Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 425
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
В категорията на темата  си влиза всичко що е лале, зюмбюл, кокиче, момина сълза, нарцис, синчец, минзухар,  бял крем (Lilium candidum) , роза, теменужка, люляк, иглика, ирис, карамфил, че и лисича опашка  и заешка сянка даже. Аз парфюм с лале така и не успях да си харесам, но си имам хубав зюмбюл и люляк. Дълго време по летищата заглеждах :https://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/The-Revenge-Of- … lanche-40715.html  Страхотно пролетно настроене създава, зюмбюл в чиста форма и щипка нарцис, за да не сладни много.  За люляка съм си харесала https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/En-Passant-2793.html Няма по-реалистичен люляк от този, отделно имам 4 дръвчета люляк в двора, да поддържат "наситеност на разтвора" един вид. Момина сълза така и не успях да си харесам, цял живот ще заглеждам тази серия на Guerlain  https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Muguet-Millesime-2020-60495.html , но толкова пари не ми се дават. Същото е и с виолетковите парфюми, все нещо не ми достига и не съм си харесала досега, сигурно вечно ще го търся. Белият крем си спада към белоцветните парфюми, но за манифестациите на 24 май беше винаги цъфнал в двора и затова го свързвам с пролетта  https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-La-Lagune-53373.html  За пролетен парфюм броя и https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Le-Jardin-de-Monsieur-Li-29818.html, може би заради нотките на окосена трева и свежест. Не си падам много по ирисите като основен акорд и не са ми пролетни, но пък стоят чудесно в градината ми  

За лисичата опашка и заешката сянка ще чакам идеи:)

# 271
Ох, докопах се до нея най-после! Исках я още от първата проба и онзи ден съдбата ни срещна на Валентинските намаления. 😊 Бях тръгнала да си взимам новите очила от оптиката в един мол, но се оказа затворена и очила нови не получих, но понеже в мол напоследък ходя веднъж на високосна, реших малко да се помотая и... изпречи ми се бутика на Ести Лаудер. Направо тайнствен глас, с 30% намаление ме привика вътре... 😀

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 14:56 от tuali

# 272
tuali, и аз много го харесах при проба,пак ще го тествам Simple Smile А като трайност по-добре ли е от Черешата?
Със здраве и кеф да си го пръскаш Bowtie

# 273
tuali, и аз много го харесах при проба,пак ще го тествам Simple Smile А като трайност по-добре ли е от Черешата?

Оо, да, като трайност е много добре 6-7 часа си го усещам стабилно в цялото му богатство, чак после става skin scent и почва да се "разпада".
Аз не бях пробвала Lost Cherry, та нея я пробвах в магазина и също страшно ми хареса. Но след 2-3 часа нямаше и помен от първоначалното уау. Не знам как би било ако се напръска обилно човек, някой да сподели? В магазина 1-2 пръс отнесох само.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:54 от tuali

# 274
...Не знам как би било ако се напръска обилно човек, някой да сподели? В магазина 1-2 пръс отнесох само.
Аз се напръсках доволно, но много бързо изчезва марципана в черешата,после самата череша и остава някаква сладост ..........накрая целия парфюм изчезва Sad Иначе е много хубав !

# 275
  • The Evergreen State
unterdenlinden страхотен пост и много хубави ириси. Аз обичам момина сълза цветето но към парфюми с момина сълза имам непоносимост, предполагам е към този вид молекула която дава ефекта на момината сълза и за жалост носа ми успява да долови тази нота във всеки парфюм колкото и малко да я има.

Ralph Lauren Blue има много момина сълза, незнам дали го познаваш но може да пробваш. Това е може би единствения парфюм който просто не мога да търпя нито на себе си нито на някой друг в обкръжението ми. Но е нежен и пролетен и може да се окаже твоята момина сълза.

В Мис Диор Едт също има момина сълза, там е изключително малко но я регистрирам и там. Обичам този парфюм, имам го и го нося, понякога обаче трябва да се разсейвам с нещо ако съзнанието ми зацикли върху момината сълза в него.

Повечето фланкъри на Pleasures Estee Lauder имат момина сълза също. Там също не е водеща но я има в микса от цветя, можеш да пробваш.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:50 от Athena

# 276
  • BG-DE
Веднъж баща ми погрешка беше купил на майка вместо Диорела Диорисимо, който си е основно момина сълза, тя ми го даде, защото не го хареса и аз си го изпръсках с кеф. Това беше някъде в края на гимназията, а години по-късно срещнах тогавашното си гадже и той ми каза, че и до ден днешен като му замирише на момина сълза се сеща за мен 😊

# 277
Диорисимо на Диор е за мен най-добрата момина сълза, която съм помирисвала. Но така и не си го купих. Навремето беше твърде скъп за студентския ми бюджет, а сега не съм го срещала, мисля, че е спрян, но може да се лъжа.

А, забравих, исках да питам, някоя от ва сползвала ли е EDT Addict Dior и каква разлика намира с EDP?

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 16:00 от Босилка

# 278
Аз мисля , че бях харесал много Miss Dior Cherie , но в сайта на Дъглас не е наличен . В него имаше ягоди, нали?

# 279
Благодаря за темата !
Пролетта за мен е живот, младост, нежност, любов и т.п. настроения и мисли.
Това извадих на първо време, само да се постопли:

Само ще добавя Chloe Chloe, много го харесвам и фланкърите също.

DIOR DIORISSIMO още се продава.

Аз продължавам да тествам нови за мен аромати и направих два опита с Instant Crush с по едно "полуфъс" и за мен е "ароматна бомба". Само мини доза мога да изтрая върху себе си. Но съм впечатлена от Chypré Fruité, много нежен и ми напомня някой парфюм, който съм имала, но не се сещам кой.

# 280

Оо, да, като трайност е много добре 6-7 часа си го усещам стабилно в цялото му богатство, чак после става skin scent и почва да се "разпада".
Аз не бях пробвала Lost Cherry, та нея я пробвах в магазина и също страшно ми хареса. Но след 2-3 часа нямаше и помен от първоначалното уау. Не знам как би било ако се напръска обилно човек, някой да сподели? В магазина 1-2 пръс отнесох само.
Срамно нетраен за цената си, затова не го купих и няма и да го направя дори и с голямо намаление, въпреки, че го харесвам много. При мен е не повече от час.
Прасковата обаче ми е много траен.

# 281
  • София
Аз парфюм с лале така и не успях да си харесам, но си имам хубав зюмбюл и люляк.
...
За лисичата опашка и заешката сянка ще чакам идеи:)
Unterdenlinden, за мен Miller Harris Tender e доста реалистично лале, ако търсиш специфичния му аромат - точно зелено-горчивата характерна миризма на лалето е пресъздадена доста сполучливо, а има и зюмбюл за разкош. Simple Smile Парфюмер е маестро Bertrand Duchaufour. Съвсем по пролетната тема е този парфюм, мирише на зелени цветни стъбла и хладна вода. Simple Smile
За лисича опашка и заешка сянка не мога да помогна, наложи се да търся в Гугъл да видя кои точно растения се казват така. Grinning
Разкошни, разкошни ириси си имаш в градинката! Purple Heart

# 282
На мен Lost Cherry ми издържа около 4 ч. на врата, на ръката се задържа по-малко. Толкова много го харесвам, почти година го мислих и накрая платих цената.Smile И хич  не  съжалявам.
tuali, каква беше цената на черешата в бутика с намалението?

# 283
А, забравих, исках да питам, някоя от ва сползвала ли е EDT Addict Dior и каква разлика намира с EDP?
Босилка, изпръскала съм 2 стотички от EDT Dior Addict, много го харесвам. За съжаление EDP не съм имала и не мога да направя сравнение, но като гледам пирамидите им, ми се струват доста различни. А и нали EDP има 2 или 3 версии вече.
Иначе EDT e много красив парфюм, няма доминиращи и подтискащи нотки, всички са много добре блендирани и има много хубаво развитие. За шлейф не мога да преценя, но явно поне метър наоколо се усеща, щом моя колежка, фенка на Шанел, ме подуши и ми направи комплимент. Като цяло е класен, луксозен аромат, по-скоро хладен, но аз го носих целогодишно. Това в периода, когато имах най-много 2 парфюма едновременно, не че сега са много де Simple Smile

# 284
Може ли някой да сподели мнение за Jul Et Mad Garuda ? Не познавам нищо на марката, но това име... много ме привлича. Който практикува йога и има представа за източните култури, мисля, че ще ме разбере. Simple Smile))
Тааа нещо уау ли е този парфюм или по-скоро не е кой знае какво? Четох разнопосочни мнения във ФР, Та ако може да ми помогнете...
Не харесвам парфюми, които са с малка трайност и близо до кожата, особено пък ако се водят ниш. Така че това също е от значение в случая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт