От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 419
  • 843
  •   1
Отговори
# 735
Какви са предимствата / недостатъците на мултипокет матраци с много пружини пред тези изцяло от пяна? Като цяло ходя по магазините, пробвам и от двата вида, трудно ми е да преценя. А и с 3-4 минути лежане нищо не мога да разбера за матрака за съжаление Grinning

# 736
  • 1st floor
Аз спя на магнифлекс, аналог на Ривиера. Средно твърд се води. Еми, не ме боли под кокалите, солидна поддръжка има. Потъва толкова, колкото да обере релефа на тялото и да не пада тежестта на едни точки само. На мен ми харесва, но е субективно. Няма грам пружиниране, което на някой би липсвало. Зависи на какво си спал до сега и какво търсиш. Калъфът не ме притеснява, сложих протектор.

# 737
Какви са предимствата / недостатъците на мултипокет матраци с много пружини пред тези изцяло от пяна? Като цяло ходя по магазините, пробвам и от двата вида, трудно ми е да преценя. А и с 3-4 минути лежане нищо не мога да разбера за матрака за съжаление Grinning
Честно казано, не знам какви са предимствата, но знам, че по нашия няма деформации. До преди 2- 3 години, детето преди да стане тийн, спеше на един Манифлекс от мемори пяна (модел не помня). Искаше мекичък матрак и му купихме. Ами за 5-6 години много се деформира, а детето беше леко. Изобщо не казвам,, че всички са така. Сега и той спи на матрак с ядро от мултипокет пружини, но пък вече е почти 80 кг и висок. Не знам, но със сигурност си зависи от марката и вложените материали. Ние до сега от Камбо щета не сме имали- три матрака и два дивана.

# 738
Здравейте, препоръчайте ми добър протектор за матрак 🙂

# 739
Здравейте, препоръчайте ми добър протектор за матрак 🙂

Когато си купихме матрака от Магнифлекс ни подариха и два непромокаеми, но дишащи протектори. Ми пета година сме с единия, другият чака ред. Перат се и пазят отлично - матракът отдолу е като сега донесен от магазина.

# 740
Търся добър топ матрак. Ще е чудесно, ако има доволен и препоръча марка. Благодаря.

# 741
  • София
И аз търся топ матрак, но трябва да е много мек, направо искам да потъвам в него. Имам вече един, но е 6 см. и не ми е достатъчно мек. Моля за препоръки.

# 742
Здравейте, спрял съм се на ЕКОН Комбо 180х200, но имам питане относно избор на горния слой.

Знаете ли каква е аджеба разликата между органик, мемори и охлаждащ? И трите звучат добре, като естествено охлаждащия е най-привлекателен (ако наистина върши работа), но ние търсим възможно май-мекия вариант - да легнеш и да потънеш. Имаме друг матрак на ЕКОН, доста по-евтин вариант, страшно удобен дори след 6-7 години.

П.с Гледам, че матрака Лукс алое Вера е намален, и май е абсолютно същото като Комбото, без горния 6см слой по избор. Може би е по-добър вариант, като се има в предвид, че разликата в цената е 800лв

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 01:37 от feedy

# 743
Здравейте, спрял съм се на ЕКОН Комбо 180х200, но имам питане относно избор на горния слой.

Знаете ли каква е аджеба разликата между органик, мемори и охлаждащ? И трите звучат добре, като естествено охлаждащия е най-привлекателен (ако наистина върши работа), но ние търсим възможно май-мекия вариант - да легнеш и да потънеш. Имаме друг матрак на ЕКОН, доста по-евтин вариант, страшно удобен дори след 6-7 години.

П.с Гледам, че матрака Лукс алое Вера е намален, и май е абсолютно същото като Комбото, без горния 6см слой по избор. Може би е по-добър вариант, като се има в предвид, че разликата в цената е 800лв
Мога да дам съвсем прясно мнение.
Ние сме от 5 години с Екон Комбо 180/200.
Когато го купувахме, се спряхме на горен слой с кул гел, защото уж охлаждал и предотвратявал изпотяване (ММ се поти много). Никакъв ефект от този кул гел - пот на корем.
Преди две седмици ни замениха двете ядра - основното (латексът) и кул гела, който този път поискахме да е органик (естествен латекс). С новият горен слой сънтят е много по-комфортен. Силно препоръчвам него пред гела.
Съвет - не е хубаво да легнеш и да потъваш. Вземете си средна твърдост. Между другото - какви килограми сте? Ако има около и над 100 кг на човек, е препоръчително да вземете най-твърдия вариант.

# 744

Мога да дам съвсем прясно мнение.
Ние сме от 5 години с Екон Комбо 180/200.
Когато го купувахме, се спряхме на горен слой с кул гел, защото уж охлаждал и предотвратявал изпотяване (ММ се поти много). Никакъв ефект от този кул гел - пот на корем.
Преди две седмици ни замениха двете ядра - основното (латексът) и кул гела, който този път поискахме да е органик (естествен латекс). С новият горен слой сънтят е много по-комфортен. Силно препоръчвам него пред гела.
Съвет - не е хубаво да легнеш и да потъваш. Вземете си средна твърдост. Между другото - какви килограми сте? Ако има около и над 100 кг на човек, е препоръчително да вземете най-твърдия вариант.

Супер, много благодаря за бързия отговор! Значи кул гела отпада.  В момента сме около 85 и 65 кг. Като цяло сме спали на доста места и двамата предпочитаме мек вариант, най-вече защото спим настрани и така кръста не увисва. Имате ли някакво мнение за мемори варианта и може ли да споделите какво точно означава да заменят двете ядра и защо?

# 745
Супер, много благодаря за бързия отговор! Значи кул гела отпада.  В момента сме около 85 и 65 кг. Като цяло сме спали на доста места и двамата предпочитаме мек вариант, най-вече защото спим настрани и така кръста не увисва. Имате ли някакво мнение за мемори варианта и може ли да споделите какво точно означава да заменят двете ядра и защо?
Значи на кг сте колкото нас. Аз мисля, че точно в мекия (потъващ) вариант кръстът няма да има достатъчна опора и ще причинява дискомфорт. Според мен не взимайте по-мек от среднотвърд.
За мемори пяната знам, че много запарва. При замяната обсъдихме и ни посъветваха, че органик е най-добрият вариант и с моя опит го потвърждавам.
При нас се наложи замяна, защото е имало производствен дефект (рядко, но се случвало) и двете ядра бяха хлътнали на кръста и при двамата ни.
Никак не е маловажна и подматрачната рамка. Матраците на Екон са много тежки, а стандартните подматрачни не са предвидини за такова натоварване и бързо поддават, което деформира матрака. Ако не сте купили, огледайте сайта на Екон - предлагат подсилини, специално пригодени да издържат техните матраци. Сега обмислям подмяна на нашата подматрачна рамка (не е на Екон, но когато купувахме спалнята, не предполагах, че и това трябва да съобразя.), защото ламелите за загубили част от извивката си.

# 746
Нашата подматрачна не е мръднала, но матракът се продъни яко Екон”AirAir”.Сменяхме го два пъти.Бях много доволна от тях от обикновените им матраци, но скъпите нещо..::В началото купихме средно твърд, за около 80-90кг., беше ужас, сменихме го с твърд и пак се сдуха.
Сега си взехме Юск.

# 747
Аз съм с матрак от jysk - 160/200 gold F110 и е екстра. Имам и въпрос обаче. За две легла 90х200 в стая за гости не ми се дават по 400-500 лева за топ матраци, препоръчайте някой по-евтин модел който да е пак приемливо добър.

# 748
Здравейте, дойде време за подмяна на матраците на децата. Ще ми е от полза, ако се включите с мнение от за MY CASHMERE на Тед. В момента е много намален.

# 749
Имам и въпрос обаче. За две легла 90х200 в стая за гости не ми се дават по 400-500 лева за топ матраци, препоръчайте някой по-евтин модел който да е пак приемливо добър.

Тук гледа ли...има страхотни намаления в момента, стигащи до 60%..
https://jysk.bg/spalnya/nadmatrachni-postelki/nadm-postelka-90x2 … gold-t110-wellpur

https://jysk.bg/spalnya/nadmatrachni-postelki/nadmpostelka-80x20 … e?article=3433223

https://jysk.bg/spalnya/nadmatrachni-postelki/nadmpostelka-90x20 … r?article=3423823

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 12:12 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт