Отговори
# 90
  • София
Добро утро, момичета! 🍀

Надявам се скоро да получим добри новини от Танита. Стискам палци. 🤞🏼

Магия, страхотен анализ! Нямам какво да добавя. Съгласна съм с всичко. 🤘🏼

Излязоха резултатите от социалните медии за миналата седмица. Нашият сериал отново е в топ 5 и то на 2-ро място. Напомням, че това е класация, отчитаща бройката на новите последователи в Инста, Ютуб и Туитър. Интересът към сериала продължава да расте! ❤

# 91

Добро утро и от мен Flowers HibiscusAnimal Bee
Магийка, прекрасен пост от снощи Heart бързо оздравяване на твоя мъник Kissing Heart
Моите деца от днес на градина! Събитие! Цял месец болни Cold Sweat от днес почвам да наваксвам с епизодите Heart Eyes

Миси , това за кастингите май е добра новина , щом ще има нови лица , то някои стари трябва да се махнат , сещате се кого имам впредвид Animal Baby ChickAnimal SnakeHocho

# 92
# 93
  • Кърджали
Танита, ще чакам дс споделиш тук добри новини.
Много сте писали докато аз съм спала. Сутринта закарах малкчо на детска градина, а кака му учи в другата стая. А  аз съм се завила под юргана и ви дочитам.

# 94
За добро утро и настроение!

https://www.youtube.com/watch?v=fHgVxw51pdo

# 95
От Туитър - Бразилия :
Възмутен съм, от тази корупция в Турция. Защо ще ми спират сериала ...
2200 декодера раздадени на различни домакинства (статус, етнос, соц. нагласа) определят основния рейтинг на Dizilah. Той се определя като официален. SOMERA определя нагласите на турските зрители в доста по-голям кръг (цифровите приемници, отразяват кой какво гледа в точния момент), така че при тях информацията е доста по-реалистична и правдоподобна. Adba.tv включва изцяло онлайн пространството и обхваща всички соц. мрежи и онлайн телевизия,  без изключения.
Погледнато отстрани най-достоверна е информацията на Adba.tv, следвана от SOMERA и най-маловажна, да не кажа никаква е тази на Dizilah, която е зависима и лесно контролирана и играе най-важна роля в зависимост от "платежоспособността на съветвания клиент".
Сега да видим фактите: Спирам се на ФОКС, защото ще ми спират сериала Son Yaz, а има други, които си плащат за "рейтинг", а дефакто са много зле.
Първо ще слагам на Dizilah, 2-ри  Adba.tv и 3 - SOMERA
Скрит текст:
понеделник:

вторник:

сряда:

четвъртък:

петък:

събота:

неделя:

То е логично, че трябва да се спрат първо сериалите Kefaret, Baraj и YasakElma
Wink

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 11:03 от mi_si

# 96
  • София
Само не разбрах какво общо има SolYanim с Fox?? SonYaz е по Fox. Simple Smile А този фен или страница от Туитър-Бразилия за кой сериал по-точно се оплаква, че ще му спират? И въобще има ли официална информация Fox кое ще спират / отлагат или феновете отново слагат рибата преди тигана?? Simple Smile

# 97
Тъкмо щях да пиша, че не разбирам връзката между SolYanim и FOX? Ако не се лъжа sol yanim беше по StarTV, значи не е пряка конкуренция с нашия сериал и няма борба за оставане на екран и в програмата на Фокс с нашия сериал.
Официално няма никаква информация, а и не вярвам още да има. Вчера гледах лайфа на Алиджан и Елчин и ги чух да казват, че ще гледаме сериала още доста време (до летния сезон) и край не се задава скоро, рейтингът може и да е 4, но е стабилен, което е достатъчно

# 98
Грешката е моя, с редактора на телефона е станало разминаване, за сериала ""Последно лято" става въпрос. Сега ще го редактирам Wink

Само не разбрах какво общо има SolYanim с Fox?? SonYaz е по Fox. Simple Smile А този фен или страница от Туитър-Бразилия за кой сериал по-точно се оплаква, че ще му спират? И въобще има ли официална информация Fox кое ще спират / отлагат или феновете отново слагат рибата преди тигана?? Simple Smile

Някой от групата беше питал, "коя агенция какво измерва и на какъв принцип", а това случайно ми попадна в Туитър и затова го сложих.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 12:49 от mi_si

# 99
Сигурна съм, че заради международния интерес (все пак 2 милиона туита 😉) не биха свалили нашия сериал и ще го поддържат до последно, което може само да ме радва. Популяризира се FOX, MFYapım, актьори, екип, всичко. Донесе им голяма слава на всички и интересът само се увеличава, статистиките са показателни вече, но феновете на други сериали, разбираемо, не могат да се примирят..

