Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 410
  • 911
  •   1
Отговори
# 300
Супер е, мнооого е хубава! Ама пускай по повече снимки, че е толкова приятно Relaxed

# 301
  • Sofiа
Нелина, супер е! Нямам търпение за снимков материал на другата баня

# 302
  • Бургас
Нелина, много е хубава! Чакаме още снимки!

# 303
Страхотна е, nelina!!! Още, още. Simple Smile
Вратата накъде се отваря?

# 304
  • Бургас
Търся в сайта на ЕВН, но така и не намирам информация относно това, какви документи да нося, за да пусна заявление за трифазен ток? Дали ще искат и мъжа ми да е там? Партидата по принцип е на мое име. Някой има ли идея?

# 305
  • София
Нас в ЧЕЗ ни искаха двамата за всички предварителни проучвания и договори, защото купихме мястото преди да се оженим и се водим съсобственици. После партидата я откриха на мое име и казаха, че еднолично мога да "му спра тока", а той на мен - не.
При партида на твое име, логично би следвало ти да си достатъчна Simple Smile Що не им звъннеш на ЕВН по телефона?

Nelina, страхотна баня!! Чакаме и голямата Simple Smile

# 306
  • Бургас
Браво Нелина, и аз искам да видя повече снимки.

# 307
Търся в сайта на ЕВН, но така и не намирам информация относно това, какви документи да нося, за да пусна заявление за трифазен ток? Дали ще искат и мъжа ми да е там? Партидата по принцип е на мое име. Някой има ли идея?

При нас всичко се води на мое име (и по нотариален акт също). Мъжът ми по подразбиране е съсобственик Simple Smile, заради брака.
Навсякъде ходя аз и само аз разписвам документи.

Nelina, страхотни красоти показваш Simple Smile! Браво!

# 308
  • Пловдив
Сериозно ми погалихте егото! Много сте мили! Hug
Обаче,баните още не са готови.Нямат огледала останалите,затова ви снимам само частите,които са готови.
Chortiz,навън се отваря вратата.По проект бе в единия край,но още на груб строеж преместихме отвора в средата.
LaDiDa,ММ ми направи пълномощно,за всички такива документации свързани с общината ,EVN и ВИК.
Дано да не съм права,но за различна мощност мисля ,се искаше да се премине същата процедура по проучване и договори.Предполагам и за трифазен ще е така.Нотариален акт ще трябва,а може и да искат някакво разрешение за строеж или преустройство,като мотив за трифазния.

Вече,малко ме е страх да показвам снимки,че може да ви разочаровам Simple Smile А и всеки има различен вкус и чувство за естетика.
Днес си бях определила да премахна златния завършек на крачетата на масичката до ваната,но цял ден обикалях из Икеа и Юск.Затова игнорирайте лъскавкото.
Чакам да хвана ММ в супер настроение да ми ковне един пирон за картина,закачалки също липсват.Но,стига съм се обяснявала,ето ваната Simple Smile

# 309
  • Пловдив
Ние минахме по този път преди 3-4 години и нямам вече много спомен. Бях писала назад в темите.
Процедурата е, като за ново присъединяване. Подава се заявление за услуга смяна на фази. Плаща се проучване, според заявената мощност. След одобрение изпращат предварителен договор, който е важно много добре да се прочетете, че при нас за малко да разпишем за по-голяма сума присъединяване.
Искат ел. проект. Ние използвахме ел частта от проекта за пристройката, която беше съобразена с трифазен ток.
И при нас партидата се води на ММ, ама той без мен никъде не мърда по инстанциите Smirk
Вече сме свикнали по администрациите да ходим с копие НА и скица, ама за това може и по телефона да питате.

# 310
  • Sofia
Нелина, супер снимки, радвай се на резултата! Аз пък чакам с нетърпение отзиви за котлоните ти. Голямо колебание имам къде да позиционирам моите - дали в ниша на стената(много по-ефективна работа на абсорбатора) или подобни на твоите с вграден абсорбатор и на острова. Голям проблем имам с миримите, които за секунди се разнасят из цялата къща. Знам, че няма спасение и колкото и да го мисля, не мога да избегна този момент. Като ме чете човек, може да си помисли, че всичко съм решила, само кухнята е останала, но предстоят инсталациите, та си мисля е резонно.
Ние чакаме да спре да вали вече, за да продъллжим, дразня се на времето... Избрахме изпълнител на покрива иначе.

# 311
  • Пловдив
Di.Gi,котлона  с аспиратор съм го пробвала само с тиган с вода.Степените на мощност са 7 или 8 + турбо.Водата в тигана загрявах на максимална степен,а аспиратора дори на трета степен привличаше всичката пара зрелищно  ,точно като по клипчетата.Предстои да пробвам с дълбока тенджера,но още не съм примъкнала такава за теста.
За миризмите все още не мога да кажа,но аз не съм толкова притеснена,заради централната система с вентилация.
Да добавя ,че аспираторът е duct out ,версия,не филтърен.Пътят на тръбата е много дълъг(поне 10м) ,с 4 сериозни чупки,затова съм приятно изненадана от резултата.

# 312
nelina, май съм пропуснала кухнята ти Simple Smile. Може ли снимки?

# 313
  • Пловдив
Нели,не си я пропуснала.Просто с Di.Gi сме обсъждали на ЛС плотове и котлони и тя знае какъв имаме.
Когато е готова ще я покажа,разбира се!
Hug

# 314
Здравейте, купих имот, ще кача снимки по долу, не искам да я събарям по носталгични причини, основите са каменни и много здрави, има малка маза. Планирам два етажа, общата площ ще стане около 300 квадрата. За сега си представям пускането на колони, пояси и трегери за укрепване. Още не съм се свързала с архитект, пиша, за да видя дали някой е правил нещо подобно, въобще не съм запозната с документи и изисквания в този случай, защото съм строила само от нулата, тоест на парцела нямаше имот.   Стопанските постройки ще се гътат, и пристроената лятна кухня също.

Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт