Разочарована от себе си

• 14 782
  • 346
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Станала отчетна тема - коя, кога, как, с кого......

Много полезни мнения за жена с рухнала връзка и без деца.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:16 от Ms.Gorgeous

# 211
Статала отчетна тема - коя, кога, как, с кого......

Полезно е, разбира се. Таман се вижда, че всеки шета на отклоненията си.
На авторката освен да й олекне...

# 212
  • София
Първа Андариел спомена "контрата", така че аз я употребих в същия смисъл.
Но, ето какво аз разбрах под това понятие.
контра = отговорност.

Според мен различните полове имат различни плюсове и минуси, имат си права и задължения и са относително равноправни. А и по равно носят отговорност, пред себе си, най-вече.
Имат си и различни силни точки, в различен етап от живота.
На жените силата им е като са най-млади. На мъжете, около 30те.
Около 30, дори и да не са изградили напълно финансова система, имот, стабилност, кариера, поне се виждат тенденциите и може да се прецени накъде отиват нещата.
От друга страна около 20 са с по-малко позитиви, включително и в характера. Жените им намират бая кусури. Такъв бил, онакъв бил.
А някоя дама поставя ли се на тяхно място и пита ли ги на тях как им е? Дали е едно и също мъж на 20 и жена на 20. Получават внимание, ухажвания, покани, забавления, секс.
Дали е същото ако си мъж на 20.
Всичкото хубаво, нека е така.
Но после на 30 се обръщат нещата. И мъжете стават по-търсените. Разбира се, не всички от тях. Само по-успелите и по-мъжкарите.
И в това няма никаква несправедливост. Единственото, което се иска е осъзнаване на този факт. Едните получават малко повечко "НА КРЕДИТ", и после малко по-малко се взима. Другите си го заработват сами. И им отнема едни 10ина години.

Щом всеки ще си дава мнението по въпроси извън темата, аз не искам да правя изключение.

Не виждам нищо лошо в това да нямаш деца, да имаш домашна помощница и колкото си искаш котки.
Разбира се, че няма нищо лошо.
Също и няма нищо лошо доста хора да си имат мнение за тоя типаж.
Тия птици, дето не си мътят яйцата как се казваха?

# 213
  • Blondeville
Ами трудно е да дадеш съвет, изхождайки от нечий чужд опит, човек разсъждава на база собствени преживявания и виждания. И е много полезно даже, защото е видно от мненията, че и тези, родили деца в студентските години, и тези, направили го по-късно, са имали основното - подходящ партньор. Тоест авторката няма защо да съжалява за развалената си връзка, когато явно двамата не са си пасвали. Оттук насетне трябва да е в хармония най-напред със себе си, после ще дойде и точният човек. Не е нужно истерично вкопчване в първия срещнат, заради възрастта.

Статала отчетна тема - коя, кога, как, с кого......

# 214
Тангра, благодаря за отговора!
Даже съм съгласна с теб почти изцяло.

# 215
  • София
Животът й сега изглежда рухнал, но не е свършил. Затова й писах, че м9же да роди и без да чака нов мъж, щом така или иначе ще трябва да се лекува. Няма неотгледано дете, а в днешно време никой няма да я сочи с пръст, че е самотна майка. Мъжът може да изчезне като му скимне, но детето ще си е нейното семейство винаги.

# 216
  • София
Темата не е да си разказвате житейските съдби и колко деца имате, нито за подмотването.
Авторката не се е мотала, имала е и почти брак, просто не са се получили нещата.

За мен стои единствено въпросът дали несигурността й ще се реши с появата на дете или мъж. Това долу е малко свръх, тъй като не знаем дали е постъпвала така и с другите си партньори. Черна прогноза, но възможен отговор на въпроса за "спокойната семейна среда". То пък голям келепир да създадеш дете и да е нещастно, но "някак си изгледано". Това по принцип, не знам авторката в какво състояние е и й желая да се появи човек, който я обича и ще върви с нея през трудностите.

Скрит текст:
Потърси професионална помощ, щото и със следващият ще е така. Ти разбираш ли, че самата идея ей така хоп изхвърляш човека от живота си, за да получиш доказателство за любовта му ? Хммм странно ! Кой прави така ?
Хората не са предмети, не се изхвърлят. И да, действията не се връщат назад, остават и имат значение.

# 217
  • София
Как реши, че ще е нещастно и отгледано някак? Нали ще има майка, роднини, които ще го обичат и ще помагат!

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:43 от Andariel

# 218
  • София
Авторката си знае най-добре. Каквато информация е подала, такава сме обсъдили. Е, и малко отгоре.
В никакъв случай не съм имал предвид, че авторката се е мотала.

С 2 думи, не са били подходящи с последния.
Така че, разбор на приоритетите, фитнеси-митнеси и тн. Следващия.

# 219
Тия птици, дето не си мътят яйцата как се казваха?

Това ли те е мъчило досега? Премести се в орнитоложката тема, тука други неща обсъждаме.

# 220
  • София
Как реши, че ще е нещастно и отгледано някак? Нали ще има майка, роднини, колите ще го обичат и ще помагат!

Не съм. Написах, че е възможна алтернатива освен "и в мизерия всяко дете е изгледано някак". По одата ти за безмерно раждане, иначе авторката може и да отгледа щастливо дете, дано. Simple Smile

# 221
  • София
Каква мизерия? Без ток и вода е мизерия.

# 222
Щом всеки ще си дава мнението по въпроси извън темата, аз не искам да правя изключение.

Не виждам нищо лошо в това да нямаш деца, да имаш домашна помощница и колкото си искаш котки.
Изключително тъжно жена да мисли така...

# 223
  • Девин
Някой беше попитал какъв е проблема ми и това без това съм тръгнала всичко да си споделям Grin , преди 6 години, когато не се получаваше бебето, след изследвания се оказа че съм пременопауза, с изчерпващ яйч. резерв.
На 30 си имах всички симптоми като за менопауза. Лекарства, прегледи, мъки и накрая отказващ се мъж, ми разказа играта. Тогава се събрах, стъпах си на краката и пак неуспех. Не се оплаквам, даже много си харесвам живота, късметлийка съм за други неща, всеки си има трудности. Единствено, грешния избор за мъже, ми е слабото място.
Тези дни се замислих и разучих някой неща за осиновяване на дете от сам човек. И на това съм готова, ако не стане по другия което ме съмнява. Но ще си дам време,  ще си взема котка или куче хаха, точно да влезна в рамката на самотница Grinning В кръга на шегата.

# 224
Даже и избора на мъже не бих нарекла грешен. Трябвало е да минеш през това, минала си. Ще мине време, по друг начин ще погледнеш на всички тези събития, довели те до този момент - как да имаш дете, щом това искаш.  Успех ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт