Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 098
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Чудно беше времето вчера. Скрих им по едно голямо яйце с играчка в двора да търсят и излязохме с колелетата.

Последно на български избори гласувахме с ендопосочен билет за насам. Когато видя алтернатива, ще започна да гласувам отново.

# 691
  • UK
Момичета, надявам се всичко сте имали хубави почивни дни. 🌺🌺🌺

Знам, че Бу пише в темата, преди много години от нея бях научила един сайт в който можеше да се провери дадено лекарство дали е съвместимо с кърмене. Сега търсих, но явно съм го изтрила от браузъра, дали може да сподели?

# 692
Момичета, надявам се всичко сте имали хубави почивни дни. 🌺🌺🌺

Знам, че Бу пише в темата, преди много години от нея бях научила един сайт в който можеше да се провери дадено лекарство дали е съвместимо с кърмене. Сега търсих, но явно съм го изтрила от браузъра, дали може да сподели?

E-lactacia.org

Ако имаш нужда от съвет, пиши ми, мога да погледна и в моите книги.

# 693
  • UK
Благодаря, Памперс. 🌺🌺🌺
Точно този е. Мия близка в Бг е положителна, а е забравила да пита дали лекарствата са съвместими с кърменето.

# 694
  • London
И ние гласувахме. Беше решение в последната минута и за кой....., Но просто искахме да дадем гласовете си за някой извън статуквото като БСП или ГЕРБ. Дано е имало полза....Stuck Out Tongue Winking Eye

Радвам се, че не влязоха хора като Волен, Валерко и Джамбазки дето за мен са едни лаладжии живеещи на гърба на хората с години.

Днес сме настинали, че гласувахме късно и дълго се редихме и ни надуха.....но това са дребни неразположения, пак казвам дано е имало смисъл.

И ние се редихме с двете деца, едно със спец. Нужди.....Joy  Доста време то крещеше Боклук.....като имаше предвид, че не е хвърлил боклука, но подозирам,че някой може да е помислил, че скандира за тиквата боклук. Не че не го видяха, че не е много наред ама знам ли. Joy

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 23:28 от La Catrala

# 695
Ох, Ла Катрала, разсмя ме. Колко тематично. Ние не гласувахме, стечение на обстоятелствата. Хвана ме яд за секцията в Лондон, която излъчиха по новините, че е затворила, а една камара народ не е могъл да гласува. Пример как се вземат решения на парче, обаче в един момент в променена ситуация, решението се оказва може би погрешно.

# 696
  • London
Не е приятно особено, ако си се редил дълго както май е било в случая.

# 697
Здравейте момичета!
Не само, че гласувах, но и съм част от изборните доброволци и организатор на една от секциите в Лондон! За мен България е кауза, родина, любов до последен и сетен дъх! Мечта един ден да е велика отново и хората в нея да водят отново достоен живот.
Мечтая за деня, в който всички мрънкачи ще осъзнаят, че всички ние бяхме доброволци и организирахме тези избори в продължение на месец, късайки от личното си време! Знаехме какво ни чака, при разрешени само 35 секции за цяла Великобритания, надявахме се и обсъждахме как да успеем да обработим поне по 1000 човека на секция. Но ние счупихме всички представи, поставихме рекорди, при нечовешко напрежение и опашки от по 400 човека - успяхме да обработим по над 1300 човека!!! А абсолютния шампион е въпросната секция в Палмърс Грийн, която успя близо 1800 човека!!! И по закон нямаме право да удължим след 9, защото от ЦИК може да ни касират. Но хората обвиниха доброволците, вместо да насочат гнева си към реалните виновници - нечувана простотия просто! Но, няма ненаказано добро! Ядохме за пръв път в 4 през ноща, докато чакахме от ЦИК да ни приемат документите, а ни пуснаха чак след 7:30 да си ходим!!!
Съжалявам дълго стана, но имам хронична непоносимост към несправедливостта! И ние сме готови за нови избори, то е видно от вота!
Католическия Великден няма как да го празнувам, просто почивни дни!
Бъдете здрави!

# 698
  • На острова
Поздравления за ентусиазма и усилията!

Иначе.. не знам, все ми се струва, че ако Бойко знаеше, че всички в тази секция ще гласуват за него, щеше да я остави денонощно да приемат гласоподаватели..

