90 - дневна диета - тема 371

• 60 801
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте!
Много искам да ви се похваля с минус, но все още не мога, освен някакви грамчета Grinning Вчерашния плодов изкарах на банани - 5 бр.
Днес за закуска ябълка и кафе, за обяд броколи със кашкавал и сирене, задушени гъби и филийка пълнозърнест хляб, а вечерята беше салата от домати и краставици, пресен лук, зехтин и сирене.
За утре закуската ще бъде банан и кафе, за обяд печени картофи + салата от айсберг, царевица, каперси и гъби и филийка хляб, за вечеря наполовина. Blush

# 316
Аз днес съм на вратни пържоли за обяд и вечеря, със салата разбира се.

# 317
Здравейте, и аз не мога да се похваля с голям минус този път, очаквано втория месец нещата се забавят, но пък засега съм доволен. Не очаквам голям минус и след тази четворка, че специално днес без да искам пресолих яденето, усетих си, не чак много, но повече отколкото трябва, ще изгълтам доста чаши вода, да не задържам. Иначе пък ескпериментирах. Вчера правих свински котлети, запечатах в тиган с малко олио, чесън и лук от двете страни като първо овкусих със сол и пипер, бях ги извадил и от хладилника няколко часа преди това, после в загрята на 120 градуса фурна пекох за още 30 минути, толкова сочни станаха, чеее... Направих и сос от гъби и малко пилешки бульон от домашно пиле, извря и пасирах, наистина перфектен обяд и вечеря със салата от домати и краставици. Днес пък за бобовия ден пекох фалафели, в чопъра смлях буркан нахут, после малко лук и чесън, сложих супена лъжица зехтин и овкусих със сол, червен пушен пипер и кимион, цялата смес замесих и оформих като малки кюфтета и изпекох за 20 минути на 200 градуса, не станаха хрупкави, все пак са без брашно или галета, но пак уникални режимни фалафели и не са пържени, най-важното. Дори от нахутената вода с малко олио и лимон с пасатора направих и постна майнеза, сложих от въпросния сос върху фалафелите по една супена лъжица на ядене и не си овкусих салатата, за да е режимно откъм мазнина, другото остана за домашните да опитат. Много вкусна майонеза става, разбира се пак казвам, от нея си слагаш колкото да опиташ, не да изядеш каквото си направил, защото си е олио. За утре вече ще е обичайната разядка с чушки и хляб с чубрица, една много вкусна питка имам останала, за вечеря 2 кроасана с шоколад от една пекарна точно 200 г излизат и ред черен шоколад. Имах нужда тази четворка да си угодя повече, че напоследък ми е малко трудно, не знам защо, но ще издържа. Ден 50 и 12 кг паднаха. Подрави и успех!

# 318
Заинтересувах се от постната майонеза. Кажи точно количествата и начина на приготвяне, моля.  Аз знам с яйца или с мляко, но без тях...?

# 319
Заинтересувах се от постната майонеза. Кажи точно количествата и начина на приготвяне, моля.  Аз знам с яйца или с мляко, но без тях...?

http://iolealternative.com/2019/10/23/майонеза-от-нахутена-вода/

Разгледай тази рецепта, аз направих дори по-малко количество и както казах, похапнах супена лъжица без връх като не си овкусих салатата, за да не прекалявам с мазнината за деня и да е режимно. Съответно пропускам горчицата в рецептата, защото не е режимна. Тъй като тази майонеза се прави от нахутена вода, тя е подходяща само за бобов ден. Освен това използвах водата от буркан вече сварен нахут (консерва), ако си вариш нахута сам е добре да редуцираш после водата, така че да е концентрирана, иначе няма да стане плътен соса. На вкус наистина си е като истинска, за пръв път я правя.

# 320
Благодаря, ще пробвам. Аз не схванах, че ключовото е нахутената вода, сега разбрах. Между другото, има и режима горчица - дижонска без захар.

