Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 132
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • На острова
Eat out схемата беше най-тъпото нещо, което измислиха. И то зорлем хората да сядат in и да се бутат един в друг без маски.. не ми се сеща, че пак се ядосвам.

Не знам Австралия справят ли се, ама знам, че Australian open си тече в момента.

И ние бяхме на вън, на телефона пишеше Feels like -9 😀. Малкото със ски екип, опаковани, всичко замръзнало в парка. Ама беше хубава, зимна разходка. Определено Февруари си е снежния месец тук.

# 106
Австралия са затворени от март. Актуалната информация е за 5 нови случая днес, а в болницата сериозно болен е само 1. За тук искрено се надявам след като рисковите групи и 50+ бъдат ваксинирани, т.е. до края на май, както е правителствения план, да има някакво отпускане на рестрикциите за международни пътувания. Миналото лято не пътувахме, уж за да не пренесем някаква зараза. И какво - свекър ми пак се разболя и почина, а ММ го беше виждал последно година преди това. Моите родители уж разбираха защо не отиваме да ги видим, но май почват да мислят, че си измислям карантини и тестове. Поне вече са им сложени първите дози.

# 107
  • ENGLAND
И аз съм в Мидланд, ужасен студ. Канех се днес да излизам, но съм заседнала на лаптопа. Дано поне великденската ваканция да е топло, имам много работа в градината, сега почвам нов проек в предната градина.
Имахме планове да ходим до България по Великден, дъщерята искаше българска рокля за прома. Ама като гледам ни рокля, ни пром ще има.
Аз лято в България не пропускам, там се зареждам за цяла година, още по Нова година започвам да си мечтая за кафетата, приятелките, приказките до късно. Благодарна съм, че сме си ходили всяко лято при мама и тате, сега вече ги няма, но нито скайп, нито телефоните могат да заменят месеца прекаран с тях всяка година. Не знам какви са тези сърдити роднини, че не се срещате с тях, моите не се сърдят, а и ми е приятно да се виждаме. Не знам това носталгия ли е или не, просто е завръщане там където ми е минал половината живот, там където са истинските ми приятели, тук нямам. Всяка година България я виждам променена, към добро, харесва ми какво става, макар че има хора с доста негативно мнение, моите български приятели са много доволни от живота си там. Трудно ми е да приема хора, които не са си ходили в България по 5-6 години и да говорят колко е зле. Отиди в България с очи за хубавото, прекарай си приятно с приятелите и тогава говори какво е там. Важен е позитивизмът, и не само при посещенията в Родината.
Това лято не знам как ще е. Ако удължат учебната година с две седмици то не остава време за почивка, нашето училище има не 6 а 5 седмици лятна ваканция. Дано само вдигнат тези карантини и махнат тестовете, че иначе излиза доста солено.

# 108
Всяка година България я виждам променена, към добро, харесва ми какво става, макар че има хора с доста негативно мнение, моите български приятели са много доволни от живота си там. Трудно ми е да приема хора, които не са си ходили в България по 5-6 години и да говорят колко е зле. Отиди в България с очи за хубавото, прекарай си приятно с приятелите и тогава говори какво е там. Важен е позитивизмът, и не само при посещенията в Родината.

Добре казано, подкрепям напълно. Наблюденията ми са за София, но едва ли единствено там всичко е към добро. И да, Родината зарежда положително, въпреки че се чувствам прекрасно и тук:)
Мисля си, че родителите ни в България броят дните и месеците между две раздели с нас, хубаво е да сме по-милостиви с тях, дори и да не ни казват нищо. Така поне е нормално да бъде.

# 109
Няма база за сравнение, лятото ходиш с готови пари, всичко е купон и веселба, не е като да си там и да си вътре в реалния живот. Да, има някакви проблясъци на подобрение, видях ги сега ноември като се прибирах, но това е в големите градове. Откъм инфраструктура все още е зле, недомислено, доста трябва да се направи за улеснен достъп на хората с увреждания и т.н. България не е само София.

Относно позитивизмът, добре е да го прилагаме и за мястото, на което сме, не само към това, от което сме дошли Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 18:47 от ٠•● Veggie ●•٠

# 110
  • София
Хората сме различни и е нормално, за мен, да се чувстваме различно относно прибирането в Родината.
Аз нямам живи роднини там, майката на съпругът ми е починала отдавна. Семейството ни, домът ни, работата, приятелите ни са тук.
Големият син е У11 от септември - това означава, че ще има бал в края на учебната година нали? Как бяха баловете за вашите деца? Аз като разказвах на моя приятелка англичанка как са нещата при нас с абитуриентските балове, тя помисли, че се шегувам:)

# 111
Не, ٠•● Veggie ●•٠, не всички ходят за купон и показност. Разни хора, разни животи и приоритети, знаеш го.
Ходи се и за да помогнеш, примерно, да си видиш къщата и да се разходиш вечер, да си поговориш с приятел  и тн

Колкото до позитивизма, кой се оплаква от живота си тук? Доколкото усещам, повечето сме доста добре устроени.
Съответно, доволни в една или друга степен.