# 699
  • Манчестър
Здравейте момичета!
Не само, че гласувах, но и съм част от изборните доброволци и организатор на една от секциите в Лондон! За мен България е кауза, родина, любов до последен и сетен дъх! Мечта един ден да е велика отново и хората в нея да водят отново достоен живот.
Мечтая за деня, в който всички мрънкачи ще осъзнаят, че всички ние бяхме доброволци и организирахме тези избори в продължение на месец, късайки от личното си време! Знаехме какво ни чака, при разрешени само 35 секции за цяла Великобритания, надявахме се и обсъждахме как да успеем да обработим поне по 1000 човека на секция. Но ние счупихме всички представи, поставихме рекорди, при нечовешко напрежение и опашки от по 400 човека - успяхме да обработим по над 1300 човека!!! А абсолютния шампион е въпросната секция в Палмърс Грийн, която успя близо 1800 човека!!! И по закон нямаме право да удължим след 9, защото от ЦИК може да ни касират. Но хората обвиниха доброволците, вместо да насочат гнева си към реалните виновници - нечувана простотия просто! Но, няма ненаказано добро! Ядохме за пръв път в 4 през ноща, докато чакахме от ЦИК да ни приемат документите, а ни пуснаха чак след 7:30 да си ходим!!!
Съжалявам дълго стана, но имам хронична непоносимост към несправедливостта! И ние сме готови за нови избори, то е видно от вота!
Католическия Великден няма как да го празнувам, просто почивни дни!
Бъдете здрави!

Сори, ама това си е твой личен избор да бъдеш доброволец.....а също и личен избор дали да гласуваш. При цялото това вдъхновение и жар, очаквам, че имаш закупен еднопосочен билет за България.

Продължавам да заставам зад тезата,че българите в чужбина не би трябвало да гласуват кой да е на власт в БГ. Всеки с двойно гражданство или поне с перманент резиденс явно не възнамерява да се връща завинаги в БГ, или ако има такива те са единици. А който иска, самолета и за 3 часа е там. Оставете хората в Бг да избират. Те живеят там и да си носят последиците от избора.

Много е лесно от 3000-4000 км да определяш кой, какво, защо и т.н.

Да ви е честит Чалгаря.......избрахте си го........

Мен ме интересува тук кой ще управлява......

# 700
  • London
Не съм съгласна, че хората в чужбина нямат право да гласуват особено, ако имат капитал и финансови интереси в БГ. Ето аз живея от над 10 години вече навън, но по стечение на обстоятелствата имам туристически бизнес, семеен хотел там. Дали нямам право да гласувам? Сигурно патентите и данъците са му далеч по-големи от на Аланколу дето живее там, та с какво право някой ще ме спира? Да не говорим,че спестяванията ми пак натам ще се насочат не след дълго.....Логично е да ме вълнува кой е на власт или най-малкото кой е там пожизнено. Не може европейска държава да я кара на принципа на Северна Корея .....Борисов, ако беше човек да си е събрал парцалите отдавна ама то пуста наглост там  докато мърда трябва да цоца.

# 701
Извинявам се, ако съм засегнала някой! Ще отговоря и спирам по темата, не искам да стават излишни спорове, защото разбира се, че всеки има право на мнение!
За момента нямам еднопосочен билет, но скоро надявам се и това да стане! Също така си мисля, че имам не само право, но и морално задължение да гласувам! Като човек излязал навън и виждайки много неща, които могат да се променят в България към добро считам, че е редно да покажем на хората там, потънали в страх, мизерия и отчаяние, че ние ги подкрепяме!
Самия резултат няма да коментирам, кой кого е избрал... А относно "чалгата" мисля, че е редно много хора да се образоват какво точно значи тази дума, защото се опитва да и се наложи едно долно и мръсно значение! А на хората, на които се лепва е с цел да бъдат принизени и опростачени!
Хубав ден да имате!

# 702
Хич не вярвам Бойко да слуша опера. Ако все пак го го прави, ще е за да копира герои на Скорсезе и Копола.

Всеки имаше право да гласува. В момента, в който се откаже от това право, губи правото да обвинява друг за избора му. Просто е.

За мен е необяснимо как след лято на протести, едва 40% от българите в България гласуваха. Трябваше да пътуват с часове до секцията? Или да чакат с часове на опашки?
И, не, гласовете на българите в чужбина не обърнаха вота.

Sunny@smile, оценявам високо труда, който организаторите положиха. Особено при народ, масово неблагодарен, но пък изискващ.

# 703
Всеки има право да гласува. Дали ще го направи, е лично усещане. Масата българи в чужбина са на гурбет. Живеят в лоши условия, далеч от семействата си и пращат всичките си пари към Бг. Да се каже, че нямат право на глас е подигравка.
Обаче процента негласували в Бг е големият проблем.

# 704
Излишен патос, аз лично се обиждам от меметата и хилядите негативни коментари, “”изтекли мозъци” и не знам какво си. Само ми затвърждава изборът, да не гласувам. Не може единия ден да е “благодаря ви братя и сестри, че се редите да гласувате , а на другия да е “ тези как ще ми определят съдбата”. Виновен винаги ни е някой друг, тези дни на мушка са емигрантите. Както и да е, тема водеща до конфронтация, а не ми се влиза никак в такава.

Тук снощи валя сняг, днес пък в София лек сняг, сестра ми ми прати клипче. Лудо време..

Общи условия

Активация на акаунт