Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 190
  • 808
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм ходила на фоликулометрия 3 месеца. За овулация се ориентирам най-вече по цервикалната слуз. Когато овулирам от десния яйчник винаги ме боли (имам прекарано възпаление на този яйчник и там ми е намален кръвотока) Иначе си го правим почти всеки ден, тъй като спермограмата на мъжа ми е хубава. А този месец засичах базалната температура за първи път и мисля, че се справих. Ще си покаже 😁 Нали знаеш, повечето двойки забременяват като не следят стриктно дните, а се отдават на интензивна любов 😉

# 211
Ирен & Believe много съжалявам, силно вярвам, че съвсем скоро и нашите чудеса ще се случат.
Ели прекрасно ЧХГ, спокойна и лека бременност от тук нататък. Бързо нормализиране на прогестерона. 🍀🍀🍀
 Успех и късмет на всички вас борбени момичета-нови, стари, млади, имащи, нямащи деца!

Пс-Аз имам още 6 хапчета от противозачатъчните,нямам търпение вече да минават тези дни и  много се надявам задържаните фоликули да са изчезнали🙏🙏🙏И да влизам и аз отново в битката, и този път да я спечеля !!!

# 212
Привето и от мен. Не успявам да се включвам често ,както си мислих но пък всичко изчетох Relaxed

Страхотно ЧХГ на Ели, стискам силно палци да се наместят нещата и с прогестерона и всичко да е по план.

Относно добавките, освен фолиевата киселина засега друго не пия. В семейството ми хапваме флавоноиди от повече от година и засега разчитаме на това.
Иначе въсем отделно си пия л-тироксин, защото съм с Хашимото.

При нас тези последни 3 дена бяха за "бебеправене" и след малко отивам към лекаря ми да видим какво се е случило. Спукали ли са се фоликулите или не. Няма да ви лъжа, че ми е много напрегнато и сълзливо.

Усмихнат ден от мен!

# 213
Аз съм ходила на фоликулометрия 3 месеца. За овулация се ориентирам най-вече по цервикалната слуз. Когато овулирам от десния яйчник винаги ме боли (имам прекарано възпаление на този яйчник и там ми е намален кръвотока) Иначе си го правим почти всеки ден, тъй като спермограмата на мъжа ми е хубава. А този месец засичах базалната температура за първи път и мисля, че се справих. Ще си покаже 😁 Нали знаеш, повечето двойки забременяват като не следят стриктно дните, а се отдават на интензивна любов 😉
Alison, доволна ли си от фоликулометрията или смяташ, че и сама щеше да се справиш с това да идентифицираш овулацията си? ЦС и аз имах - и пробвахме тогава. Възхищавам се, че намирате сили и време да пробвате всеки ден почти Simple Smile Това е супер и увеличавате шанса. Моят приятел има доста проблеми на работа и не му е много до това, а то не върви аз да ходя и да го дърпам постоянно. Иначе си права, най-често се получава, когато се отпуснеш и просто действаш, без да се филмираш излишно и всичко да е по учебник Simple Smile))

Одри, и аз знам, че е хубаво да се правят по 2-3 теста на ден, когато е очакваното време за овулация. Аз просто не знам моята късна ли е, нормална ли е, цикълът ми е по-дълъг, често е към 30-32 дни, та затова май овулацията не ми е на 14-и ден, а след това, но така и не успях да засега.
Правя си тестовете към 4-5 следобед, имаше 2 дни, в които правих сутрин и вечер и резултатът пак беше негативен. Не съм пила течности и не съм пишкала поне 2 часа преди това. Май ще пробвам с базална температура. Сетих се друго - преди година имах остър дефицит на витамин D - беше около 19, като това е латентен дефицит. Четох, че това също пречи на забременяването. Май ще си купя хранителни добавки.
Благодаря за съвета, ще пробвам сутрин и вечер тестове + мерене на базална температура след следващия цикъл (трябва да ми дойде след няколко дни, вече имам пъпки по лицето Sad)

Момичета, стискам палци на всички и ви пожелавам хубав ден и темата да се изпълни с много приятни новини.

# 214
Ами доволна бях, защото и аз имах съмнения дали изобщо имам овулация и чрез фоликулометрията видях колко и как растат фоликулите, че си се пукат, че лигавицата ми е ок,  пусках и  прогестерон след ову, НО пак не се получи. Така, че и да оцелите овулацията за съжаление не е гаранция, че ще стане 🙁 Та, ние ще опитваме още 2 месеца така и ако все още не става, ще преминем към някакви процедури. Решихме, че няма за какво да отлагаме.
Успех на всички, борещите се по който и да е начин 🍀

# 215
Со , може би зависи и от марката тестове за ову, които използваш. Аз използвах Clear ovu и винаги чертичката ми излиза по-наситена от контролната, като ги правя винаги между 17:30и 18 , нищо че на кутията пише по-рано, като до към 14:30 спирам пиенето на течности и ходенето до тоалетна.

# 216
И аз съм на мнението на iren11. В един цикъл правих по едно и също време тестове за О на две различни марки- на  едните изобщо не видях положителен. Успех на всички Ви!

