Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 221
  • 808
  •   1
Отговори
# 240
Raulista аз явно съм изкарала някакъв късмет. Като записвах първичния преглед звънях към 9 и нещо сутринта, веднага ми вдигнаха и ме записаха даже за деня, който на мен ми беше удобен. Сега пак четох, че било трудно. Все пак пробвай на 22.02, стискам палци да успееш. Виж, като беше още в Адела звънях цяло лято и не успях да се запиша 😁

# 241
stonefaced, уж не съм с ИР, но се каня да повтарям изследването. Последно го правих ноември миналата година и резултатите бяха странни - почвах с висок показател, но под 5; след глюкозата пада и на 120 мин пак се вдига. ХОМА индекса не индикираше ИР, но беше в горната граница. Ако трябва да съм откровена, ям много въглехидрати и не мога да живея без картофи, така че се надявам поне тази гадост да ме подмине.
Алисън, ще се пробвам и ще докладвам 🤗

# 242
Рали, а инсулинът ти как се движеше при обременяването? Хома индексът не винаги е показателен.

# 243
Съгласна съм с Ирен. Мисля, че тук разказвах, че съм пример за добър HOMA индекс и лоши показатели на 60 и 120 мин. По принцип избягвам да давам непоискани съвети, но жените с поликистоза ги приемам като сестри по съдба и си позволявам. Та мой съвет, Рали, е да обърнеш внимание на инсулина и да видиш дали не си резистентна. Най-често именно той ни прави поликистозни. Още по-често вкара ли се инсулиновата резистентност в ремисия, се решават и проблемите. Това е важно, защото освен че спестява ходене по лекари, пари за изследвания и добавки, и лекарства, жените с поликистози дори и да овулираме, яйцеклетките ни са с по-ниско качество. И сме по-застрашени от аборти в ранните седмици. Извинявам се, че давам непоискан съвет, но ми се струва, че малко лекари у нас (особено гинеколози) предупреждават за тези рискове и коментират тези закономерности.

Няма да се уморя и да препоръчвам тази книга:
https://www.amazon.com/PCOS-Plan-Prevent-Polycystic-Syndrome/dp/1771644605

# 244
За съжаление нито гинеколози, нито ендокринолози обръщат достатъчно внимание според мен. За пореден път пиша, ако не бях търсила и ровила сама, след прочетеното във форума и конкретно в тази тема , нямаше и идея да си имам какво е ИР, СПКЯ, ПКЯ и т.н.

# 245
Здравейте момичета!
Сега се засмислих и за моя HOMA индекс, уж е нисък ама явно не е сто процентова гаранция, че няма проблем. И аз съм с поликистоза цял живот Rolling Eyes

Напоследък само ви чета, че нещо съм се депресирала. Признавам, че изпитвам пълен ужас от пълната упойка на предстоящето хистеро. Не от това, че нещо ще ми се случи, а това, че не контролирам нещата Grin Да попитам, който знае, че преди малко се замислих, за такива манипулации пак ли интубират?

Относно добавките, моят коктейл от доц.д-р. Катя Тодорова включва: лимфомиозот, Б12, vit.D, Inofolic, Ентеросан, Omega 3, селен и неофолик мета.

# 246
Понтиф, съжалявам, дано скоро да стане пак и всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover
Раули, пробвай на 22 сутринта и аз като Алисън си записах час първия път в който звъннах Simple Smile Стискам палци да се похвалиш със скорошен час Flowers Four Leaf Clover
Редактирам се да напиша на Фелиша, спокойно, много добре те разбирам, мисля че при хистерото не интубират, но нека някой който е имал да сподели, аз съм имала лапаро и са ме интубирали и за съжаление ми предстои второ, но се опитвам да мисля само за крайната цел - мисли как ще прегърнеш детето си, а не за упойката Hug
Ще успеем борбени момичета, да бъдем майки, да бъдем щастливи Heart

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 21:57 от Winter11

# 247
  • London
Момичета, повече ви чета вместо да се включвам, но пък винаги ми вдъхвате доза позитивизъм 🌹 Прекрасни сте, наистина ! ❤

На мен днес ми беше последен ден от лелката, та от утре започвам редовно да си меря БТ и да използвам лентичките за овулация. Дано успея да я хвана 🙏🏻  С моя цикъл все 30-35 дни, нямам идея кога ще е, а и никога не съм я следяла.

