Разочарована от себе си

• 14 776
  • 346
  •   1
Отговори
# 225
  • Blondeville
Честно казано, по-тъжно е ако човек прави нещо, само за да угоди някому, без да го иска наистина.

Щом всеки ще си дава мнението по въпроси извън темата, аз не искам да правя изключение.

Не виждам нищо лошо в това да нямаш деца, да имаш домашна помощница и колкото си искаш котки.
Изключително тъжно жена да мисли така...

Terry, не знам дали проблемът ти с яйчниковия резерв може да се лекува докато не опитваш активно да имаш дете, но пък можеш да замразиш яйцеклетки съвсем спокойно. Няма смисъл да гледаш назад със съжаление. Ако не си обичала бившия, или ако не си се усещала самата ти обичана, връзката е било безсмислено да продължава. Пожелавам ти да намериш най-вече хармония със себе си, останалото ще се подреди след това, по един или друг начин.

# 226
Щом всеки ще си дава мнението по въпроси извън темата, аз не искам да правя изключение.

Не виждам нищо лошо в това да нямаш деца, да имаш домашна помощница и колкото си искаш котки.

Що? Т'ва си е неин избор, така си е решила.

А жена, която не иска да има деца, поне знае какво иска - че не иска деца. И е по-добре да няма, щом не иска. А не обществото да я притиска да има, за да е "като другите", "нормална". То пък много щастливо ще е детето да расте в среда, ако не е било желано.

Съжалявам, че изскочих извън темата, ама пък такива мнения са ми много... хмм..

По-примитивно е да се водиш само и единствено от социума, кое е добро, правилно и т.н.

Бих уважавала повече жена, която смело си казва, че иска котки и не иска деца, отколкото жена, която не иска деца, но ги прави, само заради общ. мнение.

# 227
  • София
Аз пък уважавам хора, които правят каквото трябва, а не каквото им се иска. Беше популярно като ценност. Преди 30ина години.

И каква е гаранцията, че "точно това иска"?
Може само така да ѝ се струва.
А на 45 изведнъж да установи, че не е искала това.
Познавам такива хора лично. Тъжно е меко казано. Драмите са ужасни.

# 228
Тангра, живота си го носим на плещите сами, затова е и добре да си носим последствията от собствените решения, не от наложени. Границите на "трябва" за всеки отделен човек варират, ама не според мерките и мисленето на другите. Конкретно приложено към една човешка съдба, мисленето на останалите може да е твърде вредно. Социумът не може да има коригиращи изисквания към отделен индивид, стига с поведението си той да не нанася вреда никому другиго.

# 229
  • София
Съгласен съм, и аз нося последствия от "чуждо мислене", които са били вредни.
Аз съм казал друго.
Но ако тръгнеш да правиш "напук" на "чуждото мислене" може да се получат също доста вредни ексцесии.
За изисквания не съм говорил.
Каквото "трябва", то си е отговорност пред себе си. Ако на някой мирогледът му се изчерпва с фризурата на кучето, ами ... социумът го е оставил да си живурка в "балона си".
Ама после да не мрънка на останалите. Да му осигуряват психолог, психиатър, психо хапчета, и градинки, където да си изпишква кучетата. А за децата да няма достатъчно.

# 230
  • София
Станала отчетна тема - коя, кога, как, с кого......

Много полезни мнения за жена с рухнала връзка и без деца.

Абсолютно. Чак е грозно отстрани да се обясняват една през друга само за да има дискусия и да си "изкажат" цялата пледоария и семейно дърво. Нула човещинка.

# 231
  • Blondeville
Извини ме, но кое е по-полезно - споделеният опит и съвети, или да влезеш само да кажеш кой какво да (не) пише 😉

Човещината е да покажеш светлината в тунела, и че всеки има различен житейски път. Мисля всички подкрепиха авторката в решението ѝ да не стои в обречена връзка, дадоха съвети от своята камбанария, а оттам насетне - каквото сабя покаже.

Станала отчетна тема - коя, кога, как, с кого......

Много полезни мнения за жена с рухнала връзка и без деца.

Абсолютно. Чак е грозно отстрани да се обясняват една през друга само за да има дискусия и да си "изкажат" цялата пледоария и семейно дърво. Нула човещинка.

# 232
Скрит текст:
Отговорих на твърдението ти, че
Аз пък уважавам хора, които правят каквото трябва, а не каквото им се иска. Беше популярно като ценност. Преди 30ина години.

И каква е гаранцията, че "точно това иска"?
Може само така да ѝ се струва.
А на 45 изведнъж да установи, че не е искала това.
Познавам такива хора лично. Тъжно е меко казано. Драмите са ужасни.
Изказваш странично, даващо наклон мнение.  - социума. Основно занимание на социума е да "знае" как другият трябва да живее живота си.
. Приемам, че не умея да обяснявам ясно.

# 233
  • Девин
Честно казано, по-тъжно е ако човек прави нещо, само за да угоди някому, без да го иска наистина.

Terry, не знам дали проблемът ти с яйчниковия резерв може да се лекува докато не опитваш активно да имаш дете, но пък можеш да замразиш яйцеклетки съвсем спокойно. Няма смисъл да гледаш назад със съжаление. Ако не си обичала бившия, или ако не си се усещала самата ти обичана, връзката е било безсмислено да продължава. Пожелавам ти да намериш най-вече хармония със себе си, останалото ще се подреди след това, по един или друг начин.

