Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз все повече се влюбвам в Делина. Тази пролет май само нея ще нося. Много ми харесва ревенът в началото в съчетание с розата.
И на мен много ми харесва комбинацията ревен-роза в Delina, киселичка и свежа, раздвижена е розата по този начин. Simple Smile Но аз много обичам ревен в парфюм. Точно поради тази причина не си давам труд да търся Еxclusif за проба в момента - в него няма ревен, който за мен е атракцията в композицията. Simple Smile

# 391
Благодаря.Simple Smile

# 392
  • София
Привет на всички,
бях си обещал за арабели да не пиша повече в по-описателен стил, но за последната находка ще направя изключение, защото вярвам, че ще е интересен за доста хора. Става дума за Afnan Rare Carbon
Скрит текст:

Top Notes: Leather, Violet Leaf, Cinnamon Bark, Nutmeg
Middle Notes: Rose, Violet, Cedarwood, Oud Wood
Base Notes: Vetiver, Sandalwood, Amber

Страхотен е най-малкото, което мога да кажа! Причината, да мисля, че може би, бих могъл да бъда малко по-полезен от 2 снимки в изпитани сайтове е, че парфюма наистина си заслужава и има допирателна с ароматното семейство на Tom Ford  Tuscan Leather, Rasasi La Yuqawam Homme,  Tom Ford Ombré Leather.
Ако някой се е интересувал от Afnan Rare Carbon, със сигурност ще попадне на ревюта казващи - това е копие на омбре ледър, расаси ла икуаам и тн.  За мен, това изобщо не е вярно. Имам налична оригинална мостра на Омбре ледър, която пръснах за опресняване на спомените - не ги усещам като заменяеми под никаква форма.

Причината обаче да го похваля така Afnan Rare Carbon е, че дава това усещане типично за изброените по-горе парфюми, но подхода е друг. Кожата далеч не е така суха, мъжкарска, сурова и мрачна. Афнан Карбон е като модерен, далеч по-многолик и усмихнат, благ подчертано цветен подход с водещи виолетки и гориста свежест.

За мен, това е най-добрия от всички изброени по темата "ала тускан ледър" именно защото го усещам позитивен, мек, младолик,  дори изкусителен във посока на привлекателна флоралност, далеч по-носим във всякакви сезони и ситуации. Сякаш е смесен някакъв хубав дамски парфюм с мощни виолетки, обла роза и омбре ледър. Хем го има нюанса на омбрето, хем е друг парфюм. Вярвам, че ако има дами, които харесват идеята на омбре ледър/тускан ледър или расаси ла икуаам, но тези им идват твърде хард откъм мощна суха кожа и мъжко алфа излъчване, то Afnan Rare Carbon е идеален вариант, поне за моя вкус.
Рафиниран, изискан, наистина отлична работа от Афнан. Hands Ok Hand

# 393
  • София
Deetron, благодаря за това описание. Simple Smile Аз си нося La Yuqawam Homme Rasasi, без да ми мигне окото Grinning, но вече ми е на привършване и мислех да разнообразя с нещо друго в тази стилистика, като изразходя бутилката, та си записвам този Afnan като потенциален бъдещ заместник. Simple Smile А усещат ли се малини все пак в Afnan-а?

# 394
За мен Valencia почти няма разлика с рози и ванилия на Мансера, във втория има рози иначе са идентични.

# 395
  • София
Deetron, благодаря за това описание. Simple Smile Аз си нося La Yuqawam Homme Rasasi, без да ми мигне окото Grinning, но вече ми е на привършване и мислех да разнообразя с нещо друго в тази стилистика, като изразходя бутилката, та си записвам този Afnan като потенциален бъдещ заместник. Simple Smile А усещат ли се малини все пак в Afnan-а?
За мен, сочни, дамски, сладки малини няма. Като цяло, не намирам плодов подход в него. Иначе тънък малинов нюанс, типичен за изброените по-горе - има го, но не е така подчертан, особено сложен до Расаси лауикаам. Ако визираш целия малинов храст - да, има такъв момент в Афнан Реар Карбон.

