С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

 • 19 790
 • 743
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 521
Да, както е казала БМР, схемата е сложна. Кандидатстваме на 01.04 и първото класиран е месец Май, тогава се разбира за първите приети. След това има още няколко до септември за оставащи места.
Събират се точки по местоживеене, по социални критерии, по желание за ясла и т.н. След това влизат първо тези с най- мн точки. За всички останали с еднакви точки системата тегли уж автоматично на лотария дете.
Абе не питай, цяла наука е кандидатстването в София и накрая никой не е приет.

# 16
 • Мнения: 270
Мале ужас добре че тук не е така, че сигурно нямаше да тръгне на ясла. Като цяло в града има доста детски градини, но не и много ясли. Има едно, която е само и единствено ясла, е познайте кой може да влезе там (някой с много връзки).
 Amerikkas явно не е много подходящо да ти кажа, че някои нарочно кандидатстват за ясла, но няма да си пуснат детето (това е с цел по-лесно после да влезе в детска градина). Комшийките за които ти разправях подадоха документи в същата ясла, където и аз ей така просто да заемат две места (няма да ги пускат), ама да може по-лесно след това да ги приемат в градината 🤦🤦.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 21:05 от calibra1829

# 17
 • Мнения: 1 521
Дааа наясно съм с това, тъпото е че така заемат място за някое дете наистина в нужда за ясла ама....
А пък ако ги отпишат, за да освободят място после губят точки за новото кандидатстване и така схемата става още по дълбока.....
А да не говорим, че въпреки всичко пак влизат с връзки на места... не знам как го правят. Все пак сме в БГ.

# 18
 • Белгия
 • Мнения: 511
Благодаря за новата тема Heart

Ужас, какви схеми и тактики с тези ясли Animal Hear No Evil

Тук при нас голям студ. Сняг, лед, минусови температури - общо взето доста нехарактерно. Но пак си излизаме, че вкъщи ще изперкаме.

# 19
 • Мнения: 1 136
При нас от днес отново е сняг, лед и минисови температури. Както сутринта си беше 10-12 градуса изведнъж се влоши следобед и сега е -5. В следващата седмица в прогнозата фигурират само отрицателни температури и мниго страдам. Последните 10 дни бяха много приятни и се разглезих. По цял ден навън. Малкият също свикна и само повтаря “нън” и сочи към вратата.

# 20
 • Мнения: 1 521
И на мен времето ми е драма. Вече няколко дни гледам прогнозата и мрънкам, как ще се изкара десет дни в лошо време. Ама то все пак е февруари хахаха не е като да вали сняг през юни Grinning
Това ще е зимата, после вече едва ли ще стане пак сняг и много студено, въпреки че баба Марти винаги носи сняг.
Вадим пак космонавтите и ще излизаме в студа.
Тази зима космонавт и шейна бяха най лошо похарчените пари хахаха

# 21
 • Мнения: 549
Здравейте!
При нас днес е голям студ и вятър. Отидохме навън за 30 мин и едва намерих някъде завет, за да пообиколим малко.
Исках да ви попитам нещо. Малкият от няколко седмици следобяд, че и сутрин веднага след закуска - няма и 30 мин и пак е гладен, води ме в кухнята и все иска нещо за ядене. Вечер към 18 му давам супа с яйце и сухари, и след 30-40 мин пак е гладен. Все ходи в кухнята и с проси я банан, я нещо друго. Има ли сред вас все гладни бебета? Иначе е нормални килограми - около 10.5кг и 80см.

# 22
 • Мнения: 1 521
Дарио също напоследък си изяда яденето което е 220 грама и нон стоп нещо яде. Плодове, солети, правя му бисквити.
Даже се чудех дали да не поръчвам вече 250 грама от кухнята....

# 23
 • Мнения: 3 973
И ние сме така с яденето ..даже и за още мляко за приспиване мрънка ..нас от два дни ни почнаха пак зъбите и приспиването е още по кошмарно ,днес отказа да спи на обяд..

# 24
 • Белгия
 • Мнения: 511
Нашето ядене като цяло се подобрява. Особено след съвета на Дива, да не давам вода заедно с яденето (а след например) нашият господин започна да яде по-големи порции, но не редовно - един ден ще изяде 200-300 грама, другия ден само 2-3 лъжички. Но не го насилвам. През деня, между яденията му оставям чинийка на холната масичка с бисквитки, сандвичета, солетки и плодове. Когато му се приисква нещо просто сам си взима.

# 25
 • Мнения: 1 136
Моят също по цял ден нещо дъвче. Правя му бисквити, мъфини, давам плодове, но не минава само с основните хранения. Отделно и нас, ако види да ядем и той тр да намаже. Понеже аз готвя, не му меря грамажите, но мин седмица бях взела кухня единия ден 220 грама и не му стигна 😂 той изяжда повече от това, а е кльощав. 9кг тежи, а преди повече от месец беше 82см.

Аз искам да попитам как са вашите дечица със съня? При нас е г/д добре. Буди се 2 пъти нощем,   Но започна да става много рано сутрин с тенденция да се измества все по-рано. От всичките изчетени статии от консултанти съм склонна да мисля, че нещо с режима не е ок. Събират му се общо 12 часа сън за денонощие. Става в 6, обедния сън е към 13ч. Спи до 15ч и ляга към 20, 20:30. Не знам може и ок да е това, но искам да го изместя поне да става в 7, че не е човешко 😁

Можете ли да ми опишете режима на вашите деца?

# 26
 • Мнения: 383
Ели през последния месец има следния режим: става в 7 -7:30 , после има дрямка за около час в 10 , следобяд заспива в 14:30 някъде 15:00 пак за час . Вечер я заспива около 20:30 , като вече почти не се буди нощем за мляко . Повече от седмица вече си спи по цяла нощ , освен ако не се събуди за водичка .
Ние с яденето пък сме обратната. Не иска да яде особено и аз от 2 дни спрях да и давам бисквити , солети и други дребни неща между храненията , за да си изяжда манджите поне . Работи за сега .

# 27
 • Мнения: 989
Аз не давам неща между храненията.
На мен по принцип такова ми е разбирането за здравословно хранене- не да се яде нон-стоп и коремът да не почива, а да се яде на определени интервали от време.

# 28
 • Мнения: 383
Аз не давам неща между храненията.
На мен по принцип такова ми е разбирането за здравословно хранене- не да се яде нон-стоп и коремът да не почива, а да се яде на определени интервали от време.

И аз избягвах , но таткото все и дава по нещо ... баби лели като дойдат също. Сега съм им забранила Хаха .
А и педиатъра каза да се храни на 4 часа .

# 29
 • Мнения: 354
Раян ощсе отказа от втората дрямка миналата седмица от раз.Сега става в 8.00 към 12.30 спи за около два часа и вечер заспива за 10мин. Към 22.00ч.Той никога не е заспивал вечер по рано от 22.00 даже като бебе лягаше в 23.00 сега с едната дрямка не издържа до по-късно.
BMR опитай след втората дрямка да удължиш будуването с още един час примерно.От това което си написала сутрин будува 7ч. До спането в 13ч.а след него само 5ч.

Общи условия

Активация на акаунт