото в други аптеки, но да кажа какво ми каза една от фармацевтките: Препоръча за новородено козметиката на Мустела, Клоран, Чико и..Себамед...и то не за друго, а защото каза, че в България съхранението на останалта козметика  (като Нивеа и др.) е под всякаква критика - т.е. не е според изискванията.

И аз това съм го чувала като коментар...

За име ние сме спрели на Моника. Ако все пак има изненада (в което се съмнявам) - Мартин.

# 201
Добро утро, ноемврийски бременелки! Flowers Bouquet Аз сега ставам...от ден на ден все по-късно се събуждам и все по-голямо желание имам да се излежавам в леглото...  sleepuu
Благодаря на всички за хубавите пожелания! Hug

Дрюбрюто  Laughing!
Бъдещи майчета, нали сме ноемврийки?! Гледайте да "стискате" до следващия месец.
ronja, то хубаво ако "устискаме" до ноември, ама ако бебо е на друго мнение. Аз все си мисля, че ще съм октомврийска ноемврийка...просто имам такова усещане... newsm32
Колкото до името на бебо, засега сме се спряли на Теодор stork-boy и Теа stork-girl, но след месец и нещо ще знаем със сигурност...

Аз днес следобед съм на козметик. Реших все пак "разкрасяването" на триъгълника да стане с кола маска. Сега малко ме е страх, което никога не ми се е случвало. Стискайте палци всичко да мине добре! Praynig
Хубав ден, момичета! lovekiss

# 202
Добро утро мами!  bouquetМери, прекрасно е че родилката може да заяви претенциите си за раждането, но това с липсата на отпуск, малко е гадничко! ама ти ще се справиш, като истинска българка Winksofkobofko и аз не спя ни денем, ни нощем..не ме свърта на нито една страна, но и заради киселините, и заради натрапчиви мисли, след малко ще разгледам булката - Софко Mr. GreenРоня преди месец се бях побъркала на тема токсоплазмоза, споделих с Док, той ми каза, че е безсмислено на този етап от бременността да правя това изследване, защото какво всъщност ще направим ако сме я изкарали по време на бременността...Но последствията наистина биха могли да са доста кофти за детето... TiredДа се молим, да е наред всичко, и това е.....И аз съм имала контакт с котета като малка и се надявам да имам имунитет!!! Пък и по ресторантите малко ли салати сме изяли неизмити\то и от зеленчуците е доста голяма вероятността да се зарази човек\..Така че СПОКИ!!!Саносан козметика,е разработена на базата на млечен протеин и зехтин, без парафин, както казва Роня така че е доста добър вариант... Ще вземем и от нея...
Пам, за името аз в началото доста се мъчех да мисля..Сега накрая така ми е все едно, че съм решила като видя бебо -"той да ми подскаже"как се казва.. Mr. GreenВашия батко не иска ли да му е кръстник, защото близначките са измислили - Антоан...ама аз нещо.............
Деничка незнам дали ти е за първи път, но на мен ми беше за втори, след десет годишно бръснене #Crazyи издържах.Ето вече месец, и съм ОК, ще трябва до раждането да ида още веднъж.Стискам палци, да се похвалиш. И аз ще посетя козметика ама и заради педикюра, че едва се свивам за ноктите на краката...Дори не мога да ги налакирам ...

# 203
karil, не ми е за първи път, но от както съм бременна не съм се подлагала на този вид разкрасяване. Та затова имам притеснения...следобед ще докладвам...
Да питам нещо...сигурно ще прозвучи глупаво, но за първи път ще пера бебешки дрешки и незнам на колко градуса да ги пусна?!? Embarassed

# 204
  Дени,хич не ти е глупав въпроса Wink-аз щях да питам същото Embarassed Аз мисля да пробвам с "Тео бебе"-ти какъв прах си купила?
   И аз тази седмица ще ходя на козметик,но за разкрасяване на лицето Grinning Интимната част мисля с депилатоарана Виши да почистя newsm78
   Аз най-сетне си избрах количка/да не повярваш  Crazy/- Пуки на Чиполино GrinningТака,че спирам да ви тормозя на тази тема Mr. Green
   Забравих да попитам-какво представляват лохиите Embarassed

