От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 528
  • 843
  •   1
Отговори
# 705
Аз сега се сещам, че някои от старите ъглови легла имаха шперплат под пружината и тя лягаше на него. Трябва да се види, ако има, дали държи здраво. Ако е добре, тогава може еднолицев матрак да се сложи в дупката, а пружината да се махне.

# 706
  • 1st floor
Тая пружина не е ли метална с дебела метална рамка? Поне аз такива помня от едно време. Със сигурност са тежки. Бих си сложила без притеснение еднолицев. Опция е и плоскост, продупчена на кръгчета през около 20см, за да диша матрака. Дупките се правят с една джаджа за пробиване на дупки за панти, не знам как точно се казва. Матракът иначе има вероятност да отпадне. Плоскостта е нещо като шперплат, но по-дебела. Не като тези за гръбчетата за гардероби от едно време.

Не разбрах идеята да се сложи двулицев върху еднолицев пружинен. Ако е, за да се изравни вдлъбнат еднолицев - няма да свъши работа.

# 707
Идеята да не е да се вдигне височината ?, че и майка ми говори такива..идеи Simple Smile

За пружината...варшант е да се махне, и  на поне 6 места на рамката се слагат едни "стъпки", на които да легне еднолицевия матрак. Може и повече да се сложат.

# 708
Тези ъгли може и да не са подходящи- зависи колко е дебела дървената/талашитената рамка на леглото. Разни късички винтчета няма да свършат работа,  а пък дългите ще пробият конструкцията.

# 709
Може, не знам случая.
Да се има предвид че на легло Виденов, всички знаят колко тънки са страниците, има дървени частични царги, завинтени и захванати за страниците - преди два месеча го монтираха пред мен.
Също така подсилих ъглите със закупени от мен стоманени ъгли..ами завинтиха ги момчетата, нищо не се проби.

Друг вариант е директно върху рамката на еднолицивия матрак, който разбрах е наличен, да се сложат стоманени крака...не бяха скъпи, сутринта ги гледах, но затворих линка. И така с краката, да се пъхне в рамката...https://kolosbg.com/prod.php?id=1324

# 710
  • оттам, откъдето започва България
Така както съм го написала, май е неразбираемо (ама нали снощи ми се спеше).  Smirk

Ъглово легло е с пружина, която е доста стегната. Върху нея има стар дюшек, който вече е на топки.
Много ми се иска да ползваме като подматрачна рамка тази пружина и да сложим отгоре двулицев матрак. Thinking
Днес и ММ ще го водя да разгледа леглото и утре да тръгваме по магазини за избор на матрак.
Благодаря Ви за споделените идеи.

# 711
  • 1st floor
Идеята да не е да се вдигне височината ?, че и майка ми говори такива..идеи Simple Smile
Ако е такава идеята, по-добре да се надигнат тези вътрешните елементи,  на които ляга еднолицевия матрак. Нашето легло е икейско и има три варианта за височина. От чиста грандомания казах да го сглобят на най високото, сложих и висок матрак и сега трябва да се покатервам, като си лягам, щото съм 1.58. 😂😂😂

# 712
Щом искате върху пружината, ще трябва еднолицев матрак, за да легне рамката му върху металната рамка на пружината.
Двулицев ще потъва в някакъв момент и ще се деформира.
Помислете как и колко
ще се ползва леглото и дали не е по-добре подматрачна рамка и двулицев матрак.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 12:27 от ДХ3

# 713
Тя и самата метална пружина сигурно ляга върху някакви царги. Да се махне пружината и на тези царги да стъпи еднолицевия вече, но като размери дали ще паснат, не е сигурно...

Същото е и да легне направо върху пружината, той реално ще стъпва пак на рамката й, не на средната й част...

# 714
Дамата всъщност иска да сложи двулицев върху пружина, но смятам, че
няма как да стане.

# 715
И аз. И не разбирам защо толкова държи на пружината, а не я смени с подматрачна рамка или с шперплат на дупки даже.

# 716
А, двулицев ли, защо ми се стори че мернах нещо за еднолицев...ми едни летви напречно да стъпят върху пружината тогава, и да мята дунапрена отгоре ...

# 717
  • София
Момичета, връщам се да чета назад темите.
Но да попитам набързо: Някой да е доволен от 20 сантиметров матрак?
Харесали сме 25-26см на мекота. А леглата, които сме харесали ще изглеждат по- добре с 20 см. матрак и съм в чужденка ?!

# 718
Момичета, връщам се да чета назад темите.
Но да попитам набързо: Някой да е доволен от 20 сантиметров матрак?
Харесали сме 25-26см на мекота. А леглата, които сме харесали ще изглеждат по- добре с 20 см. матрак и съм в чужденка ?!

Как изглеждат е относително - в момента си свикнала на по-ниско и затова високото те дразни. След месец ще свикнеш на високо и ще се чудиш как ти е харесвало ниското. Това го установих за пръв път с един висок диван - вече не мога да си представа да седя на ниско канапе, на което коленете ти стърчат нагоре.
Но да се върна към матраците - високото легло е много по-удобно от ниското и за сядане, и за ставане. А то това е най-важното.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 18:11 от Черна станция

# 719
  • оттам, откъдето започва България
Избрахме матрака:    https://matraciparadise.com/bg/admiral     
Като го докарат ще действаме според ситуацията относно подматрачната рамка.

Общи условия

Активация на акаунт