Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 11 969
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
Не знам за вас, но заможен и прост човек не познавам. Виж тия бедните, дето ги познавам, все е от простотия, мързел, его, труден характер и прочие характеропатии...въобще тая мантра за богатия и прост човек само е бг мамата я чета, на живо такова нещо не съм видяла...

# 256
  • София
Не е само в бг мамата. Това е бг манталитет и вярване.
Иде от соца и пост-соца.
Също и мрънкането и киселото грозде.
И нихилизмът.

Бтв, аз съм си доста прост, не ми ли личи?
Макар че, виждал съм и наистина катастрофални случаи Simple Smile

# 257
  • София
Големите различия между хората не помагат да се разбират добре. И все пак, ако мъжът е по-напреднал връзката има повече шансове за успех, обратното, изобщо не ми се струва, че има как да се получи.
У нас е хубаво, че няма особени традиции в материалните различия, та хората не могат да са чак толкова разделени от един нов висок стандарт. И все пак, не мисля, че е перспективно хора от различни прослойки да се събират трайно.

# 258
В България обявяват средния доход на човек, а не на домакинство. Около 14,000лв е средният доход на човек за година. Тоест за домакинство с двама работещи средно 28,000лв на година. Ако средната класа е 75%-200% от това, значи нито пенсионерите с по 300лв пенсия, нито младата двойка с по 3,000лв заплата не са средна класа.
Само вметка по тази бележка - ето среден доход на домакинство, не е 28 000 лева годишно: https://www.nsi.bg/bg/content/3223/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8 … D0%BD%D0%BD%D0%B8
А пенсионерите с 300 лева пенсия и с два-три-пет имота, в това число къща например в Гърция и младата двойка, която живее под наем и има сериозни кредити за години напред са примери, които само показват колко е неточна някоя определена дифиниция. Точно затова има повече дифиниции за средна класа, например си средна класа, ако осигуряваш и спестяваш за образованието на децата си.

Много трудно е да си беден, но богат душевно. Ако се бориш ежедневно за физическо оцеляване и нямаш пари да се погрижиш на децата си и да им дадеш добро образование, не само ти оскотяваш, но обричаш и поколението си на оскотяване. Вярно, че исторически много хора на искуството са били крайно бедни, но масата бедни са бедни всякак, и душевно в това число. Някои казват, че бедността е състояние на духа, може да си беден временно и да се измъкнеш. Живот шарен, примери всякакви.

14,000 е средният доход на човек, който се осигурява. Домакинство с двама работещи със среден доход - 28,000. Това няма нищо общо с информацията качена по-горе от нси. Има много хора, които имат доходи от пенсии, социални помощи. Техните доходи са по-ниски. Домакинства с деца и без деца, с един или двама или нула работещи възрастни
 - доход на член на семейството е напълно различен.
Това е средният осигурителен доход за страната за 2020 на работещ човек - https://www.noi.bg/newsbg/6240-dohodoct2020

# 259
По темата- може.Вече осем години сме заедно. Неговата кола е около 25 Хил.,моята 2.Той има имоти,вила на морето,пари. Аз една заплата и две деца.Проблеми сме имали,но никога от финансов характер.Неговото си е негово,моето - мое. При толкова голяма разлика няма как да имаме общ бюджет.

# 260
Какво значи , че намате общ бюджет? Извинявай, ако е личен въпроса, но ми стана любопитно .

# 261
И аз не го разбирам. Мое и твое може да имаме, ако е дарено от роднини, или ако е придобито отпреди. Но да няма семейството общ бюджет...? Това аз си го превеждам всеки да си харчи каквото може за каквото иска...

# 262
Исках да кажа,че нямаме кутия с общи пари. Сметките ги плаща той,за къщите и колите,както и извънкласните занимания на дъщеря ми.Почивки и пътувания ,пак той.Пазарувам аз.

# 263
Явно и ние сме така:) По дадените примери. Иначе аз до сега не съм предполагала.
Но на мъжа ми колата е и над 50 000лв., а моята 5 000.
Изкарва над 10 пъти повече от мен.
Аз си харесах тази кола, обсъдихме я, купих си я.
Идваме от сходни по възможности семейства.
Той работи повече и има доходоносна професия.
Аз работя по-малко, изкарвам по-малко пари, раждам, кърмя и поне 90% поемам грижите за децата и дома.

Аз не мога едното, той не може другото. Всеки е поел своята роля и ни е хубаво.
Разбираме се, женени сме, гледаме си децата, не се караме нито за пари, нито за друго.
И двамата сме образовани, обичаме да четем книги, обсъждаме си и си препоръчваме, слушаме сходна музика, имаме общи приятели, разбираме се и всеки с приятелите на другия.

# 264
И ние сме така, нямаме общ бюджет и не се интересуваме кой за какво харчи.

# 265
Много сте ларж. Аз не искам така. Не говоря за някакви дреболии, но по-големи неща трябва да се знаят и от двамата. Simple Smile

# 266
  • София
Ларж са, с ниските доходи Laughing

Ау, написах ли го.....

# 267
Ларж са, с ниските доходи Laughing

Ау, написах ли го.....

Знам, че ще ме плюете пак, но това е и моето мнение, когато има кой да дава, за получаващия е лесно, но никой не пита, този който ги изкарва, какво му коства...и как някой си пие кафенца и се размотва, а друг цял живот копа /образно казано/....
извинявайте не е насочено към никой от темата, ама така ми се искаше да си го кажа...

# 268
А, Криси, точно така си е.

# 269
Има доходи,и доходи.Ще говоря в лева.Ако аз получавам две хиляди ,а мъжа ми 25,на месец какво означава? Означава ,че работя за една много добра заплата за страната,но неговата е непостижима за мен.Това прави ли ме мързелива ,или некадърна?

Общи условия

Активация на акаунт