Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 518
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Да, има. Казвам, че са малко, а не че няма.

# 646
Малко, много - има такива, не е чудо невиждано. И ново, и старо строителство.
Мисля, че с този бюджет могат да намерят старо с такава дневна, но те искат ново. Успех им пожелавам на хората, рано или късно ще намерят това, което търсят.

# 647
Да, но ако в дневната ми от 30-40 квадрата е набутана кухня - тенкс. Специално правих кухня само и само да не ми е от тези , които са само за готвене и после мъкнеш в трапезарията. Направих кухнята кухня с място за хранене и пиене на кафе до прозореца и с място за готвене и миене и сложих една врата към хола и трапезарията. Сега трапезарияата при гости е трапезария , в ежедневието е място за настолни игри, рисуване на децата , лаптоп и пр. каквото им трябва с тази голяма маса и столовете и ... хола си е хол и не мирише на никаква манджа. Сакън!

# 648
Някой знае ли какво е "технически паспорт на апартамент" и има ли общо с паспорта за енергийна ефективност на сграда?!? Нали има А16 и Кадастрална схема.. съвсем се обърках.

https://www.dnes.bg/stranata/2021/03/01/do-500-lv-za-pasport-na- … at-na-chsi.481621

https://www.marica.bg/imoti/prodavame-jilishteto-samo-s-pasport- … ko-shte-ni-struva

# 649
Томева е дала реален пример - бюджет от 200 000, търси се от Младост до Борисовата градина 100 кв. апартамент НС, с минимум 30 кв. дневна, парко място. И не намират.

Ако някой има предложение - да казва.
Няма нужда всички скучаещи жени сега да се изреждат да пишат как са си направили те кухнята.

# 650
В New Comfort Home може да има. По спомен имаха добри разпределения, има паркоместа, завършват го скоро .....

# 651
В New Comfort Home може да има. По спомен имаха добри разпределения, има паркоместа, завършват го скоро .....

Почти не останаха апартаменти там. Само по ниските етажи...

# 652

Претенции и реалност Simple Smile

# 653
# 654
  • София
В Студентски град е започнат нов строеж. Има много голям изкоп пред Бонсист ( извинявам се, но не знам как се казва това място сега). Само успях да прочета, че ще има жилища и магазини, защото шофирах. Но изкопът ми се стори огромен.
Направо ще го задръстят този Студ. град. Макар, че и сега навалицата е голяма.

# 655
Сигурно Мареа Скай. То ще е тип общежитие малко, с много едностайни, за инвестиционни. Не си струва за мен, въпреки ниската цена на зелено.

# 656
В Студентски град е започнат нов строеж. Има много голям изкоп пред Бонсист ( извинявам се, но не знам как се казва това място сега). Само успях да прочета, че ще има жилища и магазини, защото шофирах. Но изкопът ми се стори огромен.
Направо ще го задръстят този Студ. град. Макар, че и сега навалицата е голяма.

Това ако не се лъжа са 25 етажните небостъргачи на Бароко, на 300 метра от УНСС, некачествено строят и цените са под 1000 евро

https://novini247.com/novini/zapochva-stroej-na-dva-snejnobeli-n … ad-i_2637580.html

https://sofia.holmes.bg/pcgi/home.cgi?act=3&adv=1e159412360275775

# 657
Претенции и реалност Simple Smile 
Толкова има, не е до претенции. През кой квартал можеш да минеш без да си изкаляш белите обувки? И в добрите квартали добрите гледки се броят на пръстите на едната ръка. Вътре кой както си го направи, и от панелка става дизайнерско бижу, просто едно пространство за облагородяване. Отвън обаче облагородяването е дело на всички и там вече нямаш избор. Затова онези квартали и сгради дето сега някои им се смеят, че са некомуникативни,  или че кухнята била в коридора, в съвсем близко бъдеще ще станат търсени, и както се спомена в тая тема или в другата беше, се разпродават като пуканки на кинопремиера. Все повече хора слагат естетиката по-напред в списъка с критерии.

# 658
Искаш ли да се обзаложиш колко близко ще е това бъдеще?
И понеже тук сме все с претенции, искаш ли да се обзаложиш колко от пишещите в имотните теми ще приемат кухня в коридора, пред вратата на банята и спалнята?

# 659
Тук сте първенци по буквализъм. Иначе ако беше част от апартамент, пуснат в обсъждането на обяви, друга песен щеше да е 😁

За съжаление съм виждала такова нещо в реална обявя в апартамент в Люлин, с легла с постаменти и ваната на Клеопатра.

Общи условия

Активация на акаунт