Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря. Блу мерси за мнението, но нека обсъждаме заданените въпроси, не под воля теле,иначе благодаря и на теб.
Не търся теле. Да предлага работа и квартира и да не знае новите условия за работа след Брекзит, за които се говори от месеци... просто не ми се връзва, червена лампа е. Хайде, за ковид нещата са по-динамични -  последните промени ги обявиха онзи ден и влизат в сила в други ден, по-простено е да е пропуснал нещо.

Идеалният вариант е да има такава разлика между датите за Великден. Тъкмо и двата да се празнуват. Но все са ми далечни още и не ги мисля.  Сега вторник, 16/02 е pancake day.

# 91
И ние празнуваме и двата.

Празнуваме и Shrove Tuesday, че и Ash Wednesday Simple Smile

Покрай католическият (щерката е в католическо френско у-ще) е и 11 дневната им великденска ваканция, в която почиваме двете и празнуваме на работа, в у-ще и у дома, а на нашият Великден се събирахме с бълг. общност тук през изминали години, но надали и тази ще се съберем Sad

Преди празнувахме английския също, а на нашия с майка, брат ми, снаха ми и племенника. На Коледа ходехме и при леля ми с братовчедите и въобще си празнувахме семейно.

# 92
И ние двата, на единия шоколад, на другия шарени яйца. Католическия не много, само ядем шоколад и мин година направих мнимо криене на яйца. Но и на двата сме си вкъщи ние си само.
Трябваше края на март да се приберем, хем малко в БГ, хем по зъболекари. Но няма да го бъде. Ние се прибираме веднъж годишно, роднините също рядко идват. Моите родители само веснъж са идвали и то за 3 дни. Там си е и нашрегнато, не си е почивка. Така ми се иска някъде за уикенд, край басейна, в спа и релакс пълен.

# 93
И при нас няма носталгия. То и преди се виждахме рядко с роднините, веднъж на 1-2 години. А приятелите и те се пръснаха къде ли не. Тук климатът е перфектен - топло, но не горещо лято, мека зима с по една седмица сняг и студ, няма температурни аномалии. Влагата е много по-малко от тази във Варна, морето ми е на 10 мин с кола с богат избор на плажове. Ние сме близо и до планини, та и това не ни липсва.

За новодошлите има изискване за минимален доход според професията, която ще упражняват тук. НИН вече се издава с номера от статута.

Великден ми е още много далечен, за да го мисля. Да сме здрави тогава, пък празнуването лесно.

# 94
  • Bristol
Гледам, че тази година разликата с нашия и католическия Великден ще е почти 1 месец. Вие кой ще празнувате?
И двата, затова предпочитам да са на различни дати. Шоколадови яйца и хоткрос бънс на тукашния. Децата като бяха малки криехме яйца и те ги събираха из къщи и градината.
За нашия меся козунаци, боядисвам яйца, пека агнешко, събираме се с други българи.
Повод за празник ми дайте 😊 С дъщерята от снощи сме започнали само това остана за днес 😂
Скрит текст:
Срам ме е направо колко не съм в час с изискванията за новодошлите след Брекзита. Някак дори от любопитство не проверих Grin
Аз само знам, че за туристи визи не трябват за престой, ако не се лъжа, до 6 месеца. Обичам когато ни идват на гости от България, но с този Ковид сега нито ние сме ходили, нито някой планира да идва 😔 А и трите теста които въвеждат от понеделник, около £300 допълнително, за да влезеш в страната 🤪
Ето тук набързо може да се проиграе трябва или не трябва виза и евентуално повече инфо, ако искате да работите
https://www.gov.uk/check-uk-visa/

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 10:19 от Merry

# 95
  • Glasgow
За Шотландия промениха от 15.02 всички,  които влизат да са карантина в хотел. И тест на 2рия и 8мия ден. 1750£ пакетна цена😱 братовчедка ми сега не може да се прибере, или трябва някаква схема през Англия и после влак. Което пак е нарушение.  По групите за пътуване много хора, които се опитват да се приберат в България  с кола пишат,  че ги връщат, хем с причина  и тестове.
Вижда ли му се края на това чудо, аз следя всеки ден графиките,  случаите намаляват,  а рестрикциите се задълбочават:(

# 96
  • До хладилника, който обичам
И ние празнуваме по същата схема, на единия Великден шоколадови яйца и зайци, на другия, боядисани яйца.
Може да се безделници, но не сме без празници Simple Smile)

# 97
  • UK
Момичета като прочетох, че има и други като нас - на които не им липсва прибирането в Бг си отдъхнах. Майка ми винаги ни гостуване често, свекърите се дърпат и не искат да идват, ако не е за да ни помогнат. ММ вече спря да ги кани, нито Коледа, нито рождени дни, нищо не искат да уважат,предо го усещах че му е неприятно всеки един отказ, но вече спря да ги кани. Ама те си бяха така и в Бг, за нито един празник не са ни идвали на гости.
Аз обичам климата тук, първите две години ми беше студено, но сега вече съм в свои води.
 Празнуваме православния Великден, но само с боядисване на яйца, аз обичам да меся обаче от домашните никой не яде козунак а аз вече съм един номер нагоре от както почна пандемията. Шоколадови яйца не купувам пак по същата причина, обаче ходим на лов за яйца обикновено. Миналата година принтирах яйца, децата ги оцветиха, скрихме ги в къщи и си направихме egg hunt. Тази година ще е същото.

