Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 397
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Като каза есенно-златни и се сетих за още един, който ми е от този тип и с който се запознах, благодарение на една прекрасна фея Flowers Sunflowerот темата-Trastevere Pantheon Roma. Плътен, богат, топъл, стеле се около теб и все едно си има текстура...
Този и аз много го харесах, много чувствен аромат. И готина история имат цялата тази серия - вдъхновени от драматичната любовна история на Рафаело и дъщерята на пекаря от Трастевере - Маргарита.

Calabria,
За мен Alien Mirage е екстра за лятото. Flora Futura го носих миналата година в топли дни и нещо малко ми тежеше...

# 361
Благодаря за предложенията,мили момичета!
SOTD:Cassiopea  TT...не е мой/затова не обичам парфюмни подаръци от хора-непарфюмани,то не е само до подаряване на скъп парфюм,но и до вкуса на получателя/,но съм се насилила да изразходя малко наличности и зорлем ще го нося,нежен и гушлив,изискан и класен е,но като цяло не е моята пирамида,въпреки,че обира комплименти:)..по закона на Мърфи🤣😂

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 12:17 от Calabria

# 362
Скрит текст:
En Passant или Marfa ?
Help !?! / идеята е пролет в бутилка 😊/
Това са два почти противоположни парфюма.
Каква е твоята идея за пролет? Окъпани люляци или восъчен портокалов цвят?
En Passant не е толкова лесен за харесване, колкото изглежда, защото съдържа много калон (краставица) и не на всеки стои/харесва еднакво.
На сляпо и двата парфюма са риск.
Обожавам аромата на автентичен люляк, който току що е полят от дъжда и след това топлото слънце го е огряло-до това най ми е близък като че ли En Passant, от друга страна пролетта я свързвам с туберозен/ белоцветен/ аромат , а нямам нито един такъв /имам преобладаващо рози/
Люляците на Amouage / по скоро са ми прашни ириси / и TT /в частнаст Афродита/ не са моите люляци.....
.... но май ще е Marfa, защото само нея откривам по нашите ширини , а идея нямам как е като аромат, трайност , излъчване /харесвам креместа тубероза, не зелена /

# 363
Ох, тази бутилка е такъв разкош! Много искам да го пробвам... https://www.fragrantica.com/news/Sisley-Izia-La-Nuit-14541.html

# 364
Здравейте отново, и благодаря на всички включили се на молбата ми 🤗🌼🌷
Сега, по думи на съфорумка тук в темата,събуди любоп6ми този парфюм. Но помня, че коментирахте опаковките. Дали разликата е само в нея, защото мисля се предпочиташе старата опаковки, или и в течността, тоест реформулиран ли е?

# 365

.... но май ще е Marfa, защото само нея откривам по нашите ширини , а идея нямам как е като аромат, трайност , излъчване /харесвам креместа тубероза, не зелена /
Като трайност и излъчване е много добре. Усещам го осезаемо 5-6 часа с две пръсвания, ( с повече не мога да го нося и в студено време), а кожата ми не е от “най- добрите” за парфюми. От това, което съм чела в постовете ти, мисля че и като аромат ще ти хареса

# 366
  • София
Благодаря, Deetron. Ще го погледна този. Иначе аз съм точно по тежките (Armaf Club de nuit intense ми е от любимите) , но пък си мислех за пролетта нещо по-ефирно, ама душата си ме тегли към задушаване. Laughing
Закачлив и модерно звучащ също е и Swiss Arabian Kenzy / https://www.fragrantica.com/perfume/Swiss-Arabian/Kenzy-54145.html
Не тежи, не носи труден оринет стил, слънчев, усмихващ, много актуално и привлекателно звучи. За мен е хубава плодова салата, в която има грозде, а за разкош и облост са добавени ванилия и амбър Animal Heart Eyes Cat  Не е скъп, а го има и за тест в Дъ мол и България мол, ако имате възможност - преслушайте го - гореща препорка Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 13:43 от Deetron

