Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Миналата година много ми хареса лятото. Топло, без да е жега. Мразя жегата. В бг зимата не можеш да мръднеш навън, че е студ, лятото жега и комари. Предното лято в бг една вечер не можахме да вечеряме в двора от комари. Страшно беше. Тук няма насекоми, топло е, не е жега, мога цял ден да съм навън. Та, времето тук определено ми харесва повече. Е, море няма, а и миналата година само му казахме "здрасти ", това ми липсва. Дано тази година успеем да отидем.
Роднините ми липсват умерено. По-скоро ми е леко гузно, иначе телефонния контакт (който при нас е ежедневен) ми идва предостатъчен. Даже си говорим повече, отколкото като бях там.

# 76
  • Истински се вижда само със сърцето.
Миа иска торта Мики Моус клуб хаус-не знам какво ще сътворя 🤣

Нямам носталгия, близките ни идват на гости, но много искам да заведа детето защото никога не е ходила, а и тя иска при баба.
Иначе стечение на обстоятелствата е нашето не ходене.

# 77
  • Bristol
Ако майка ми идва на гости и аз нямаше всяка година да ходя в България. Отначало и зимата и лятото се прибирахме. Тук много ми липсва планината и снега. В София редовно уикендите или ако имаш свободен ден през седмицата, отскачахме до Витоша и Боровец. Затова и се пибирахме за ски февруари. Но съсипаха Витоша, плюс че стана много пренаселено. Веднъж и на Банско ходихме, но не е това което си спомням, а и може да сме се разглезили с Алпите Sad С морето същото започва да се случва, а майка не иска да пътува и ходи на море и планина в други страни. Иска си в България само.

При нас сега се очаква затопляне, а студената вълна отива към Родината ни. Такава е прогнозата.

# 78
  • До хладилника, който обичам
Кога успяхте да изпишете шест страници само за ден Flushed
Вкъщи домашните изкараха безсимптомен ковид, всекиму така, ако се налага. Ако не бяхме пуснали случаен тест, хич нямаше и да знаем и щяхме да сеем зараза. Децата бяха леко омърлушени няколко дена, но без нищо сериозно. Мъжът ми си загуби обонянието, което беше изключително смешно - бутам му неща под носа, а той само вдига рамене... Но се оправи и той, вече му се възстановява. А мен май ме размина, въпреки че нямам втора доза ваксина.
В България отива много студен фронт сега, хич не ги облазявайте, ще падне до -15-20, казват.
Аз съм напълно готова за пролет, да идва вече.

# 79
В Словакия е -20 -25, било си кучи студ. Ние миналия януари като ходихме беше -15, но заради снега не се усещаше така студено.
Тук в ук явно заради влагата ми е все студено.

Аз няма как да взема роднините си на гости, тъй като нямам къде да ги посрещна и затова ви питах как го правите това с носталгията 😃
Но при мен го има фактора, че просто страната не ми харесва и си ме влече все някъде навънка 😃

Гледам, че тази година разликата с нашия и католическия Великден ще е почти 1 месец. Вие кой ще празнувате?

# 80
  • Близко съм
Добър вечер, бихте ли сподели ли за запознатите, казуса ми е следният: Имам познат човек, който ми урежда и работа и квартира , но сега с този ковид не е наясно как стоят нещата, визи?говори се за престои в хотел по повод карантината вярно ли е ? Всякаква информация ще ми е необходима, тъй като съм доста на зор и не се издържа. Дори и да нямам възможност сега и след някой друг месец да е, като поутихне уж всичко. споделете моля ви

# 81
Имате ли банкова сметка и NINo? Или поне насрочено интервю за осигурителен номер? Без тях, ако изобщо ви намери нещо, ще работите нелегално, което в текущата ситуация не е...препоръчително. Визи все още няма. Престоят в хотел е само за пристигащите от определени страни. България не е в този списък. Необходимо е да посочите адрес, на който ще сте под карантина 10 дни.
Подадената от Вас информация е меко казано незначителна, за да получите адекватни съвети.

# 82
  • Близко съм
Да разбирам ,но и самата аз не съм наясно още, ще живея в същия дом на моя познат ще бъдем заедно,но това ме спира мен условията, които имат. Иначе ще ми бъде помогнато , да се сдобия с всички тези неща и да съм легална. А, до последно как мога да разбера дали България попада в този списък  има ли къде да проверявам?! Другото, което ми е и най-важно имам проблеми с жлезата как се отразява самия климат и да попитам дали някои въпросни лекарства ги има

# 83
В сайта на правителството https://www.gov.uk/може да се прочете всичко относно пътуване в момента, както и страницата на посолството ни пуска във фб редовно информация. За лекарства, предполагам вашите няма да са със свободен достъп, трябва да се регистрирате при ДжиПи. Наистина, без документи трудно, винаги нелегална работа без гаранция за плащане.

# 84
Този познат не знае как стоят нещата с ковид и визи (и не знае къде да провери ли?), но пък осигурява работа работа и квартира?  На близко момиче бих казала категорично да не тръгва при подобни условия.

# 85
  • Манчестър
Имате ли банкова сметка и NINo? Или поне насрочено интервю за осигурителен номер? Без тях, ако изобщо ви намери нещо, ще работите нелегално, което в текущата ситуация не е...препоръчително. Визи все още няма. Престоят в хотел е само за пристигащите от определени страни. България не е в този списък. Необходимо е да посочите адрес, на който ще сте под карантина 10 дни.
Подадената от Вас информация е меко казано незначителна, за да получите адекватни съвети.

Няма визи за туризъм. За престой и работа повече от 90 дена трябват.
Освен ,ако в случайте на пре-сетъл статут. Но той се даваше до 31 Декември, т.е. Трябваше да се влезе до тази дата.

# 86
  • Близко съм
Благодаря. Блу мерси за мнението, но нека обсъждаме заданените въпроси, не под воля теле,иначе благодаря и на теб.

# 87
Аве, благодаря! Пропуснала съм тази информация. В този случай тръгването става почти мираж.

# 88
Носталгия не съм имала осезателна, но в Англия си бях със семейството си в един град.
Сега ми се иска да се виждаме по-често и ще се местим към град, от където пътуването ще е по-възможно, изгодно и удобно и само с един полет ще сме в Англия.

Нямам търпение да покажа на щерката любимия ни Лондон, да я заведа на местата където сме ходили всеки ден когато беше много малка и да обиколим и България, за да се запознае с баба и дядо си там, с единствените ни останали живи две баби(нейни прабаби), да я поглезят, да й сготвят вкусно, да се разходят, да вкуси природата, айляка, планината, морето, минералните извори, храната и културата ни.

# 89
  • някъде в орбита...
Гледам, че тази година разликата с нашия и католическия Великден ще е почти 1 месец. Вие кой ще празнувате?
Ние празнуваме и двата. Нашият, щото си имаме семейни традиции на него. А тукашният пък заради хлапетата и съседите (доста неща организират и е забавно).

Срам ме е направо колко не съм в час с изискванията за новодошлите след Брекзита. Някак дори от любопитство не проверих Grin

Общи условия

Активация на акаунт