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 11:49 от SOPHI

# 205
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добър ден на всички мами и от мен  Hug Сега се връщам от консултация и казаха, че бебка е вече 2,5 кг., колкото трябва да ев тази седмица. Дадоха ми вече обменната карта и все по-ясно усещам, че раждането наближава (охх, няма да се паникьосвам, няма).

ronja , аз съм избрала име още откакто разбрах, че съм бременна Емил или Ема, но вече от 4 месеца знам че Ема със сигурност  Heart Eyes А козметика купих на Бюбхен, ако не е подходяща, ще я сменя с Мустела, въпреки че е почти двойно по-скъпа.

karil на мен ми казаха относно педикюра и маникюра, специално за Шейново, де, че изискват бременните да са без лак, защото по ноктите се познава ако има някакъв проблем с родилката след раждането, т.е могат да посинеят и това било индикация за нещо...Но така само ми казаха, не гарантирам, че е 100 % вярно

Дени4ka и аз днес за пръв път ще пера дрешки и мисля да пусна хубавите костюмчета на 30 градуса, а памучните неща на 40, поне така ме посъветва свекито  newsm78

# 206
SOPHI, аз също съм взела "Тео бебе" и смятам днес да направя първото пране с него...Поздравявам те за избора на коли4ката, не защото купихме същата, а защото си заслужава... 1stroller аз откакто съм вкъщи все по-често си мисля за разкрасителни процедури, та след колата маска днес мисля и  на фризьор, и на маникьор да ида...Като съм напълняла последните месеци, поне да съм хубава за срещата с бебо... 4470

Ето малко теми за лохиите: http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=10&open_article=1879
http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=718583458
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/73/70/

# 207
ivelina -  04.11. -Karlovo ,parvo dete i to mom4e

# 208
Добро утро, ноемврийски бременелки! Flowers Bouquet Аз сега ставам...от ден на ден все по-късно се събуждам и все по-голямо желание имам да се излежавам в леглото...  sleepuu
Благодаря на всички за хубавите пожелания! Hug

Дрюбрюто  Laughing!
ronja, то хубаво ако "устискаме" до ноември, ама ако бебо е на друго мнение. Аз все си мисля, че ще съм октомврийска ноемврийка...просто имам такова усещане... newsm32
Колкото до името на бебо, засега сме се спряли на Теодор stork-boy и Теа stork-girl, но след месец и нещо ще знаем със сигурност...

Аз днес следобед съм на козметик. Реших все пак "разкрасяването" на триъгълника да стане с кола маска. Сега малко ме е страх, което никога не ми се е случвало. Стискайте палци всичко да мине добре! Praynig
Хубав ден, момичета! lovekiss

Дени,единствения проблем,който може да имаме от тази процедура са разширените вени ако се прави с топла кола маска.Аз го минах милата седмица и сега си е голям кеф WinkДавай спокойно.

# 209
Здравейте, момичета! И на мен ми е странно, чесъм си в къщи, но все повече ми харесва- утре ще се видим с тези, които смятат да дойдат на училището на 9 месеца- сега се записах за целия октомври и се надявам бебка да си остане в пупата до ноември Simple Smile

Софи, чудесен избор- много ми харесава този модел на Чиполино. Всъщност той е почти като Чико Дуо- само че китайско производство  Mr. Green

Аз пера бебешките дрешки на 40 градуса.

Лохиите са много неприятни, малко по- продължитен цикъл- при мен продължиха около 25 дни

gadamer, кажи за Дон Жуан- аз смятат в четвъртък да ходя да си купя билети, но едва ли ще има поне за месец напред ...

Общи условия

Активация на акаунт