Разочарована от себе си

• 14 412
  • 346
  •   1
Отговори
# 240
  • София
във форума всички сме с логорея (макар че логорея означава нещо съвсем различно от това, което разбират повечето хора). Иначе нямаше да пишем тук. Ти също си в групичката. Wink

# 241
  • Blondeville
Хубаво си ми беше преди ковид, когато нямах време за форума и да логорействам, посипвам си главата с пепел, че споделих моя опит  😁

# 242
  • София
Андариел, ласкаеш ме.
Нали все драпаш - на, влачи приза Mr. Green

# 243
  • София
Да, но единствена предложи помощ на практика, нали? Вместо да разказва за раждането под дървото на нивата преди 20 годин'.

# 244
Аз ако направя равносметка на живота си до сега ще е - пикове и спадове. Как го правите сигурен не знам.
Детето се появи, когато нямахме нищо. Аха да плануваме стабилност(собствено жилище) взехме, че сменихме града. Всичко от начало. Работи яко, доказвай се, Казхме си "успяхме" и дойде кризата. Всичко се срина в нищото. Ново начало, нови планове и пак пик, а после развод.
Но в този водовъртеж едно дете е на път да поеме по собствения си път.
Живота се случва, когато го живееш..Не когато плануваш.
Ако чаках да ми е подредено - собствен дом и висока заплата.. нямаше да имам дете.
Любовта, която изживях беше прекрасна, но вече я няма.
Дете обаче аз винаги съм искала..

Публикувах преди да те прочета Terryy..
И звучи вече глупаво..
Знам колко е трудно, когато си в провинцията, а всичко е време и пари.
Освободи се от този негативизъм сега, покрай раздялата. Този мъж не е твоя.
Наистина живота е кръговрат.

# 245
Изчитайки всичко се замислих, че въпросния натиск на социума към жените да раждат идва предимно ... от жени. Сякаш има някакво завиждане, пласирано като загриженост. Нещо от типа - как така  тя ще си развява...женствеността където и с когото си иска, докато на мен едни 10-20 от силните години на живота нещо ми се губят. И съответно (вероятно неосъзната) злорадост, че за компенсация поне ще свърши сама с "Листопад" и сурия котки.
Адмирации за куража на двете дами, които дръзнаха да си отстоят позицията заставайки срещу фабричните си настройки и инстинкти в името на свободната си воля.

# 246
  • Blondeville
Аз съм родила късно според общоприетото. Ако някой е родил на 20, това е неговият житейски избор, доволен е от себе си, гледайки назад, и казва “да имам дете тогава е най-правилното нещо”. Ясно, че авторката няма как да върне едно 16 години назад, нито да заличи с ръка репродуктивните си проблеми. Може да види гледната точка за имането на деца на някой, който го е поставил на преден план в ранна възраст. Друг е решил да го отложи. Трети въобще не го иска. Все различни избори, което иде да каже, че няма универсален път към постигането на дадена цел.

# 247
Изчитайки всичко се замислих, че въпросния натиск на социума към жените да раждат идва предимно ... от жени. Сякаш има някакво завиждане, пласирано като загриженост. Нещо от типа - как така  тя ще си развява...женствеността където и с когото си иска, докато на мен едни 10-20 от силните години на живота нещо ми се губят. И съответно (вероятно неосъзната) злорадост, че за компенсация поне ще свърши сама с "Листопад" и сурия котки.
Адмирации за куража на двете дами, които дръзнаха да си отстоят позицията заставайки срещу фабричните си настройки и инстинкти в името на свободната си воля.

Тука най-яростно се изказва всъщност мъж.

# 248
  • SF
Жената се разделя с мъж и е разочарована от себе си. Как така се заговорихте за деца?

# 249
  • София
Да, но единствена предложи помощ на практика, нали? Вместо да разказва за раждането под дървото на нивата преди 20 годин'.

Формално всеки може на думи да предложи помощ, но въпросът е дали ще я изпълни тази помощ на практика. Затова предлагам помощ, която мога да изпълня на практика.

Авторката иска деца, но има репродуктивни проблеми и оттам тръгна приказката за мъжете и децата. Просто е попаднала на каръци и сега се чувства тя виновна. А не трябва да се чувства виновна.

# 250
Жената се разделя с мъж и е разочарована от себе си. Как така се заговорихте за деца?

Еми ей така, всеки си има мнение, чието споделяне не търпи отлагане, и виж какво стана Grinning

Да, и според мен мъжете, на които е попаднала, са били ужасни. Явно някаква карма, не знам. Дано намериш някой свестен, има и такива Simple Smile

# 251
  • София
Андариел, изяж се, ама не си плюя на думите.
Не веднъж съм помагала с каквото съм могла тук.

Вяско, натиск има от обществото, не конкретно от жените.
Не търси злост конкретно, че ней хубаво така.

# 252
  • Blondeville
Още в първия пост авторката се чуди не е ли сбъркала с раздялата, заради възрастта и репродуктивните си проблеми. 99% от пишещите, дори с личния си опит на имане деца на 20, 30, и още отгоре потвърждават, че е по-важно връзката да е пълноценна, отколкото да е само от зор, че времето си минава. И че ако желанието за деца е толкова силно, а принцът го няма, има начини.

# 253
Вяско, онова със свободната воля в същността си е фабрична настройка. Всеки си кара на фабричните настройки.
Останалото Горджъс го е написала вече.

# 254
  • София
Защо да се изяждам, дори много се радвам, че предложи да помогнеш на авторката финансово. С теб не съм в някакъв конфликт или война. Не знам защо заставаш така  срещу мен. Не съм те предизвикала с нищо.

Общи условия

Активация на акаунт