# 100
  • София
Аз виждам логика да спрат Последно лято (SonYaz). Феновете на сериала да ме извиняват, но, ако гледаме само рейтинг (било то Dizilah, Somera или Adba.tv), ситуацията с този сериал е следната - излъчени до момента 6 епизода, рейтингът стои средно добър. Няма покачване никъде, интересът към него не е особено голям. А сериалът е в началото. Колко епизода трябва да бъдат излъчени, за да се прецени накъде отиват нещата - 10?? Според мен още в първите 5 се вижда дали ще бъде гледан и колко гледан. Най-много в първите 10. Ако сравняваме с нашия сериал, ние бяхме с високи рейтинги в първите 10-12 епизода. Което си беше силен старт. Оттогава насам държим средно добри, стабилни рейтинги (около 4 според Dizilah), за сошъл рейтинга няма какво да коментирам, там сме бетон благодарение на интереса към сериала в световен мащаб, в Adba.TV също сме добре - там сме в топ 5 почти винаги. Wink Ако аз съм на мястото на Fox и си гледам бизнеса, имам два сериала с близки рейтинги според Dizilah, само че единият е в началото и очевидно няма силен старт, надали това ще се промени с времето - всичко е въпрос на риск (опциите са три - или да задържи този рейт, или да падне, или да се вдигне), другият е с 30 епизода, абсолютен хит в цял свят, държи стабилен рейт и съвсем спокойно може да продължи, като рейтът надали ще падне под 3. Така че за мен поне изборът е ясен. Още повече ако Fox печелят процент от продажбите на сериала в чужбина. Wink

# 101
Добър ден и от мен! Залипсва ми темата, вчера докато чаках новата трябваше да лягам, че сутринта ставах рано да ходя на изследвания, така и не успях да се разпиша.
Желая успех на Танита и всичко да мине леко!

Тази събота бях мълчалива, следях превода с интерес, ту вас чета, ту в туйтър, станах разногледа. Докато гледах епизода се правех все едно разбирам какво говорят (разбирам се хващам 2,3 думи на кръст или някоя друга фраза, но този път успях да се потопя повече отколкото преди като го гледах на живо).
~ Няма смисъл да изпадам в задълбочени размисли, повече сте написили главно каквото и аз мисля. Голяма мъка ми е за Серкан, почна да топи ледовете и да се доверява повече на Еда, но има време докато пак се съберат. Да съм честна, иска ми се просто ей така в следващия епизод да си спомни всичко и целият този кошмар да приключи, ама йок. Ще ни мъчат дълга време.
~ Тотално опропастиха Джерен, такъв обрат в този образ, чак почна да ми лази по нервите повече от Селин и Алптекин... В началото много я харесах, може би виждах някоя друга черта като моя, но наистина много й се кефех каква е лъчезарна и в същото време всеотдайна. Много жалко за Ферит, не мисля че сценаристите постъпиха добре, а и ако това е истина, което писахте в предната тема и цялата промяна е заради Башак, просто не ми се коментира...
~ В целият този хоас, който цари сега по загубената памет на Серкан, ми залипсва Фифи. Да не беше главен герой, седеше на по-заден план, но определено усещам липсата й, някак си без нея се изгуби фантастичната четворка и с нейното тръгване, видяхме какво се получи. Предполагам, че идеята към в тази четворка, Дениз да е този, който замества Фифи, обаче си е друго групичка само от жени, а в случая правят опити за любовен триъгълник и става едно скандално. Много жалко за тяхното приятелство, което в момента се руши. Със сигурност ще се оправят, но въобще не ми харесва ги гледам така. Мело вече започна да ми се губи в последните 2 епизода. Надявам се, че в следващите епизоди ще блесне като започне да проваля плановете на пернатата.
~ Относно Ердем, на мен ми е забавен, не е наистина важен герой, но не смятам, че е и ненужен. Винаги се заливам със смях с неговите сцени. В епизоди пълни с тъга и мъка, той е единственият, който ме изкарва от драмата и връща към ром-ком жанра.
~:cherries: За черешка си оставих сцената пред камината. Дори сега като пиша за нея и ми се насълзяват очите. Няма смисъл да си кривя душата, поплаках си доста, такава страст, емоция, а след разказа за Аполон вече бях тотално изгубена. Мисля, че това ми става най-любимата сцена до момента, успя да измести "Малкият принц", чакам превода, за да видя откъса от книгата, че съм го забравила и пак да си порева. Grinning

Накратко, епизодът в събота беше един от най-силните от известно време. Още не съм изгледала 27 и 28 епизод, сигурно днес ще седна, че ми е много мързеливо и тамън съм свободна. Много недоволстват феновете от новите сценаристи, правили страшни драми и всички се притесняват да не стане страшно и да развалят сериала. Някои се прощаваха и със Серкан Grinning Нямам търпение да видя и вторият фраг, дано не ни поднесат нещо гадно, но аз съм оптимист, че 31-ви епизод ще бъде чок романтик. Simple Smile

Успешна и весела седмица на всички! Two Hearts

# 102
Да не Ви разочаровам, но туитовете и чужбината не влияят на турски дизи пазар. Единственото важно са рейтингите и особено AB. Компромис има само в държавната телевизия, тъй като там плаща бюджетът , а не рекламодателите. За всички други- няма ли приходи от рекламодатели и то веднага- сериалът приключва без известие дори. Имало е случаи актьорите да дойдат на терен и там да им съобщят , че снимките спират. Надявам се това да не е случаят, но и не искам да си мислите, че някого го интересуват фенове, които не купуват гащи на турския пазар.

# 103
Гледах пак декорацията на масата - и тъкмо си казах, че това е химикала/молива за чертаене, който Серкан и подари по повод първия учебен ден.... ама като пуснах 18 еп, оказа се че не е същия, този който Серкан и подари е оранжев.

Дано някой подсети сценаристите - че освен че не разбрахме Еда учи ли, кога учи, докъде е с учението... нека поне подаръкът от Серкан да си ползва.

# 104
Здравейте!

А Еда ще си получи дипломата без да е учила. Те в турските университети още от първи семестър са подготвени все едно, че са завършили целия обучителен курс. А аз будалата трябваше 5 год, да дъвча разни чертежи и формули за да получа диплома, язък.

Ето на, и този ми се сме ... Confused

Общи условия

Активация на акаунт