Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 629
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Не знам, Пух, от тебе чувам че хотелите са празни, така че си е новина. Дай 2-3 линка, че така много постничко.

# 481
Разбира се, няма проблем. Малко е късно, но този хотел от горния десен ъгъл на снимката например съм го виждал доста по-пълен и оживен преди кризата. По курортите до колкото знам на места е и по-трагично. Не виждам шанс да се оправим и с инвестиции от чужбина. За едни набълбукването с имоти е самоцел, а за други има повече смисъл в баланса в живота и икигай. Колкото и лошо да звучи, отдавна съм се отвратил от хотелите в България и предпочитам да похарча цяло състояние за истинска почивка зад граница веднъж на няколко години. Уви започва да става така и за живота и НИ тук :-х

https://btvnovinite.bg/bulgaria/borovec-otkri-ski-sezona-no-hote … te-sa-prazni.html

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 06:50 от Пух

# 482
Ама "доколкото знам" е различно от "видял съм, празно е" Simple Smile Най-лесно е да пробваш да резервираш в Букинг някой хотел с хубав рейтинг, примерно следващия уикенд...

Скрит текст:

Ето ти прост пример - миналата седмица, Hot Springs хотел, който е доста скъп спа хотел, басейнът беше супа топчета и то през седмицата.

На пистите е паприкаш, в Боровец няма къде да спреш, паркинг е 10 лв.

Колегите днес се прибраха от командировка в Стара Загора, хотелът - пълен. Пак през седмицата.

Снимката не мога да разбера каква е, но вероятно е хотел в София. Това са бизнес хотели, нормално е като няма командировки от чужбина и събития да са празни...

Съжалявам, че се отплесна темата жестоко, ама нека не си говорим наизуст.

# 483
Ясно. Цяла София е по паркингите на боровец и след това направо в старозагорските хотели .  Целта е да и е гот ... 
Аз си мислих, че хората с такива симптоми скачат от високо ... за адреналин, не друго, с бънджи , не с друго ...

# 484
Еми на някои им е гот, няма само да бутат под дюшека и после да се "набълбукват" с имоти, само и само да им светят крушките вечер 😂

# 485
  • София
Пак ще попитам- какъв ли процент от населението в страната биха поели СПА центровете, за да се извади заключението, че хората масова не се прибират по домовете си?
Няма да питам, ако наистина всичко е пълно всекидневно, то защо се говори, че хората нямали били пари и поради тази причина, не се качвали наемите?
Да не би защото имат пари и имат собственост, наемите да изостават вече 30 години?

Куп въпроси могат да се зададат, но няма да доведат до коректни отговори.

# 486
Не, по темата си е - поглед от високо: презастроено и неуредено. Един от големите хотели в София, като умишлено несъм снимал качествено. Не искам "супа топчета и паприкаш" нито с хотелските комплекси, нито с жилищата. Хората изтрещяха затворени и едно ме радва - че българина подкрепя родния бизнес, въпреки всичкото..

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 23:44 от Пух

# 487
  • София
Аз се чудя кой е толкова мазохист, да обикаля кварталите и да брои светещите стаи. И как знае коя стая към кой апартамент е.

По-достоверно ще е, ако правите карта на града, по квартали, по блокове и стаи, и маркирате къде, кога свети.
Така ще се изловят тънките случаи дали са отишли на спа хотел собствениците. Или на гости в приятели.

# 488
Абсурт, пак си вадиш грешни заключения от моите постове. В случая Пух обяснява как хотелите са празни и се разпродават. Не знам и не ме интересува какъв % са, това с крушките беше абсолютен сарказъм.

Пух, няма да се изненадам и да работят от хотелите. Още от миналата година някои предлагат пакет "хоум офис" - Ястребец ако не ме лъже паметта.

# 489
  • в страната на чудесата
Нещата са поумрели.
Големи знаци се случват и те ще засегнат всеки маркет, вкл НИ. Знакови компании напускат България, със заплати 5к+
Скоро и великия ИТ сектор...

# 490
Ако разхождаш куче или се прибираш вечер и се огледаш прави впечатление колко празни и тъмни са някои квартали. Не е мазохизъм, а любопитство. Конкретно този хотел го виждам всеки ден и мога да преценя дали е под 1/4 или над 3/4 пълен - стаите са като кутийки и лесно се вижда. В ЧСИ портала има в момента обявени 17 хотела. Но щом букинга казва друго няма да споря. Миналата година направих доста огледи и следя все още темата с интерес - някои от обявите още си стоят, а други намалиха цената и се продадоха. Интересни времена.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 06:51 от Пух

# 491
не ти трябва изобщо да обикаляш. попитай общината колко са подали молба да не плащат някоя такса за жилище, защото никой не живее в него. Или водата или топлото или енергото.
Броят лампи. Бройте хората .
Изобщо какво значение има всичко това ?
Нищо не можем да променим.
А това за Биткойна четохте ли ?  Според Гейтс ръчичките далеч от биткойна ако нямаш толкова пари, колкото Мъск. Т.е. заигравай се с равни.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 00:56 от bella_ciao

# 492
Точно пък в Боровец имам познат с хотел, който този сезон не отвори.

# 493
Ako не дай боже стане някоя криза, всички хубави имоти ще се скрият от пазара, и пак ще останат само кривите.
При тези лихви на исторически ниски нива, които няма да се вдигнат тази година, както и следващата най вероятно, как очаквате понижение на цените на имотите?
При сигурно приемане на еврото и последваща лека инфлация, как очаквате на има понижение на имотите?

# 494
Несветещите стаи и апартаменти може да е причина че са отишли 30% на гости при любовниците си 😂

Танграта е прав, направете една карта на СФ, снимайте, отбелязвайте и следете кога кой на кой свети

Общи условия

Активация на акаунт