Разочарована от себе си

• 14 813
  • 346
  •   1
Отговори
# 135
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Извинявай за въпроса, може да не ми отговаряш, разбира се, но защо отлага толкова време децата?
Кариера ли гради или ...
Питам, защото аз усетих толкова силен природен повик за дете, когато бях на 25, че беше по- силен от разума. Хормони. Ако нямаше подходящ човек около мен, вероятно щях да се метна на първия съгласен на деца Simple Smile

Но това е моята история.
Напоследък все повече жени отлагат и се чудя каква е причината и как им се получава, като знам колко е силен този природен вътрешен глас, който кара много жени да правят глупости на тази възраст

Иначе децата са си деца- гледаш ги докато остарееш и никога не е лесно с тях

# 136
За другите не знам, за себе си мога да отговоря. На почти 34 години съм и нито веднъж досега не съм изпитала потребност да имам дете. Не знам на какво се дължи, а и не се замислям. Нито на 25, нито на друга възраст досега не съм искала дете.

# 137
Обикновено природните повици идват, когато има подходящ човек до теб или вече започнеш да се чувстваш притиснат от времето. Не са много жените, които на 25 ще тръгнат по донори, заради "природата". Явно има подходящ човек до тях.

# 138
За другите не знам, за себе си мога да отговоря. На почти 34 години съм и нито веднъж досега не съм изпитала потребност да имам дете. Не знам на какво се дължи, а и не се замислям. Нито на 25, нито на друга възраст досега не съм искала дете.
Ох, дано да не се сетиш, че не си се осъществила като жена и животът ти е празен след 40 г., щото тогава и ще видиш зор.

# 139
Скрит текст:
[/]
Ох, дано да не се сетиш, че не си се осъществила като жена и животът ти е празен след 40 г., щото тогава и ще видиш зор.
Не вярвам, че единственото предназначение на жената е да се размножи. Животът ми би бил празен и с дете, ако не съм го искала. А и то би усетило, че е нежелано и едва ли би било щастливо от този факт.

# 140
Вярно е така!
Ако не искаш дете, няма смисъл да се насилваш- никога няма да си щастлив. Но трябва да си наясно какво искаш.
Защото ако не искаш да се занимаваш с деца или нямаш този природен повик, значи го правиш заради някакъв външен натиск. И реално е добре да се изясниш със себе си.

# 141
Скрит текст:
[/]
Не вярвам, че единственото предназначение на жената е да се размножи. Животът ми би бил празен и с дете, ако не съм го искала. А и то би усетило, че е нежелано и едва ли би било щастливо от този факт.
О, ама разбира се ! Някои жени не дават поколение. Просто са такива. И по-добре. Всяко дете заслужава да бъде желано и обичано.

# 142
Има и жени, които не се замислят дали искат, или не да имат деца, просто нещата им се случват леко и естествено-имат си партньор, забременяват и раждат. Няма как една жена да знае как би се чувствала с дете и дали това ще и осмисли живота без да е раждала и отглежда дете. Има жени, които може много да искат да имат дете, раждат и осъзнават, че не е това, което искат, чувстват детето като бреме и т. н. Има и жени, които, уж, не искат дете, не се виждат като майки, но по стечение на обстоятелствата раждат и осъзнават, че това е най-хубавото нещо и са любящи майки. Вариантите може да са всякакви. Според мен би имало проблем при отглеждането на дете и даването му на любов ако човек е повече нарцистичен и не може да преодолее тази си нарцистичност в името на детето.

# 143
  • София
Andariel, детето може да приеме, да се примири със ситуацията, но няма да се чувства добре с родители, които не се разбират помежду си. Това ми беше мисълта. 