Създала съм си навик, вечер като си легна и винаги се опитвам да си насоча мислите към нещо позитивно, визуализирам го и сутрин се събуждам свежа, с нови сили. ❤

# 248
Здравейте, момичета! Следя Ви от известно време и днес реших и аз да се включа в темата за бебеправенето. Накратко за мен, на 26 години съм с 1 детенце на почти 6. Първия път забременях от раз , само с 1 опит за месеца и очаквах и този път да стане така. Всъщност сме още съвсем в началото на опитите, започнахме миналия месец, като тогава имахме опити на 14 и 15 ден от МЦ и не се получи. Отидох на преглед при АГ, всичко е наред, видя фоликул, на който му предстои ОВУ, изписа ми иногинол (нямам ПКЯ, но за подпомагане). Сега този месец правихме повече опити, пък да видим. Знам, че повечето момичета тук имат някакви проблеми и се надявам , че ще ме допуснете във вашата групичка, въпреки, че аз уж нямам такива. Знам, че форума е голяма подкрепа.
Това, което мен ме притеснява, че съм с доста излишни килограми и даже това ме спираше да правим опити до сега. Първия път нямах такъв проблем.
Правила съм си обременяване с глюкоза и трикратно изследване на инсулин, нямам инсулинова резистентност, макар че за мен инсулина ми е малко по-висок от необходимото (около 12 на първи час и 13 на втори при реф. граници до 25) и за това се старая да спазвам балансирана диета с намален прием на ВХ, но много бавно се свалят пустите килограми.
Успех на всички, които се борят за най-хубавото нещо в живота!

# 249
Хера добре дошла, пожелавам второто да стане от втори месец Simple Smile Другата хормонална причина за дигане на килограми са проблеми със щитовидната жлеза, може да видиш и това.

# 250
Благодаря, Одри! И ЩЗ изследвах и на ендокринолог бях, всичко си е наред и там. Според мен проблема е, че след първата бременност спазвах 90ДД, която е високо въглехидратна и с нея даже си бях създала страхотни проблеми с цикъла и ниско кръвно. Когато проблемите започнаха и я спрях, за норматив време си върнах кг. Затова сега се стремя към балансирано хранене , без драстични диети, но така и не мога да разбера защо качих толкова много кг , след като нямам хормонални проблеми.

# 251
Килограми се качват предимно от повече храна (или по-калорична такава, дори не от вглх.) и особено липса на спорт и достатъчно движение, хормоните са по-рядко срещана причина. Почвай спорт и намали калориите с около 300-400 на ден, храни се здравословно и разнообразно и ще стане. Внимавай с готвената храна, тя често съдържа повече и по-непредвидими калории. Също сладки, джънкове като цяло са супер калорични и дори малки количества, ако не са планирани и изчислени, могат да разбутат хармонията. Да не говорим, че прецакват цялото тяло, включително и шансовете за зачеване, качеството на материала, но и нещо, което мен много ме вълнува: всяка порция джънк е за сметка на количество колаген в тялото. Колкото повече захар-толкова повече бръчки. Четох и, че захарта увеличава нуждите на щетовидната от минерали като сеен, йод и други, буквално краде полезни вещества от тялото. Не искам да проповядвам, само малко за надъхване. Аз се самонадъхвам така много често. Grin

Успех! Аз също нямам някакви явни проблеми, по-скоро в миналото като бях по-млада, но искам сега да изследвам хормоните и други неща за всеки случай преди да почна опити. Единствено ПМС ме мъчи въпреки 28-дневен цикъл. Много ми помогна включването на Андреева, че потенето преди цикъл е нормално, буквално се бях филмирала.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:44 от snowwhite12

# 252
И аз мисля, че трябва да се правят изследвания преди опити за бебе, поне от тази гледна точка да се знае, че всичко е наред.
На мен ПМС ми почнаха много рано този месец, на 20 ден и силно се надявам да са симптоми на зачеване, но не искам да се вглеждам , защото миналия месец си внуших какви ли не симптоми. Нещо необичайно за мен е, че имам страхотен запек вече седмица , а това никога не ми се е случвало , та може и от това да са ми болките в корема.

# 253
  • Замък сред облаците
Здравето и килограмите са много комплексно нещо. Достатъчният и то качествен сън, балансираното напрежение в ежедневието, качеството на храната, достатъчното движение са трудно постижими в днешно време за работещи хора. При недостатъчно сън и повече стрес тялото държи високи нива на кортизол, които също са свързани с трудното сваляне на тегло и въобще всичко е толкова навързано, че ум да ти зайде... И като хванем недостига на витамини и микроелементи, разбалансирани хормони.... Rolling Eyes

Сноууайт, радвам се, че съм те успокоила.

Аз пък да се оплача, че явно не съм имала овулация - нали не я хванах с ову тестовете миналия месец. Цикълът ми закъсня(ва) с 4 дни, от вчера леко прицапва и се надявам утре най-късно да тръгне. Знам, че след мисед е нормално да има обърквания в организма, но предните 2 цикъла бяха наред. Сега единственото, което промених е да почна Б12 някъде към 14ти ден от цикъла, но се съмнявам той да е повлиял. Вече сме се настроили да дебнем яйцето през март и това мотане ме дразни жестоко.

# 254
Дам, права си, Андреева-комплексно е!
Успех през март, ще стане! Може пък да му е писано по-късно да дойде бебчето и затова. Simple Smile Аз си вярвам в тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт