Отговори
# 180
  • София
Прекрасни са Керем и Ханде. Докато ги гледа човек как играят  се чуди,  това при тях игра ли е или е истина. Това ЕдСер ли са или ХанКер?     

# 181
Доро утро, момичета! Simple Smile
Маргарита, благодаря за магнолията. Не знам дали е магнолия цветето на пръстена, аз свързвам розовото по-скоро с розата.  Още като се появи за пръв път обаче, ми направи впечатление розовия диамант. Та тогава се поинтересувах за него и ... се оказа, че е рядкост (добиват го на 2 - 3 места). Розовият му цвят е загадка (затова го наричат "загадъчен диамант"), поради това цената на 1 карат розов диамант може да стигне 50 пъти този на бял диамант. А символиката на диаманта въобще е свързана със съвършенството, тук явно ще е рядко съвършенство. (Сещам се за думите на Керем за трите ангела, които толкова удивляват, че накрая човек си мисли за прикрит дявол Blush)

# 182
Здравейте, като сте започнали с годежните пръстени. Този на Селин е класически и скучен, красив, но студен. Стандартен. Това говори и за чувствата на Серкан и същността на настоящата годеница. Докато този на Еда е нестандартен, с характер. Специален. Красив и нежен. Точно като Еда и чувствата на Серкан към нея.
Но надали сц правят такива паралели.

# 183
Славена, според мен правят паралели между пръстените иначе нямаше да обърнат толкова внимание на този на Селин. Колко е скучен и обикновен, насочват ни мислите натам и по какъв начин Серкан ги избираше и двата. За единия се вдигна, остави всичката си работа и избра най-големия, най-красивия и най-специалния, избран на място в бутик, специална колекция, а за Селин - най-скучния, най-обикновения, най-простия, най-невзрачния, най-малкия, избран в офиса, ей така между другото. Не мисля, че биха обърнали внимание на пръстена й, ако не искаха да ги сравним и отношението на Серкан към тях.

# 184
  • София
И годежа на Серкан с Селин и този на Еда с Дениз са по необходимост за момента.Серкан предложи на Селин след целувката на Еда в която той бе уж безучастен ,но не се отдръпна.Просто използва Селин и годежа за защитна броня не само срещу Еда но и срещу вътрешната му несигурност,да си даде време ,да осъзнае нещата без да го притиска Еда. Еда  се сгоди след като в пресата излезе ,че те със Серкан са се разделили.След като я носи на ръце да и помогне,след покъртителната сцена пред камината ,тази публикация бе като удар през лицето и.Знае че сигурно е работа на Селин ,но Серкан шом мълчи е съгласен,едно е да си забравен като нея ,а друго да си отхвърлен,както е огласено в печата.Всеки от нас е плакал,преживявал ,но и всеки пред чужди хора е вдигал глава и е минавал невъзмутимо.Годежа за нея бе начин да каже аз не съм отхвърлена ,просто и Серкан  и аз преоткрихме старите си приятели ,на тях вярваме и се доверяваме.

# 185
Магия, винаги ми е било интересно до колко сц обръщат внимание на символиката и тълкуването, така както е тук в темата. Дали имат поглед към детайлите? Всъщност времето стига ли им? Като са екип, пишат ли сцените на парче и после обсъждат и т.н. Това имам в предвид. Айше Кутлу има друг поглед върху детайла според мен.

# 186
Мисля, че Серкан искаше голям пръстен за Еда нарочно , да се забелязва от далеч Joy по-специално Селин да го забележи Wink а че избра точно пръстен с цвете , там вече е личното отношение към нея.
Относно пръстена за Селин , нямам идея защо избра малък предвид, че тя обича големи аксесоари (справка обиците й Joy) очевидно изборът на пръстен не е съобразен с нейните предпочитания, въпреки че я познава от 15-20години Thinking
Очевидно е, че и  без да си връща паметта връзка между СС няма да проработи дълго. Тя в момента се радва и ликува само защото наранява Еда и това й доставя удоволствие Smiling Imp Тя също не харесва Робот Болат и неговото отношение, тя иска влюбения Робот , ама не знае как да му инсталира тая програма Joy Много ми се вижда вероятно до две серии тя сама да подвие опашка и да го зареже (отново) и да си тръгне с достойнство (бреййй), когато види , че очичките на Серкан все към Еда гледат , ама не искам да става така, искам публично унижение за нея Smiling Imp

# 187
  • Плевен / София
Мисля, че Серкан искаше голям пръстен за Еда нарочно , да се забелязва от далеч Joy по-специално Селин да го забележи Wink а че избра точно пръстен с цвете , там вече е личното отношение към нея.
Относно пръстена за Селин , нямам идея защо избра малък предвид, че тя обича големи аксесоари (справка обиците й Joy) очевидно изборът на пръстен не е съобразен с нейните предпочитания, въпреки че я познава от 15-20години Thinking
Очевидно е, че и  без да си връща паметта връзка между СС няма да проработи дълго. Тя в момента се радва и ликува само защото наранява Еда и това й доставя удоволствие Smiling Imp Тя също не харесва Робот Болат и неговото отношение, тя иска влюбения Робот , ама не знае как да му инсталира тая програма Joy Много ми се вижда вероятно до две серии тя сама да подвие опашка и да го зареже (отново) и да си тръгне с достойнство (бреййй), когато види , че очичките на Серкан все към Еда гледат , ама не искам да става така, искам публично унижение за нея Smiling Imp
И аз, защото до сега Серкан все с перце я галеше....И как отново и повярва, че няма нищо общо с новината за годежа....Това не беше официална церемония с външни хора извън фирмата и семейството

# 188
Мислих си за историята за Аполон... Еда без да съзнава избра един от любимите спомени на Серкан. Той беше този, който искаше да отиде да гледа звезди онази вечер, той беше избрал специално място - храма на Аполон, където искаше да се наслади сам на звездното небе и страстта си към звездите. Nature Sparkles
Той е този, който обича архитектурата и се занимава с астрономия от години, търсейки ярки звезди в небето. Nature Star2

Еда се самопокани и стана част от това преживяване в Анталия. Тази вечер и за нея беше забележима - той пак разкри пред нея чувствителната си страна, това което го вълнува, разказа за Сириус, Animal Dog2 открехна врата на сърцето си. Heart
Дори на връщане в колата обратно към Истанбул, когато пътуваха и мислите им се върнаха към работната почивка, мислите на Серкан бяха точно за този момент. Nature Sparkles

Серкан в началото на връзката им се страхуваше да разкрие душата си, първият път когато говориха за звезди и близките за него (майка му) беше след годежа им. На следващият ден той беше уплашен, рязък, груб с Еда... Broken Heart и след второто разкриване на емоционалната си страна пред Еда, Еда беше притеснена, че пак ще бъде груб с нея и дори го помоли преди да види водопада, да не се държи пак така с нея, защото я наранява. Hushed

Макар Серкан да не си спомня тази вечер под звездите в Анталия, той усети, че момента е бил специален. Yellow Heart
А историята за Аполон на мен дори ми се стори по на място разказана от първият път. Някак си всичко доби смисъл, кръгът се затвори.
Първият път тази история носеше едно усещане за нещастна любов. Broken Heart Не, че сега не носи, но сякаш това, за което Еда разказа вече се е случило, приключило. И Еда разказа историята с болка и сълзи в очите, което нямаше, как да не трогне и докосне Серкан.

В 29 еп, всеки път, когато Серкан се опитваше да си спомни Еда, докато беше със Селин в Словения - изпитваше болка, празнота, чувство, което не може да назове...
Но сега при угасена лампа, хващайки Еда за ръката този път той не усети празнота, сърцето му се изпълни в вълнение и искаше момента да продължи. Изненада се, изплаши се, обърка се от чувството, което не може да определи.. но разбра, че то е свързано с Еда.

В хижата пред камината на тъмно, Еда му помогна да си спомни емоцията, усещането.
По време на презентацията в офиса с роклята - Еда му припония визията и се появи в пълен блясък.
Сега остава само да види снимката в книгата - и наистина да вземе да повярва - че това е било релност и наистина си го спомня.

За пръстена и аз мисля, че показват контраст. И че са го мислили. Може да не мислят всички детайли, ама този са го мислили. Wear Ring
И аз като Еда се изненадах, че Серкан иска малък пръстен.

Но това е Серкан - виждаме от апартамента му модерен и минималистичен.
Поискал е да му донесат пръстени последна колекция и търси нещо строго, стилно и минималистично. Той е като Еда - цени жеста, а не стойността на подаръка (примерно оцени глобуса на Еда, но не и скъпите подаръци от колеги и часовника от Селин).

А това, че явно не се съобрази с желанията на Селин е защото Серкан избира пръстен като задължение. Laughing

Във всеки случай пръстенът на Селин не е грозен. Въпрос на вкус, а Серкан Болат не избира грозни пръстени. Класически, стилен, елегантен и не е малък. Има и по-малки Grinning

Изненадах се, защото в еп. 10, когато Еда попита Селин какво е това, което я прави щастлива, Селин отговори "малки неща", а Серкан се изсмя и саркастично почна да изброява "дизайнерски дрехи, екзотични пътувания, поръчкови бижута..." Stuck Out Tongue Winking Eye
Но когато Селин му отвърна реторично "ти не си ли и ти така като мен, Серкан?!" Серкан се подсмихна и замълча...

И аз мисля, че не заради себе си, а заради Селин, Серкан искаше да купи на Еда забележим пръстен с голям камък, такъв за който Селин да завижда и да ревнува. Flowers Cherry Blossom

В този смисъл Еда беше права като каза, че Селин ще иска впечатляващ пръстен.... А и Еда помни реакцията на Селин, когато Селин видя пръстена на Еда за пръв път. Scream

# 189
# 190
Очевидно е, че и  без да си връща паметта връзка между СС няма да проработи дълго. Тя в момента се радва и ликува само защото наранява Еда и това й доставя удоволствие Smiling Imp Тя също не харесва Робот Болат и неговото отношение, тя иска влюбения Робот , ама не знае как да му инсталира тая програма Joy Много ми се вижда вероятно до две серии тя сама да подвие опашка и да го зареже (отново) и да си тръгне с достойнство (бреййй), когато види , че очичките на Серкан все към Еда гледат , ама не искам да става така, искам публично унижение за нея Smiling Imp

Мики, и аз си мисля, че така ще стане. Селин ще е разочарована от студеното отношение на Робот Болат и от нескрития му интерес към Еда и сама ще су стегне куфара. Обаче така няма да получим кървавата вендета, за която всички мечтаем!
Ей, това жените сме много злобни и отмъстителни създания Joy

Жалко, че нямаме един мъж да внася цвят. В чуждоезичните групи се намира по някой Wink

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 14:42 от paterina

# 191
  • Кърджали

Моментите в които Серкан Болат губи ума си

# 192
Керем в Туитър:

"I miss you all...I guess I’ll have to post a photo or something in a few hours "

"Akşama doğru geliyor! Sana söz Simple Smile"

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 12:44 от mi_si

# 193
Довечера фрагман ли ще имаме, или някаква друга изненада? 🤔
Магия, винаги ми е било интересно до колко сц обръщат внимание на символиката и тълкуването, така както е тук в темата. Дали имат поглед към детайлите? Всъщност времето стига ли им? Като са екип, пишат ли сцените на парче и после обсъждат и т.н. Това имам в предвид. Айше Кутлу има друг поглед върху детайла според мен.
И аз това се чудя. Обръщат ли внимание на детайлите или всичко е режисьорска хрумка точно къде да се наблегне и на кой елемент да фокусират (както с кутийката дървената). Дали нарочно ни карат да правим паралели между различни сцени или просто на нас ни се иска да е така?

# 194
  • Пришълец
Магия, така хубаво си описала сутринта сцената край камината. Прекрасна е, една от най-вълнуващите в сериала. Не съм вярвала, че след толкова епизоди ще ме накарат да се почувствам както в началото. Напоследък гледах, осмислях, да и химия има тя е безспорна, но толкова емоции  покрай Еда и Серкан изпитах последно при разходката, където сякаш една картина беше оживяла и те двамата са част от нея Flowers Maple Leaf Flowers Fallen Leaf
А, сега пред камината, отново един до друг... колкото близки, толкова и далечни. Тя го помни, той нея не, но вече проявява нескрит интерес. Болезнено и за двамата, защото да забравиш е  толкова трудно колкото и да си спомниш...
Частта, която прочете Серкан от книгата, много точно го описва: ”Ако случайността не те бе срещнала с мен, щях да продължа пак по същия начин, но без да знам нищо. Ти ми показа, че е възможен друг начин да живееш на Земята, научи ме, че и аз имам душа...”

Голяма част от животът ни преминава в това да гледаме без да виждаме. Има доброта и красота навсякъде около нас, стига отворим сърцето си за тях. Често, това, което виждаме е просто отражението на собственото ни сърце. Когато гледаш с любов, получаваш разбиране. Еда е човека, заради когото  Серкан преосмисли съществуването си. Научи го да дава и да получава любов, да гледа на живота от друг ъгъл. Допусна я близо до себе си, довери ѝ се, разкри ѝ емоционалната си страна. И както Кукличка отбележи той самия е като нея- цени жеста, а не стойността на подаръка.

Макар да не я помни и да отказва да повярва в настъпилата промяна у него за последната година, Серкан неусетно отново се увлича по Еда. Всичко свързано с нея му е интересно, вече пита и за общите им спомени.... Макар и в тъмнина, чувството за празнота когато е около нея изчезва....
И да, съгласна съм, че легендата за Аполон този път прозвуча различно, придадоха ѝ завършеност.

Дори на каскета на Серкан не обръщам внимание в случая, а по принцип мъж с шапка на закрито ми е неособено приятна гледка Smirk

Общи условия

Активация на акаунт