Различни не означава да не се разбират, а дори някаква степен на неразбирателство е част от нормалния живот. Децата ги ожалваме, все едно трябва да имат идеалната обстановка с идеалните родители. В живота няма такова нещо, всеки луд с номера си. Важното е да не са някакви екстремни неразбирателства, но дори тогава децата след време порастват и на свой ред започват да разбират някои неща.  Както се казва жаргонно, всеки е счупен по някакъв начин, животът е една постоянна травма, но все някак се справяме с нея. Жените постоянно раждат от мъже, които не обичат, но обичат децата си. В един момент майчинското надделява над женското. Да, има много случаи, в които жените не обичат децата от нелюбим мъж, но ако са поставени пред избора дали изобщо да имат дете или това дете да е от нелюбим мъж, желанието за дете може да се окаже водещо, особено предвид възрастови и други особености. Все пак, първият ни природен подтик е да се размножаваме, там природата не е написала "размножавай се само от мъж, когото обичаш". Ние тук си мислим някакви по-идеализирани варианти, защото много ни се иска да е така, искаме го първо за себе си, но всъщност очакваме твърде много от хората. Не сме представителна извадка.

# 144
Аз все пак мисля, че доколкото зависи от теб, трябва да се постараеш да осигуриш добри условия за бъдещото си дете преди да го създадеш.

# 145

В социален план изобщо не е, но в биологичен май нямаме друг смисъл- нито жените, нито мъжете.

Но това няма значение, всеки може да избере смисъла си. Въпроса е да не страдаш, опитвайки се да влезнеш в чужди представи за живота си. Надявам се, че проблемът на terryy  не е такъв.

# 146
  • София
Белл87, разбирам те, но това са фантазии, сори, че го казвам. Зная, че е клише, но ако погледнеш историите на хората около себе си, на твоето семейство, приятали и т.н., дори тук най напосоки да прочетеш, много рядко хората чакат да подсигурят условия, та чак тогава да раждат. Най-искрено и лично, ако бях живяла навремето с мисълта за създаването на условия, сигурно и досега щях да съм бездетна. Младостта е измислена за раждане на деца, а не за живеене само за себе си, някакви хипотези за кариери и какво ли не. На млади години се правят връзки и се раждат деца - тогава човек много-много не задълбава. Сигурно знаеш за достатъчно много случаи дори в собствената си рода, когато хората са се женели след гимназия или като студенти - има цяло поколение студентски бебета. Деца се раждат не благодарение на условията, а въпреки липсата им. А родителите щат-нещат порастват и започват да правят някакви неща, за да изхранят децата си. Ако чакаш всичко да е както трябва, се превръщаш в любимата леля, която дава всичко за племенниците си. Няма време за чакане или за правене на добри условия. Докато умните създават условия за нероден Петко, лудите раждат.

# 147
Скрит текст:
Въпроса е да не страдаш, опитвайки се да влезнеш в чужди представи за живота си. 
Да, съгласна съм, че това е най-важното. Ако го живееш така, както другите очакват от теб, това всъщност няма да бъде твоят живот.

# 148
  • Девин
Извинявай за въпроса, може да не ми отговаряш, разбира се, но защо отлага толкова време децата?
Кариера ли гради или ...
Питам, защото аз усетих толкова силен природен повик за дете, когато бях на 25, че беше по- силен от разума. Хормони. Ако нямаше подходящ човек около мен, вероятно щях да се метна на първия съгласен на деца Simple Smile

Но това е моята история.
Напоследък все повече жени отлагат и се чудя каква е причината и как им се получава, като знам колко е силен този природен вътрешен глас, който кара много жени да правят глупости на тази възраст

Иначе децата са си деца- гледаш ги докато остарееш и никога не е лесно с тях

След разочарование от една връзка, заминах за чужбина дълги години нямах партньор, предпочитах да остана сама от колкото да ме наранят пак така. Когато си върнах доверието в мъжете, се омъжих и мъжи ми ме остави след като се разбра за проблема ми.
Правя грешни избори вероятно, и в мен има проблем ясно е, разбрах си грешките и в тази връзка дадох всичко от себе си, но просто пак не съм избрала правилния човек.

# 149
  • София
Я, вземи да родиш и без мъж, пък каквото дойде! Може и донорски материал да използваш. С мъж или без мъж - детето винаги ще си е твое. Най-егоистично.

Общи условия

Активация на акаунт