# 112
Hannah, не съм споменала показност, казах, че са готови пари, с които животът изглежда розов за няколко месеца. Различно е, когато със заплатата там трябва да се плащат сметки и купува храна. Храната ми се стори адска скъпа, между другото.
Иначе за позитивизмът, човекът който го спомена, ако прегледаш мненията, се изказва на 90% негативно за живота тук, та, не е зле да си спазва препоръката. Всеки е емигрирал с някаква причина, никой не ни държи тук, нито ни спира да се върнем там, не е като да нямаме избор. Многократно сме го дъвкали това, няма смисъл пак..
Тук наистина май нямат балове, но пак си избират парти дрехи Simple Smile

# 113
  • ENGLAND
Hannah, не съм споменала показност, казах, че са готови пари, с които животът изглежда розов за няколко месеца. Различно е, когато със заплатата там трябва да се плащат сметки и купува храна. Храната ми се стори адска скъпа, между другото.
Иначе за позитивизмът, човекът който го спомена, ако прегледаш мненията, се изказва на 90% негативно за живота тук, та, не е зле да си спазва препоръката. Всеки е емигрирал с някаква причина, никой не ни държи тук, нито ни спира да се върнем там, не е като да нямаме избор. Многократно сме го дъвкали това, няма смисъл пак..
Тук наистина май нямат балове, но пак си избират парти дрехи Simple Smile
Ясно го написах, всички познати и приятели в България са доволни от живота си там, живеят си по-добре, ако бяха тук.
Аз не се чувствам емигрант, не съм дошла нищо защото не ми харесваше  живота в България, нито да печеля пари, по стечение на обстоятелствата се омъжих за тукашен. Тук е моето семейство и моят дом сега.
Къде ги видя тези 90% негативизъм, пълна лъжа, научи се да четеш и мислиш? Рядко пиша тук, но на такива глупости не мога да не отговоря. Гледай си живота тук през розовите очила и не се занимавай с мен.

Да имат бал, пром им казват. Пак са със супер разходи, но не толкова показност.

# 114
Doret, във публичен форум сме, всеки може да прегледа мненията ти, и да си направи изводите. И за да не се превръща темата в махленска свада, спирам дотук. 👍🏻

# 115
  • Leeds, UK
И аз не страдам от носталгия. Добре се чувствам тук. Моят мъж е малко по-емоционален, но подозирам, че е заради студеното време тук. Обича жеги и май това му липсва. На мен семейството само ми липсва, но не е трагедия, чуваме се почти всеки ден.
Момичета, моят мъж днес ми казва, че са му извадили вчера зъб с корона, който не е бил за вадене, а другият до него, който е пукнат на две и го болеше. Не се е усетил заради упойката и подуването и болката след това с часове. Направо не знам какво да правя. Бясна съм. В понеделник ще се обадя на зъболекарката и...
Така криво ми стана. Сега и двата празника ще ми се провалят.
Happythought, котарачета любими! А шоколадът, ммм, много ми се е приял домашен шоколад. Майка го правеше със сухо мляко. Може ли рецепта?
Бурканчетата са страхотни! Браво за идеята ти.

# 116
Охххх, ужас е това със зъба.
Каката от вчера минсе оплаква от наболяване в единия зъб, който има пломба в Бг. Аз се озъртам още, не искам да я водя тук на зъболекар, да не ми кажат, че ще го вадят. Доколкото видях е млечен, но защо три години да стои без зъб, докато порастне другия? Надявам се да се успокои зъба.
Още не съм записала зъболекари, хич не бързам.

# 117
  • Оптимист по принуда
Зъболекарят със затворени очи ли работи???

# 118
  • След завоя в дясно
Happy Bella, ако наистина са направили това, аз бих се посъветвала с адвокат.
Просто нямам думи.

# 119
  • ENGLAND
Doret, във публичен форум сме, всеки може да прегледа мненията ти, и да си направи изводите. И за да не се превръща темата в махленска свада, спирам дотук. 👍🏻
Да, но не всеки ще вземе да прочете няколко хилядите ми публикации, за да види къде са тези 90%. Ти ме обиди и аз няма да си мълча, но спирам до тук.

Общи условия

Активация на акаунт