Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 166
  • 911
  •   1
Отговори
# 705
Браво на майсторите с 4-метровите мастари - наистина впечатляващо! При нас правиха майки горе-долу през 2 метра. Нашият строеж напредва, но бавно. В края на този месец трябва да сме готови с гипсокартоните по стените и таваните, а юли ще е месец на банята. ММ е направил план-график на дейностите и ми е обещал в края на септември да се нанасяме, но аз съм скептично настроена. Довършителните работи са безброй, а сме зависими от майстори и всякакви непредвидени ситуации...   

# 706
  • Бг-мама
Здравейте момичета и момчета. Обръщам се към вас с въпрос относно ограда. Закупихме имот , който ще трябва да се огради от четирите страни , като преди това се премахне старата ограда. Може ли някой да ми каже цена на линеен метър на бетонна ограда само с бетон и евентуално на такава с тухли. Знам ,че цените доста скочиха , но офертата която ми дадоха вчера е все едно ще ми строят цяла къща. Направо се изцъклих. От пловдивския край сме , ако има значение.

# 707
  • София
На нас за бетонова стъпка за ограда, от страната с доста денивелация (та затова + едни бетонове кубове заровени за подпора), последно зимата ни взеха 2500 лв за 10 метра. Без багера, който дойде два пъти заради тази операция; бше през февруари, ако не се лъжа.
За висока плътна ограда обаче нямам идея как стои въпроса.

# 708
  • София/Варна
На нас за 80 метра ограда със средна височина 100см. над терена ни взеха долу горе 1/3 от това което платихме за бетона на къщата. Цифра си беше.
Това само за бетона. Тепърва колчета, дъски и т.н. Ще правим дървена ограда нагоре. Мислих си за оградни пана, но са ми грозни. И като си сметнах дъските,  то малко повече като пари, за материала само. Иначе ние с ММ ще ги антисептираме,омасляваме и монтираме.

Да ви се похваля, поръчах си да ми разпечата на канава една снимка на малкия син. Тръпна в очакване да ми я доставят.
Ето я и снимката на младежа, беше на 9 години като я направи
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 15:51 от Gerundiq

# 709
  • София
Ехеееее, това ново поколение ако на 9 години така снимат... уау!

На нас ни излизаше по-евтино да направим 12-те метра откъм улицата с метал и дърво (и да си купи ММ хубаво електрожен-телоподаващо устройство), отколкото да сложим от зелените прозирни пана плюс врати пак от същия тип. Обаче ММ казва, че миналото лято една имрегнирана дъска ни е излизала 3.20 лв, а сега е 4.12 лв. без импрегнацията (купувахме от същото място за зеленчуковите лехи).

# 710
  • София/Варна
Ние мислим да си купуваме дъските от мястото където си купувахме дървения материал за покрива. Имат калибровани и шлайфани дъски дебели 2,5см за видими стрехи на покрив. Чудни са за ограда и там цената е на кубик, но пак си излизат скъпички.

Младежа е много запален по фотография и вече си има почти професионален фотоапарат, но пак снима предимно с телефона. Има усет определено.

# 711
  • Varna
Аз се включвам с доста странен въпрос.
Дали мога да намеря архитект или някой, който се занимава с проекти и да си платя да ми направи само разпределението на стаите на проект за къща. Само идеен проект част архитектура , без останалите  конструктивен, ВиК, електро, ОВИ, вертикална планировка и за безопасност и здраве?

# 712
Това не е ли за интериорен дизайнер?

# 713
  • София
Може, но трудно според мен, едва ли ще му се занимава на някой архитект за половин работа, защо не си свалиш една програма от 3Д и да си чертаеш, не е трудно, аз си начертах моята и сега си играя с обзавеждането

# 714
Без проблем ще си намерите архитект да свърши това, което искате.

# 715
  • София/Варна
beki81 ти сама си си отговорила във въпроса. Намираш си архитект , който те устройва(симпатичен ти е и ти хареса цената), за да ти направи идеен проект на къща.
Писали сме заедно с Queen L

# 716
  • Varna
Може, но трудно според мен, едва ли ще му се занимава на някой архитект за половин работа, защо не си свалиш една програма от 3Д и да си чертаеш, не е трудно, аз си начертах моята и сега си играя с обзавеждането
Може ли да ми кажеш коя е програмата?

# 717
  • София
Може ли да ми кажеш коя е програмата?
.

Coohom , безплатна версия имат, незнам колко е добра, но аз горе долу я разучих и ми върши работа, поне визуално да подредя стаите и после обзавеждането, отделно е интересно и си е пристрастяващо 😂

# 718
  • Sofia
Търсих архитект, който да ми направи само разпределението- без успех. В момента работя с един, на когото АЗ направих разпределението, надявам се конструктивната част да направи в този ми живот. Ще ползвам други фирми за ОВК, вероятно и за други части от проекта.

# 719
Здравейте! Някой правил ли си е тавана с подобно лед осветление? Ако да, да ми препоръчате изпълнител за област Перник и София. И приблизително каква е цената?

Общи условия

Активация на акаунт