От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 618
  • 843
  •   1
Отговори
# 615
Взехме нашия матрал по препоръка на близък.Вече 6м. спим на него и сме повече от доволни.Беше на промоция в онзи момент.

# 616
Здравейте, идвам с малко по-периферен въпрос.
Как перете калъфите на матраците? Имам два латексови матраци на Екон размер 82/200 см и се опитах да изпера калъфите в пералня и се оказа, че дори единия не влиза в пералнята, камо ли двата. Пералнята ми за 6 кг пране, може би за това не влиза, но повече ме притеснява на каква програма се пере калъфа и дали няма да го повредя в пералнята и да остана без калъф.
Ето това са калъфите:
https://ekon.bg/latex/produkt/kalyf-za-matrak-luks/

# 617
В линка няма инфо за материята/състава  на калъфа, или поне аз не виждам.
Памукът си носи 60 градуса и нагоре.
Полиестерът го дават до 40 градуса..

Лично аз калъфи нямам, протекторите ги пера на 60 гр. на дълга програма за памук с прахообразен с избелители на кислородна основа.

Щом не се събира, вариант са обществени перални. От химическо аз не съм доволна, съсипнали са ми палто.

# 618
Ако калъфите са нови и не са се “очупили”, може да ти се струва, че не влизат.Прала съм калъфи в същия размер казан на пералня.В началото беше трудно да го екстам вътре, но два наведнъж няма как.
Даже не помня дали не ги носих първите пъти на химическо да ги перат.

# 619
Аз калъфи не пера, имам протектори на матраците на леглата, и пера тях, съответно с указания на производителя. Нарочно купих протектори за всичките легла, за да избегна хамалогията с прането на обемни калъфи за матраци.

# 620
Здравейте, идвам с малко по-периферен въпрос.
Как перете калъфите на матраците? Имам два латексови матраци на Екон размер 82/200 см и се опитах да изпера калъфите в пералня и се оказа, че дори единия не влиза в пералнята, камо ли двата.
Ето това са калъфите:
https://ekon.bg/latex/produkt/kalyf-za-matrak-luks/
По-назад в темата съм писала как пера моите калъфи на матраци, които също са на Екон, но моделът е Комбо.
От линка, който си посочила, не става много ясно дали калъфите са с цип.
Ако са с цип, отделяш двете части на матрака, при мен се наложи леко разпорване в частта на ципа, което не касае материята на калъфа. Долната част на калъфа въобще не го местя, защото матракът е огромен и тежък (200/200). Пера само горната част на програма Памук, времетраене - 2 ч., 60 С. Суша в сушилнята отново на Памук. Многократно съм го правила през годините, поражения няма.
Пера горните части на двата матрака, които имам по отделно. По-малкият матрак е 120/200, но отново отделям горната от долната част на калъфа, защото цял не се побира в пералнята, която иначе е 8 кг.
Ако моят вариант не е осъществим при теб, носиш на химическо чистене.

# 621
За съжаление, вашия калъф е различен тип. При мен няма как да се раздели калъфа, защото е капитониран, ето описанието му от сайта на Екон:
Цитат
ВЪНШЕН КАЛЪФ
светъл на цвят
трико 60% полиестер и 40% вискоза
3-пластов немски
прошита 200 гр силиконова вата от вътрешната страна
сваляем с цип
Както и да е, занесох го на химическо чистене, но ми казаха че няма да е химическо чистенето, а просто ще го сложат в техните големи перални и ще го изперат там. Дано не го съсипят! И дано третират петната предварително, че иначе са си пари нахалост!

# 622
Моите матраци са 80/190 и 90/200, един обща калъф и влизат в пералнята.
Мисля, че след първото пране, ще омекнат и ще могат да се перат у дома.

# 623
  • Бургас
Ние сме с това легло,което върви с матраци +закупена отделна табла https://jysk.bg/spalnya/legla/gold/kontinentalno-leglo-140x200-gold-c50/family

Много съм доволна,заслужава си всеки лев! Калъфа на най-горния(топ) матрак се сваля и може да се пере.Не сме спали на по-удобно легло(не обичаме меки матраци)

# 624
Това не е твърд матрак, а напротив.
Ние сме с това легло,което върви с матраци +закупена отделна табла https://jysk.bg/spalnya/legla/gold/kontinentalno-leglo-140x200-gold-c50/family

Много съм доволна,заслужава си всеки лев! Калъфа на най-горния(топ) матрак се сваля и може да се пере.Не сме спали на по-удобно легло(не обичаме меки матраци)

# 625
Къде продават матраци 200*220

# 626
Къде продават матраци 200*220
Обикновено този размер е по поръчка. Лично нашият е на Екон.

# 627
Здравейте!
Имаме разтегателен диван, който го използваме за гости.
Разглеждам Топ матрак Дормео Ролъп Сюприйм и ще помоля за мнения.
Място за съхранение имам.
Но дали са удобни и каква височина е матрака?

# 628
Около 5 см., демек нищо.
https://www.youtube.com/watch?v=mi2zxOQCXqQ

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 15:04 от petiaivanov

# 629
Здравейте, купихме си матрак на Магнифлекс масажо Делукс, много ни е удобен. Не знам какво да правим? Дали ще има възможност да се върне. Има голямо усещане за потъване и всичко ни заболя. Струваше 1700 лв 160 на 200. Дайте съвет.

Общи условия

Активация на акаунт