# 217
  • София/Севлиево
Ще се оправят нещата.Както казах на една ФБ приятелка "И на моята улица е време да изгрее слънцето"-и при вас също,мили мои, особено при тези,които са тук откакто аз,че и преди мен(няма да ги изброявам,за да не пропусна някои).
Иначе гаденето ми е голяма работа,тая сутрин даже кафе не можах да пия(вчера следобед второто замина в мивката).Да ми мине прегледа в понеделник и ще се запиша в другата ни тема (тази за бременните).Това обаче съвсем не означава,че ще ви оставя.Напротив,ще чета и пиша и ще се радвам всички "стари кучета" да се махнат от тук.Hug

# 218
Здравейте, да споделя и аз за тестовете за ову, ползвах едни от Ибей, Wondfo, 40 теста за ову и 10 за б. Заради дългия цикъл не успях нито вернъж да хвана положителен, само един единствен път имаше маалко по-малко ярка от контролната черта, тогава нищо не стана.. иначе ние правехме опити през ден-два, отново заради дългия цикъл 40 дни подред ни беше невъзможно. Та искам да кажа, че до НГ следвахме този ритъм(от март 2020), на 30.12 ходих на АГ, който ме прегледа с вагинален ехограф и каза, че не се виждат фоликули или наближаваща овулация. Отчаяхме се и започнах да проучвам репродуктивни клиники. Януари сме се отчели два пъти, като явно един от тези два пъти се е случила магията. Така че е много относително това с тестовете, пък и с фоликуметрията според мен. И явно наистина когато спреш да го мислиш става..
ПП. Малечка съм аз, с нов профил, а утре съм на доктор за установяване на сърдечна дейност, стиснете по едно палче и успех на всички ❤❤❤

# 219
Аз да споделя моя опит, понеже вече дълго време ползвам тестове за О, според мен няма значение от марката ако има О ще покаже, въпроса е че не всеки месец има... Иначе аз мисля че контролната черта трябва да е по-наситена от тестовата а не просто да я има, все пак това е тест за О, а не за бременност идеята не е просто да има черта и за доказателство ще добавя че съм си правила при бита инжекция и изследван ЛХ - чертата трябва да е по-наситена! Ако има втора бледа черта просто не е пика, НО това че има О и правите опити нищо не гарантира - аз имам хиляди такива опити, но при мен има установен неразрешим проблем ( чакам Калчев да го разреши). Така че без проблем и хубава О и опити мисля че до няколко месеца трябва да стане, ако не - търсете проблема!

# 220
Аз утре съм при АГ за първа за мен фоликулометрия(оплита ми се ми се езика само при опит да я изговоря тая сложнотия😃).Пуснала съм и хормони, пък да видим.Реших да занеса резултатите направо на АГ без да се опитвам да се правя на лекар и да ги тълкувам.Толкова за сега.Ако и този месец не стане вече ще мисля за по-сериозна консултация може би.

# 221
Аз исках да се запиша този месец, но греда - на лекаря му се наложило спешно да пътува и не се знае дали ще се прибере за моите дати. Чудя се и аз дали наличието на цервикална слуз говори за наличие/предстояща овулация. За мен това беше първият сигнал миналия месец - разказвала съм ви, че съм с поликистозни яйчници и овулация рядко имам, та този сигнал нямаше как да не ми направи впечатление и да не му обърна внимание. После и лентички потвърдиха (те ме притесняваха впрочем, защото при жените със СПКЯ LH е лъжливо висок, тоест дава лъжливи надежди по-скоро, но при мен имаше само един единствен пик). Разбира се, както се оплаках, дойде ми и то навръх рождения ми ден, но избирам да вярвам, че тази ЦЗ и лентичките бяха знак в правилната посока. Освен това и матката ми беше много висока. Чудя се дали да не започна да меря базална температура. Като цяло не ми се иска да се фокусирам толкова върху тази тема, защото знам, че със спокойствие нещата повече се получават....

# 222
Привет на всички ! На 28 години съм и миналата седмица взехме решение с приятеля ми да правим вече опити за бебче ( даже имаше веднага опит ,но мисля ,че сме се разминали за малко с овулацията). На 18 ти трябва да ми дойде и след това вече мисля да започна с тестовете  за овулация и опитите . Пожелавам на всички хубав ден и много плюсчета за тези ,които ги чакат.

# 223
Здравейте отново, момичета! Включвам се само да кажа, че измерването на базалната температура лично на мен ми даде една идея повече спокойствие и “контрол” над ситуацията. Въпреки, че аз бях с лекарства, инжекции и повече от един фоликул, което дава отклонения относно прословутия спад преди овулация. За мен беше полезно, единственото неудобство се появява събота и неделя, когато отново трябва да се събудя в 7, за да измеря по едно и също време, но пък си заспивах след това. 😃 В момента ме е хванало жестоко безсъние, събуждам се около 5-6 часа сутринта и не мога да заспя отново, но пък поне не се чувствам уморена, което е голям плюс!

Стискам палците на всички пишещи и четящи, вярвам, че хубавите емоции предстоят съвсем скоро! Пращам ви много, много позитивна енергия и прегръдки!

# 224
Аз също съм правила тестове няколко месеца и само един месец 2рата черта беше достатъчно наситена за да може да се приеме.
При фоликуметрията по-точно установяват - бях 3 поредни месеца и при всички потвърдено овулацията, но явно при нас не това е проблема.
Както и да е просто исках да споделя моето мнение, че тестовете не винаги могат да определят точно, а и не винаги могат да се отчетат вярно.

Общи условия

Активация на акаунт