Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 184
  • 911
  •   1
Отговори
# 675
Добре, че ми го казахте това със земята, изобщо незнаех, че ще ми трябва за приравняване после, ще ги следя зорко, ще видим и другите оферти тези дни и дано има и нормални сред тях, че така като си направих сметка тая къща ще излезе около милион, все едно на Малдивите строя, като сложа и цената на парцела, лошо ми стана 😅
Еми нормално е да е такава цената. Ти не провери ли преди да планираш това строителство? Тук във форума има поне 10 теми за цени на парцели и строителство и доста е коментирано. Отделно, че с този бум на строителство, голямо търсене на жилища и ред други икономически причини, цените яко скочиха от 2 години насам, а най-вече през последните месеци. Със сигурност ще има и по-нормални оферти, но не очаквай чудеса.
Аз още не мога да дам точни дани за разходът ни ел. енергия за месец, защото още напасват системата на термопомпата със слънчевите панели. Панелите ги включиха да работят в началото на април, а тогава пък вече не се налагаше да ползваме термопомпата за отопление на двете къщи. За март ни дойде една изравнителна сметка от 27 лв. После още една от 280 лв., но тогава още не ползвахме слънчевите панели. Сега за април ни дойде сметка от 100 лв., като помпата е включвана само да подгрява водата в бойлера през ноща. Нещо имат още да оправят, че през деня  от панелите водата качва до 54 - 60 градуса, но вечерно време почва да изстива. Идва един майстор, който уж разбира от тези системи, но нещо и той не се справи както трябва. Държим на фирмата още едни 5000 лв., които не сме им доплатили, докато не си опряват напълно системата. Иначе съм супер доволна от това, че по всяко време имам топла вода, зимата е много приятно и топло навсякъде. Още не сме стартирали оформянето на двора с камъни и не сме измазали оградите с мазилка. Предстои през това лято да ги правим, но да видим кога ще стигнем с тази дейност. За сега си ползваме къщите и си почиваме активно. Барбекюто вече го ползваме няколко пъти и работи безпогрешно. Чакам да се стопли и да слагаме басейнът, а работата по двора може да почака. Не бързаме за никъде. В тази връзка някой ако даде предложение за изкуствена зелена ограда с добри цени и с добра плъност ще съм благодарна.  
Някой нагоре беше питал за подово и радиатори. Ние сме само с подово и не ни трябват никакви конвекторни радиатори. Обаче при нас лятото не е особено горещо и не се нуждаем от охлаждаща система. Ползваме подовото само да отопление.
Успех на всички строящи през летният сезон и на есен да се похвалите с много завършени къщи!

# 676
  • София
Добре, че ми го казахте това със земята, изобщо незнаех, че ще ми трябва за приравняване после, ще ги следя зорко, ще видим и другите оферти тези дни и дано има и нормални сред тях, че така като си направих сметка тая къща ще излезе около милион, все едно на Малдивите строя, като сложа и цената на парцела, лошо ми стана 😅
Еми нормално е да е такава цената. Ти не провери ли преди да планираш това строителство? Тук във форума има поне 10 теми за цени на парцели и строителство и доста е коментирано. Отделно, че с този бум на строителство, голямо търсене на жилища и ред други икономически причини, цените яко скочиха от 2 години насам, а най-вече през последните месеци. Със сигурност ще има и по-нормални оферти, но не очаквай чудеса.
Аз още не мога да дам точни дани за разходът ни ел. енергия за месец, защото още напасват системата на термопомпата със слънчевите панели. Панелите ги включиха да работят в началото на април, а тогава пък вече не се налагаше да ползваме термопомпата за отопление на двете къщи. За март ни дойде една изравнителна сметка от 27 лв. После още една от 280 лв., но тогава още не ползвахме слънчевите панели. Сега за април ни дойде сметка от 100 лв., като помпата е включвана само да подгрява водата в бойлера през ноща. Нещо имат още да оправят, че през деня  от панелите водата качва до 54 - 60 градуса, но вечерно време почва да изстива. Идва един майстор, който уж разбира от тези системи, но нещо и той не се справи както трябва. Държим на фирмата още едни 5000 лв., които не сме им доплатили, докато не си опряват напълно системата. Иначе съм супер доволна от това, че по всяко време имам топла вода, зимата е много приятно и топло навсякъде. Още не сме стартирали оформянето на двора с камъни и не сме измазали оградите с мазилка. Предстои през това лято да ги правим, но да видим кога ще стигнем с тази дейност. За сега си ползваме къщите и си почиваме активно. Барбекюто вече го ползваме няколко пъти и работи безпогрешно. Чакам да се стопли и да слагаме басейнът, а работата по двора може да почака. Не бързаме за никъде. В тази връзка някой ако даде предложение за изкуствена зелена ограда с добри цени и с добра плъност ще съм благодарна.  
Някой нагоре беше питал за подово и радиатори. Ние сме само с подово и не ни трябват никакви конвекторни радиатори. Обаче при нас лятото не е особено горещо и не се нуждаем от охлаждаща система. Ползваме подовото само да отопление.
Успех на всички строящи през летният сезон и на есен да се похвалите с много завършени къщи!
. Извинявай, но никъде не се споменават от цени за груб строеж от 700 евро на квадрат, информирала съм се достатъчно преди да се захвана и съм си направила сметка, явно не си ми чела предните постове, това го казах в кръга на шегата , а и не смятам , че тук някой е дал милион за къща оли греша???

