Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 11 976
  • 318
  •   1
Отговори
# 240
И аз се чудя къде излиза, като има толкова коментари за това кратко време, мисля, че има и по над 30 на ден понякога.
Всички са богати, красиви, умни, образовани, успели,  с много приятели и познати, а накрая не излизат от форума, а вероятно има и други.

# 241
  • София
Ами виж ми статистиката от 19 до 23 нямам почти никакви коментари.
Изключение е последният месец, когато бях болен.
Не съм чак толкова глупав, за да лъжа за неща, които могат да се проверят.
Отделно, там където излизам ми е съседна сграда. Не хабя време в път.

# 242
Мисля, че всички дето си чешат езиците за регистрирането на апартамент като офис, не са плащали данък смет за офис в София...

# 243
Ако приема стандарт като . Единият работи за 1000лв на месец, а другият ги изкарва на ден (примерно) по скоро -не.
И все пак зависи от интелект, начин на живот и какво те вдъхновява.
Разсъждавам си за връзка - любов.

Иначе двама винаги могат да бъдат Х време заедно, когато единия купува, а другия се продава Simple Smile

# 244
И все пак зависи от интелект, начин на живот и какво те вдъхновява.
Точно от това зависи, да.

# 245
  • Агент под прикритие
За стандарта на живот в едно изречение: една част от хората (съсредоточени основно в София и малка част в провинцията) ядат пиле, друга част (останалите от София и провинцията) ядат картофи. Средно, българинът яде пиле с картофи. Grinning

Пък по темата: на теория може, ама на практика се получава май като приказката за снежния човек Йети - всички говорят за него, но никой не го е виждал.

# 246
Разликата, която се явява непреодолима пречка за "заедно"-то е единствено в несъвместимостта на мозъчната активност - посока, капацитет и ефективност.  Несъвемистимостта разединява, съвместимостта обединява, независимо от старта и на двамата.

# 247
  • София
Обобщено е от сорта, не от старта.

# 248
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Точно така и за съжаление търговците по- лесно стават богати, от поетите, артистите, музикантите и хората на изкуството.
Така че аз и никога не съм искала богат мъж, никога дори не съм включвала това като критерий.
Търсила съм душевност и вътрешен свят. Но вероятно е да съм търсила някой, който прилича на мен и по това, без да го осъзнавам.

# 249
  • София
Ами не винаги бедните са богати душевно. А богатите бедни душевно. Това май само в България го вярват. Много често е точно обратното.
За да имаш състояние са необходими и умствени, душевни, психически ресурси. Само с търговия не става. А и дори "търговци" да вземеш, което пак е частен случай на бизнеса, едни забогатяват, други фалират.

Дори точно това е причината, в нашето време да има вече типизиране. Което липсваше през 90те.
Който е интелигентен, трудолюбив и ученолюбив, малко от малко се образова, мести се в град с по-добри възможности, работи за добра заплата. И може и да се намери с някой много богат. Да, единия ще изкарва 3-4к, другия 30-40, но това няма да ги събори. След като имат сходен интелект, ценности, капацитет.
Виж, ако някой не е учил, не е следвал, бил е "продавачка" цял живот, трудно ще стане "принцеса". И манталитетът и целият мироглед са други. Ценностите няма да ги включвам, допускам, че има и много продавачки, възпитани на висши ценности. Но мирогледът, съзнанието се определя от битието.
През 90те, беше хаос. Нямаше възможности за работа. Всички бяха бедни, и образовани и не образовани. И в такива времена може да видиш всякакви с всякакви. Дори и интелигентни момичета с мутри. Въпрос на оцеляване.

Колко от хората са поети, артисти, музиканти?
А и от тях се очаква да се завършили висше училище.
Кой няма да ги поиска, ако са красиви, енергични, самоуверени!?
Най-често дори е обратното. Те са тези, които малко странят от "обикновените" хора. Визирам артисти и артистки.

Музикантите и музикантките са друга бира. Те са си малко социопати и може би се харесват с техните си среди.

А поетите, писателите нямам идея ... Simple Smile Не познавам лично.

# 250
  • София
Да, има доста такива двойки - хубава, образована жена, с арт насоченост, седи си вкъщи, гледа децата, пише, рисува, твори. "Занимавам се с много неща". И всичко това подпряно от богат съпруг.

# 251
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Може, но до сега, душевно богат българин с пари не съм срещала, нито виждала ДАЖЕ по телевизора Grinning
Хората с много пари у нас, са търговци или престъпници или роднини на такива или имитатори или участници в схеми

Но ако човекът, когото обичам, успее да изкара повече пари, ще е плюс, ако не успее, все тая- пак ще го обичам

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 10:16 от Роузи

# 252
Може, но до сега, душевно богат българин с пари не съм срещала, нито виждала ДАЖЕ по телевизора Grinning

Аз познавам. Така че има.
От всичко има.

# 253
В България обявяват средния доход на човек, а не на домакинство. Около 14,000лв е средният доход на човек за година. Тоест за домакинство с двама работещи средно 28,000лв на година. Ако средната класа е 75%-200% от това, значи нито пенсионерите с по 300лв пенсия, нито младата двойка с по 3,000лв заплата не са средна класа.
Само вметка по тази бележка - ето среден доход на домакинство, не е 28 000 лева годишно: https://www.nsi.bg/bg/content/3223/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8 … D0%BD%D0%BD%D0%B8
А пенсионерите с 300 лева пенсия и с два-три-пет имота, в това число къща например в Гърция и младата двойка, която живее под наем и има сериозни кредити за години напред са примери, които само показват колко е неточна някоя определена дифиниция. Точно затова има повече дифиниции за средна класа, например си средна класа, ако осигуряваш и спестяваш за образованието на децата си.

Много трудно е да си беден, но богат душевно. Ако се бориш ежедневно за физическо оцеляване и нямаш пари да се погрижиш на децата си и да им дадеш добро образование, не само ти оскотяваш, но обричаш и поколението си на оскотяване. Вярно, че исторически много хора на искуството са били крайно бедни, но масата бедни са бедни всякак, и душевно в това число. Някои казват, че бедността е състояние на духа, може да си беден временно и да се измъкнеш. Живот шарен, примери всякакви.

# 254
Богатството или бедността  служат единствено като лупа за увеличаване и изваждане на показ на духовните ти недостатъци или предостатъци. Затова не смятам, че е верен изводът, базиращ се единствено на разглеждане на средството за онагледяване на определени качества.

Общи условия

Активация на акаунт