# 321
Детето веднъж пробва но не стана нахутената майонеза. Ще се пробва пак. Може една вариация на руска салата без колбас и яйце да се направи, Heart Eyes ммммм. Аз днес на въглехидрати. 39ден. Ще бъде ябълки за закуска и кафе с мед, а за обед хляб вита и готвено постно, прясно зеле. Вечерята ще е сладка, мисля я още. Пред МЦ съм и убивам за сладичко.
Последните белтъчни дни пропусках месото и сега така ми се е дояло. Чакам го с нетърпение.
Аз въпреки, че по принцип и без режима всеки ден имам салатки се оплаквам от редки посещения на ВС-то. Предната врътка на диетата си спомням, че се отчитах всеки ден и определено беше по-добре.
И малко встрани от 90ДД но свързано с засегнатата тема, чувалу ли сте за приложение poop map?😄 Известно е сред тийнейджърите. Скоро научих.Приложение, в което се регистрираш всеки път като акаш, с какъвто искаш коментар. Има приятели, статистики, кои колко често, места даже, както и карта по света къде си акал.🤣
Извинете, за споделеното, ако го считате за неуместно но аз много се смях.
Поздрави, група!

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:49 от NOVA NADEJDA

# 322
Здравейте, днес се премерих и с радост открих, че след последната четворка е паднал още един килограм, зарадвах се. Днес за награда за обяд и вечеря печено агнешко на бавен огън и салата от краставици и домати. За утре съм планирал печен боб в тава с чушки и моркови. И след като отворих приложението, забелязах, че съм в четворката с втория воден ден, тъй че ще се плува, аз си ги правя. Първият ми понесе доста добре, да видим този. Вторият цикъл приключи неусетно и освен ако не стане някое чудо, минусите няма да са wow както след първия, но пак съм доволен, дано последния месец има раздвижване. Хубав уикенд от мен!

# 323
  • Берлин
Ха, съвпадение. И аз днес съм на агнешко, а утре на фасулец

# 324
Бравос!
Аз пък готвя днес дробчета с лук и домати. Утре картофи с грах и целина и сушени домати на фурна.
Плодовете, салатките и маслинките си вървят.

# 325
Хора, излъгах без да искам за днешното меню.
В два часа нощес се събудих, върнах вечерята и от тогава съм супер зле. Нито ям, нито пия вода, гади ми се и от две глътки. Ужас някакъв. Не съм и спала, треперя, явно на нервна почва. Нямам температура. Ако утре съм добре ще продължа с въглехидрати, ако не знам.

# 326
Да не е от дробчетата нещо? Следете си показателите, дано не е нищо сериозно и всичко е наред възможно най-скоро! Забравете за режима докато не се възстановите, внимавайте да не се обезводните и не яжте тежки храни, особено ако гаденето продължава, чуйте се и с личния си лекар, ако трябва. Когато човек му се гади и повръща или има диария организмът му отслабва и трепери, и се поти, ужасно е, опитайте да намерите причината. Здравето е най-важното, после са всякакви хранителни режими и други. Желая ви бързо да се похвалите, че всичко е наред!

# 327
Много тихо тук от няколко дни, да не съм останал сам да правя режима?

Днес е краят на втори цикъл така че съм на вода и се надявам всичко да мине добре, засега издържам. Взе, че и заваля на парцали "за разкош", а исках да се разходя на слънце, че да не мисля за храна след работа, но каквото такова, благодарен съм.

Утре ще се похваля с резултатите след втория цикъл, не мога да повярвам, че остават само 30 дни до края, наистина.

Нова надежда, надявам се, че всичко е наред с теб и вече си добре!

# 328
Ами с корона съм от днес официално. Диетата е в трета глуха.
Чета ви, дерзайте!

# 329
  • Варна
Здравейте, аз съм на 31 ден и минус 5кг. От което съм доволна засега. Много ми е трудно менюто за въглехидратния ден. Освен макарони/ спагети с разни зеленчуци, хляб с лютеница. Чудя се какво тестено изделие е без яйца и мляко? Дайте моля някакъви идеи.

Общи условия

Активация на акаунт