# 677
Така е, миналата година за груб строеж се коментираха цени от около 450 евро кв. м., но цените доста скочиха. Крайната цена ще ти зависи от материалите, които ще вложиш за довършителни работи. Все пак къщата ти почти 300 кв.м.

# 678
  • София
Съгласна и на 500 евро, особено след тая оферта 😂 и да къщата е голяма, но тази фирма е с доооста завишени цени, само покрив и навес 65 000 с евтини керемиди , чак толкова не мисля да влагам само за груб строеж

# 679
Преди 8 години, 400 квадрата къща с добри материали излезе около 500 000 хиляди лева, сега понеже пак ще строим за тези квадрати сигурно ще бъде 800 000 , затова рязко си намалям изискванията и претенциите, много скочиха цените и квадратите ще бъдат не повече от 200 , дори се чудим сега ли е момента за строене , да чакаме ли, но режат глави във всички сфери с това завишаване.

# 680
  • София/Варна
minesota много симпатична къщичка!

Viktoriq_95 в тези цифри които цитираш какво е включено?

# 681
Всичко от до, но къщата се намира далече от София и парцела струваше 12 000 лева.

# 682
  • София/Варна
С обзавеждане,врати,настилки и т.н.?
Сториха ми се и двете цифри много големи и за това любопитствам.

# 683
С обзавеждане, настилки, конвектори, при нас беше кофти , че е село и имаше много превоз, камионите не спираха, това също допринесе за цифрата, както и скъпите материали.

# 684
  • София/Варна
Благодаря за отговора. Това обяснява цифрата. И ние сме на село и всеки ни дере малко или много за транспорт, но за довършителните работи разликата като цени на материал и съответно труд е огрома. Според мен всеки фаянсаджия като види плочките може да ти каже колко струват и така си измислят цената за труд.

# 685
  • Sofia
Ние все още нямаме конкретна оферта (‘щото и готов проект нямаме), но цените, за които говорим са между €800 и €1000 за кв.м., ако правилно съм разбрала с изградени инсталации и дограма. Не знам добре ли е, зле ли е , но с огромната тераса на покрива става над 500 квадрата и сигурно ще е напълно завършена след 500 години Simple Smile

# 686
...и сигурно ще е напълно завършена след 500 години Simple Smile
Хахаха, и аз така си мисля за моя проект...живи, здрави...Simple Smile

# 687
  • София
Иеййй супер новини, имам още две оферти! Едната е моята и не заради цената, а защото са наши познати строители, които първоначално ни отказаха, нооо се оказа че един обект е отпаднал и могат да ни строят!!  Иначе ни взеха папките да разгледат количествените и т. н . И вчера получих офертата. Отделно имам и отстъпка и съм супер хепи!  Момичета да питам, от общината ме увериха, че до дни ще е готово разрешителното, че виси 3 седмици вече, а обикновено много бързо действат и досега документите ми летяха, дори и чез и вик бяха много експедитивни. Та четох из темите снощи, че този проект след общината някъде пак се носи , бихте ли ми казали стъпките след взимане на разрешително и преди отваряне на строителна площадка ли се вкарва временен ток или може да се отвори без и да се слага докато си копаят примерно?  За София област става въпрос

# 688
  • София
Честито, Минесота!
РС се случва една идея по-бавно, защото минава на Експертен съвет (с общински и външни експерти), така че не са кахъри. Не помня след това да сме носили проекта някъде, но и не знам за масивните къщи дали няма някоя документална измишльотина в повече.
Документално нещата при нас не са се случвали както трябва, та сега си патим (малко повече време и нерви)... затова не смея да се изказвам кое как и кога. Момичетата ще кажат Simple Smile
На строителя обаче ще му трябват ток и вода, за да започне да строи, така че временния ток колкото по-рано го пуснете, толкова по-добре.

# 689
minesota, след като вземеш РС отиваш в енергото (ЧЕЗ, ЕВН..) и ВиК дружеството, за да подпишеш договори с тях. От електро дружеството ще задействате процедурата за времения ток (на нас не ни искаха проекта). А от ВиК дружеството ще задействате процедурата за водопроводно и канализационно отклонение.

Общи условия

Активация на акаунт