И през това минах като се разделих с бившия ми мъж, месец след раздялата бях в една от най-добрите клиники, и при уж най-добрия лекар, но сама в тази битка.
Тъй като живея в провинцията, за всеки преглед трябваше да пътувам, да оставам по хотели, да пробвам месец след месец, общо 5 месеца такъв живот и все не можеха да изкарат качествена яйцеклетка.

Един ден стоях пред кабинета на доктора, часа ми беше в 12ч. аз влезнах при него в 18ч. нормално закъснение в (такава клиника).
Стоях в чакалнята, и видях че само аз съм сама, всички бяха по двойки хванати за ръка, подкрепящи се видях надеждата в очите им за детенце, видях успешните опити  снимки на бебчета на снимка с мама и тати, заченати инвотро и изведнъж рухнах.

Минах прегледа пак неуспешно, след хапчета и инжекции които сама си биех за стимулация, нямаше ефект нямаше качествена яйцеклетка.
А и финансово вече не можех да си позволя всичко, и си казах оставям всичко в Божите ръце,
може да ме изкарате слаба, но не издържах и се примирих.

# 234
Тангра, ти що не вэемеш да си направиш едно бебе като толкова ти энае устата.Grinning Имаш моралното эадължение като почти 40 годишен да си направиш бърэо едно бебе (по твоята логика), щото те и мъжете не могат вечно... Много энаеш да философстваш эа птиците дето не си мътят яйцата, эа 20 годишните, а самият ти си на около 40, доколкото раэбрах от амбивалентния ти отговор сингъл беэ деца и киснеш в женски форум да даваш акъл на жени как да си живеят живота. Малко ми идва комплексарско.

# 235
Аз ако направя равносметка на живота си до сега ще е - пикове и спадове. Как го правите сигурен не знам.
Детето се появи, когато нямахме нищо. Аха да плануваме стабилност(собствено жилище) взехме, че сменихме града. Всичко от начало. Работи яко, доказвай се, Казхме си "успяхме" и дойде кризата. Всичко се срина в нищото. Ново начало, нови планове и пак пик, а после развод.
Но в този водовъртеж едно дете е на път да поеме по собствения си път.
Живота се случва, когато го живееш..Не когато плануваш.
Ако чаках да ми е подредено - собствен дом и висока заплата.. нямаше да имам дете.
Любовта, която изживях беше прекрасна, но вече я няма.
Дете обаче аз винаги съм искала..

# 236
  • София
Блонди, разписах се с мнение и съвет още в началото на темата, но тя се изроди.
И четейки сега, отбелязвам. Не разбирам какъв опит може да сподели някой, който се е оженил на 20, не е имал репродуктивни проблеми и крайно емоционални връзки? Освен да си изпее монолозите.

terryy, съжалявам за преживяванията ти. Психическата тяга ти е била огромна.
може би наистина е добре да посетиш специалист, здравата психика "храни" здравото тяло, колкото и клиширано да звучи.

# 237
  • София
Никой не те изкарва слаба. това дори няма да си го помисляш повече!
По въпроса с осиновяването. Ако решиш някога да задействаш процедурата, можеш да събереш документи и да минеш обучение за кандидат-осиновители. Това не означава, че веднага трябва да осиновиш дете. Най-малкото на обучението, ако го водят както трябва, ще си изясниш много неща за себе си и дали си готова да поемеш по този път. При всички случаи ще има полза за теб, ще чуеш отговорите на въпроси, които дори не си подозирала, че са важни.
Каквото и да предприемеш в живота си, пак е по-добре да направиш нещо, отколкото да потънеш в усещане за безизходица. Дори да го има усещането за пловаленост и разочарование от себе си - това ще мине и ще замине.

Животите ни са изтъкани от монолози. Опит на заем не се дава, но не е и нужно човек да е имал точно същите проблеми, за да се замисли как би постъпил от дистанцията на времето и сегашния си акъл, или какво би казал на приятелка в такава ситуация.

# 238
  • Blondeville
terryy, съжалявам, че си минала и през това. Не си слаба, нормално е всичко това да ти се отрази, а и стимулацията допълнително разбърква хормоните и емоциите.

Бих те посъветвала да посетиш и психолог, аз съм била и ми е помагало много, няма нищо срамно в това. И след това отново опит в клиника за яйцеклетка, ако още го искаш.

Кетчър, на всеки 20-годишни омъжили се за ученическата любов и направили дете млади, насреща може да сложиш тези, които са срещнали правилния на 30+, и са решили да имат деца на 35+, както и тези, които още чакат принца. До тях нареди и тези, които не искат деца, после и тези които искат деца, но не могат да имат. И ето ти го шарения свят, всеки с опита и миналото си, и с гледната точка на своята камбанария.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 19:34 от blondie_anna

# 239
  • София
Път в тунела винаги има, но единици схващат проблема, който е съществен.

Коя учила, работила, па сколасала да роди едно, две, три не е стимул, а лична логорея.

Тери, ако искаш, ще те свържа с жена осиновила сама дете. Топла, сърдечна, прекрасна жена!

Ако си търсила начини за донорска яйцеклетка и си обмислила идеята, сподели. Готова съм да помогна и финансово, мисля няма да съм една.

Ако жалиш за господина - мисля няма нужда, защото! Той дете е имал, не мисли, че е щял да откликне. Мисля добре си го преценила.... сполай му!

Общи условия

Активация на акаунт