# 396
  • София
Благодаря, много добре се ориентирах. Simple Smile Аз и в Расаси не усещам малината плодова и дамска, по-скоро точно малинов храст е за мен, явно в Афнан този нюанс е по-приглушен. Simple Smile

# 397
Добро утро ,мимичета Smile Санах и се напръсках с Лукреция..разтапям се Innocent
Вчера с него си взех и един така обсъждан тук Монтал- Intense Tiare . Много ме беше страх да го взема на сляпо заради сравняването му с Холидейс на Мансера.  За мен нямат много общо в аромата. Тиарето е страхотен и мирише точно на крем! Кремава тубероза със жасмин и кокос = плажен крем. А трайността и мощността ме иненада много приятно......чудовище Stuck Out Tongue

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 10:44 от Ре

# 398
Благодаря на всички, които се включиха с мнение за Satine Lalique преди няколко дни 🌸. Взех го, още свиквам с него. Първото ми усещане беше, че леко ми напомня мъжки парфюм 🤔, даже леко ретро. После за мой ужас ми напомни някоя от ванилиите на Sylvaine Delacourte (обожавам нейната мускус серия, но другите 2 - не). Надявам се, че когато се затопли времето, острата нотка, която усещам сега ще изчезне и ще усетя тази пудреност, която всеки описва 💗 Впечатлена съм от трайността му и излъчването.

# 399
Подозирам, че острата нотка, за която говориш, е тонката или пипера. И аз така ги усещам - малко гъделичкат носа, аха-аха да кихнеш. Не омеква ли след половин-един час при теб?

# 400
Залагам, че вероятно е от пипера. Опитах се да се разбера преди 2год. с този Лалим, но ударих на камък. Всеки път ми предизвикваше страшно главоболие, а е безумно траен. Много пиперен и остър в началото, а след това идва една синтетична ванилия, която така излъчва, че ме задушаваше. Не се сработихме нито в топло, нито в студено. Simple Smile

# 401
И аз предполагам, че е или тонката, или пипера. Леко омеква след време, да. А, ще си го нося, но ми е интересно как ще се държи в топлото.

# 402
  • Варна/Лондон
Къде ако не тук да споделя радостта от последните парфюмни придобивки 🤗
Тия дни се пориви в стари теми за Ниш парфюми, нямах нищо на Serge lutens, и си харесах по ваши описания un Bois  vanille, нещо ванилено ми се искаше, че тук си е студено още. 😁 Покрай него, продавача ми предложи и Renard constrictor,  и нали съм мека Мара, независимо от оскъдната информация за втория, го отстрелях, както се казва. Ами доволна съм опохарчените пари, Un bois vanille няма да ви го хваля, че то май само аз го нямах😁, втория не открих много отзиви в темите но това което мога да кажа на първо време е че е много странен парфюм. На мен ми стои близо до кожата, но околните го усетиха и се хареса.  Определено ми е трудно да го сравня или оприлича на някой подобен. Не ми е цветен, по скоро муск и още нещо, но не натрапчиво. Толкова съм зле с описанията, че няма да ви мъча с тях, но за мен е парфюм за всеки сезон, даже и за пролет, да съм в духа на темата. А, да и си е точно унисекс, и на мъж  би стоял добре, довечера като се прибере моя, ще го споделя, да не съм толкова лакома. Но първия си  е за мен. 😁

# 403
Най-любим бранд,  най-красивите бутилки,  с едни от най-обожаваните ми парфюми...това е Serge Lutens. Честити и да си ги изпръскаш с кеф Hug

# 404
  • София
Аз на Serge Lutens много харесвам Daim blond, няма такава вълшебна комбинация между велур и кайсия.

Общи условия

Активация на акаунт