# 367
Nestle93, ако имате възможност тествайте. Аз бих добавила и Swiss Arabian Valencia, Casablanca (също в мол България ги има), както и наречения от приятелка Супер Маце Afnan Supremacy 😁
За кокосотърсачите има нов спрей от Виктория:

# 368
Аз свързвам пролетта с аромата на липи,  с цъфнали кокичета и момини сълзи. Но не ги искам в бутилка,  нито обичам да ухая на цветя или плодове. Имам от скоро Arabie SL, бутилче Sensual instinct и доста отливки,  които ще нося и през пролетта,  докато ми омръзнат  Simple Smile

# 369
За арабски и секси парфюм, горещо препоръчвам за проба и Florence на Swiss Arabian https://www.fragrantica.com/perfume/Swiss-Arabian/Florence-54019.html. Определено прави голямо впечатление на мъжката половина и върти главите в посока носителата му, а най-изчерпателно Laughing го описа колега - с неколкократно шумно вдишване и международното възклицание за нещо вкусно - "ммммм". В по-топъл ден е като разтопен върху букет от млади рози захарен памук, с повей на разтворена в мляко ванилия. При по-студено време е малко по-прибран и плътен, тогава се усеща и дървесна нота. Изключително траен, a ароматът е все така красив и след утихването му. Парфюм за високи токчета и/или за ефирни млади дами е за мен. Сравняват го с Mancera Roses Vanille и Montale Intense Cafe, които не познавам.

# 370
В крайна сметка поръчах Coffee Addict Theodoros Kalotinis. И от два дена го разнасям.
Не съм много добра в описанията, но си говорихте за кафе в парфюм преди известно време.

Аромата на истинско кафе е осезаем през цялото време. Има и  какао, ванилия и карамел. Но някак не е сладко. Проекцията не е силна, но я има първите два часа. На кожата го усещам и в края на деня.

Бутилката изглежда евтино. Етикета е принтиран като че ли в домашни условия, капачката е одрана. Но сока вътре ми харесва, така че ми е все тая. Това е инди парфюм отвсякъде и за мен е попадение. Взех го за 51 евро с доставката от сайта на калотинис.

Скрит текст:

П.П. Отдавна ви следя и ви се радвам:)

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:44 от Мinerva О.

# 371
Какво ви е мнението за Red Roses (Jo Malone)?

# 372
  • София
Аlly - Отлична идея е Florence Hands Ok Hand
Имам Мансера Рози Ванилия и мога да потвърдя, че имат доста общо, като поне за мен, разликата е че при Рози Ванилия има повече захар, докато Florence е по-локумен и объл, но са наистина изключително близки по звучене. Офертата сега на Florence е убиец в scentoftheeast и го намирам за невероятно съотношение цена качество.

# 373
Много ви благодаря за идеите, записвам си ги.  Flowers Tulip

Едит: Толкова и ми трябваше, поръчах Florence от scentoftheeast. Laughing Ще докладвам като дойде.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:19 от Nestle93

# 374
Момичета и момчета, само аз ли усещам тубероза заровена под ягодките в Qasamat Bareeq?
Ще ме подлуди тази нота. Зелена тубероза, много красива, но едва показва главица, и мира не ми дава. Усеща се повече върху текстил. Чудех се да не би да е остатъчна миризма от друг парфюм, но туберози не съм носила от много отдавна.
Ще го нося няколко поредни дни, не съм го проучила достатъчно добре. Пирамидата в чешкото Нотино няма нищо общо с това което усеща моя нос, а то е: ягоди, бензоин, индрише (кардамон?), ветивер, и тубероза. Може и малко восъчно нероли да има. Голяма красота е този парфюм, нищо екстремно арабско не намирам в него. Т.е., не е твърде екстравагантен, опулентен,  нито потен, баклавен, синтетичен, и последния да затвори вратата.
Ебхар също не отговаря на описаната пирамида.
Заканила съм се на Морхаф.

Общи условия

Активация на акаунт