Доколкото знам след Брекзит за туристи няма да виза до 3 месеца май, може и да бъркам. За работа вече си има изисквания, каква е професията, дали имаш спонсор, здравна застраховка. Но не съм 100 процента сигурна, скоро го обсъждахме с една позната, на която роднина беше получила почти същото предложени като aloevera_. 

Аз сега се за четох в хотел карантината, ама вече за всички влизащи ли е? Нали имаше един червен списък с рискови страни?

# 98
Хотелът е само за страните от червения списък. Но двата теста след пристигане са за всички, включително деца, доколкото четох. Та, за едно пътуване на 4 членно семейство, нещо като 840 паунда като се приземи. Без билетите и тестовете, с които трябва да пътува в другата посока, отделно и теста на идване насам, който трябва да е до 72 часа преди кацане. Ей тъй се ограничават пътувания. Които има пари, да пътува.
Редактирам се, не съм много убедена, че децата трябва да имат тест. За деца под 12 г. няма изискване за тест, та може би няма да правят и другите два.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 16:11 от brumm

# 99
По принцип може да дойдеш в Англия като турист, но не и по време на национален локдаун.
Наистина трябва да имаш основателна причина и да я докажеш на граничните (трудов договор например ако нямаш статут).

За виза информация https://www.gov.uk/guidance/employing-eu-citizens-in-the-uk

Интересна статия:
https://www.24chasa.bg/novini/article/9499575
Документа за отказ за влизане в страната е тук https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2021/01/6-1.jpg

# 100
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние празнуваме и двата Велик дена, но повече приготовления правя за нашият.

Ние сутринта минахме UKVCAS апоинтмента на детето. Грийн не и взеха пръстови отпечатъци. Човекът при който се паднаха каза че под 5 г. не взимат, но т.к тя прави 5 другият месец, той каза че ще видим след снимката дали все пак системата ще изиска, но така и не се наложи. Вкичко на всичко 15 мин ни отне.

# 101
  • Bristol
Ето ТУК са последните изисквания за влизане в UK, карантина и тестове. Карантината и трите теста, 1 преди да влезеш и два след като влезеш, са задължителни за всички. Карантината в хотел обаче за сега е само за определени страни, има линк към списъка на страните и предполагам периодично ще го обновяват.
В Шотландия обаче искат всички идващи от чужбина, независимо от страната от която идват, да изкарват карантината в хотел, а не на домашния си адрес.
До някъде копират австралийската система за карантина, а може би и визова за работа. Но четох, че австралийците били много по-стриктни с карантината в хотел и 14 дни не позволявали да излезеш от стаята си, докато тук ще имаш право на разходка навън веднъж дневно и не е за всички идващи от чужбина.
Ето тази статия четох преди няколко дни за Австралия. Има и кратко видео на една девойка, която показва хотелската си стая и как протича карантината.

# 102
  • София
Никаква носталгия не ни мъчи, не искаме да се прибираме в България.
Много е студено при нас - Уест Мидландс. Нямам търпение да дойде пролетта най - после. Пуснали сме отоплението навсякъде, но нашите стари котараци все търсят човек да се гушнат или под някоя завивка:)
За утре съм приготвила на всички по един огромен буркан домашен течен шоколад Heart
Великден и ние празнуваме по два пъти - веднъж по тукашната традиция на датата и веднъж по нашата по православния календар. Нека празници да има!

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 14:35 от Happythought

# 103
Потвърждавам за Мидландс, сега се прибирам от plant hunt, и още не мога да се размразя. 🥶
Великден, и двата ще ги уважим, щом има шоколад и козунаци Simple Smile)

# 104
  • Glasgow
А Австралия справят ли се с коронакризата с тези мерки? Аз тук не намирам логика в повечето рестрикции, отвори, затвори. Защо им беше тази eat out help out схема тъкмо като бяха тръгнали нещата добре...или около Коледа, затвориха ни тук, след това за една седмица отвориха за Коледа, беше лудница навсякъде по магазините, после пак затворено.

Общи условия

Активация на акаунт